اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.2/5 - (1009 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر t پنجشنبه ۲۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    با سلام
    خانمی 44 ساله هستم و تا به حال مشکل در ناحیه کلیه نداشتم و به دلیل
    نیازمالی میخوام هر چه سریعترکلیمو بفروشم
    شما میتونین توپیدا کردن شخص مناسب برای فروش و اطلاع از عوارض های این
    کار به من کمک کنید که من مطب مزاحمتون شم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نیاز مند به لپیوند پیدا کنید
  • تصویر کاربر الينا پنجشنبه ۲۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 542 مشاهده پرسش
    باسلام وآرزوي سلامتي. آقاي دكتر،دختر ١٥ماهه دارم كه از٣ماهگي متوجه رفلاكس ادرار يكطرفه با گريد چهار شديم. الآن از اون موقع شربت سفاكلور٣سي سي هرشب ميخوره. اسكن كليه ها خوب گزارش شده. دكتر جان سؤالم اين است. آيا به جراحي نياز دارد يا نه؟بعد هم آيا اين دارو مناسب است وعوارض درآينده ميگذارد يا نه؟درضمن اگر نياز به جراحي باشد مرا در مورد پزشك جراح راهنمايي كنيد هيچ پزشكي را نميشناسم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید جهت ویزیت مراجعه نمایید
  • تصویر کاربر سحر پنجشنبه ۲۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1133 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب آقای دکتر حسین کرمی.
    پدر من 2 ماهه در بیمارستان مدرس تهران بستری هستند. علت بستری شدن سکته روده باریک بوده. بعد از سکته روده در عمل جراحی، روده باریک که سیاه شده بود از بدن خارج کردن و فقط 60 سانت از روده باقی ماند و مقدار کمی از روده بزرگ که سیاه شده بود از روده جدا شد. حالا سر دو تا روده از بدن بیرون هست و کلستومی به آنها متصل است. بعد از حدود 2 هفته بدلیل اینکه غذا جذب بدن نمیشد و هر چی میخوردن از طریق روده باریک سریع دفع میشد دکترها تصمیم گرفتن یک پودری را که این پودر مکمل کامل غذایی بود را به پدرم بدهند و از اون موقع کراتینین خون بالا رفت. پودر مکمل را قطع کردن و شروع به تزریق سرم کردن ولی از طرفی اشتهای پدرم کامل قطع شد. یکبار دیالیز اورژانسی شد و چون کراتینین به حدود 6/5 رسیده بود دکترا ترجیح دادن با سرم کراتینین را پایین بیارن. چند روزی پدرم مرخص شد اما سدیم و پتاسیم شدید افت کرد ولی کراتینین به 4 و نهایتا به 3 رسید. گفتن سرم ها فقط قندی بوده. بعد از مدتی پدرم نتونست محیط بیمارستان را تحمل کنه و درخواست مرخص شدن داد اما بدلیل اینکه سرم ها کامل قطع شده بود و آب و مواد غذایی که از طریق دهان دریافت میشد بدون جذب سریع دفع میشد کراتینین به 9 و اوره به 140 رسید. الان پدر مجددا بیمارستان هستند. یک روز در میان دیالیز میشند. دفعه سوم که دیالیز شدن کراتینین 4/5 رسید اما دفعه چهارم باز 6/5 شد. سرم ها کامل قطع شده غیر از یک سرم تقویتی که حین دیالیز بهشون تزریق میشه. اشتهایی به غذا ندارند و بیشتر مواقع چیزی که میخورن بالا میارند و به دلیل ضعف شدید زمان راه رفتن سریع بیهوش میشند.
    حدود 23 کیلو تو این دو ماه وزن کم کردن. سفیدی چشمشون زرد شده. پزشک جراح میگه تا زمانی که کراتینین پایین نیاد و بدنشون جون نگیره نمیشه عمل کرد. واقعا نمیدونیم باید چیکار کنیم. فقط میبینیم پدرمون هر روز داره وزنش کم میشه و آب میره. لطفا راهنماییمون کنیم.
    در ضمن پدرم سابقه بیماری آسم دارند. هر چند تو زمان این بیماری اصلا آسمشون اذیت نکرد و تقریبا فراموش شد. وضعیتشان جوری نیست بشه از بیمارستان خارجش کرد اما اگر نیاز به آزمایشی چیزی هست یا باید کپی از آزمایشهای داخل پروندش هست کپی میگیریم.
    منتظر پاسختون هستم.
    با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهتر است حرف پزشگ معالجتان را گوش کنید
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 883 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    تقریبا زمستان 89 بود که به علت سردی هوا پهلوهام درد گرفت و دچار کوفتگی شد، بعد از مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات دفع پروتئین در ادرار 24 ساعته به مقدار حدود 670 و وجود 2+ خون در ادرار (از بچگی 2+ همیشه در ادرار وجود داشته)مشاهده شد لذا مدتی با مصرف لوزارتان مداوا انجام شد که نتیجه ای نداشت، در سال 91 بیوپسی انجام دادم (نتیجش به همراه دو آرمایش آخرم در پیوست قرار داده شده) که بعد از اون هم روزی سه عدد لوزار+دو عدد پنتوکسیفیلین تجویز شد و پس از مصرف این داروها و روند بهبود دفع پروتئین به حدود 300 کاهش پیدا کرد ولی در آزمایش آخر که هفته پیش بود دفع پروتئین به 990 رسیده که بسیار نگرانم کرده، ناگفته نماند که درد پهلوهام به سرما و باد کولر خیلی حساسه همچنین موقع دفع ادرار شروعش یه مقدار تاخیر داره ولی فشار و تخلیه درسته و تکرر هم ندارم. با مطب هم تماس گرفتم به این زودیها وقت ندارید، لطفا راهنمایی فرمایید.ضمنا سونوگرافی از کلیه،مثانه،کبد،کیسه صفرا و پروستات هم انجام دادم که نتیجه خوب بوده.
    مرد، 35 ساله،
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید به دکتر نفرولوزی مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    پیرو سئوال قبلی :
    1- آیا CT A-P بجای عکس IVP کفایت می کند؟
    2-ایا می توانم روزه بگیریم زود تر جواب دهید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با تزریق باشد بله و بعد از ان تکلیف مشخص میشود
  • تصویر کاربر طاهری چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    سنو دوم ت 91/8/29 و سنو اول که فرستادم 92/9/12
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      توصیه من هر 6 ماه سونوگرافی کنترل است و هیچ اقدامی لازم نیست
  • تصویر کاربر مسیح یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 637 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    مادر بنده ۶۰ سال سن دارن و کیستی بر روی کلیه چپ دارند که در سناگرافیه قبلی ۸ سانت بوده و الان در سوناگرافیه جدید ۴ سانت پس از ۷ ماه کوچک شده م خواستم بدونم ایا ممکنه؟! و ممکن چه اتفاقی افتاده باشه،
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این کیستها غیر سرطانی و نیاز به درمان ندارند
    2. تصویر کاربر مسیح یکشنبه ۲۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ممنون از شما دکتر عزیز،یعنی کوچک شدن کیست اصلا ممنکنه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 951 مشاهده پرسش
    با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات حضرت عالی، به استحضار میرساند :
    اینجانب در اواخر مردادماه سال 92 دچار درد شدید در سمت چپ شدم بعد از رفتن به نزد دکتر و انجام سونو گرافی و رادیو لوژی و سی تی اسکن معلوم شد سنگ در حالب چپ دارم .(حدود 5mm).دکترها دارو دادند تا دفع شود چون گفتند نزدیک مثانه قرار دارد. و دکتر دیگری گفتند بیا سنگ شکن کن . به هر حال در تاریخ 27/12 /92 در بیمارستا ابن سینا تهران دکتر از طریق مجاری سنگ را خورد کرد و استند گذاشت تا یک ماه وبعداز ان نزد دکتر می رفتم .تا اینکه امسال سونو گرافی و اسکن گرفتم نشان داد دوباره شنگ دارد و اما دکتر سه تا قرص داد تا یک ماه بعد پیشش بروم که ازآن دو بیست روز میگذرد .می خواستم سئوال کنم با این وضعیت میتوان روزه کرفت یا خیر و. سالگذشته نیز به دستور دکتر وبه تشخیص خودم نگرفتم . امسال هم تاکنون نگرفتم زیرا شدیدا نیاز به آب دارم و ضمنا قرص متفورمین مصرف میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید عکس ivpبگیرید
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام.من هر دو كليم سنگ داره چندين بار سونوگرافي رفتم كه گفتن سنگت 4 ميليمتر و كوچيكتره.دكتر متخصص هم بهم دارو داده و چند تا هم دفع كردم.الان مشكلي كه دارم اينه كه هر دو كليم درد ملايم و گاه گاهي دارن . رنگ ادرارم هم با اينكه اب زياد ميخورم به رنگ زرد تيرست.اخرين سنگي كه دفع كردم همراه با طب و لرز و خون بود.چند بار متخصص كليه رفتم كه دكتر چندتا قرص داده و ميگه مشكلي نداري.به نظر شما بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کار خاصی نمی خواهد
  • تصویر کاربر خزاعی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 622 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    آقای دکترfullness چیه؟ درمانش چیه در نوزادان تازه متولد شده؟ چه خطری برای کلیه داره؟
    چه اقداماتی باید انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با سنوگرافی ماهیانه کنترل شود اگر رفع نشد از نظر ریفلاکس و تنگی حالب باید بررسی شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر حمیده سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 676 مشاهده پرسش
    با سلام پدرم 73 سال سن دارد وتا به حال علامت خاصی از بزرگی پروستات نداشته .درپی افت فشار وانتقال به اورزانس وداروهایی که مصرف شده در سی سی یو دچار احتباس ادراری گردیدوازمایش خون بالا بودن اوره 99وکراتینین4/4وpsa11/1را نشان داد که بعد از سوند ازمایشات کراتینین به 1/4واوره33 تبدیل شد..نگرانیم سرطان بدخیم پروستات باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر psa پائین نیاید باید نمونه برداری شود اگر زیر 4 باشد باید پروستات جراحی شود
  • تصویر کاربر hh جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 716 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید ادرارمن باتاخیرانجام میشودواحساس میکنم مثانه ام کامل تخلیه نشده است وبه همین خاطرشب هانمیتوانم راحت بخوابم وگاهی اوقات ادرارمن دوشاخه میشودآیامشکل ازپروستات من است؟درضمن 17ساله هستم.
    باتشکرممنون میشم اگه سوالم جواب بدید
    درضمن دکترعدد2درایمیل من انگلیسی هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      17 ساله مشکلی به نام پروستات نداریم اگر نگرانی مراجعه کنید02122642744
  • تصویر کاربر سعید. شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 671 مشاهده پرسش
    دکتر سلام..وقتتون بخیر..من قبلا مزاحمتون شدم به خاطر مشکلم و شما گفتید که مراجعه به پزشک داشته باشم..من23سال دارم و مجرد هستم...ادرارم با فشار کم،گاهی قطع و وصل شدن و سوزش شدید دارم که به سفارش شما به پزشک اورولوژیست مراجعه کردم و بهم قرص ناپروکسن،پرازوسین،روی و ویتامین سی با 3تا آمپول آمیکاسین داد...بنظر شما این تجویز داروها درسته؟؟بعدشم من تحقیق کردم شنیدم که پرازوسین برای کاهش فشار خونه...آیا ضرری نداره که مصرف کنم؟؟؟؟ممنون....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      شاید تنگی مجرا دارید سیستوسکوپی کمک کننده است
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب