اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسینی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    وجود سنگی به اندازه ی 20 میلی متر در مجرای حالب تشخیص داده شده است. لطفا در خصوص روش درمان راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ادیب پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.متولد52 هستم دیابت دارم .کلیه ی سمت چپ سنگ 9 میل دارم بنا به سونوگرافی که گرفتم ،دارم.آیا با دستگاه سنگ شکن قابل رفع هستش؟سمت راست درون حالب 2تا سنگ دارم 3 و 4 میل. 4سال قبل سنگ 4میل از حالب سمت چپ عمل نمودم.بفرمایید چکار کنم؟بیمه طلایی فرهنگیان را قبول می کنید جهت سنگ شکن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      باید عکس سی تی بگیرید ببینم
  • تصویر کاربر فرامرز سه شنبه ۴ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر دکتر
    پارسال ازتون سوال کردم که ی سنگ 9 میل سمت راست دارم و یک سه و نیم مبل سمت چپ حدود 2 ماه پیش سمت چپم درد گرفت که در نهایت سنگ افتاد اما سمت راستم که 9 میل هست و البته با سونوگرافی هیچ وقت نشون نداد و سیتی اسکن کردم گاهی اوقات درد میگیره اما نه به اون شدت که سمت چپم درد گرفت .
    بعضیا مخصوصا دکتر‌ عمومی بیمارستان شهرمون گفتن این باید سنگ شکن بشه و بعضی ها هم میگن باید صبر کنم تا خودش بیوفته و البته جاهایی هم سرچ کردم که میشه ذوبش کرد .
    میخواستم کمک کنید که کدوم یک از سه حالت درسته ؟
    و اینکه گاهی اوقات سوزش ادرار دارم و یک ماهی هم میشه که با خروج منی سوزش کمی دارم آیا مربوط به عفونت این سنگ هست یا خیر ؟
    ممنونم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمدرضا شنبه ۱ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 616 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    حدود 10 روز پیش یک سنگ 8mm حالب راست را tul کردم.بعد هم در حالب راست دابل جی گذاشته اند(به مدت یک ماه) .چون توی کلیه چپ هم سنگ دارم الان حرکت کرده و برای تسهیل دفع میخوام قطره سنکل و اورتیکا بخورم(از قبل سابقه استفاده دارم و برام مفید بوده). حالا خوردن این داروها برای دابل جی ضرری دارد یا نه؟ متشکرم. خداقوت.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    باسلام ووقت بخیر.بنده از طریق سی تی اسکن متوجه وجود سنگ ۵ میل در یک سوم ابتدایی حالب شدم که ارولوژیست تشخیص دادن که سنگ به محدوده دو سوم وارد شده و داروهایی را تجویز کردند.حدود ۳ هفته گذشته و نمیدانم از کجا مطمین شوم وضعیت سنگ مذکور چیست ؟
    لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      سونو جدید کنید بیایید ببینم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام سنگ 5و8 دهم میلیمتری در حالب راست گیر کرده . چکار باید بکنم با دارو میافته یا نه . اگه عمل چه نوع عملی eswl ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      سریا بیایید ببینم ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ امروز بفرمایید سنگ گیر کرده
  • تصویر کاربر حامد شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    Don_HR:
    سلام،رفتم سونوگرافی تشخیص دادن که سنگ دارم بعد ده روز مصرف دارو های مختلف رفتم سونوگرافی البته پیش یه دکتر بهتر و دوباره یه بار با مثانه پر و باردیگه بعد تخلیه مثانه سونوگرافی انجام دادن و گفتن سنگی نیست، من از وقتی شروع شد درد سنگ هر وقت فاصله آب خوردن زیاد میشه و کم آب میخورم داخل ادرار خون هست ولی اگه مرتب آب مصرف کنم رنگ ادرار زرد، در ضمن بو هم میده ادرار،آزمایش ادرار و کشت ادرار هم دادم فقط خون مشاهده شده ن باکتری ن کریستال، دلیل این چیست؟
    1. تصویر کاربر حامد جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      این سونوگرافی اول و دوم و آزمایش هم بعد از سونوگرافی دوم انجام دادم
    2. تصویر کاربر حامد جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      این هر دو سونوگرافی و آزمایش بعد از سونوگرافی دوم
    3. تصویر کاربر حامد جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      این دو سونوگرافی و آزمایش بعد از سونوگرافی
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      بهتر است اول سنگ شکنی کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید. بمدت ۱۰ روزه سنگ کلیه‌ام وارد حالب شده و در uvj راست قرار داره. سی تی اسکن روز اول نوشته دیامتر (قطر) سنگ ۳ میل. ولی امروز سونوگرافی طول آنرا ۶ میل اعلام کرد. کلیه ها سالم و بدون هیدرونفروز. تامسوسلین و شیاف دیکلوفناک ۵۰ استفاده میکنم. دکترم گفتند آب بخورم و منتظر باشم تا ۱۰ روز دیگه. از خراب شدن کلیه هام می‌ترسم. آیا نشانه ای برای شروع خراب شدن کلیه‌ها وجود دارد؟ زودتر عمل کنم یا به حرف دکترم اعتماد کنم. ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      سريعا بياييد ببينم فردا شنبه ساعت ٢ ببفرماييد دكتر گفته٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠ ٠٢١٧١٠٦٢٤٠٠ اگر وقت ندادند ادرس بگير بيا
  • تصویر کاربر Morteza شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام من دو هفته پیش دردی در کمرم حس کردم و بعد از یک هفته تغییر در رنگ ادرار داشتم. با مراجعه به متخصص در سونوگرافی هم کلیه ها و هم حالب نرمال و بدون سنگ بود. بعد از یک هفته مصرف تاموسولین با درد شدید سنگ از جای خودش جابجا شد و با سیتی اسکن گفتند یک سنگ ۳ میلی متری در uvj راست مشاهده شده. حالا برای دفعش نیاز به utl هست یا با ورزش و مصرف آب دفع میشه؟ با دستگاه سنگ شکن چطور؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحید شنبه ۱ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    3 عدد سنگریزه در سیستم پیلوکالیس چپ که بزرگترین آنها به قطر 3 ملی متر در کالیس های میانی واقع است. در انتهای تحتانی حالبها سنگ یا سنگریزه مشهود نیس. برای دفع این سنگها چی اقدامی انجام بدم آقای دکتر؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۹۷( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب