اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    با سلام در کلیه چپم یک سنگ 6 میلی هست و در کلیه راست یک سنگ 3 میلی. در سال 77 چون سنگ در مجرای حالب گیر کرده بود تحت عمل جراحی قرار گرفتم. از رواتینکس خیلی استفاده کردم ولی سنگها دفع نشدند.وقتی راه میروم درد شدیدی در پهلوهایم دارم.آیا نیاز به سنگ شکن میباشد؟ آیا درد پهلوها در حین راه رفتن مربوط به سنگ میباشد؟ منتظر پاسخ شما هستم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید مدترکاتان را ببینم
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت جناب دکتر کرمی:
    خانم من 23 آذرماه 93 به علت داشتن سنگ حالب بستری و سنگ شکن درون اندامی (TUL) و پس از گذاشتن دابل جی سنگ شکن برون اندامی شده و ترخیص گردید.
    حدود سه هفته بعد درد شدیدی در ناحیه شکم داشت و دکتر ایشان اظهار داشت که از تبعات دابل جی است و بایستی درآورده شود و این کار را هفته بعد از آن انجام داد.
    حدود یکماه قبل مجددا خانمم درد شدیدی را در ناحیه پهلو احساس کرد که با مراجعه به پزشک برای ایشان مسکن تجویز کردند. هفته بعد از آن و به دفعات دچار تب و لرز شدیدی شد و ادرارش نیز بریده بریده دفع میگردید که با مراجعه به پزشک و انجام سونوگرافی و سی تی اسکن تشخیص سنگ حالب داده شد که حدود 5 روز قبل سنگ شکن برون اندامی شد و از آن روز به بعد تکه های سفید رنگ به صورت رشته و لزج دفع میکند و در مواردی هم ادرارش کدر و زرد کم رنگ یا شیری است ولی خروج ادرار به راحتی صورت میگیرد.ضمنا ایشان بسیار کم اشتها شده و بیشتر اوقات احساس استفراغ دارد.
    از حضور دکتر سوال من اینست که وضعیت فعلی خانم من چگونه است و بایستی چکار کنیم.
    قبلا از گرفتن وقت آقای دکتر عذرخواهی میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید عکسش را ببیتم
  • تصویر کاربر مظفر جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سنگ 10 میلی در حالب چپ من می باشد درد ندارم ولی در اث فعالیت زیاد ادرارم خونی می شود برای بیرون اوردن ان چه روشی را انتخاب کنم؟م -ن ازکردستان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      فیلم عمل اندوسکوپی حالب من را در سایت ببینید
  • تصویر کاربر طاها جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب و احترام وافر محضر محترم شما پزشک متعهد و بزرگوار
    بنده امروز پس از مراجعه به پزشک متخصص اورولوزی و ارائه سنوگرافی دستور جهت سنگ شکنی دادند. سنگ در کالیس تحتانی کلیه سمت چپ بنده به اندازه 7 م م بود .
    بنده هم سنگ شکنی را به مدت حدود بیست دقیقه انجام دادم و پس از آن به منزل آمدم. ولی در ناحیه کلیه ام درد شدید دارم و در ادرارم هم خون زیادی بود. سنگی هم پس از حدود شش ساعت هنوز دفع نشده است . دارو هم هیدروکلرتیازید نصف صبح ، شیاف ایندومتتاسین 100 ، سلوکسیب ، سیپروفلوکساسین روزی 2 عدد ، به من داده اند .
    حال من با این همه درد چه کنم ؟ دارو هم خوردم . اثری نکرده . آیا میتوانم از آمپول پروکسیکام یا هیوسیل استفاده کنم؟
    تنگی نفس و تپش قلب و بیقراری دارم . لطفا راهنمایی بفرمائید. با تشکر فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      3 جلسه باید تکرار شود فیلم سنگ شکنی من را در سایت ببینید
  • تصویر کاربر تورج دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 637 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد
    با انجام سونوگرافي مشخص شده كه سنگ به ابعاد 7 ميليمتر در يك سوم حالب سمت چپ وجود دارد.
    آيا امكان دفع بصورت طبيعي ميسر است يا اينكه ميبايست جراحي صورت پذيرد؟
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید تی یو ال شوید فیلم عمل ستگ شکنی حالب راببینید
  • تصویر کاربر یحیی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 728 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر این سومین باره که به شما ایمیل میزنم ولی جسارتا جوابی نمشنوم.آقای دکتر من کلیه هام سنگ ساز شدن.سمت چپه 4سال پیش سنگ شکن کردم ودیگه اذیتم نکرده.سمت راسته 2سال پیش وپارسال وآخریش هم دوهفته پیش pcnl شدم.جواب آزمایشگاه هم برای سنگه هم 60درصد اگزلات کلسیم و40درصداسیداوریکی هست.ضمن اینکه سنگه آخری بسیار بزرگ وشاخه گوزنی بوده.لطف کنید بفرمایید چه بخورم چه نخورم تا دیگه دچارش نشم.داغون شدم دکتر.به خداتو شهرما دکتر متخصص کلیه نیست.عملم هم توه شهر دیگه کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      اب زیاد نمک کم
  • تصویر کاربر الهیار دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر کرمی
    باسلام
    احتراما به استحضار میرساند اینجانب 54 ساله از سن 20 ساگی تا به حال کلیه هایم سنگ ساز است به طوریکه کلیه راست دوبار جراحی ( بار اول لگنچه کلیه وبار دوم سنگ شکنی که منجر به جراحی حالب ، در سالهای 67تا69 و یک بار سنگ شکنی در سال 77) بعد از ان تاریخ طی یک وقفه 8 ساله مجدا کلیه شروع به سنگسازی منتهی باحجم کمتری واندازه اهای کوچکتر وقابل دفع ( حتی ماه مبارک رمضان از77 به بعد بدون هیچ مشکلی روزه گرفته ام ). اما اخیرا بادرد و نارحتی از ناحیه کلیه راست مواجه هستم ودر بررسی سونو گرافی از طرف متخصص داخلی کلیه 2تا سنگ هرکدام به قطر 6تا 7 میلیمتر یکی در داخل کلیه و دیگری در مسیر حالب حدود 3 سانتیمتری ورود به مثانه قرارگرفته وایجادهیدرو نفروز وگشادی کلیه نموده اند و پزشک معالج(متخصص داخلی کلیه ) داروهای ضد التهاب ومدر تجویز نموده است.حال خواهشمند است با عنایت به تعطیلات نوروزی اگر سنگ داخل حالب دفع نشود . حالت اور ژانسی داردیا خیر .با تشکر - محمدی از کرمانشاه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر کرمی- ضمن تشکر از صبر و حوصله شما در پاسخدهی به پرسش های بیماران یک سوال خدمتتان دارم. چند روز قبل برای چک آپ عمومی کلیه و دردی که فکر می کردم مربوط به پروستات هست به دکتر مراجعه کردم. در سونوگرافی حجم پروستات 27 سی سی اعلام شد که دکتر گفت با توجه به سن (38) مشکلی ندارد و البته PSAهم زیر 2 بود. اما در سونوگرافی معلوم شد که در کلیه سمت چپ یک سنگ در اندازه 4 میلیمتر دارم. من چون 8 ماه قبل از کمبود ویتامین دی مطلع شدم، روزانه یک قرص ویتامین دی 3 با دوز 1000 میلی مصرف میکنم .خودم احتمال می دهم سنگ کلیه من می تواند اثر همین قرص ویتامین دی 3 باشه. به نظر شما اولا مصرف ویتامین دی 3 را ادامه دهم یا قطع کنم؟ و این که آیا برای دفع سنگ باید کار خاصی انجام دهم یا خیر؟ ممنون از راهنماییتان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      اب زیاد نمک کم
  • تصویر کاربر افشین یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر نزدیک 2سال پیش کلیه چپم راpcnlکردم تازگیها تقریبا 3ماه پیش سنو گرفتم5تیکه سنگ 5الی 8میلی مشاهده شده و با وجود تحرک زیاد تو این مدت قادر به دفع نشدم و دردی ندارم ، حالا به نظر شما باید سنگ شکن بشه یا دوباره pcnlبشه این جراحی سطحی عواقبی چون نارسایی رو در پی نداره .با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ شکنی کنید
  • تصویر کاربر خادمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر با سلام و تشکر به جهت پاسخگویی به سوال قیلی
    احتراما" بنده 30 روز پیش tul انجام دادم و چند روز پیش خورده سنگی از من دفع شد . منتهی مجددا" درد کمی در کلیه دارم و خونریزی کمی در ادرار
    ظاهرا" باقیمانده سنگ ها است که میخواد دفع بشه ولی هرچی بالا پایین می پرم و آب میخورم دفع نمیشه
    راهی داره که راحت تر بتونم سنگمو دفع کنم؟ یا دارویی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به اندازه سنگ است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب