اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۹ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    پیرو سوال قبلی تخت نظر متخصص اورولوژی سی تی انجام دادم.یک سنگ حدودا پنج میلی متر در حالب وجود داره دکتر در ابتدا درخواست عمل کردن ولی بعدا گفتن حدودا پونزده سانت مونده دفع بشه دارو دادن شامل هیدرو کلرو تیازید...شیاف دیکلوفناک صد و روآتینکس....دو روز است مصرف می کنم داروها رو. وقتی شیاف دیکلوفناک صد استفاده می کنم دردی ندارم به محض اتمام اثر شیاف درد بر می گرده....دیروز مقداری ورزش طناب زنی انجام دادم و پیاده روی کردم سوزش در مثانه و زیر آلت داشتم که مداوم نبود . فکر کردم سنگ دفع شده ولی امروز خبری نیست ولی دردم رو دارم..پس به نظر دفع نشده....نظر شما چیست آیا مصرف دارو را ادامه بدم یا مستقیم برم سراغ عمل جراحی؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ تیر ۳( 1 سال پیش)
      تا دو هفته میتونید دارو مصرف کنید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۶ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    بنده از روز چهارم تیرماه درقسمت سمت چپ پایین شکم حس کردم که فقط با مسکن شیاف قابل تحمل بود. پیش متخصص داخلی زفتم سونو نوشت و گفت که هم سنگ دارید و هم حالبتون توش سنگ گیز کرده هنوز پیش اورولوژ نرفتم. میخاستم‌نظرتون رو بدونم راه درمان چیست؟ عکس سونو رو‌خدمتتون پیوست می‌کنم. ادرار دارم ولی احساس می کنم هم فشارش کم است و هم مقدارش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ تیر ۳( 1 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام بدین
  • تصویر کاربر ستار جمعه ۱ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    گزارش CT با ماده حاجب سنگی به ابعاد 35میلیمتر درکلیه راست There is large staghorn type urinary stone at right renal pelvis measuring about 35mm with mild to moderate hydronephrosis. There is stone about 15mm at right lower calyx.
    فایل گزارش CT ارسال می گردد. مراجعه کننده گرامی برای مشاهده تصاویر پزشکی خود, لینک زیر را باز کنید
    http://31.14.124.54/metric/rh/3205124894
    کلینیک نور تهران
    تلفن و سایت 24 وقت مطب وبیمارستان نیکان نمی دهد. سعی می کنم وقت حضوری بگیرم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ تیر ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
  • تصویر کاربر ح.ق شنبه ۲ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام،وقتتون بخیر
    جناب دکتر من پارسال نزدیک چند ماه درد کلیه داشتم و با سونوگرافی و سی تی اسکن اصلا مشخص نمیشد بعد مشخص شد وسط حالب سنگ گیر کرده که با گذاشتن فنر و در آوردن سنگ تموم شد ولی ۱ ماه بعد از جراحی دوباره درد شروع شد که باز سنگ داشتم در کلیه چپ که دوبار هم دفع کردم به اندازه ۷ و ۸ میلی ۱ ماه بعد اون دوباره سنگ کلیه ۱۱ میلی داشتم در همان کلیه که سنگ شکنی کردم به دستور پزشک و نشکست الان در عرض ۴ ماه سنگ شده ۴۳ میل که باید جراحی کنم سئوال اینجاست چرا اندازش انقدر بزرگ میشه در بازه زمانی کم؟؟؟ من حتی به توصیه پزشک نمک و گوشت کم کردم و لبنیات حذف کردم نوع سنگ هم کلسیم اگزالات هست لطفا راهنمایی کنید چیکار باید بکنم؟؟؟؟و ایکنه من در این مدت من مشروبات الکلی هم زیاد خوردم آیا ربطی به این موضوع دارد؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر مرتبط نیست اگه سی تی اسکن انجام شده ریپورتش رو بفرستید
    2. تصویر کاربر ح.ق چهارشنبه ۳۰ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سلام جناب دکتر ممنون بابت جواب ۲ عکس ارسال میکنم سی تی اسکن قبل عید هست و سونوگرافی مربوط به چند روز پیش
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۳( 1 سال پیش)
      باید عمل pcnl بشه
    4. تصویر کاربر ح.ق شنبه ۲ تیر ۳( 1 سال پیش)
      جسارتا شما زحمت میکشید؟؟ وقت نوبت عمل به من بدید؟ یا شماره تلفنی برای هماهنگی؟ممنون میشم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ندا یکشنبه ۲۷ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر ،خانمی 43 ساله با سابقه سنگ کلیه، در سونوگرافی سنگ 80میلی در محل اتصال لگنچه به کلیه دارم با درد شدید و هماچوری ،سه سنگ دیگه هم در همین‌کلیه در کالیس تحتانی دارم جنس سنگها سیستینی وگزالات کلسیم هست لطفاً راهنمایی بفرمایید الان کششت ادرارم هم مثبت هست و پیوری دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      با کشت ادرار منفی و سی تی اسکن شکم و لگن جدید جهت تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید
  • تصویر کاربر پناهی شنبه ۲۶ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید.ماه گذشته سنگ ۱۱ میلی مترداشتم که در لوله حالب گیر کرده بود و جهت درمان به بیمارستان اروند اهواز مراجعه کردم .سنگ شکن انجام دادم ومقداری از سنگ ها که ریزریز شده بودند را دفع کردم.متاسفانه یک سنگ ۷ میل به کلیه برگشت خورده است.دکتر گفته قبل از اینکه سنگ بزرگتر بشه برو و سنگ شکن دوباره انجام بده و لی از اطرافیان شنیدم که این امواج سنگ شکن کلیه را تنبل میکند.لذا نمیدانم دوباره از روی شکم سنگ شکن انجام بدم یا اینکه از طریق اندوسکوپ از طریق مجرا.لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر میتونید سنگ شکنی برون اندامی رو انجام بدین کلیه تنبل نخواهد شد
  • تصویر کاربر پناهی پنجشنبه ۲۴ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام.ماه گذشته سنگ کلیه ۱۱ میلی متری داشتم که در لوله حالب گیر کرده بود . به بیمارستان اروند اهواز جهت انجام عمل سنگ شکن از روی شکم مراجعه کردم.بعد از سه روز به اندازه ۶ میل از سنگ به صورت خرد شده دفع شد.بعد از دوهفته برای بررسی کلیه سونو انجام دادم و متاسفانه به گفته دکتر غریب رضا یک سنگ به قطر ۶/۵ و یکی هم به قطر ۲ میل به کلیه برگشت خورده.الان خواستم نظر حضرتعالی را بپرسم که عمل سنگ شکن از روی شکم انجام بدم بهتر است یا از درون بدن؟
    از نزدیکان شندیم که سنگ شکن از روی شکم عوارض دارد و باعث تنبلی کلیه میشود .از این رونگران هستم.لطفا راهنمایید بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام دهید ببینم اصلا ارزش عمل داره یا خیر
  • تصویر کاربر حسن جمعه ۱۸ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    سلام یک سنگ به قطر ۴ در کالیس میانی کلیه چپ دارم آیا با دارو رفع میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      بله قابل دفع هست البته ابتدا باید وارد حالب بشه در کل نیاز به اقدامی ندارد
  • تصویر کاربر نصرت سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    Aziz:
    با سلام و وقت بخیر

    طبق آخرین سونوگرافی در کلیه راست بنده سنگ های به قطر 10، 7 و 4 میلیمتر وجود دارد ، ممنون میشم در مورد نحوه درمان این سنگ ها راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      اسکن DMSA انجام دهید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    وقت بخیر دکتر . سنگ به اندازه 20 میلی در یکسوم حالب پروگزیمال حالب چپ به فاصله 50 mm از محل upj داشتم. پیش دکتر اورولوژی رفتم برام eswl تجویز کردن دو مرتبه انجام دادم ولی فایده نداشت. و کلیه به هیدرویورترونفروز متوسط تا شدید شد‌ پزشک گفت که باید tul انجام بدی‌ بعد از انجام tul سونو دادم و مشخص شد که سنگ شده 16mm و فاصله 56mm از محل upj و بدون هیدرونفروز . و ضمنا استنت دابل جی نیز تعبیه شده . حال سوالم از دکتر عزیز اینه که برا دفع سنگ 16mm چه راه کاریی دستور میفرمایید که بتونه بهم کمک کنه تا از دست سنگ راحت بشم.پیشاپیش از شما دکتر بزرگوار تشکر و قدردانی میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      باید مجددا TUL انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب