اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.2/5 - (1009 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سپنتا یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    سلام
    من به دلیل cpps پروستاتکتومی کامل از طریق TURP انجام دادم، بعد از سه ماه درست در همان ناحیه سوزش مطابق قبل البته با شدت کمی کمتر دارم. آیا با TURP نمیشود به طور 100 در صد نسج پروستات را خارج کرد؟ و اگر نه آیا شما لاپراسکوپیک پروستاتکتومی انجام می دهید؟ و آیا اگر انجام می دهید احتمال عوارض بی اختیاری و مشکلات جنسی چقدر است؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر Razavi یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سونوگرافي رفتم اين جواب داده


    سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری و پروستات و مثانه (رزیدوی ادراری)
    : سونوگرافی پروستات ( ترانس رکتال) :
    سایز وضخامت پارانشیم و اکوی کورتیکال کلیه ها نرمال است . سنگ هیدرونفروز و ضایعه فضاگیر دیده نمی شود. حالبها فاقد دیلاتاسیون بوده سنگ در دیستال آنها مشاهده نگردید. مثانه دارای شکل وحجم طبیعی است . در بررسی PVC تصویر رزیدوی ادراری رویت نشد.
    در سونوگرافی ترانس رکتال : پروستات به ابعاد 50*52*53 میلی متر و حجم 74 سی سی دارای اکوی هتروژن مشاهده گردید. ندول هیپو اکو در قسمت پوستریور لترال میانی پریفرال لوب راست به قطر 8 میلی متر رویت شد. ندول هیپو اکو در قسمت پوستریور لترال میانی پریفرال لوب چپ به قطر 6 میلی متر رویت شد.
    سمینال وزیکول ها نرمال می باشند.
    ———————————————
    اين ازمايش 👆🏻مربوط به حدود يك ماه و نيم قبل بود دكتر رفتم قرص (ciprofloxacin 500 به مدت ١5 روز و prostatan و Protral .4 به مدت يك ماه تجويز شد و انجام دادم
    قبل از مصرف دارو psa 4.9 و Free و total هم بالاي 1 بود يك هفته بعد از اتمام دارو ازمايش خون psa 3.2 و free و total هم نيم شده الان بايد هنوز هم دارو مصرف كنم ؟ ضمنا قبلا هم با شما مكاتبه داشتم فرموديد mrs انجام دهم الان چه توصيه اي ميفرماييد؟
    1. تصویر کاربر Razavi شنبه ۱۷ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      فايل صميمه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      بهتر تست انجام دهید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر من سه ماه پيش مشكل إدرار پيدا كردم 4٣ سالمه بعداز مراجعه به متخصص سونگرافي انجام دادم و گفتن پروستاتم به سايزه ٣٧ رسيده أنتي بيوتيك و امنيك مصرف كردم ادرام خيلي بهتر شده ولي سايزه به ٣6 رسيد پروستاتم دوباره همون داروها رو تكرار كردم بعداز يكماه دوبار امنيك خوردم سه ماه پشت سرهم امنيك خوردم خوب بودم بعداز مدتي دوباره سوزش ادار از معقد به بالا داشتم دوباره رفتم دكتر داروي تاونيكس با داكسي سيسلين به مدت ١٠ روز بعدا ز ده روز هنوز سوزش داشتم دوبار يه دكتر ديگه گفتن سيپرفكت مصرف كنيد 5٠٠ خوردن احساس كردم بهتر شدم ولي هنوز سوزش دارم دوبار يه دكتر ديگه بنام افشاريان رفتم گفتند داروها رو قطع كنيد هم امنيك و أنتي بيوتيك رو مشكل شما ريشه عصبي داره اسپاس عضله داريد استرس داريد واقعا استرسم بالا هست گفتند قرص باكلوفن و يه قرص جلوگيري از تكرر ادرار دادن يكماه مصرف كنم ادرارم نسبتا خوب هست ولي الان هم سوزش معقد دارم و گفتن داخل ابگرم برو ميرم احساس سوزش ندارم از لحاظ روح هم خيلي تو فشار هستم ممنون ميشم راهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    التهاب پروستات .:
    .:
    .:
    با عرض ادب و تبریک نوروز باستانی
    38سال دارم.از سال87 درد ضعیف پایین شکم سمت مثانه داشتم.در سونوگرافی نوشته بود التهاب مزمن پروستات.از همان زمان آنتی بیوتیک مختلف از جمله آمپول سفتریاکسون چندین بار تجویز شد و استفاده کردم.خوب میشدم اما بعد از مدتی دوباره عود می کرد.
    هروقت ادرارم شدیدتر باشه، سختتر تخلیه میشه یعنی باید با فشار تخلیه کنم.اما با رژیم غذایی و مصرف نکردن چای، قهوه و ادویه کامل برطرف میشه.
    دو هفته قبل آزمایش خون و سونو دادم.سونوگرافی حجم پروستات را 40 سی سی و رزیدوی ادرار باقیمانده را ده و نیم سی سی نوشت.
    الان فقط در ادرار اول بعد از بیدار شدن باید فشار بدم و در طی روز تقریبا عادیه.همچنین psa عدد 109 و psa free عدد 25. ثبت شده.در آزمایش چهار ماه قبل psaعدد نیم بود که حالا این مقدار تغییر نگرانم کرده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      سلام پر سن شما اصلا بیماری پروستات نداریم ‌نیاز به درمان نیست
  • تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    مریضی من 12 سال ادامه داره سوزش و تکرر ادرار و درد شکم و مثانه و تخلیه نشدن کامل مثانه و درد بیضه و کشاله ران موقع انزال درد شکم و پهلو و دو شاخگی ادرار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    باسلام خسته نباشید مدتی است که ادرارم بند میاید به دکتر مراجعه کردم ازمایش وسونوگرافی وسیستوسکوپی هم انجام دادم دکتر میگه مشکل خاصی ندارید من نتیجه سیستوسکوپی وازمایش وسونوگرافی ونوارمثانه برای شما میفرستم خواهش می کنم مرا راهنمایی کنید که چکار کنم مشکلم حل شود اقای دکتر از شما تقاضا دارم مرا راهنمایی نمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      از نظر من مشکل شما بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر عباس شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام
    57سال دارم و پدر مرحوم سرطان پروستات داشت
    ازمایش پی اس ای دادم 5هست و قبلا عفونت حاد پروستات هم داشتم بعد از اون نمونه برداری هم سال 92انجام دادم و علائم سرطانی نداشتم الان دکتر قرص تاموسین و افلوکساسین بهم داده و خوردن آب زیاد و ورزش سبک و افراط در نزدیکی بهم توصیه کرده ولی من چون همسرم الان یک ماه که خارج از کشور هستن امکان نزدیکی ندارم و تا چند ماه اینده امکانش برام نیست می خواستم هم وضعیت ام به چه شکلی و باید چیکار کنم و این نداشتن نزدیکی تاثیرش چقدر و باید چیکار کنم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام پدر من 48 سالشه به دلیل تکرر ادرار 3 بار در شب دکتر رفته آزمایش psa 6.3 fere psa 1.2 چقدر جای نگرانی هست ؟ در انتهای ادرارش مایعی ژله مانند هست ؟ داروی سیپروفلوکساسین و تاموسین دکتر بهش داده . طول درمانش چقدر هست ؟ تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      ازمایش را دوباره تکرار کنید
  • تصویر کاربر مهدی.ح یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با سلام حضور محترم جناب دکتر، تعداد دفعات عمل جنسی برای آقایان در هفته تاثیری در سلامت پروستات دارد یا خیر؟چند بار توصیه میشود؟با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر مهدی.ح دوشنبه ۲۷ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
      ممنونم جناب دکتر.من با خانم بعضی اوقات فقط در حد ملاعبه ونوازش کار انجام میدهیم و تحریک طولانی مدت هم میشم اما به عمل جنسی ختمش نمیکنیم این قضیه ضرر نداره؟ چون شنیدم که تحریک شدن و مرطوب شدن مسیر جنسی مرد باید به انزال منتج بشه و گرنه ضرر داره! درسته این مطلب؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۷ اسفند ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 35 سالمه. سونوگرافی پروستات انجام دادم نوشته پروستات دارای حجم 19 سی سی و اکوی پارانشیمال هتروژن و حاوی یک کیست بدون اکوی داخلی به دیامتر 8 میلی متر میباشد.
    به نظر جنابعالی نیاز به مراجعه به دکتر هست؟
    کیست بعداز مدتی ازبین میره؟
    پروستات مشکلی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۹۷( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر حمیده سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 676 مشاهده پرسش
    با سلام پدرم 73 سال سن دارد وتا به حال علامت خاصی از بزرگی پروستات نداشته .درپی افت فشار وانتقال به اورزانس وداروهایی که مصرف شده در سی سی یو دچار احتباس ادراری گردیدوازمایش خون بالا بودن اوره 99وکراتینین4/4وpsa11/1را نشان داد که بعد از سوند ازمایشات کراتینین به 1/4واوره33 تبدیل شد..نگرانیم سرطان بدخیم پروستات باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر psa پائین نیاید باید نمونه برداری شود اگر زیر 4 باشد باید پروستات جراحی شود
  • تصویر کاربر hh جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 716 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید ادرارمن باتاخیرانجام میشودواحساس میکنم مثانه ام کامل تخلیه نشده است وبه همین خاطرشب هانمیتوانم راحت بخوابم وگاهی اوقات ادرارمن دوشاخه میشودآیامشکل ازپروستات من است؟درضمن 17ساله هستم.
    باتشکرممنون میشم اگه سوالم جواب بدید
    درضمن دکترعدد2درایمیل من انگلیسی هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      17 ساله مشکلی به نام پروستات نداریم اگر نگرانی مراجعه کنید02122642744
  • تصویر کاربر سعید. شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 671 مشاهده پرسش
    دکتر سلام..وقتتون بخیر..من قبلا مزاحمتون شدم به خاطر مشکلم و شما گفتید که مراجعه به پزشک داشته باشم..من23سال دارم و مجرد هستم...ادرارم با فشار کم،گاهی قطع و وصل شدن و سوزش شدید دارم که به سفارش شما به پزشک اورولوژیست مراجعه کردم و بهم قرص ناپروکسن،پرازوسین،روی و ویتامین سی با 3تا آمپول آمیکاسین داد...بنظر شما این تجویز داروها درسته؟؟بعدشم من تحقیق کردم شنیدم که پرازوسین برای کاهش فشار خونه...آیا ضرری نداره که مصرف کنم؟؟؟؟ممنون....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      شاید تنگی مجرا دارید سیستوسکوپی کمک کننده است
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    باسلام پدرم 2 سال پیش (70) سالگی بدلیل سرطان پروستات بیضه ها یش را در آوردند.اکنون از عرق بیش از حد و افسردگی رنج می برد خواستم بدانم راه حلی برای این مشکل وجود دارد متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      داروهای ضد افسردهگی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب