اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سید جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1002 مشاهده پرسش
    سلام. درد کشاله ران زیر شکم(فقط سمت راست) مواقعی که زیاد سر پا واستم، و جدیدا موقع ادرار کردن ؛

    نتیجه سونوگرافی فتق :
    (اینگوینال ایندایرکت 2طرفه):
    چپ1.4سانت
    راست1.7سانت
    محتویات فتق مشاهده شده:
    Fat contain
    فقط راست دردناک.
    1_آیاعمل باز ارجعیت یا لاپراسکوپی؟
    2_اگر عمل باز انجام دهم شنیدم چون فتقم دوطرفه است،عوارضش کشیدگی است،چه مفهومی دارد؟
    3_تو شهر رشت اورولوژی بهم گفت برو جراح عمومی عملت کنه.خطری نداره؟چون فتقم ایندایرکت است و رینگ کانال اینگوینال راستم با انگشت حس میکنم کمی تنگه .به تناب بیضه آسیب نمیزند؟

    (من رشت هستم.شما هر طور صلاح بدونی انجام میدم.حتی میام تهران)


    ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام وپوزش از تاخير بياييد معاينه كنم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر نمكي پنجشنبه ۱۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام.بنده به مدت تقريبا يك سال است كه رنگ آلت به صورت لكه صورتي كه ازسرآلت(ختنه گاه)شروع شدودرحال حاضراين لكه هابزرگترشده وكل آلتم درحال رنگ عوض شدن به صورت لكه لكه ميباشدوازرنگ سياه به حالت صورتي رنگ ياسفيد ظاهرشده وچندلكه هم كمي بالاترازآلتم ظاهرشده.باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      این مسری نیست جای نگرانی ندارد
  • تصویر کاربر محمود جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    با سلام جوانی 35 ساله هستم که مدتی است که بعد از مقاربت آلتم‌ قرمز شده و دچار خارش میشوم و بر اثر خارش زخم میشود(به دلیل اینکه از زود انزالی رنج میبرم از اسپری های تاخیری وکاندوم استفاده می کنم )لطفا راهنمایی کنید که چه کار کنم
    با تشکر از شما دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم شايد به علت حساسيت به اسپري است
  • تصویر کاربر جعفر جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام بنده در هنگام ادرار چند قطره آخر ادرار خون میبینم سونوگرافی رفتم گفتن مثانه و کلیه مشکلی نداره و پروستات هم مشکلی نداره دکتر یه فطره با یه قرص فنازومکس داد دوسه روزه مصرف میکنم ولی بهبودی حاصل نشده نگران شدم اگه میشه راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      اگر سيگار ميكشيد بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر مهران شنبه ۱۱ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    چند قطره خون بعد از ادرار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      باید بررسی شود
  • تصویر کاربر عليرضا شنبه ۱۱ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام .بنده 4٧ سال و متاهل هستم .تقریبا سه روز موقع ادرار سوزش الت دارم که هی بیشتر و شدیدتر میشه .قسمت ابتدایی التم داخلش خیلی میسوزه ..واقعا دارم از درد عذاب میکشم
    .موقع ادرار کم مونده گریم بگیره .فقط ابتدای ورودی التم یعنی مرکز کلاهک میسوزه و تا چن دقیقه بعد ادرار سوزش باقی میمونه
    توروخدا راهنمایی کنید بگید مشکلم از چی میتونه باشه
    فکرم دیگه کار نمیکنه .خواهش میکنم زودتر پاسخ بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      عفونت تدراری گرفته تید دارو با نظر پزسگ بخورید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام،خسته نباشید، چند وقت پیش در هنگام تمیز کردن محل رویش موی زائد(بالای آلت تناسلی) متوجه شدم این قسمت چاق شده خب تا اینجا طبیعی بود برام اما وقتی نزدیک به دو طرف بیضه شدم(در قسمت چپ و راست نرسیده به بیضه یا در واقع محل اتصال پوست بیضه ها) این چاقی برام عجیب بود چون تا الان متوجه این موضوع نشده بودم، در ابتدای امر خب باز فکر کردم شاید این بخش هم مثل بالای آلت چاق شده و طبیعیه ولی خب یکم حساسیتم بالا رفت و کمی سرچ کردم در انتها فکرم درگیر فتق هایی مثل فتق ناحیه کشاله ران شد، اما هیشکدوم از شرایط مرتبط با فتق نظیر اومدن فشارهای مختلف رو نداشتم ،الان هم اون نقاط(نقاط متصله به بیضه ها) دردی نداره و فقط بنظر چربی زیر پوستی منجربه کلا این چاقی شده،به پزشک عمومی نشون دادم ایشون هم نظرش این بود که همون چاقی منجربه این موضوع شده و گفتن اینجا حتی حالا ورم و باد کردگی موضعی نیست بلکه مثل منطقه بالای آلت بطور طبیعی چاق شده و از یه طرف هردو طرف اینجوره ،میخواستم برای اطمینان از شما بپرسم،تصاویرش رو هم براتون با عرض پورش میفرستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      عکس از نزدیک بفرستید
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۱۱ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      براتون فرستادم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      من چيزي نميلينم
    4. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      منظورتون اینه که عکسارو نمیبینید؟یعنی عکسارو دریافت‌نکردید؟
    5. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      دوباره 5 تصویر رو براتون ارسال کردم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      نه در عكس چيزي نميبينم
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    با سلام. چند روزی است دور شیار سر الت سفیدی هایی ایجاد شده و لکه های قرمز رنگی روی سر الت بوجود امده ولی خارش ایجاد نشده و باعث نگرانی شده نمی دونم باید چیکار کنم.ممنون از راهنماییتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۱۱ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      عکس پیوست ارسال شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      ديدم مهم نيستند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهناز یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    ببخشید مزاحم می شم، همسر من چین زندگی می کنه و دسترسی به دکتر هم زبان نداریم.
    یک مسئله ای پیش اومده خواستم از شما کمک بگیرم، ایشاد در نواحی اطراف آلت دچار جوش های شده که باعث نگرانی ما شده! ممکنه راهنمایی کنید که این ها چیه و برای چی بوجود اومده؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      عكسش وا بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر سجاد یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    رنگ الت تناسلی من مایل به قرمزه و در زمان رابطه این رنگ بیشتر میشه ایا مشکلی دارم .و روی التم هم یه رگ پدیدار شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      از نظر من مهم نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 551 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 577 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 578 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 732 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب