اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (111 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۱۶ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر سابقه دفع چندین سنگ کلیه رو دارم این سری تو سی تی 3سنگ نشون داد با صخامت 2,3,4 ایا نیاز به سنگ شکن هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      اگر در حد میلی متر است خیر اقدامی لازم نیست
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۵ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    با سلام به طور تصادفی فهمیدیم سال ۹۰ کلیه راست کوچکتر است و آزمایش پزشکی هسته ای عملکرد کلیه راست رو ۱۲ و چپ رو ۸۸ درصد مشخص کرده و سونوی داپلر در همون زمان گرفته شده که تصویر هر دو رو اپلود کردم.در زمان وقت کراتنین ۲ بوده و با چندین سال زیر نظر پزشک بودن الان کراتنین ۹ هست و آخرین سونو هم خدمتتون ارسال شده
    ممنونم بگید دلیلش چی بوده و آیا آنژیوگرافی موثره اگه انجام بشه؟
    راه درمان چی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام باید زودتر انژیو میکردید چون تقریبا کلیه راست از بین رفته و عملکردی نداره الان دیالیز میشوید ؟ کراتینین ۹ هسست ؟
    2. تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      بله در حال حاضر دیالیز میشم تقریبا یک ماهی میشه که کراتینین رو ۹ رفت دیگه و شروع کردم دیالیز رو
      در ضمن برای خلاصی از دیالیز دنبال پیوند هستم
      راهی هست که بشه کلیه چپ فعال بشه؟
      تو همون سال ۹۰ پزشک گزارش نوشته در کلیه راست افتراق کورتیکومدولاری از بین رفته و آنژیو برای رفع تنگی بی معنیه تشخیص واقعا درست بوده؟
      ولی برام سواله کلیه چپ مگه نرمال نبوده پس چرا اونم مشکل پیدا کرده؟
      و سوال آخر واقعا پیوند درمان هست؟ یعنی تمام این مشکلات و دیالیز رو پایان میده؟؟؟؟؟؟
      بهترین ها برای شما🌹
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      کلیه راست دیگه بافتش از بین رفته انژیو معنی نمیده . کلیه چپ باید بررسی بشه توسط نفرولوژیست . اگر علت بیماری زمینه ای پیدا و درمان بشه میشه به کلیه پیوندی امیدوار بود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عابد یکشنبه ۱۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام دکتروقت بخیر
    وخسته نباشیدخدمت شما
    دکترمن امروزچهارروزهستش جراحی کردم سنگ داخل کلیه سمت راست داشتم سه تا27میل
    جراحی بازانجام دادم امروزناحیه شکم دردعجیبی دارم عادیه یابایدبرم بیمارستان دوباره 33سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام کجا عمل کردید ؟ اکر درد شدید دارید و ترشح از زخم حتما به پزشکتان مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر عابد شنبه ۱۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      بیمارستان میلاد
      دکترطباطبایی
      جای عملم مشکل نداره ولی دردداخل شکمم خیلی زیاده هی تب ولرزمی گیرم
    3. تصویر کاربر عابد شنبه ۱۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      این دردازدیشب شروع شده
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      اگر تب و لرز دارید حتما به پزشکتان مراجعه کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر هومن یکشنبه ۱۴ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. مادر من 62 ساله است و از سالها قبل سابقه سنگریزه در کلیه داشت که هر از گاهی در سونوگرافی ها دیده می شد اما مشکل خاصی نداشت. در سونوگرافی و سیتی اسکن دو سال قبل شما فرمودین که تنگی خفیف مجرای ادرار مادرزاد دارد و نیازی به اقدام خاصی نیست. مشکل خاصی هم از بابت درد و تکرر ادرار و ... ندارد. اخیر ا دوباره یک سونو و آزمایش خون داده است که نتیجه را برای شما ارسال می کنم. لطفا نظرتون رو بفرمایید و آیا نیاز به اقدام خاصی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام حتما یک سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام بشه گزارش را بفرستید . احتمال وجود سنگ هست با توجه به هیدرونفروز . حتما یک ازمایش کراتینین هم دهند
  • تصویر کاربر رایان شنبه ۱۳ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    آقای دکتر عکس سونوی پسرم براتون اومد ؟نمیدونم چجوری ارسال کنم نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      عکس رویت شد . اسکن کلیه انجام باید بشه . بعد از اون vcug
    2. تصویر کاربر رایان جمعه ۱۲ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      به من گفتن کلیه راست کارنمیکنه اصلا درسته این حرف؟اصلا امکان راه افتادن کلیه نیست به مرور زمان
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      بله امکان از کار افتادن هست
    4. تصویر کاربر رایان جمعه ۱۲ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      امکان نداره به مرورزمان کیستا ازبین رفت کلیه راستش دوباره شروع به کارکردن کنه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      خیر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۲ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    پدرم سال ۸۵ عمل پیوند رگ و دریچه میترال داشتند از ۴ سال قبل به مرور به دلیل تنگی مادرزادی حالب و هیدرونفروز کلیه چپ کم کار و تقریبا از کار افتاده محسوب می‌شود کلیه راست ابعاد و بقیه موارد مشکل زیادی بجز کیست ندارد تا اینکه از هفته پیش بعد از درد کلیه چپ خونریزی در ادرار پیدا کردند خونریزی نسبتا زیاد و سیاه بعد از سوند گفتند کلیه چپ علاوه بر هیدرونفروز شدید در پل میانی توده تومورهای به ابعاد ۶در۶ دیده شده است بعد از سی‌تی اسکن بدون حاجب دکتر ارولوژی گفتند باید کلیه چپ تخلیه و بررسی شود با توجه به سن پدرم ۸۴ سال و مصرف وارفارین و ناتوانی و ضعف شدید ایشان پیشنهاد شما چیست عمل انجام دهیم یا خیر خودشان با درمان به شدت مخالف هستند و کراتینین حالا به ۶ رسیده است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام در صورتی که متخصص بیهوشی و قلب اکی عمل بدهند بهتره خارج بشه در غیر این صورت زیر نظر متخصص رادیو انکو باشند
  • تصویر کاربر رایان جمعه ۱۲ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    تفسیر سونوگرافی پسرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      بفرستید عکسشو و مشکلشو بفرمایید
    2. تصویر کاربر رایان پنجشنبه ۱۱ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      کجاسونوروبفرستم
    3. تصویر کاربر رایان پنجشنبه ۱۱ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      ورم کلیه وکیست داره
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      بررسی دیگری کرده اید ؟ باید اسکن کلیه از نظر عملکرد کلیه بشه . سریعا به یک ارولوژیست اطفال مراجعه کنید که در صورت نیاز بعد از اسکن عمل بشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    عرض سلام خدمت جناب آقای دکتر
    بنده دو سنگ 6میلی و 5میلی در کلیه سمت چپم داشتم چهار روز درد شدید داشتم به متخصص ارولوژی مراجعه کردم بعد از بررسی سونو توسط ایشون گفتن که سنگ 6میلی از کلیه خارج و در فاصله 51میلی متری لگنچه گیر کرده و توسط ایشون عمل لیزر شدم و داخل حالب استنت گذاری کردند ایشون گفتن که در حین لیزر متوجه شدن که در دیواره داخلی کلیه و حالبم چیزی شبیه قارچ زرد رنگ مشاهد نمودن و داخل کلیه دبری غلیظ وجود داره و تا حالا چنین چیزی رو مشاهده نکرده اند و دو ماه بعد هم برای ویزیت مجدد و خارج نمودن استنت نوبت دادن
    آقای دکتر من الان خیلی نگرانم چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام دارو و انتی بیوتیک چی خوردین ؟ کشت فرستاده شده بود ؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 1229 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر..
    کلیه راست به طول ۱۱۴میلی متر و ضخامت پارانشیمال ۱۷میلی متر و کلیه سمت چب با طول ۱۱۹میلی متر و ضخامت پارانشیمال ۱۸ میلی متر اندازه گیری شد. هر دو کلیه دارای سایز و اکوی نرمال است. ضخامت پارانشیم هر دو کلیه در حد طبیعی است. سنگ به دیامتر ۱۰م م در پروگزیمال حالب راست و با فاصله تقریبی ۲ سانتیمتر از upj رویت شد و هیدرویورترونفروز خفیف در کلیه سمت راست مشاهده شد. مثانه دارای حجم و شکل و ضخامت جداری نرمال می باشد..
    آیا نیاز به سنگ شکنی دارد یا با خوردن مایعات و ورزش و درمان خانگی سنگ دفع میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام سونوگرافی سایز دقیقی از سنگ نمیدهد و سی تی اسکن ملاک است . اما اگر سایز درست زده شده باشه این سنگ دفع نمیشه و باید سنگ شکنی برون اندامی انجام بدهید
  • تصویر کاربر مهسا سه شنبه ۹ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام،وقت بخیر و خسته نباشید
    آقای دکتر من از اسفند ماه متوجه دفع پروتیین شدم،و از همون موقع پیگیری و آزمایشات لازم رو انجام دادم که تشخیص داده نشد و بیوپسی انجام دادم یک هفته پیش،از هفته پیش تا الان من درد پهلو دارم و کلیه ام دردمیکنه،حتی با نفس عمیق کشیدم و راه رفتن،با دکتری که برای من بیوپسی انجام دادن تماس گرفتم گفتن طبیعی هستش،سوالم از شما این است که واقعا این درد طبیعی هست و چند روز طول میکشد؟
    آیا احتیاج به پیگیری و انجام سونو ندارم،ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      سلام خیر بعد از بیوپسی درد ممکنه وجود داشته باشه اما اگر تورم ناحیه دارید بهتر است سونو کنید در غیر این صورت اقدامی نمیخواد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 654 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    نتیجه سونوگرافی سنگ ۶ میلیمتری در uvjسمت چپ مشاهده میشود۰
    در سونو قبلی و قبل از سنگ شکن یک سنگ ۷ میلیمتری و تعدادی سنگ های
    کوچکتر در کلیه سمت چپ دیده شده بود
    آیا نیاز به سنگ شکن مجدد و استفاده از دارو میباشد یا خیر ۰ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عکس kub و یا ivp مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    سلام.من هر دو كليم سنگ داره چندين بار سونوگرافي رفتم كه گفتن سنگت 4 ميليمتر و كوچيكتره.دكتر متخصص هم بهم دارو داده و چند تا هم دفع كردم.الان مشكلي كه دارم اينه كه هر دو كليم درد ملايم و گاه گاهي دارن . رنگ ادرارم هم با اينكه اب زياد ميخورم به رنگ زرد تيرست.اخرين سنگي كه دفع كردم همراه با طب و لرز و خون بود.چند بار متخصص كليه رفتم كه دكتر چندتا قرص داده و ميگه مشكلي نداري.به نظر شما بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کار خاصی نمی خواهد
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. روز بخیر

    بنده دختر هستم و 28 سال دارم.

    دفع ادرار یک فرد معمولی در روز ( در 24 ساعت) چند لیتر هست؟

    من یک ظرف 1/5 لیتری از مغازه تهیه کردم و درونش رو خالی کردم و می خوام میزان دفع ادرارم رو بسنجم که ببینم آیا دفع ادارم زیاد هست یا کم.
    این میزان لیتری که در برخی پایگاه های پزشکی برای سنجش میزان دفع ادرار مطرح شدند منظور همین لیترهای معمولی هست که روی ظروف درج شدند جهت جایگیری ؟

    ببخشید بنده دفع ادرارم زیاد شده ( حدود 12 بار در روز) و وقتی ادرار میکنم زیاد میاد اما باز هم اندکی داخل مثانه باقی میمونه و دوباره بعد از نیم ساعت یا بیشتر احساس ادرار میکنم. درد و سوزش ندارم و عطش ندارم دهانم هم خشک نمیشه.
    فقط استرس دارم.

    خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قند اوره و کراتینین کمک کننده هستند
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 623 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 840 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 550 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 716 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب