اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر تبریز سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    وقت بخیر
    خدا قوت
    احتراما جناب آقای پروفسور کرمی بزرگوار

    بنده خانمی هستم ازتبریز متولد ۱۳۶۱، در زایمان اول خود در سال ۱۳۸۷ از ماه هفتم درد پهلو داشتم به سونوگرافی مراجعه کردم ، گفتن هردوکلیه پرازسنگهای ۴،۵،۶میلی است بعد از زایمان تا الان که ۱۶سال می‌گذرد هر بار یا سنگ دفع میشد یا از طریق سنگ شکنی و یا tul میشدم وپشت سر هم سنگ ۶تا۷میلی تشکیل میشد گاهی دفع می شد گاهی نمیشد و دکتر tul میکرد.

    ولی در زایمان دوم از ۴ماهگی حاملگی سنگهای بزرک تشکیل می‌شد که دکتر بعد از زایمان pcnl انجام داد برای خروج سنگ ۵۰میلی و چند تا سنگ بزرگ کمتر از ۵۰میلی .
    ولی دیگه سنگهای بزرگ تر بعد ازاون عمل تشکیل میشه .
    سه ماه قبل دکتر دوبار عمل tul برای خروج سنگ های ۱۸و۲۶وچند تای دیگه انجام دادند و استند در کلیه قرار داد و وقتی برای خروج استند رفتم باز سنگ ۱۸ میلی بود که tul کردند و بعد از اون باعث عفونت شدید کلیه و آب گرفتگی پشت کلیه ی راست شد
    عوارض داروهای آنتی بیوتیک و بیهوشی های پی درپی و بی حسی تا الان بدنم رو درگیر کرده.

    جناب آقای دکتر کرمی جنس سنگ من سیستینی است و قبل از بارداری سنگ کلیه نداشتم .

    وچند تا دکتر درتبریز رفتم گفتن نیاز به پرهیز غذایی و رژیم خاصی نیست فقط باید آب به مقدار زیاد مصرف کنم .

    منم گاها رعایت کردم و به میزان زیادی آب مصرف کردم و متاسفانه گاهی نه

    گفتن داروی و درمان خاصی ندارد که سنگ تشکیل نشه و فقط باید آب بخورم .

    احتراما من عکس سونوگرافی آخرم با آزمایش آخری که رفتم رو خدمتتون تقدیم میکنم .
    ان شاءالله که جنابعالی با عنایت به علم و تخصص فوق‌العاده عالی که دارید ، بنده را در این امر راهنمایی بفرمایید .
    در صورت صلاح دید امر بفرمایید که حضورا خدمت برسم تا ان شاءالله به دست جنابعالی این مسئله من حل و ان شاءالله درمان بشوم .

    جسارتا این مطلب رو هم خدمتتون عرض کنم که همیشه موقع درد کلیه و وجود سنگ کراتین کلیه بالا میره و هیدرونفروز خفیف روبه متوسط میشه.

    وهمیشه بیشتر عمل ها و دفع سنگ ها از کلیه ی راست است وچپ یک سالی می‌شود که نه درد دارد نه دفع آنچنانی ودکتر می‌گوید کلیه ی چپ کارکرد آنچنانی ندارد ولی هربار که میپرسم میفرمایند که خوب کار نمیکند و تو فقط مرتب آب مصرف کن .

    پیشاپیش از پاسخگویی و راهنمایی جنابعالی و از اینکه وقت با ارزشتون رو در اختیار بنده قرار دادید صمیمانه سپاسگزارم.

    ان شاءالله همیشه سلامت باشید و خدا بیش از پیش خیرتون بده.

    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام شود
    2. تصویر کاربر تبریز یکشنبه ۲۷ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      احتراما پیرو اوامر جنابعالی ، سی تی اسکن به حضور تقدیم می گردد.
    3. تصویر کاربر تبریز دوشنبه ۲۸ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      سلام و عرض ادب مجدد
      احتراما جناب آقای دکتر ، نتیجه آزمایش جدید ، به حضور تقدیم می گردد .
      این مطلب رو هم خدمت شریفتان عرض کنم که در سی تی اسکن ، سنگ ۴/۵ میلی یک ماه ونیم است که در انتهای حالب (دیستال حالب)گیر کرده و عفونت موقع ترخیص ازبیماریستان صفرشده بود دوباره آزمایش و اسکن که رفتم عفونت و دفع پروتئین مشاهده شده است .
      احتراما لطفا با عنایت به عرایض فوق الذکر ، بفرمایید که جهت درمان و پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ چه اقداماتی را باید انجام بدهم .
      پیشاپیش از پاسخگویی ، راهنمایی و لطف و محبت جنابعالی و از اینکه وقت با ارزشتون رو در اختیار بنده قرار دادید صمیمانه سپاسگزارم.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۲ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام
    من بخاطر سابقه سنگ کلیه، قبل از ماه رمضان سونوگرافی رفتم و یک سنگ کلیه 4.5 میلیمتر و یکی دوتا سنگ کوچکتر داشتم ولی درد کلیه ندارم

    آیا میتونم روزه بگیرم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      میتونید روزه بگیرید ولی احتمال جابجایی سنگ یا افزایش سایز وجود دارد
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من در تاریخ 1402/12/07 در بیمارستان البرز کرج بدلیل داشتن سنگ کلیه تحت درمان قرار گرفتم و در داخل کلیه ام دبل جی گذاشتند و قرار شده در تاریخ 1403/01/18 دبل جی را از کلیه ام خارج کنند سیوالی که برایم ایجاد شده اینه که آیا این دبل جی را در مطب بصورت شخصی و یا خصوصی خارج می‌کنند یا در بیمارستانها نیز انجام میدهند و اگر در بیمارستانها دبل جی را از کلیه خارج می‌کنند بفرمایید که در بیمارستانهای تامین اجتماعی نیز این کار انجام میگیرد یا خیر بنده بازنشسته تامین اجتماعی هستم و حقوقم کفاف نمی‌دهد که در مطب و یا بیمارستانهای خصوصی بروم تا دبل جی را از کلیه ام خارج کنند ضمنا بنده 27 سال است که کلیه هایم سنگ تولید میکنند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      بله در بیمارستانهای دولتی نیز خارج میشود با توجه به بیمه شما در بیمارستان لبافی نژاد اینکارو براتون با هزینه بسیار کم انجام خواهند داد
  • تصویر کاربر سمیه جمعه ۱۱ اسفند ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام من یک سنگ شاخ گوزنی ۴۸ میلی در کلیه دارم اما مشکلی ک هست باردارم آیا روشی برای درمان آن وجود داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ اسفند ۲( 1 سال پیش)
      بعد از بارداری باید عمل بشید
  • تصویر کاربر 09127935304 یکشنبه ۲۹ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    با سلام بنده خانم 52ساله هستم 30 ساله مشکل سنگ کلیه دارم وهمیشه دفع شده چند ماهه کلیه راستم یک سنگ 6میل داره که هرچه دارو خوردم و ورزش کردم دفع نشده الان هم سیستون وسنکل ورواتینکس میخورم ایا فایده ای دارد یا کار دیگری باید انجام بدم؟ http:www.Golestanimaging.ir?eid=HHDHELXL http:www.Golestanimaging.ir?eid=HHDHELXL
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      لود نمیشه
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۸ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر،سنگ ۱۱ میل درون لوله حالب گیر کرده ،،العان داروی سیستون،وعصاره اورتیکا مصرف میکنم با مایعات فراوان آیا امکان دفع و خرد شدن با این روش وجود دارد ،دو سال تو نوبت رفتن سر کار هستم پنج روز دیگه باید عازم بشم میترسم مشکلی برام پیش بیاد لطفا راهنمایی کنید،،کارگر هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      باید عمل بشه
  • تصویر کاربر رضاعیده شنبه ۲۸ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام من خانومم دوروز پیش باعلائم خون درد ادرار به درمانگاه مراجعه میکنه وباسنوگرافی معلوم میشه که سنگ کلیه داره باید عمل بشه ولی نمیتونم خصوصی ببرم من کارگرم فقط تامین اجتماعی دارم وبیمارستان تامین اجتماعی نوبت راحت گیر نمیاد میخواستم من وراهنمایی کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۲۷ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    درابتدا از پاسخگویی و راهنمایی شما تشکر میکنم.
    اقای دکتر اتفاقی در سونویی که برای کبدم داشتم متوجه شدم یک سنگ کلیه 7.5 میل در کلیه چپ کالیس تحتانی که اثر انسدادی ایجاد نکرده / وجود دارد.
    تاکنون درد/سوزش و یا چیزی که متوجه بشم سنگ دارم ندارم ولی راستش کمی ترسم گرفته راه بیفته بره تو حالب و دردسر برام درست کنه.
    ممنون میشم بهترین کاری که میتونم بکنم چی هست مخصوصا اگر دارویی باشه و فعلا از بیمارستان دور باشم.
    سپاس و ارزوی سلامتی برای شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      از کالبس تحتانی جابجا نخواهد شد
  • تصویر کاربر خ سه شنبه ۲۴ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما خانمی ۴۸ ساله وقتی در طول روز کم اب مینوشم ادرارم قرمز میشود مخصوصا روزایی که روزه هستم ایا احتمال سنگ وجود دارد یا بعلت کم ابی اینطور میشوم؟لطفا جواب بدهید ممنون میشوم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام دهید
  • تصویر کاربر الف سه شنبه ۱۷ بهمن ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر، من در هفته ۱۱بارداری هستم و قبل بارداری سنگ کلیه در کالیس تحتانی داشتم که الان ۸ونیم میل شده و حرکت کرده در حالب گیر کرده،دردش خیلی اذیتم میکنه میتونم تو بارداری جراحی ریرس رو انجام بدم؟ریرس رو بدون بیهوشی و با اپیدورال هم میشه انجام داد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ بهمن ۲( 1 سال پیش)
      باید عوارض جراحی من جمله احتمال سقط رو قبول کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب