اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام فقط خواستم از شما تشکر کنم اطلاعات بسیار مفیدی ارائه کردید . ممنون غز اینکه اینترنتی جواب همه رو میدید کار بسیار بزرگ و وقت گیریه واقعا ممنون از شما افتخار می کنم به پزشکانی چون شما من توسط دکتر کسایی عزیز عمل تی یو ال شدم که همه سوالات رو همینجا پاسخشونو پیدا کردم . ممنون و رحمت به شما و به عزیزانتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      سپاس از شما
  • تصویر کاربر نوین یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    با سلام. پس از سونوگرافی و سی تی اسکن مشخص شد که در هر دو کلیه دارای سنگ 4 تا 6 میلیمتر هستم. ضمن اینکه یک سنگ در قسمت تحتانی حالب گیر کرده. 4 روز است که با تجویز پزشک از قرص تامسولوسین استفاده میکنم و مایعات به مقدار کافی میخورم. اما حجم ادرارم به نسبت مایعات مصرفی پایین می باشد و پس از مصرف قرص تغییری نکرده. آیا نیاز به زمان بیشتری برای تاثیر این قرص می باشد؟ با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر صادق جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر من حدود 1 سال است که ورزش بدن سازي انجام ميدهم و حدود 4 ماه است که روي اوردم به مصرف مکمل پروتين وي . که فکر کنم کار دستم داد. 3 شب پيش از درد شديد در پهلوي چپم از خواب بيدار شدم و حتی 2 بار استفراغ کردم و رفتم دکتر برايم سرم تجويز کرد و يه ازمايش فوري ادرار که توي ازمايش مشخص شد خون در ادرار من وجود دارد و دکتر برايم يه سونوگرافي از کليه نوشت که توي سونوگرافي مشخص شد هر دو کليه سمت چپ و راست من يک سنگ به مقدار 4 ميلي دارند الان خواستم بدونم براي درمان بايد چکار کنم.من اولین بار است که سنگ کلیه گرفتم و هنوز بعد از 4 روز درد در پهلو دارم اما نسبت به روز اول کم شده.
    اقاي دکتر به نظر شما بهترين داروها براي مشکل سنگ کليه من چي اند؟
    عکس 2 صفحه ازمايش ادرار و يک عکس از صفحه سونوگرافي را ارسال ميکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      سنگ زیر ۶میلی ۹۰ در صد با مصرف هر ۲ساعت یک لیوان اب خود بخود دفع میشود
  • تصویر کاربر یوسف پنجشنبه ۲۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من مرد ۳۹ سالمه چند روز پیش یکدفعه دردی در پشت کلیه چپم که داخل دل و بیضه ام میزد به بیمارستان هاشمی نژاد مراجعه کردم یک سنگ ۴ میلی داری که از کلیه خارج شده در حالب هست دردش نفسمو گرفته میگیره و ول میکنه مایعات زیاد میخورم و پیاده روی این سنگ دفع میشه در ضمن یک سنگم توی کلیه هست ۳ میلی ممنون میشم راهنماییم کنید چه دارویی بخورم چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      90در صد خود بهود دفع خواهد شد اگر نشد بايد تي يو ال كنيد فيلم من در سايتم را ببينيد
  • تصویر کاربر شهاب شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام
    مردی 43 ساله با قدی 160 و وزن 100 کیلو چند روز پیش با درد خفیف سمت چپ شکم و هماچوری شدید به پزشک مراجعه کردم که پزشک دستور سونوگرافی و ازمایش خون و ادرار داد که گزارشها پیوست است نتیجه انکه سنگ 8 میلیمتری در شروع حالب دیده شد و کشت ادرار منفی بود ولی پروتیین در ادرار بود که دکتر گقت مال خون در ادرار است بعد از چند ساعت هماچوری برطرف شد ولی گاهی دردهای خفیف در نقاط مختلف شکم و کمر و لگن احساس میکنم . دکتر قرص پروترال تجویز کردن و گفتن دو هفته برای دفع وقت میدهیم سوال من این است که ایا خود بخود سنگ با این مشخصات قابل دفع است یا خیر؟ برای انکه سنگ بزرگتر نشود و بهتر دفع شود چه باید کرد ؟ ایا میتوانم بوسیله دارو یا تغذیه در این مدت سایز سنگ را کوچکتر کنم و اگر اری چگونه؟ اگر دفع نشد بهترین روش برای من با توجه به اضافه وزن - اندازه و مکان سنگ از میان eswl -tul- pcnl ; کدام است ؟ایا دو هفته صبر کنم و یا بهتر است سریعا اقدام کنم ؟سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام.
    آقای دکتر امکانش هست با توجه به نتیجه سونوگرافی بنده رو در مورد مصرف دارو و درمان راهنمایی کنید.
    لازم به توضیح بنده ۳۶ سالمه و ۳ سال قبل به علت پلاکت خون بالا دچار سکته قلبی شدم. در حال حاضر هم داروی پلاویکس و هیدروکسی اوره مصرف می کنم.
    آقای دکتر خدا عمرت بده بنده دیگه به علت هزینه ها شرمنده خانواده هستم که بخوام برم دکتر. لطفا در مورد داروی مورد نیاز راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Morteza یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما بنده آقا ۳۱ ساله هستم و بمدت ۸ سال است که کلیه هام سنگ ساز هست و اکثر موقعه ها دفع میشوند ولی مشکلی که دارم آزار دهنده است تکرر ادرار و سوزش و ادرار کامل خونی است زمانی ادرارم خونی میشود که ساعت های بروی موتورسیکلت بشینم اینطورمیشوم چکار کنم ایا ادرارخونی از سنگ است یا چیز دیگیری است.تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      ازمایش ادرار جدید وسنو کنید ببینم
  • تصویر کاربر فاضلی یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    جهت درمان سنگ کلیه، سنگ شکن eswl انجام دادیم ولی بعد از دو هفته که سونوگرافی گرفتیم که نشونشون بدیم دکتر درمانگر رفته بودن مسافرت. پیش دکتر دیگه ای بردیم گفت نه تنها مشکل برطرف نشده و فقط مقداری ترک خورده است و همچنین کلیه هم متورم شده و حتما باید جراحی بشه در ضمن کلیه سمت چپ هم سنگ داره و اگر میخواین هر دوتا رو با هم عمل کنین. حالا میخواستم محبت کنید و سی تی اسکن بعد از سنگ شکن رو مشاهده کنید و نظرتون رو اعلام کنید.
    همچنین پیشنهادتون تکرار سنگ شکن هست یا حتما باید عمل کنه؟
    در ضمن هر دو کلیه باید عمل بشه؟
    1. تصویر کاربر فاضلی شنبه ۹ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      لطفا پاسخ سئوالم رو بدین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      به ترتیب انجام شود بهتر تست اول راست باید پی سی ان ال شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 651 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر من سنگ کلیه سمت چپ11میل داشتم الان تبدیل شده به 9میل وقسمت upjقرار گرفته دکتر شیراز میگهtulنمیشه اگر بخوای pcnlمیخواستم واقعا نمیشه با tulکنار این 9میل یه 3میل و6میل هم قرار داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 26542 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده در تاریخ 5تیر 98 به دلیل درد شدید کلیه رفتم‌اورژانس ‌واما TUL به همراه گذاشتن دبل جی انجام دادم و دکتر کفت سنگ را که 705 میل بوده را خارج کردن. چون هیچ دفع‌سنکی مشاهده نکردم و همچنین به دلیل درد بسیار زیاد در شکم، بعد سه روز از عمل، سونوکرافی گفت که هیرونفروز ندارم ولی چون همچنان دل درد داشتم دکتر اقدام به خارج کردن دبل
    جی‌ بعد از ده روز‌ نمودن.
    بعد از چهار روز از خارج کردن دبل جی به دلیل درد بسیار شدید شکم و کلیه به اورژانس رفتم‌و‌دوبار مورفین و کلارک زدم‌و‌الان پنج‌روز‌هست که هییج‌دردی ندارم.
    دیروز سی تی اسکن با و بدون تزریق انجام دادم که یک‌سنگ‌6 میل به همراه هیدرونفروز متوسط در uvj مشاهده شد و سونوکرافی مجدد امروز هم‌کفت که فقط یک‌سانتی متر این سنگ با مثانه فاصله‌دارد .
    با توجه به توضیحات بالا، نظر شما در مورد سنگ‌شکنی برون اندامی و‌یا انجام ورزش برای دفع چیست؟
    با تجدید احترام
    1. تصویر کاربر حسن سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      با سلام
      دکتر گفت که سنگ در حالب و در یک سانتیمتری مثانه هستش
      با توجه به اینکه بنده متاهل و قصد بچه دار شدن داریم اکر‌عمل سنگ‌شکن برون اندامی انجام بدهم مشکلی ایجاد خواهد شد
      اجازه اپلود نداد
      با تشکر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب