حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (105 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مالک چهارشنبه ۵ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام ۲۰ سال است . بیماری ام اس دارم. احتباس ادراری شدید دلرم . ۶ ماه است سوند نلاتون میزنم روزی ۲ تا ۳ بار . خواستم چند روزی فولی بزارم یکم راحت بشن سوند عمل نکرد و تخلیه نشد و مجرا هم صدمه دیده و خونریزی دارم . البته تازه است چه باید بکنم هم برای احتباس وحشتناک ادراری هم برای خونریزی مجبورم دوباره نلاتون بزنم که دوبار زدم . لازم به یاد آوریست چند روز پیش هم یورودینامیک انجام دادم . خواهشا راهنمایی بفرمایید خیلی اذیت میشم . سونوگرافی هم برای یکماه پیش است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ مهر ۲( 1 سال پیش)
      سلام باید در شرایط استریل و توسط متخصص براتون سوند فیکس بشه و حداقل ۲ هفته بمونه براتون تا مجرا استراحت کنه
  • تصویر کاربر نوید چهارشنبه ۵ مهر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    باسلام یه هفته هست درد دارم بعضی وقتا از 2 تا پهلو پشت شروع میشه میاد تا دور ناف بعضی وقتا از بالای الت شروع میشه سوزنی طور هست سوزش ادرار ندارم ،سونو کلیه ، مثانه ، فتق ، سنگ صفرا و شکمی و کبد تو هفته گذشته انجام دادم 2 روز هر 2 ساعت میرم دستشویی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      سونوگرافی را بفرستید
    2. تصویر کاربر نوید یکشنبه ۲ مهر ۲( 1 سال پیش)
      عکس فرستادم نیومده ، اقای دکتر هر چی اب میخورم دفع میشه ، خواهشا یه وقت حضوری بهم بدین تلفن نوبت دهی جواب نمیدن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ مهر ۲( 1 سال پیش)
      همینجا در خدمت شما هستم سوال خود را بپرسید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر اسما یکشنبه ۲۶ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خير من يك ماه پيش جراحي پروتز هيپ انجام دادم ، تحت بيهوشي اسپاينال قرار گرفتم حين جراحي برام سوند نزاشته بودن و بعد به هوش آمدن مثانه ام پربود و به سختي تخليه شد ، در اين مدت احساس ميكنم كه مثانه ام كامل تخليه نميشه و مقداري ادرار باقي ميمانه كه با ماساژ مثانه يا اب گرم سعي ميكنم تخليه كنم مثانه ام را ، در عين حال احساس فوريت ادرار هم دارم به طوري كه در روزهاي اول بعد از جواخي ادرارم سر ربز ميشد ، الان بهتر شده اما اين احساس فوريت ادرار به خصوص در خالت ايستاده تا خودم رو برسانم به سرويس بهداشتي گاهي وقتها بهم دست ميده ، من فيزيوتراپيستم تمرينات كگل رو شروع كردم ، آيل اين عارضه ماندگار هست يا برطرف ميشه؟ من سابقه ي لوپوس مشكل آلرژي به دارو دارم ترجيحم اين هست با درمان هاي غير دارويي مشكل رو برطرف كنم آيا فيزيوتراپي يا درمان هاي جايگزين رو بهم پيشنهاد ميكنيد؟ از انجا كه تا يك ماه ديگر بايد با واكر جا به جا شم امكان مراجعه حضوري رو ندارم امكانش هست راهنمايي بفرمايبد ، حقيقتا اصلا نميتونم سونو و تست يوروديناميك با اين وضعيت انجام بدم. داروهايي كه در حال حاضر استفاده ميكنم پردنيزيلون ٥ ميلي روزي دو عدد ،آزارام ٥٠ روزي دو عدد ، هيدروكسي كلروكين روزي ١ عدد، كنكورد ٢/٥ نصف قرص، آسپربن شبي يك عدد ، قبل از جراحي لوزاتان ٢٥ نصف قرص و فوروزونومايد ٤٠ نصف قرص براي دفع پروتئبن استفاده ميكردم كه قطع كردن به خاطر جراحي، البته كه فوروزونومايد از قبل از جراحي متخصص روماتولوژي گفته بودن قطع كنم چون ادم نداشتم و ضروريتي نداشت ، آيا ميتونه به خاطر قطع كردن فوروزونومايد باشه ؟ چون وقتي فوروزونومابد نميخورم شدت ادرارم كم ميشه ، دكتر روماتولوژ گفتن عادت كردي وگرنه فوروزونومايد براي درمانت ضروريتي نداره ،دفع پروتئنم هم كم هستش در حد ١٠٠ وً …
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      سلام عکس آنالیز و کشت ادراریتون رو بفرستید لطفا
    2. تصویر کاربر اسما یکشنبه ۲۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      كشت ادرار قبل عمل رو دارم بعد عمل تست ادرار ندادم چون اصلا سوزش ادرار و حالت عفونت ادراري رو نداشتم اگر نياز باشه انجام ميدم مجددا.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      کشت ادرار انجام بدهید ورزش های kegel رو انجام بدین مصرف مایعات فراوان داشته باشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نغمه جمعه ۱۰ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    چند روز پیش چکاپ کلی سونوگرافی دادم که متوجه شدم کلیه هام‌متورم هستن. ضمنا یازده ماه پیش زایمان کردم ودر دوران بارداری مقداری دفع پروتئین داشتم و تورم پا…
    میشه لطفا سونوگرافی رو مشاهده کنید و بفرمایید که باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      سلام دفع پروتئین تا حدی در بارداری هست و جای نگرانی نداره حتی تورم خفیف کلیه ها هم ممکنه پیش بیاد در بارداری . الان هم فقط برای اطمینان یک سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست کنید اگر سنگ دیده نشد جای نگرانی ندارد . یک ازمایش کراتینین هم بدهید
    2. تصویر کاربر نغمه پنجشنبه ۹ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      میشه لطفا آزمایشم رو هم ملاحظه بفرمایید
    3. تصویر کاربر نغمه پنجشنبه ۹ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      میشه لطفا آزمایشم رو چک کنید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      ازمایش هم خوبه و کراتینین نرماله . ازمایش ادرار هم خوبه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر شهاب دوشنبه ۶ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    وجود یک سنگ در کلیه چپ با دیامتر ۱۵mmدر پروگزیمال حالب به فاصله تقریبی ۲۵mm از upj مشاهده شده
    آیا میتونم سنگ شکنeswl انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      سلام بله ولی اگر نشکست باید tul شوید
    2. تصویر کاربر شهاب یکشنبه ۵ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      ببخشید. میتونم برای فردا وقت بگیریم .مورد اورژانسی هستم.
      نوبت دهی کار نمیکنه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      من eswl انجام نمیدم باید به بیمارستان سینا یا لبافی نژاد مراجعه کنید دستگاهشو دارن
    4. تصویر کاربر شهاب یکشنبه ۵ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      تا نسخه نباشه انجام نمیدن
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      با شماره تلفن های مطب جهت هماهنگی تماس بگیرید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا چهارشنبه ۲۵ مرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام..وقت بخیر..من سالیان سال هستش دچار تکرر ادار هستم یعنی هر جا میرم اضطراب این رو دارم ادرار داشته باشم وسواس داشتم و دارو مصرف میکنم یه چایی میخورم یکساعت بعدش دستشویی هستم هر 2 ساعت بعضی مواقع کمتر دستشویی باید برم..چند سال پیش بهم گفتم واسه اعصابته...وسواس به نجاست هم دارم..دلم میخواد مثل بقیه باشم و هر 5.6 ساعت دستشویی برم و درگیر ادرار نباشم..گاهی حجمش خیلی کمه ولی فکر میکنم داره میریزه همیشه حس ادار با منه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ مرداد ۲( 1 سال پیش)
      سلام قدم اول سونوگرافی کلیه ها و مجاری و ازمایش ادرار و در صورت نرمال بودن قطعا علت رفتارهای عصبی است . برای درمان هم ویسول ۱۰ روزی یک عدد بخورید
  • تصویر کاربر نینا یکشنبه ۲۸ خرداد ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    ببخشید آقای دکتر من خانمی ۴۰ ساله هستم چند وقتیه که احساس می کنم ادرارم به طور کامل تخلیه نمیشه یعنی بعد از ادرار دوباره باید برگردم دسشویی و این فقط یه احساس نیست و واقعا همچنان ادرار وجود داره.علاوه بر این یه مشکل دیگه هم دارم این که جدیدا با دست زدن به آب به شدت احساس تخلیه شدید و فوری ادرار بهم دست میده و با وجود تلاش خیلی زیادی که برای نگهداشتن ادرار می کنم موفق نمیشم و نشت ادرار دارم در حالیکه قبلا اصلا اینطور نبودم و به راحتی ساعتها ادرار رو نگه می داشتم.الان با وجود تلاش خیلی زیاد نمی تونم کنترل کنم با اینکه حجم ادرار زیاد نیست.می خواستم ببینم مشکل چیه ممنون میشم اگه راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ خرداد ۲( 1 سال پیش)
      سلام یک سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین باقی مانده حجم ادرار به همراه ازمایش ادرار و کشت ادرار انجام دهید .
  • تصویر کاربر رضوان شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    در سونوگرافی پدر 73 ترابکولاسیونمتوط_شدیددردیوارهمثانه مشاهده شده
    دبری های معلق اکوژن در مثانه مشاهده شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)
      چند سالشون هست ؟ به سختی ادرار میکنن ؟ ایا شب ها دایما از خواب بیدار میشن دستشویی میرن ؟ عکس سونو را بفرستید
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۲۵ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    با سلام . مردی هستم ۶۰ ساله . حدود ۱۸ سال قبل که محل کارم در شهر کوچکی در جنوب خراسان بود دچار عفونت ادراری و متعاقب آن پروستاتیت شدم . هر از چندی که اذیت میکرد با انتی بیوتیک و ترازوسین کنترل میشد . در پایان سال ۹۷ خیلی شدید شد که هر نیم ساعت میبایست میرفتم دستشویی .۳۶ عدد آمپول انتی بیوتیک بیمارستانی هر ۸ ساعت تزریق کردند که درد و تکرر و سوزش خوب نشد . نتیجه سونو وجود بافت سخت در کف مثانه و مانده ادرار بود . با سیستوسکوپی در نوبت اول بافت سخت را برش زدند ، بعد از دو ماه سوزش و درد و تکرر برگشت . نوبت دوم پروستات را از داخل مجرا تراشیدند . باز بعد از دو ماه علائم برگشت . نوبت سوم گفتند محل برش کف مثانه که انجام شده فیبروز شده و مجدد تراش دادند که افاقه نکرد . یک نوبت هم گفتند گرفتگی مجرا داری که عمل کردند و باز هم بیهوده بود . دو سال است که دیگر دارو داروی خاصی نمیخورم . چندی قبل به یکی از همکارانتان در دانشگاه مشهد مراجعه کردم ، نوار مثانه دادند و بعد بررسی گفتند نمیدانم چرا شما که دلائل لازم برای مثانه نوروژنیک را ندارید ، دچار مثانه نوروژنیک هستید و علائم آنرا دارید . در حال حاضر مدتی است که تقریبا شب و روز هر یکساعت باید بروم دستشویی با سوزش و درد و تکرر ادرار و مدفوع . در آخرین سونو حجم مثانه پر ۱۸۰ سی سی با رزیدوی ۴۰ سی سی بود .
    خیلی خسته و دردمند شده ام و همه رفتارهای زندگیم را مختل کرده .
    لطفا کمکم کنید . سپاسگزارتان هستم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۵ فروردین ۲( 1 سال پیش)
      سلام ۱ - پاتولوژی پروستاتی که تراشیدند چه بود ؟ Psa چند است ؟ یک عکس رنگی مجرا RUG ویا سیستوسکوپی احتیاج دارید حتما
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    سلام ادب دارم خدمت دکترسال نوتبریک میگم بهتون دکترجان مدت۳ماه پیش دردشدید کلیه ومثانه وپرستات گرفتم که ادرارم نمیامد رفتم دکتر ارژانس دارو امپول چندمدل زدن دردم نیفتاد تافرداصبح همانروز دکتردیگه بهم تامسولسین وشیاف دیکنوفناک زدم سنگم برای ظهرافتاد خوب شدم بعدیک هفته تکرر ادرارشدید گرفتم رفتم دکتراسلامی سیسکوپکپی کرد گفت التهاب پرستات داری تامسولسین ودلترولیت وتاوانکس ۵۰۰داد هنوز بهترنشدم تورخداکمکم کن ۳ماه شد دیگه ازخونه ام بیرون نمیرم الانم هر۱۲ساعت ناپرکسن میخورم یکم بهترمیشه ولی زیادنه تا۳روزپیش بهش پیام دادم گفتکپسول فلوکستین۲۰صبح هابخور بهترمیشی ولی نه همونطورهستم روانی شدم دیگه برای ترک موادکنگره ۶۰میرم الن دارم شربت تریاکم میخورم ۱سی سی صبح هاخیلی شدیتره تابعدظهر کمکم کن تورمولاتوادرارمم تیکه های سفیدهست مدت۲ماهم هست ادویه جات کلن سیروپیارترشی سوسیس کالباس هچی نمیخورم خیلی هم لاغرشدم ممنونم سن ۳۳سال شب ادراریم کم شده شبی یک یا۲بار
    1. تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۲ فروردین ۲( 2 سال پیش)
      ممنون
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ فروردین ۲( 2 سال پیش)
      سلام ازمایشات و سونو رویت شد شب ها در لگن اب گرم نیم ساعت بشینید ویسول ۵ رو به جای تولترودین مصرف کنید هر ۱۲ ساعت در نظر داشته باشید اگر سابقه مصرف مواد مخدر رو داشتین این شرایط در ترک اتفاق می افته
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر