اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درباره هیپوسپادیازیس چه میدانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

از قدیم الایام و از بدو تولد هر نوزادی بیماری هیپوسپادیازیس وجود داشته و از هر 300 تولد نوزاد پسر یک مورد دیده می شود که در گذشته به آن ختنه خدایی می گفتند یعنی پسر بچه ختنه شده به دنیا آمده است.  البته امروزه از نظر علمی این اصطلاح درست نمی باشد بلکه یک نوع عیب ساختاری آلت تناسلی مردانه مادرزادی می باشد.

تعریف هیپوسپادیازیس

در حالت طبیعی در آلت تناسلی مرد و نوزاد تازه متولد شده ادرار از نوک آلت تناسلی خارج می شود. در بیماری هیپوسپادیازیس مجرای آلت به جای نوک آلت در قسمت شکمی آلت قرار گرفته و بسته به شدت آن می تواند به نوع خفیف که در نزدیکی حشفه باشد. مثل شکل زیر و یا در حالت متوسط در وسط شکم آلت و در حالتهای شدید در نزدیکی بیضه ها و یا حتی در ناحیه میان دو راهی و جلو مقعد قرار بگیرد. هر چه محل خروج ادرار به طرف بیضه ها نزدیک باشد نشان دهنده شدت بیماری و همچنین همزمان بودن مشکلات دیگر از قبیل عدم نزول بیضه ها و یا وجود همزمان رحم و تخمدان در شکم نوزاد پسر و اختلال کلیوی در این نوزادان بالا است و باید بررسی شود.

شدت بروز هیپوسپادیازیس از نظر آماری چقدر است؟

همچنانکه عرض کردم در هر 300 مورد نوزاد بچه پسر دیده می شود.

imagesmnblp;

علت ایجاد بیماری هیپوسپادیازیس چیست؟

علت ایجادکننده بیماری هیپوسپادیازیس مشخص نیست ولی

  • ارث
  • زایمان در مادران بالای 40 سال
  • مصرف سیگار هنگام حاملگی
  • از همه مهمتر اختلال هورمون تستوسترون و عملکرد آن در دوران جنینی که باعث رشد آلت جنین در داخل رحم مادر می باشد از عوامل ایجاد کننده هیپوسپادیازیس می باشند.

از کجا متوجه شویم که نوزاد پسر هیپوسپادیازیس دارد یا نه؟

باید در بدو تلود و در اتاق عمل نوزاد توسط پزشک معاینه شود. همچنانکه عرض کردم در بیماری هیپوسپادیازیس خروجی آلت از قسمت شکمی آلت تناسلی می باشد نه نوک آن. امروزه مردان جوانی را می بینیم که علیرغم گذشت سالیان سال از سن آنها هنوز بیماریشان تشخیص داده نشده است و در سنین میانسالی و بزرگسالی جهت درمان به پزشک مراجعه می کنند.

imagesklj

عوارض هیپوسپادیازیس چیست؟

بسته به شدت بیماری هیپوسپادیازیس ممکن است بیماری علائم زیر را داشته باشد

✔️ اگر خروجی ادرار نزدیک نوک آلت باشد اغلب علائمی ندارد.

✔️ ممکن است باعث پخش ادرار هنگام ادرار کردن شود

✔️ هر چه خروجی ادرار در قسمت شکمی تر باشد اعث انحناء آلت می شود.

✔️ از نظر زیبایی آلت تناسلی که در کسانی که مخصوصاً در شرف ازدواج هستند بسیار مهم می باشد.

✔️ اگر نوک مجرا به جلو مقعد باز شود بیمار مجبور می شود در حالت نشسته ادرار کند.

imageskjl

درمان هیپوسپادیازیس

تنها روش درمان هیپوسپادیازیس عمل جراحی ترمیم مجرا می باشد و بهترین زمان عمل جراحی در دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه حدود 5 سالگی می باشد. هدف از درمان رساندن و یا نزدیک کردن خروجی ادرار به نوک آلت تناسلی و یا نزدیکی آن می باشد. بسته به شدت هیپوسپادیازیس نوع عمل جراحی فرق می کند.

برای انجام عمل جراحی روز عمل باید فرد در بیمارستان بستری شود و با بیهوشی عمومی عمل ترمیمی مجرا انجام می گردد. در هیپوسپادیازیس هایی که خروجی ادراری در شکم آلت تناسلی و یا نزدیک بیضه ها قرار دارند اغلب کجی آلت یا کوردی همراه هیپوسپادیازیس نیز وجود دارد که همزمان و یا به صورت عمل دو مرحله ای اصلاح می شود. اگر خروجی ادرار در زیر حشفه یا گلانز باشد عمل راحت تر است. در این حالت پوست آن را برداشته و محل مجرا را به نوک آلت می رسانیم. مانند شکل اگر خروجی ادرار در قسمت شکم و یا نزدیک بیضه ها باشند جراحی سخت تر بوده و باید از پوست ناحیه آلت تناسلی را برداشته و به صورت مجرای ادراری در آورده و به اصطلاح عمل ترمیم مجرا با گرافت پوستی انجام می شود.

imagesmnb

مدت زمان بستری و توصیه های بعد از عمل

حین عمل برای بیمار یک سوند باریک گذاشته می شود که از آن هم برای تخلیه ادرار و عمل درست کردن مجرا روی آن استفاده می شود. به خاطر التهاب شدید محل عمل و راحت تخلیه شدن ادرار این سوند بسته به شدت هیپوسپادیازیس از 3 روز الی یک هفته خارج نمی شود و هر گونه خارج شدن خودبخودی سوند را سریع به دکتر خود اطلاع دهید چرا که خارج شدن سوند باعث عفونت و تشکیل فیستول شده و عمل را خراب می کند.
پانسمان و بانداژ محل عمل به مدت 72 ساعت می باشد که به ترمیم زخم و جلوگیری از آلوده شدن و عفونت محل عمل کمک می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس

شایعترین عارضه عمل ایجاد فیستول یا سوراخ باریک در محل عمل که ادرار از آن خارج می گردد، می باشد. درمان آن بسته به شدت و بزرگی فیستول فرق می کند اگر اندازه فیستول کوچک باشد خودبخود و در عرض 6 ماه بسته خواهد شد. اگر اندازه بزرگ باشد و خودبخود بسته نشود باید با جراحی سرپایی محل فیستول را ببندیم.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (82 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهران شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    بنده 25سالمه پسر ومجرد هستم چند وقت پیش ازت مشاوره گرفتم که روی الت تناسلی م یه چیزهای وجود داره که شبیه جوش هستش اگه فشارش میدی یه سفیدی ازش میاد وزحمت کشیدی جواب دادی وحالا متوجه شدم در همان جا یعنی محل جوش مانند مو زائد به وجود امده .اگه لطف کنیدراهنمایم کنی چکار کنم ایا نگران کننده هست یا نه؟ وبه دکتر پوست مراجعه کنم یا دکتر ارولوژی؟
    ممنون از محبت گرمت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد
  • تصویر کاربر فرشید شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید خدمت اقای دکتر.ی سوال داشتم از خدمتتون.من ی جوان23ساله ام درناحیه زیر شکمم ونقطه اتصال الت به شکم دورالتم هم سمت چب هم سمت راست دوزایده گوشتی کوچیک وجودداره که هیچ دردیم نداره میخاستم ببینم اسم این بیماری چیه؟ایامشکلی برای ازدواج محسوب میشه؟قابل عمل جراحی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر سید شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    ( این پرسش با توجه به عدم دریافت پاسخ پس از 5 روز ، به دلیل احتمال مشکل در ارسال مجدداً ارسال می شود )
    جناب آقای دکتر کرمی - استاد محترم و قاری بین المللی قرآن مجید و پزشک فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری
    با سلام و عرض ادب
    احتراماً ، اینجانب که افتخار آشنایی با حضرتعالی را نخست در جلسات مرحوم استاد مولایی (که خداوند ایشان را در جوار رحمت بی کرانش در اعلی علیین مهمان قرآن و اهل بیت پیامبر فرماید) در مسجد الرضا علیه السلام داشته ام سؤالی از محضرتان دارم که با توجه به ایمان و اعتقاد راسخی که در شما سراغ دارم و نیز مدارج علمی و تخصص پزشکی شایسته تر از جنابعالی را در پاسخ به آن نیافتم .
    قطعاً ما انسانها عاجزتر از آنیم که به رموز خلقت خداوند پی ببریم . در قرآن کریم خوانده ایم که خلقت مخلوقات و به ویژه خلقت انسان سراسر از حکمت خدا خبر می دهد و هیچ کاستی و نقصی در آن نمی توان یافت و تغییر و تبدیل در آفرینش باری تعالی مورد نهی و مذمت قرار گرفته است .
    سؤالی این حقیر این است که چطور ممکن است در خلقت بی نقص و عیب خدا وجود پوست زائدی را در ناحیه تناسلی پسران قبول کنیم که انسانها مکلف بر برداشتن آن باشند . آیا این کار تغییر و دخالت در خلقت خدا محسوب نمی شود .
    آیا این موضوع به لحاظ علمی صحیح است ؟ آیا دلایلی که از نظر سلامت و بهداشت عنوان شده از نظر شما مورد تأیید است و یا به اثبات رسیده است که علت برخی بیماری های این عضو ختنه نشدن بوده است ؟
    آیا این که گفته می شود عمل ختنه از جهت کاهش شهوات و لذات جنسی است مورد تأیید است و اگر چنین اثری دارد آیا خداوند با قرار دادن گیرنده های عصبی بسیار زیاد و حساس در این ناحیه زمینه چنین موضوعی را ایجاد نموده آنگاه انسانها را به انجام عملی که موجب کاهش و تخفیف آن شود امر یا توصیه فرموده ؟ چگونه این تناقض را می توان توجیه کرد ؟
    آیا انجام این عمل حقیقتاً از تعالیم مذهبی و از تکالیف ادیان به انسانهاست یا نظیر بسیاری از خرافات که به اسم دین و مذهب به خورد مردم داده اند این موضوع نیز جایگاهی در تعالیم الهی ندارد و صرفاً یک عمل خرافی مذهبی است که چه بسا مرتکبین آن ندانسته مرتکب گناه تغییر در خلقت خدا می شوند ؟
    من به قرآن و سخن معصومین اعتقاد و ایمان دارم اما تاکنون در قرآن دستوری در این زمینه نیافته ام و روایت متقنی نیز در امر به انجام آن پیدا نکرده ام .
    خواهش می کنم من را راهنمایی فرمایید .
    چند روزی است که خدا فرزند پسری به ما هدیه فرموده و هنوز در ختنه کردن یا سر باز زدن از این عمل شدیداً تردید دارم .
    با تشکر فراوان و آرزوی سلامتی حضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بر اساس تحقيقات علمي ثبت شده در دنيا ثابت شده است كه از ١--عفونت ادراري٢--سرطان الت پيشگيري ميكند
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام ،خسته نباشید
    من پسری 24 ساله هستم و مجرد! موقع ادرار قبل از خارج شدن ادرار آلتم خیلی کم میسوزه بعد از ادرار هم یه کم خون میاد میخواستم ببینم مشکل چیه؟
    من عمل واریکوسل و فتق و هیدروسل انجام دادم در ضمن کارمم سنگینه!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۳ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید ک دوباره مزاحم شدم آقای دکتر من ازتون چند روز پیش سوال پرسیدم ولی جواب ندادین هنوز خواهش میکنم بهم کمک کنید حدودا یه سال پیش وقتی ک از خواب بیدار شدم دیدم روی التم سمت چپ زیر کلاهک ورم کرده اون موقع خیلی کم بود ورمش گفتم شاید چونکه روی شکم میخوابم ب جایی کشیده شده و خوب میشه ولی از اون وقت تا الان اون ورم تبدیل شد ب یه توده سفت اوایل کوچیک بود اندازه یه تخم ریز مثل برنج ولی رفته رفته اندازه یه بادام شد وقتی ک فشارش میدم و میمالمش اون توده سفت از هم باز میشه و سفتی خودشو از دست میده و شل میشه ولی تو چند ساعت مثل قبلش میشه آقای دکتر لطفا کمکم کنید باور کنید حال روحی منو بهم ریخته نمیدونم چیکار کنم از یه طرف خجالت میکشم به دکتر نشون بدم از یه طرفم بدجور منو درگیرش کرده من 27سالمه گفتم شاید بخواین بدونید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 687 مشاهده پرسش
    سلام. برای جلوگیری از خروج مایع چسبناک هنگام دفع مدفوع چه باید کرد؟ نیاز به مراجعه به پزشک هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      راهي ندارد
  • تصویر کاربر حميد سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر پسرم 10 ماهشه 35 روزگي به روش جراحي ختنه شد فكر ميكنم الان كمي چسبندگي پيدا كرده متاسفانه كسي راهنمايمون نكرد بعد از عمل عكس هاشو براتون ارسال ميكنم ميشه لطف كنين نظر و راهكارتون رو بهم بگين؟ ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      دكتر خودتان
  • تصویر کاربر امیرحسین سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    سوالی داشتم خیلی ممنون میشم پاسخ بدید
    در شبکه اجتماعی تلگرام کانالی داریم مختص ترک خودارضایی
    اگه لطف کنید و این وقت رو داشته باشید ما شما را ادمین میکنیم تا پاسخ سوالات اعضای کانال دراین باره رو بدید و در این امر فرهنگی شرکت کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      وقت ندارم شرمنده
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان خسته نباشید
    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
    دکتر جان من مدتی هست پهلوهام مثانه هام و بیضه هم درد خفیف داره که مثال هر 24 ساعت 3 ساعت درد خفیف دارم من شهررشت هستم میخوام برم پیش دکتر ا ورولوژی الان خواهشم اینه من هزینه واسم مهمه میخوان اول با دفتر چه برم پزشک عمومی بادفترچه خدمات درمانی بیمارستان بگم این ازمایشهارو واسم بنویسن تا انجام بدم الان من چه ازمایشهای یا سونوگرافیهایی بگم بنویسه که کلیه مثانه وبیشه شاملش باشه برم پیش دکتر ایشون هم که بیضه هارو معاینه میکنن میخوام خیالم راحت باشه .که دوباره رفتم پزشک اورولوژی نفرسته برو این ازمایشهارو انجام بده بیا . ممنون میشم از راهنماییتون ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر شهرام سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    با سلام
    احترامأ ضمن سلام وعرض ادب حضور استادوهمشهری بزرگوارجناب آقای دکترکرمی،
    چندروزی است درقسمت بالایی آلت تناسلی دردهای ضربان دار وبصورت منقطع ونبض مانند ایجاد وشروع وخاتمه می یابد.خواهشمندم دراین خصوص راهنمایی فرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      نبايد مهم باشد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب