جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هر آنچه که باید درباره سنگ کلیه بدانیم

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
درد سنگ کلیه در کنار درد زایمان و دندان درد یکی از شاه دردهای علم پزشکی است. از مشخصات درد سنگ کلیه این است که ناگهانی بوده با تهوع و استفراغ همراه است.

سنگ کلیه به‌ خصوص در کشور ما یکی از بیماری‌های شایع کلینیک ارولوژی محسوب می‌شود و موادی که از آن با عنوان سنگ کلیه یاد می‌شود واقعاَ سنگ هستند.

درباره این مشکل بسیار شایع و بی‌نهایت دردناک پای صحبت‌های دکتر حسین کرمی نشستیم. وی جراح و متخصص بیماری‌های کلیوی و فوق تخصص اندویورولوژی (درمان اندوسکوپی بیماریهای کلیه) و دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی است.

آقای دکتر می‌گویند درد سنگ کلیه یکی از شاه‌ دردهای علم پزشکی است؟

بله. درد سنگ کلیه در کنار درد زایمان و دندان درد یکی از شاه دردهای علم پزشکی است. از مشخصات درد سنگ کلیه این است که ناگهانی بوده با تهوع و استفراغ همراه است و حالت موجی دارد یعنی درد اصطلاحا می‌گیرد و ول می‌کند. بیمار به‌شدت بی‌قرار می‌شود و به‌دنبال راهی برای کاهش درد می‌گردد.

یعنی اگر کسی سنگ کلیه داشته باشد الزاما درد هم دارد؟

نه، ممکن است سنگ در کلیه یا سایر بخش‌های سیستم ادراری بیمار گیر کرده باشد و کلیه را از کار انداخته یا به آن صدمه رسانده باشد و کوچکترین علامتی هم نداشته باشد. از طرفی امکان دارد سنگ‌ریزه کوچکی از جای خود حرکت کرده و شدیدترین دردها را در پهلوی بیمار ایجاد کند.

یا اینکه ممکن است فردی به‌طور اتفاقی آزمایش بدهد یا سونوگرافی انجام دهد و متوجه سنگ بزرگ شاخ گوزنی در کلیه خود بشود بدون اینکه کوچکترین علامتی داشته باشد.یکی از نمونه‌های سنگ، تشکیل سنگ در مثانه است که می‌تواند باعث احتباس و قطع ناگهانی ادرار شود. این حالت هم بدون علامت قبلی و به‌طور ناگهانی اتفاق می‌افتد.

سنگ کلیه و سوالات شایع‌ آن

اصلاً به چه دلیلی سنگ کلیه ایجاد می‌شود؟

دلایل مختلفی وجود دارد. در برخی موارد علت ایجاد سنگ نامعلوم است. اما یک علت ایجاد آن ارث است. در کسانی که پدر یا مادرشان کلیه سنگ‌ساز داشته‌اند احتمال بروز سنگ بالاتر است. در کلیه این افراد کلسیم بیشتری دفع می‌شود یا اینکه موادی به نام مهارکننده در ادرار این افراد وجود ندارد که می‌تواند باعث ایجاد سنگ شود.

برخی بیماری‌های ارثی خاص هم می‌تواند باعث تسریع سنگ‌سازی‌ شود. بیماری‌های مادرزادی و انسداد در سیستم کلیوی و مجاری ادرار هم می‌تواند باعث تشکیل سنگ شود چون ادرار در ناحیه انسداد جمع وته نشین شده و دفع نمی‌شود. همین ته‌نشین‌شدن می‌تواند باعث تسریع سنگ‌سازی‌ شود. علت دیگر شغل است. در کشورهای صنعتی افرادی که پشت میزنشین هستند و شغلشان با تحرک کمی همراه است بیشتر در معرض سنگ کلیه هستند.
رژیم و عادات غذایی هم در ایجاد سنگ کلیه نقش دارد. برخی از افراد پروتئین زیادی مصرف می‌کنند. منظور مصرف زیاد از حد موادی مثل گوشت قرمز، لبنیات، خامه و کله‌پاچه است. در عین حال مصرف زیاد نمک هم مزید بر علت می‌شود. پروتئین و قند و نمک زیاد در کنار مصرف کم آب باعث تسریع سنگ‌سازی‌ می‌شود. یکی دیگر از علت‌های تشکیل سنگ وجود عفونت‌های ادراری مکرر است. وجود برخی از باکتری‌های عفونت‌زا می‌تواند باعث تشدید سنگ‌سازی‌ شود.

آقای دکتر وضعیت آب و هوا در تشکیل سنگ کلیه نقش دارد؟

ـ بله، مناطق جغرافیایی هم در تشکیل سنگ نقش دارد. سنگ کلیه در ساکنین مناطق گرم و مرطوب بیشتر تشکیل می‌شود مثلاً در شمال ایران.

سونوگرافی کلیه

با توجه به اینکه گفتید ممکن است سنگ کلیه اصلاً علامت نداشته باشد بیمار از کجا باید متوجه چنین مشکلی شود؟

اگر بیمار دردی مشابه آنچه گفتیم داشته باشد احتمال اینکه سنگ کلیه داشته باشد زیاد است. اما جدا از این توصیه می‌کنیم هر فردی حتی اگر هیچ‌گونه علامت و مشکل کلیوی نداشته باشد باید دو بار در سال از نظر وضعیت کلیه و مجاری ادرار معاینه و آزمایش شود. انجام یک سونوگرافی و آزمایش ادرار ساده در بسیاری از مواقع باعث تشخیص سریع بیماری می‌شود.

درباره انواع سنگ‌های کلیه و روش‌های درمانی آنها توضیح دهید.

ببینید سنگ‌های با قطر کمتر از ۴ میلیمتر در ۹۰ درصد موارد اصلا نیازی به درمان ندارد و خودبه‌خود دفع می‌شود. با مصرف مایعات، تحرک و فعالیت بدنی و یکسری از داروها سنگ دفع می‌شود و چون کوچک هستند هنگام دفع، درد خاصی ایجاد نمی‌کند. سنگ‌های بین ۶-۴ میلیمتر تا ۷۰ درصد خودبه‌خود دفع می‌شود. در نتیجه اگر سنگ تشخیص داده شود و اندازه‌اش کمتر از ۶ میلیمتر باشد ۴هفته زمان درنظر می‌گیریم تا دفع شود. در این مدت بیمار مایعات فراوان همراه با دارو مصرف کرده و فعالیت بدنی‌اش را افزایش می‌دهد تا سنگ دفع شود.

اما اگر سنگ بالای ۶‌میلیمتر بود باید درمان دیگری را در نظر بگیریم. در درجه اول اگر علت زمینه‌ای مانند انسداد یا عفونت ادراری وجود داشته باشد سعی می‌کنیم آن را برطرف نماییم.  سپس در مرحله درمان سنگ اگر اندازه سنگ کلیه بین ۶تا۱۵ میلی متر باشد با سنگ‌شکنی برون اندامی در عرض ۳جلسه خرد می‌شود. بیمار به‌صورت سرپایی و بدون گرفتن بی‌هوشی و بدون بستری شدن، زیر دستگاه سنگ شکن می‌خوابد و امواج اولتراسونیک که روی سنگ متمرکز شده آن‌را خرد می‌کند.

آقای دکتر بسیاری از بیماران از روش‌های جراحی برای خارج کردن سنگ وحشت دارند. واقعاً چند درصد از بیماران مبتلا به سنگ کلیه باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند؟

امروزه خوشبختانه بیشتر از ۹۵ درصد از سنگ‌های سیستم ادراری نیاز به جراحی باز ندارد. درگذشته برای خارج کردن این سنگ‌ها از جراحی باز با برش‌های یک وجبی در شکم یا پهلوی بیمار استفاده می‌کردند. در نتیجه همین شکاف جراحی باعث زمینگیر شدن بیمار و درد بیشتر می‌شد و جای ۱۵-۱۰ بخیه روی شکم بیمار اصلاً وضعیت جالبی نداشت.

ولی خوشبختانه در حال حاضر ما روش‌هایی کاملاً محافظه‌کارانه برای درمان سنگ‌های کلیه در اختیار داریم که درد و ناراحتی بیمار در آنها بسیار بسیار اندک بوده و قابل مقایسه با روش‌های قدیمی جراحی باز نیست.

این روش‌ها ی جدید دقیقا چیست؟

ببینید، اگر سنگی در کلیه باشد که بزرگ بوده یا پس از ۳جلسه به روش سنگ شکنی اولیه برون اندامی جواب ندهد با روش غیرتهاجمی سنگ‌شکنی درون اندامی و بدون شکاف جراحی، آن را درمان می‌کنیم. از طریق پوست سوزنی وارد کلیه می‌شود بدون اینکه شکافی روی پوست و عضلات بدهیم. سپس یک دوربین وارد کلیه شده و سنگ با دید مستقیم کاملاً خرد و از همان طریق خارج می‌شود و فقط یک بخیه روی پوست قرار می‌گیرد.

در واقع به‌جای یک شکاف یک وجبی فقط یک سوراخ کوچک ایجاد می‌شود و بیمار به‌جای ۱۵ بخیه فقط یک بخیه می‌خورد. اگر سنگ‌های بزرگ به این روش هم جواب ندهند می‌توان با لاپاراسکوپی سنگ را خارج کرد که این روش هم بدون برش جراحی وسیع و فقط با یک برش بسیار کوچک انجام شده و حداقل درد و ناراحتی را برای بیمار به همراه دارد.

فکر می‌کنم این روش‌های درمانی غیرتهاجمی در بیمارانی که کلیه سنگ‌ساز دارند اهمیت بیشتری داشته باشد؟

دقیقاً. این درمان‌ها وقتی اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند که بدانیم. کلیه برخی از بیماران سنگ‌ساز است و شاید لازم باشد چندین بار تحت درمان قرار بگیرند. حالا تصور کنید اگر بخواهیم با روش‌های قدیمی پنج شش بار شکم بیمار را با برش‌های وسیع یک وجبی باز کنیم که دیگر تاب و توانی برای بیمار باقی نمی‌ماند و دائماً باید بستری باشد.

آقای دکتر برای اینکه دچار سنگ کلیه نشویم شما چه مواردی را توصیه می‌کنید؟

برای جلوگیری از سنگ کلیه در وهله اول بررسی‌های منظم سیستم ادراری را توصیه می‌کنم. هر کسی حتی اگر کلیه‌هایش کاملاً سالم باشد باید هر ۶ ماه یک سونوگرافی و آزمایش ادرار انجام دهد. نکته دوم اینکه مصرف فراوان مایعات به‌خصوص برای بیماران سنگ‌ساز واجب است. بیماران سنگ‌ساز باید طی شبانه روز ۲ تا ۳ لیتر مایعات مصرف کنند یعنی هر ۵/۱ تا ۲ ساعت یک لیوان آب بخورند و رنگ ادرارشان باید همیشه نزدیک به رنگ آب باشد. نکته سوم کم مصرف کردن نمک است.

نمک‌زدن زیاد به غذا باعث رسوب املاح و تشدید سنگ‌سازی‌ می‌شود. توصیه بعدی تعدیل رژیم غذایی‌است. در گذشته به افرادی که کلیه سنگ‌ساز داشتند می‌گفتند گوشت نخور، نمک نخور، لبنیات نخور، شکلات نخور، تخم مرغ نخور، نوشابه نخور و…

خوب بیمار می‌گفت پس چی بخورم؟! شما فرض کنید یک بیمار جوان که کلیه‌اش سنگ‌ساز است نمی‌تواند چنین رژیم غذایی وحشتناکی را اجرا کند. امروزه توصیه ما تعدیل رژیم غذایی‌است. ما نمی‌گوییم هیچ‌چیز نخور، بلکه می‌گوییم همه چیز بخور ولی در حد اعتدال. مثلاً گوشت و لبنیات یک وعده در روز مصرف شود. البته تمام اینها به شرطی است که بیمار مایعات فراوان مصرف کند. مصرف مایعات اصلی‌ترین کلید سلامت کلیه‌ها است.

نوشیدن آب برای پیشگیری از عفونت کلیه

برای تامین سلامت کلیه‌ها، یک فرد عادی و سالم باید چقدر در طول روز آب بخورد؟

افراد عادی که کلیه‌های سالمی دارند، در ۲۴ ساعت باید دست کم ۲ لیتر آب مصرف کنند. به عبارت ساده‌تر باید هر سه ساعت یک لیوان آب مصرف شود. این مقدار در ماه‌های گرم سال افزایش می‌یابد و باید حدود ۳ لیتر در روز باشد. افرادی که کلیه سنگ‌ساز دارند باید بیشتر از افراد عادی مایعات، مصرف کنند. بهترین مایعات آب آشامیدنی سالم و تصفیه شده است. در کنار آب، چای کمرنگ و ماء‌الشعیر هم مایعات مفیدی هستند ولی هرگز جای آب را نمی‌گیرند.

در ماه‌های سرد سال بسیاری از مردم از نوشیدن آب به مقدار کافی غافل می‌شوند. چطور متوجه شویم که مقدار آبی که مصرف کرده‌ایم کافی بوده یا نه؟

مهم‌ترین معیار، رنگ ادرار است. اگر مایعات به حد کافی مصرف شده باشد ادرار باید صاف، به رنگ زرد روشن و شفاف باشد. ادرار نباید غلیظ و پررنگ باشد. اگر ادرار غلیظ و رنگ آن تیره باشد بدین معناست که فرد مایعات کافی مصرف نکرده است. رنگ ادرار غلیظ و پررنگ به‌مدت طولانی می‌تواند به کلیه صدمه زده و زمینه را برای عفونت‌های ادراری یا تشکیل سنگ فراهم کند.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

.

4.3/5 - (120 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۳۰ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود 2 ماه پیش یک آزمایش خون به علت درد خفیف در تاحیه روده دادم که مواردی که از رنج نرمال بالاتر بود bun و هموگلوبین به ترتیب 21.3 و 17.4 بود و کراتین 1.39 که از نظر آزمایشگاه تا 1.5 نرمال است ولی از نظر پزشکی که به دلیل درد شکم به او مراجعه کرده بودم بالا است. آزمایش کشت ادرار هم مورد خاصی نداشت. ایشان به نارسایی کلیه مشکوک هستند و سونوگرافی نوشتند که هنوز انجام ندادم. ولی توصیه کردند بهتر است به متخصص کلیه مراجعه کنم که من پشت گوش انداختم و تا الان پیگیری نکردم . البته درد شکم سه چهار روز بعد بهبود پیدا کرد ولی جدیداً بعضی مواقع یک درد به حالت تیر کشیدن در سمت راست کمرم هم احساس میکنم که لحظه ای است و حالت تیر کشیدن دارد و نگرانم کرده. ممنون میشم اگه نظرتونو بفرمایید و اینکه آیا سونوگرافی نارسایی کلیه را مشخص میکند یا قبلش آزمایش خون را تکرار کنم؟ سنم هم سی سال است. با احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام تشخيص ودرمان نارسايي كليه با دكتر نفرولوگ است مراجعه بفرماييد٢-مطلب نارسايي كليه من را بخوانيد
  • تصویر کاربر صادق دوشنبه ۱۵ آذر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید.من یک بار دچار رابدومیولیز شدم و 15 جلسه دیالیز روزانه انجام دادم.الان خوب شدم.فقط یک سوال دارم که هیچکس جوابشو نمیدونه,من از کجا بدونم که یک کلیه ام کار میکنه یا دوتاش؟؟؟آیا آزمایشی هس؟یا علائم دیگری؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ آذر ۹۵( 7 سال پیش)
      دكتر داخلي كليه
  • تصویر کاربر مهسا پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    سلام دكتر من ٢٢سالمه و پارسال درگير تكرر ادرار بودم كه با دارو رفع شد الان حدوده يك ماه هرزگاهي پهلوم درد ميگيره و الان چند روزه تكرر ادرا دارم و ادرار به مقدار معمول هربار تخليه ميشود ميخواستم راهنماييم كنيد ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 7 سال پیش)
      ازمايش دهيد
  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۳ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    کلیه های من هر دوشامل سنگ های متعدد به قطر 5-10 میلی متری هست و از نوع فک کنم شاخ گوزنی !

    میخواستم بدونم باید عمل کنم ؟ واینکه هزینه درمانی تقریبا چقدرمیشه بدون هیچ بیمه ای
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      عكس ااي وي پي بگيريد
    2. تصویر کاربر عباس یکشنبه ۲ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      دکتر من یک سی تی اسکن و یک سی تی اسکن هسته ای انجام دادم

      درباره هزینه تقریبیشم بی زحمت بگین هم روش آندوسکوپی و هم لیزری
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      بر اساس تعرفه است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر موسوی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مادرم سابقه سنگ کلیه داشت وهفته قبل دچار لرز شدید وحالت تهوع شد اورژانس بیمارستان مراجعه کردیم تشخیص عفونت شدیدکلیه به علت وجود سنگ دادن عمل اورژانسی tul شد ودو تا سنگها(گفت خیلی خیلی بزرگ بود ) را شکستند تو حالب بود فردای آنروز دوباره عمل شد وگفتن سنگ بزرگی بوده هدایت شده به داخل کلیه مادرم حالش بعد از عمل بسیار پ
    بد شد وطوریکه به آی سی یو منتقل گردید الحمدلله بهتر شد ه والان مرخص کردند وآی سی یو بود -حالا الحمدلله اومده وحالش خوبه فقط من چند سوال دارم 1-اگر در منز ل تب کند من چکار کنم ؟البته آنتی ببیوتیک خوراکی داده دکتر که با دارو اومد پایین؟2-2هفته دیگر بره سنگ شکن اول اون سنگ بزرگ شکسته بشه تورا خدا راهی بفرمایید که نیاز به سنگ شکن نباشه با خوردن خارشتر یا چیزی که سنگش خردکنه یا آب بشه واقعا تحمل اتاق عمل رو نداره خیلی هفته قبل خیلی صدمه خورد و4 گفت هفته سوم بعدش اسنت خارج بشه چرا اینجوریه آیا خود اسنت نمیاد؟ عمل خروج اسنت چقدر زمان میبره وخطر داره
    تو را به جد مادرم پاسخم را سریعتر بفرمایید اجرتون با خدا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ شهریور ۹۵( 7 سال پیش)
      با مدرك تشريف بياييد ببينم
  • تصویر کاربر شادمهر پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر
    من 2 روز ديگر بايد آزمايش اسپروگرام انجام دهم . آيا مي توانم ويتامين ث و اي استفاده كنم موردي ندارد؟ يا نبايد مصرف كنم تا موقع آزمايش ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۹۵( 7 سال پیش)
      بله مشکلی نیست
  • تصویر کاربر ارامش پنجشنبه ۱۰ تیر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    ورم ودرد وتکررادرار وعفونتارامشکلیه
    عمل سنگ کلیه به روش پی سی ان ال یک رگ کلیه پاره شد وخونریزی شدید داشت پس ازان انژیوگرافی کلیه انجام شد پس ازچندروز خونریزی بند امد اماپس از ده روز دوباره خون در ادرار دیده شد که با انجام سونوگرافی مشخص شد که یک هماتوم در کلیه ویکی درمثانه وهیدرونفروز خفیف وجود دارد حال کلیه ورم کرده ودرد شدید وعفونت شدید وجوددارد که جواب کشت ادرار مقاوم بوده حال به خاطر عفونت وتکرر ادرار لووکسامین و اوریناسین و برای درد استامینوفن که دکترنوشته مصررف میشود .چه باید بکنیم قابل ذکر است کراتین در ازمایش هفته پیش1.2بوده یه اسکن هم دیروز انجام داده که فعلا دکترندیده توروخداراهنماییمون کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۹۵( 7 سال پیش)
      با گذر زمان خوب ميشويد
  • تصویر کاربر فرهاد چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    باسلام
    جنب اقاي دكتر در هفته گذشته سنگ 3 ميلي در فاصله 1 سانتي تا مثانه بود .فرموديد كه قرص رواتينكس بخوريد همراه تامسولوسين بعد از يك هفته سونو انجام گردد.
    امروز سونو انجام شد نتيجه به شرح ذيل مي باشد:
    در ارزيابي سونوگرافيك به عمل آمده از كاتها و پوزيشنهاي مختلف از ناحيه كليه ها و هيپوگاستر بيمار كليه راست با اندازه 106 ميليمتر و كليه چپ با انئازه 111 ميليمتر و اكوي كورتكس نرمال مشاهده شدند.
    هيدرونفروز و يا سنگ در حد حساسيت سونوگرافي، كيست و يا ضايعه تومرال در آنها ديده نشد.
    در مثانه بيمار ضايعه اي در جدار ديده نشد.
    سنگ 3 ميليمتري در انتهاي تحتاني حالب راست بهمراه اتساع خفيفي در حالب لگني بالاي سنگ مشهود است.
    جناب اقاي دكتر كرمي دكتر سونوگرافي فرمودن سنگ لب مثانه مي باشد احتمالا تو اين يكي دو روز بايد دفع شود.
    لطفا نظرتان را بفرماييد
    باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 7 سال پیش)
      فیلم سنگ حالب من را ببینید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳۰ دی ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام من 17سال دارم وخود ارضايي را ترك كردم سوْال من أين است كف دست من خود به خود سياه ميشود در ساعت معين تقريبا نزديك ظهر دست چپ ايا ممكن است مربوط به بيضه يا كليه شود خيلي نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ دی ۹۴( 8 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر ایرج جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    باسلام
    چند سالی هست که وقتی پنیسم رو تحریک میکنم بعد از راست شدن وقتی به حالت اولیه بر میگرده قسمت تنه ی پنیس ورم شدید میکنه و بعد حدود ۵الی۶ساعت ورمش میخوابه
    به همکاراتون هم مراجعه کردم ولی به نتیجه نرسیدم
    عکس زیر مربوط به بعد از تحریکه
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 8 سال پیش)
      مهم نیست
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…
چرا باید یورودینامیک یا نوار مثانه انجام بدهیم؟ تست یورودینامیک میزان ذخیره و ترشح ادرار را در…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر