اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (110 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمدفاضل شنبه ۲۷ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    من بیضه هایم رشد نکرده ودر بیضه راستم توده ای در سونوگرافی دیده شده که قابل لمس نیست MRIنیز انجام دادم آزمایش بتا نیز انجام دادم که میزانش بالاتر از حد طبیعی هست وهیچ اسپرمی نیز دیده نشده میزان تستوسترون نیز پایین میباشد پزشک معالجم گفته باید بیضه تخلیه شود آیا انجام این کار الزامیست؟ آیا تاثیری بر روابط جنسی من نداره؟برای حفظ ظاهر نیاز به پروتز است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد ١-معاينه_٢-مدارك را ببينم
  • تصویر کاربر سلیم دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من الان یه دوساله که عمل واریکوسیل انجام دادم الان بعدداز دوسال بیضه سمت راست درد میکنه و سوزش و درد کلیه سمت راست داره الان احساس میکنم هر دوبیضه به خوصوص سمت راست کوچک شده الان چکار کنم اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      دليل عود نيست
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب دکتر عزیز
    بنده 26 سال سن
    متاهل
    دارای یک فرزند
    2سال متاهل شدم
    مشکل اصلی من کم شدن شهوت به صورت شدید،جهش خیلی کم منی و پرتاب منی.
    سابقه بیماری :
    فشار خون بالا 18 روی 12 و گاهی بیشتر.
    دفع پروتئین 5+ 2 سال پیش که الان رفع شد
    کم کاری تیرویید.
    قرص آملودیپین 5 (نوروسک)مصرف میکنم که دکتر 2سال پیش اهواز تجویز کرد.
    سوال من :
    مشکل کم شدن شهوت و منی و نبود پرتاب و جهش منی چیست ؟
    اگر لازم باشه حتی حاضر هستم بیام تهران جراحی بشم فقط مشکلم حل بشه چون مشکل اصلی زناشوییم شده.
    پیشاپیش از وقتی که میگذارید سپاس گذارم. ممکنه واریکوسل باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      مسكل سما ناشي از مصرف داروهاي ضد فشار خون است
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۳ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    سلام
    میبخشین من 24 ساله هستم و 15 سالگی واریکسل عمل کردم اما برگشت
    3 ماه پیش هم دوباره واریکسل درجه 3 عمل کردم و دکتر گفت تا سه ماه کاری نکن ولی فقط 20 روز بعده عمل خود ارضایی نکردم اما بعد مثل قبل اعتیادم برگشت و به حتی روزی 4 5 بار رسید بعد این کار بیضه هام سیاه میشن و به بالا میچسبن
    میخواستم بپرسم داروی که از کار نندازه بیضه رو ولی میل جنسی رو کم کنه داریم ؟
    ایا بیضه کوچک میشه با این کاری که میکنم ؟
    اگر اسیب دیدم و کچیک شد راهی هست که به سایز و اسیب رو بتونم جبران کنم یا داروی هست که بیضه بزرگ شه چون حس میکنم کوچک شده و خیلی استرس دارم

    و واقعا دست خودم نیست این کار ولی تا این کارو نکنم اظرابم برطرف نمیشه وسوال اخر این که به جراحیم اسیب رسیده تو این سه ماه که شاید 100 بار این کارو کردم و واقعا نه لذتی داره این کارو نکنم از استرس دق میکنم انجام بدم از ترس اسیب دیدن تروخدا منو راهنمایی کنید من باید چه غذا یا دارویی مصرف کنم تا بیضم اسیبی که دیده با این فشار جبران شه dr گفت اسپرمت یه کم ضعیفه من کیش زندگی میکنم با گرما کوچک میشه واقعا نگرانم ممنون الان اینارو میگم ولی دوباره تا استرس بگیرم ....
    🙏🏻😔
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمايش اسپرم دهيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر سجاد شنبه ۱۳ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید،ما 2سال اقدام به بارداری کردیم ولی موفق نشدیم،همسرم آزمایش اسپرم را سه بار تکرار کرد که جوابش صفر بود،بعد سو نو داد که دکتر سو نو گفت عفونت با قرص حل میشه اما دکتر معالج گفت نیاز به عمل داره،خواهشن شما راهنمایی کنید ما رو.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر میخواستم بگم با توجه به اینکه 7 ماه از جراحی واریکوسل میگذره همچنان درد بیضه دارم آیا بنظر شما خطرناک است? دکتر اورولوژی های دیگه نتیجه جراحی و رو مشکلی ندونستن ولی من همچنان درد بیضه دارم میخواستم نظر شما رو بدونم که باید پیگیری بشه یا اشکالی نداره این درد ? باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اين درد طبيعي است
  • تصویر کاربر abas جمعه ۱۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 621 مشاهده پرسش
    باسلام،،نوزاد۲ ماهه ای که بیضه هایش مقداری بزرگ و آویزان هستند آیا جای نگرانی ومراجعه به دکتر دارد؟؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سونوگرافي كنيد
  • تصویر کاربر غلامعلی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر من ََسونوگراف بیضه انجام دادم که هم از نظر سایز کوچک هستن و اینکه دارای واریکوسل 2و3 آیا با عمل جراحی تعداد اسپرم ها به حدی میرسه که بتونم بچه دار بشیم لطفا راهنمایی کنید تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ازمايش اسپرم بدهيد بفرستيد ببينك
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ببينم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شهاب دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر عزیز؛
    غرض از مزاحمت، بیضه سمت چپ من حدوداً از 15 خرداد 97 شب یه حسی عجیب پیدا کرده، حسی مثل احساس سنگینی یا فشار (انگار کسی داره هی فشارش میده از داخل)؛ تا اونجایی که من به عنوان یه جوون عادی (منظورم اینه که دکتر یا متخصص نیستم) حس میکنم احساس میکنم درد نیس این حسم، فقط یه حس سنگینی و تحت فشار بودن هس! حتی من به پوست کیسه بیضه دست میزنم هیچ درد نداره، حتی با انگشتانم بیضه چپم رو میگیرم لای انگشتانم و به آرامی فشار میدم بازم هیچ درد اضافی نداره! در هر حالت فقط اون حس سنگینی هس! در مورد اندازه بیضه یا نرمی و سفتیش هم نمیتونم دقیق مثل متخصص ها نظر بدم، از نظر خودم گویا مشکلی نداره و مثل همیشه هست! با این حال این حس سنگینی طوری نیس که من درد خطابش کنم و نتونم این درد رو تحمل کنم یا از درد به خودم بپیچم، ولی خب اذیت کننده هس، یه حالتی مثل اضطراب که دل آشوب میشه قلب آدم، یه همچین حسی توو بیضه چپم هست! حالا میخواستم ببینم این مشکل از چیه؟ من توو اینترنت که سرچ میکنم به بیماری های مختلف اعم از سرطان بیضه تا واریکسول و آب کیسه بیضه و .... برخورد میکنم که خیلی میترسم و استرس میگیرم! در دفع ادرار هم هیچ مشکلی ندارم! فقط کمی تا حدودی یبوست دارم که باعث میشه تا یه ربع یا نیم ساعت توو دستشویی باشم و زور بزنم؛ و خیلی ببخشید خیلی وقتا چون مدفوعم با زور هم نمیاد ولی حس تخلیه مدفوع هنوز دارم، مجبور میشم با انگشتم وارد مقعد بشم و مدفوع ها رو که چسبیدن به دیواره های مقعد رو با انگشت هدایت کنم تا بیان بیرون! که همین امر بعد از خروج از دستشویی حس سوزش در مقعد رو هم ایجاد میکنه و اون حس سنگینی بیضه رو هم کمی بیشترش میکنه! آیا این موضوع ربطی داره؟ گفتم شاید ربط داشته باشه بیان کنم براتون!
    در ادامه عکس های آزمایشاتم و سونو رو براتون میفرستم! (موقع سونوگرافی، دکتر سونو گرافی تا بیضه های منو دید از بهم گفت آیا یه بیضه داری؟ گفتم خیر آقای دکتر، 2 تا هست! گفت پس چقد کوچیکه!!! تا اینو گفت خیلی استرس گرفتم و بهم ریختم! ولی بعد اینکه دستگاه سونو رو کشیدن روی بیضه هام گفتن آره 2 تاست، بعدش هم که پرسیدم اندازه شون چطوره، ایشون گفتن طبیعی هست! حالا چرا پس توو ظاهر و نگاه اول گفتن کوچیکه من شک کردم و استرس گرفتم! لطفا به این موضوع توجه کنین جناب دکتر؛ ممنون.
    ممنون میشم بگین که مورد یا مشکل چی هست...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      شما از نظر جكاب مشكلي نداريد
  • تصویر کاربر منصور چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 971 مشاهده پرسش
    سلام خدمت پزشک گرامی من جوانی21ساله هستم که در حالت عادی بیضه هام در کیسه و سر جای خودشون هستن ولی در حالت نعوظ بیضه راست داخل شکم میره طوری که با انگشت به سر جایش میبرم بیظه چپ به ندرت بالای الت میره ولی بیضه راست راحت تر میره اکثرا بیضه سر جای خودش هست و فقط موقع نزدیکی بیضه راست به بالای الت میرود ایا این مشکل هاد هست و اگه هست راه درمان چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اين جاي نگراني نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    نتیجه سونوگرافی سنگ ۶ میلیمتری در uvjسمت چپ مشاهده میشود۰
    در سونو قبلی و قبل از سنگ شکن یک سنگ ۷ میلیمتری و تعدادی سنگ های
    کوچکتر در کلیه سمت چپ دیده شده بود
    آیا نیاز به سنگ شکن مجدد و استفاده از دارو میباشد یا خیر ۰ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عکس kub و یا ivp مراجعه کنید
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام.من هر دو كليم سنگ داره چندين بار سونوگرافي رفتم كه گفتن سنگت 4 ميليمتر و كوچيكتره.دكتر متخصص هم بهم دارو داده و چند تا هم دفع كردم.الان مشكلي كه دارم اينه كه هر دو كليم درد ملايم و گاه گاهي دارن . رنگ ادرارم هم با اينكه اب زياد ميخورم به رنگ زرد تيرست.اخرين سنگي كه دفع كردم همراه با طب و لرز و خون بود.چند بار متخصص كليه رفتم كه دكتر چندتا قرص داده و ميگه مشكلي نداري.به نظر شما بايد چيكار كنم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      کار خاصی نمی خواهد
  • تصویر کاربر sahar پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.. روز بخیر

    بنده دختر هستم و 28 سال دارم.

    دفع ادرار یک فرد معمولی در روز ( در 24 ساعت) چند لیتر هست؟

    من یک ظرف 1/5 لیتری از مغازه تهیه کردم و درونش رو خالی کردم و می خوام میزان دفع ادرارم رو بسنجم که ببینم آیا دفع ادارم زیاد هست یا کم.
    این میزان لیتری که در برخی پایگاه های پزشکی برای سنجش میزان دفع ادرار مطرح شدند منظور همین لیترهای معمولی هست که روی ظروف درج شدند جهت جایگیری ؟

    ببخشید بنده دفع ادرارم زیاد شده ( حدود 12 بار در روز) و وقتی ادرار میکنم زیاد میاد اما باز هم اندکی داخل مثانه باقی میمونه و دوباره بعد از نیم ساعت یا بیشتر احساس ادرار میکنم. درد و سوزش ندارم و عطش ندارم دهانم هم خشک نمیشه.
    فقط استرس دارم.

    خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش قند اوره و کراتینین کمک کننده هستند
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    سنگی به اندازه 9 میلی در حالب کلیه پدرم که 63 ساله میباشد گیر کرده و تا حدودی باعق تورم کلیه شده ایا امکان دفع سنگی با این اندازه از طریق دارو و فعالیت وجود دارد یا حتما باید عمل شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      سنگ 9 دفع نمیشود حتما باید tul شود فیلم عمل را در قسمت ویدیو سایت من ببینید و جهت انجام ان سریعا به مطب 02122642744 هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر محمدجواد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 733 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب 46 سال دارم و در سال 81 به دلیل وجود سنگ 7 میلی متر در کلیه راست ESWL شدم که جواب نداد و TUL شدم. و مشخص گردید که جنس سنگ اکزالات کلسیم می باشد.
    و درسال 86 مجددا در کلیه راست سنگ 8 میلی متر تشکیل شده و از کلیه رها شده و مسیر حالب را مسدود نمود و بنا به نظر دکتر عمل TUL مقدور نبوده و PCNL شدم.
    و هم اکنون در کلیه راست سنگ 4.5 میلی متر و همچنین کیست 2.5 سانتی متر مشاهده گردیده است که در سال گذشته وجود کیست تشخیص و اندازه آن 1.4 سانتی متر بوده است.
    به نظر حضرتعالی با توجه به وضعیت کنونی چه اقدامی باید صورت گیرد. در ضمن در حال حاضر شروع به مصرف قرص سیستون (cystone) کرده ام.
    سونوگرافی به پیوست ارسال می گردد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      در حال حاضر نیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    با سلام... من درد کلیه دارم. سونو گرافی انجام دادم و به من گفتن کیست کلیه دارم به اندازه ی10*12میلیمتر .در سونوگرافی دوم به من گفتن کیست پاک شده و شن در هر دو کلیه دارم. در سی تی اسکن هم کیست رو نشون داده و دکتر سی تی اسکن گفت مشکلی نداره برای کلیه ام.. درد زیر شکم و پهلو وتنگی نفس جدیدا پیدا کردم... آیا برام مشکلی داره؟ میتو نه سرطانی باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      کیست اگ ساده باشد سرطانی نمیشود سنگ 12میلی باید سنگ شکنی شود
    2. تصویر کاربر ME جمعه ۱۲ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آخه درد زیر شکمم خیلی زیاده هر دکتری هم بهم یه چیزی میگهن .یکی میگه بد خیمه یکی دیگه میگه خوش خیمه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نیما چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 636 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید

    جناب دکتر من در کودکی ختنه شدم و توسط نخ دوخته شده
    و الان 32 سال سن دارم هر چندین ماه یک بار از جایی بخیه چیزی نرم شبیه نخ بیرون میاد ولی نه دردی دارم و نه مشکلی در نزدیکی کردن
    ایا نیاز به جراحی هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    آیا قرصی (یا راه دیگری) برای بزرگ کردن آلت هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      هیچ راهی ندارد داروئی و یا جراحی
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب