اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درباره هیپوسپادیازیس چه میدانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

از قدیم الایام و از بدو تولد هر نوزادی بیماری هیپوسپادیازیس وجود داشته و از هر 300 تولد نوزاد پسر یک مورد دیده می شود که در گذشته به آن ختنه خدایی می گفتند یعنی پسر بچه ختنه شده به دنیا آمده است.البته امروزه از نظر علمی این اصطلاح درست نمی باشد بلکه یک نوع عیب ساختاری آلت تناسلی مردانه مادرزادی می باشد.

تعریف هیپوسپادیازیس

در حالت طبیعی در آلت تناسلی مرد و نوزاد تازه متولد شده ادرار از نوک آلت تناسلی خارج می شود. در بیماری هیپوسپادیازیس مجرای آلت به جای نوک آلت در قسمت شکمی آلت قرار گرفته و بسته به شدت آن می تواند به نوع خفیف که در نزدیکی حشفه باشد.

مثل شکل زیر و یا در حالت متوسط در وسط شکم آلت و در حالتهای شدید در نزدیکی بیضه ها و یا حتی در ناحیه میان دو راهی و جلو مقعد قرار بگیرد. هر چه محل خروج ادرار به طرف بیضه ها نزدیک باشد نشان دهنده شدت بیماری و همچنین همزمان بودن مشکلات دیگر از قبیل عدم نزول بیضه ها و یا وجود همزمان رحم و تخمدان در شکم نوزاد پسر و اختلال کلیوی در این نوزادان بالا است و باید بررسی شود.

شدت بروز هیپوسپادیازیس از نظر آماری چقدر است؟

همچنانکه عرض کردم در هر 300 مورد نوزاد بچه پسر دیده می شود.

imagesmnblp;

علت ایجاد بیماری هیپوسپادیازیس چیست؟

علت ایجادکننده بیماری هیپوسپادیازیس مشخص نیست ولی

  • ارث
  • زایمان در مادران بالای 40 سال
  • مصرف سیگار هنگام حاملگی
  • از همه مهمتر اختلال هورمون تستوسترون و عملکرد آن در دوران جنینی که باعث رشد آلت جنین در داخل رحم مادر می باشد از عوامل ایجاد کننده هیپوسپادیازیس می باشند.

از کجا متوجه شویم که نوزاد پسر هیپوسپادیازیس دارد یا نه؟

باید در بدو تلود و در اتاق عمل نوزاد توسط پزشک معاینه شود. همچنانکه عرض کردم در بیماری هیپوسپادیازیس خروجی آلت از قسمت شکمی آلت تناسلی می باشد نه نوک آن. امروزه مردان جوانی را می بینیم که علیرغم گذشت سالیان سال از سن آنها هنوز بیماریشان تشخیص داده نشده است و در سنین میانسالی و بزرگسالی جهت درمان به پزشک مراجعه می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس چیست؟

بسته به شدت بیماری هیپوسپادیازیس ممکن است بیماری علائم زیر را داشته باشد

✔️ اگر خروجی ادرار نزدیک نوک آلت باشد اغلب علائمی ندارد.

✔️ ممکن است باعث پخش ادرار هنگام ادرار کردن شود

✔️ هر چه خروجی ادرار در قسمت شکمی تر باشد اعث انحناء آلت می شود.

✔️ از نظر زیبایی آلت تناسلی که در کسانی که مخصوصاً در شرف ازدواج هستند بسیار مهم می باشد.

✔️ اگر نوک مجرا به جلو مقعد باز شود بیمار مجبور می شود در حالت نشسته ادرار کند.

imageskjl

درمان هیپوسپادیازیس

تنها روش درمان هیپوسپادیازیس عمل جراحی ترمیم مجرا می باشد و بهترین زمان عمل جراحی در دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه حدود 5 سالگی می باشد. هدف از درمان رساندن و یا نزدیک کردن خروجی ادرار به نوک آلت تناسلی و یا نزدیکی آن می باشد. بسته به شدت هیپوسپادیازیس نوع عمل جراحی فرق می کند.

برای انجام عمل جراحی روز عمل باید فرد در بیمارستان بستری شود و با بیهوشی عمومی عمل ترمیمی مجرا انجام می گردد. در هیپوسپادیازیس هایی که خروجی ادراری در شکم آلت تناسلی و یا نزدیک بیضه ها قرار دارند اغلب کجی آلت یا کوردی همراه هیپوسپادیازیس نیز وجود دارد که همزمان و یا به صورت عمل دو مرحله ای اصلاح می شود.

اگر خروجی ادرار در زیر حشفه یا گلانز باشد عمل راحت تر است. در این حالت پوست آن را برداشته و محل مجرا را به نوک آلت می رسانیم. مانند شکل اگر خروجی ادرار در قسمت شکم و یا نزدیک بیضه ها باشند جراحی سخت تر بوده و باید از پوست ناحیه آلت تناسلی را برداشته و به صورت مجرای ادراری در آورده و به اصطلاح عمل ترمیم مجرا با گرافت پوستی انجام می شود.

imagesmnb

مدت زمان بستری و توصیه های بعد از عمل

حین عمل برای بیمار یک سوند باریک گذاشته می شود که از آن هم برای تخلیه ادرار و عمل درست کردن مجرا روی آن استفاده می شود. به خاطر التهاب شدید محل عمل و راحت تخلیه شدن ادرار این سوند بسته به شدت هیپوسپادیازیس از 3 روز الی یک هفته خارج نمی شود و هر گونه خارج شدن خودبخودی سوند را سریع به دکتر خود اطلاع دهید چرا که خارج شدن سوند باعث عفونت و تشکیل فیستول شده و عمل را خراب می کند.
پانسمان و بانداژ محل عمل به مدت 72 ساعت می باشد که به ترمیم زخم و جلوگیری از آلوده شدن و عفونت محل عمل کمک می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس

شایعترین عارضه عمل ایجاد فیستول یا سوراخ باریک در محل عمل که ادرار از آن خارج می گردد، می باشد. درمان آن بسته به شدت و بزرگی فیستول فرق می کند اگر اندازه فیستول کوچک باشد خودبخود و در عرض 6 ماه بسته خواهد شد. اگر اندازه بزرگ باشد و خودبخود بسته نشود باید با جراحی سرپایی محل فیستول را ببندیم.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (82 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Negin پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام خواهش ميكنم جواب سوالمو بديد خيلي استرس دارم
    ميخواستم بدونم اين دو تا زائده زيگيل يا تبخال تناسلي هستن يا جوش؟
    چون من امروز اينارو ديدم و فشارشون دادم ولي چركي خارج نشد
    لطفا بهم بگين واقعا نگرانم
    1. تصویر کاربر Negin چهارشنبه ۱۳ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      ؟؟؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Ali یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    میخوام بدونم داخل لثه بالایی یک ضایعه سفید زده که 3 روزه درد میکنه و روی بیضه هم یک ضایعه هست و یک لکه قهوه ای که برجسته نیست روی محدوده ختنه گاه .اینها زگیل هستن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      ایناصلا زگیل نیست
  • تصویر کاربر Ehsan دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام ایا کسی که زگیل تناسلی ندارد لازم است آزمایش خون hpvبدهد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      نه نیازی نیست
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    با سلام میخواستم ببینم این زگیل که در ناحیه پایین شکم همسرم هست زگیل تناسلی هست ؟واینکه با دوبار رابطه دهانی محافظت نشده زگیل به من هم منتقل شده یا خیر؟و بعد از فریز میتوان سکس دهانی محافظت نشده داشت یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      این زگیل ایت ودرمان کرایو تماس۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    من دکتر زنان رفتم تشخیص دادن این ضایعات مشخص شده تو عکس زگیلن اما اینی که بزرگتره و زیرش خط کشیدم وظاهرا عفونت کرده شبیه زگیله الان 4جلسه از پودوفیلین 25درصد استفاده کردم هیچکدوم هیچ تغییری نکردن میخواستم بدونم اینا واقعا زگیلن؟ به خصوص اونی که بزرگه و درد داره ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      باید کرایو کنید۹۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر ز. دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید.
    دکترزنان رفتم گفتن این ضایعات که تو عکسم مشخصه زگیل هستن اما اینی که از همه بزرگتره و زیرش خط کشیدم و ظاهرا عفونت کرده شبیه زگیله الان 4جلسه از پودوفیلین 25درصد استفاده کردم هیچکدوم هیچ تغییری نکردن میخواستم بدونم اینا واقعا زگیلن؟ به خصوص اونی که بزرگه و درد داره. ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      زگیل است ودرمان سریع ان کرایو02122642744
  • تصویر کاربر محمو یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    خانم من دچار زگیل تناسلی شده ولی من از نظر ظاهر علامت و زگیل ندارم آیا حتما من هم دچار شده ام و چه کارهایی باید انجام بدهم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر در طاهر ندارید نه
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    سلام
    آیا این زگیل است؟ عکس ها به فاصله یک روز است ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام خسته نبايد من چند ماه قبل رابطع داشتم و از كاندوم استفادع نكردم مجردم هستم سمت راست سره الت من يك لكه قرمز رنگي ظاهر شد بعد سكس من ديدم بعد گفتم شايد چيز عجيبي نيست اما بعد با خارش مواجه شدم اون لكه الان شده دوتا لكه يجوراي انتشار يافته ميخوام بدونم زگيل هستش يا ن ؟
    1. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      و اينكه بگين چي هستش مشكلم درمانش چي هس مرسي متشكر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۳ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون دكتر جان ،يعني احتمالش هس زگيل باشه😔؟جواب قطعي ندادين اخه من از استرس دارم ميميرم
    4. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۵ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      دكتر جان تورو خدا جواب بدين😔
    5. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      دكترررررررر
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
      به زگیل نمیخورد
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر sayan سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    دکتر اول از همه ممنون که با حوصله به سوالات ما پاسخ میدین،
    ۱.آیا از طریق لباس زیر و دست خودشخص مبتلا امکان انتقال به نقاط دیگه بدن هست؟؟مثلا اگه دست ما به زگیل خورده باشه و متوجه نباشیم به چشم یا جای دیگه بمالیم باعث میشه زگیل در بیاد؟؟چون من چشمم یه زاییده زده که نمیدونم زگیل هست یا گل مژه،
    وشنیدم که اگه لباس ها با هم شسته بشه لباس آلوده ممکنه منتقل کنه و ۷۲ ساعت ویروس بیرون بدن زندست و قدرت انتقال داره؟آیا این صحت داره؟؟؟
    ۲.من مبتلا به نوع خفیف شدم و دارو میخورم و واکسن هم بابت پیشگیری نوع خطرناک زدم؟آیا الان میتونم با همیرم که ایشون ناقل بوده و به من منتقل کرده ادامه رابطه داشته باشم؟؟به نوع های خطرناک مبتلا نمیشم؟؟یا رابطه دهانی با ایشان برای من خطرناک است؟؟
    ۳.اگر فردی در دهان داشته باشد(مثل همسر بنده)
    بوسیدن ممکن است آن را به دهان من منتقل کن؟؟؟
    ۴.الان بابت ادامه رابطه جنسی با همسرم دچار ترس هستم،حتی از بوسیدن وی خوداری میکنم،
    چون هیچ زاییده ای در آلت خود و اطرافش ندارد اما نگرانم که در دهان داشته باشد و از رفتن به پزشک خوداری میکند؟بابت رابطه فردهای آلوده با هم توضیح میدهید لطفا
    بسیار ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

عفونت ادراری را درمان کرده‌اید، آنتی‌بیوتیک خورده‌اید، علائم بهتر شده‌اند؛ اما چند هفته یا چند ماه بعد،…
احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب