حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.3/5 - (106 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مرتضی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    من جوان 22 ساله ای هستم ک یکی دوروز پیش دچار در بیضه سمت راست در قسمت بالا و پایین بیضه شدم
    می خواستم بدونم مشکل چیه و ممکنه چه عوارضی داشته باشه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
    2. تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      دستتون درد نکنه رفتم سونو گفت هیچ مشکلی نداری
      خیلی لطف کردید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر باریک جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید.آقای دکتر بنده در قسمت بیضه ها وبیشتر بیضه چپ واطراف آن احساس ناراحتی وسنگینی می کردم ومجرد هم هستم .به شما مراجعه کردم وجنابعالی بعد از معاینه فرمودید مشکل خاصی ندارید وداروهای ملوکسیکام وگاباپنتین را برای من تجویز کردید در طول مصرف دارو درد بیضه ام رفع شد ومشکلی نداشتم اما بعد از حدود چند روز بعد از تمام شدن داروهای تجویزی مجددا درد وسنگینی در قسمت چپ بیضه ام شروع شد.با توجه به اینکه اکنون در شهرستان هم هستم لطفا مرا راهنمایی کنید.در ضمن احساس می کنم در طول مصرف دارو میزان مایع منی کاهش پیدا کرده که نمیدونم به دارو ربط داره یا نه.با تشکر از وقتتون آقای دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلا م آقای دکتر لطفا درمورد آزمایش های زیر راهنماییم کنید
    قبل از عمل واریکوسل بیضه راست :
    volume.....1.5ml/viscosity......Hyper viscose/color & Appearance.......milky/Reaction*PH*....7/ Liquefaction time......more than 180 min/sperm count.......22mill/ml**Normal form.....60/Motility......55/progressive......60/Nonprogressive......40/R.B.C.....0-1/W.B.C.....0-1
    بعد از عمل واریکوسل بیضه راست :

    volume.....2ml/viscosity......Hyper viscose/color & Appearance.......milky/Reaction*PH*....8/ Liquefaction time......more than 180 min/sperm count.......75mill/ml**Normal form.....55/Motility......40/progressive......55/Nonprogressive......45/R.B.C.....0-1/W.B.C.....0-1
    آقای دکتر سرعت اسپرم کاهش پیدا کرده مشکلی ایجاد میکند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    با سلام.من 3 روزه بعضی وقت ها راه رفتنی درد در قسمت بیضه احساس میکنم.تورم یا نشانه خاص ظاعری در بیضه ام وجود نداره ولی درد هم در قسمت پایین شم سمت چپ احساس می کنم..شب ها حایت تهوه هم دارم.می خواستم ببینم این علت در از چی هست؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو و آزمایش بدهید
  • تصویر کاربر مرادیان چهارشنبه ۷ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    با سلام، بنده بعد از تحریک جنسی که اگر منی بیرون نیاید دچار درد در ناحیه بیضه و بالای آن و اطراف کمر میشوم طوری که راه رفتن و نشستن و هر کار دیگری برایم مشکل است... طوری که حس می کنم منی در لوله داخل کیسه بیضه گیر کرده......... بعد از انجام سونو گرافی نتیجه آن این شد : بیضه ها واپیدیدیم ها دارای اندازه نرمال است. هیدروسل خفیف در اسکرتوم هر دو سمت موجود است، واریکوسل گرید یک دو طرفه قطر ورید در سمت چپ 2/9mm و در سمت راست 3/3mm مشهود است. در سونوگرافی انجام شده از ناحیه اینگوینال دو طرف در طی مانور والسالوا..... تصویر هرنی اینگوینال در هر دو سمت موجود است. دکتر قرص های سبکس و آمی تریپتیلین داده و می گوید اگر خوب نشدی باید عمل فتق انجام دهم. لطفا راهنماییم کنید آقای دکتر با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر.
    جناب دکتر حدود ۳تا۴ماه است برخی اوقات
    بیضه ها بخصوص اوت موحل اتصالشون ب لوله انتقال دهنده منی،
    و بیضه سمت چ بخصوص
    درد داره
    واین دردش از کنار آلت بالا کشیده میشه تا ۵سانت پایین ناف.

    اون مورد خروج تحریک و خروج هم اتفاق نیوفتادا.
    اما شرایط این مدت من به اینصورته ک تحریک نشدم و حتی توی خواب هم اتفاقی برای نت نیوفتاده.
    بن نظر شما چه علتی می تونه داشته باشه،
    احتمال سنگ کلیه،سنگ مثانه هست؟
    وقتی هم بیضه هارو لمس میکنم دردی نداره.
    اما لوله ها بعداز لم کردن شروع ب درد آرام میکنند.
    باتشکر
    ببخشید وقتتونو گرفتم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر حميد یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر خسته نباشيد من حدودا سي سالمه چند وقته كه بالاي بيضه راستم يه برآمدگي كوچك و نرمي حس ميكنم كه وقتي دست ميزنم درد خفيفي داره دقيقا جاييه كه رگها به بيضه وصل ميشن
    من بيست روز قبل ابله گرفته بودم و خيلي هم شديد بود ممكنه كه علتش ابله بوده باشه يا علت چيز ديگه اي هستش؟
    من دكتر رفتم بهم گفتن ممكنه كيست باشه
    راه درمانش چيه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
    2. تصویر کاربر حميد شنبه ۱۷ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو انجام دادم يه كيست به اندازه ي ٦ ميليمتر در قسمت اپيديم دارم و يك مقدار هم ملتهبه البته درد الان ندارم اما كيست سرجاس هست هنوز درماني داره اين كيست؟ قرص خاصي بايد مصرف كنم؟ ممنون ميشم اكه راهنماييم كنيد
      با تشكر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب به جناب دکتر بنده نوجوانی هستم 15 ساله که خود ارضایی در حد متوسط انجام می دادم که بیضه سما چپ بنده مقداری بزرگ شده است و درد می کند نه زیاد اما زمانی که می شینم این داد زیاد می شود البته دقیق نمی دانم که بیضه ام بزرگ شده یا اطراف آن می خواستم که اگر می شود به طور تخمینی و اطلاعات درج شده بیماری من را بگویید؟ و این گه بیماری من خطرناک است یا خیر؟مچکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من پسری 20 ساله هستم
    چند مدتی است که مسعله خیلی اذیتم میکند
    من بیضه سمت چپم از بیضه سمت راستم خیلی بزرگتر هستش
    میخواستم بدونم علتش از چیه؟
    و این که بعضی مواقع بیضه هام شل میشه حالت افتاده داره و بعضی موافع سفت میشه جمع میشه؟
    لطفا راهنماییم کنید من خیلی میترسم؟
    لطفا جواب رو به ایمیل نفرستید ایمیل مال خودم نیست
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر اسماعیل سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید خدمت اقای دکتر
    وممنون از پیامهای شما بابت مناسبت ها
    غرض از مزاحمت من صبح ها بیشتر بیضه سمت چپ م درد میکنه میخواستم بدونم علت چیست و راه مراقبت سالم چیه وقتی مطالب سایتتون رو مطالعه میکنم خیلی سرم داغ میکنه و حالم بد میشه(فقط توضیح هاش بدون عکس)واین احتمال از جهت تومور و سرطان بسیار نگرانم میکنه و خیلی میترسم که چیزی باشه
    بازم ممنون ازبابت وقتی که گذاشتی
    باتشکر
    یا علی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب