اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درباره هیپوسپادیازیس چه میدانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

از قدیم الایام و از بدو تولد هر نوزادی بیماری هیپوسپادیازیس وجود داشته و از هر 300 تولد نوزاد پسر یک مورد دیده می شود که در گذشته به آن ختنه خدایی می گفتند یعنی پسر بچه ختنه شده به دنیا آمده است.البته امروزه از نظر علمی این اصطلاح درست نمی باشد بلکه یک نوع عیب ساختاری آلت تناسلی مردانه مادرزادی می باشد.

تعریف هیپوسپادیازیس

در حالت طبیعی در آلت تناسلی مرد و نوزاد تازه متولد شده ادرار از نوک آلت تناسلی خارج می شود. در بیماری هیپوسپادیازیس مجرای آلت به جای نوک آلت در قسمت شکمی آلت قرار گرفته و بسته به شدت آن می تواند به نوع خفیف که در نزدیکی حشفه باشد.

مثل شکل زیر و یا در حالت متوسط در وسط شکم آلت و در حالتهای شدید در نزدیکی بیضه ها و یا حتی در ناحیه میان دو راهی و جلو مقعد قرار بگیرد. هر چه محل خروج ادرار به طرف بیضه ها نزدیک باشد نشان دهنده شدت بیماری و همچنین همزمان بودن مشکلات دیگر از قبیل عدم نزول بیضه ها و یا وجود همزمان رحم و تخمدان در شکم نوزاد پسر و اختلال کلیوی در این نوزادان بالا است و باید بررسی شود.

شدت بروز هیپوسپادیازیس از نظر آماری چقدر است؟

همچنانکه عرض کردم در هر 300 مورد نوزاد بچه پسر دیده می شود.

imagesmnblp;

علت ایجاد بیماری هیپوسپادیازیس چیست؟

علت ایجادکننده بیماری هیپوسپادیازیس مشخص نیست ولی

  • ارث
  • زایمان در مادران بالای 40 سال
  • مصرف سیگار هنگام حاملگی
  • از همه مهمتر اختلال هورمون تستوسترون و عملکرد آن در دوران جنینی که باعث رشد آلت جنین در داخل رحم مادر می باشد از عوامل ایجاد کننده هیپوسپادیازیس می باشند.

از کجا متوجه شویم که نوزاد پسر هیپوسپادیازیس دارد یا نه؟

باید در بدو تلود و در اتاق عمل نوزاد توسط پزشک معاینه شود. همچنانکه عرض کردم در بیماری هیپوسپادیازیس خروجی آلت از قسمت شکمی آلت تناسلی می باشد نه نوک آن. امروزه مردان جوانی را می بینیم که علیرغم گذشت سالیان سال از سن آنها هنوز بیماریشان تشخیص داده نشده است و در سنین میانسالی و بزرگسالی جهت درمان به پزشک مراجعه می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس چیست؟

بسته به شدت بیماری هیپوسپادیازیس ممکن است بیماری علائم زیر را داشته باشد

✔️ اگر خروجی ادرار نزدیک نوک آلت باشد اغلب علائمی ندارد.

✔️ ممکن است باعث پخش ادرار هنگام ادرار کردن شود

✔️ هر چه خروجی ادرار در قسمت شکمی تر باشد اعث انحناء آلت می شود.

✔️ از نظر زیبایی آلت تناسلی که در کسانی که مخصوصاً در شرف ازدواج هستند بسیار مهم می باشد.

✔️ اگر نوک مجرا به جلو مقعد باز شود بیمار مجبور می شود در حالت نشسته ادرار کند.

imageskjl

درمان هیپوسپادیازیس

تنها روش درمان هیپوسپادیازیس عمل جراحی ترمیم مجرا می باشد و بهترین زمان عمل جراحی در دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه حدود 5 سالگی می باشد. هدف از درمان رساندن و یا نزدیک کردن خروجی ادرار به نوک آلت تناسلی و یا نزدیکی آن می باشد. بسته به شدت هیپوسپادیازیس نوع عمل جراحی فرق می کند.

برای انجام عمل جراحی روز عمل باید فرد در بیمارستان بستری شود و با بیهوشی عمومی عمل ترمیمی مجرا انجام می گردد. در هیپوسپادیازیس هایی که خروجی ادراری در شکم آلت تناسلی و یا نزدیک بیضه ها قرار دارند اغلب کجی آلت یا کوردی همراه هیپوسپادیازیس نیز وجود دارد که همزمان و یا به صورت عمل دو مرحله ای اصلاح می شود.

اگر خروجی ادرار در زیر حشفه یا گلانز باشد عمل راحت تر است. در این حالت پوست آن را برداشته و محل مجرا را به نوک آلت می رسانیم. مانند شکل اگر خروجی ادرار در قسمت شکم و یا نزدیک بیضه ها باشند جراحی سخت تر بوده و باید از پوست ناحیه آلت تناسلی را برداشته و به صورت مجرای ادراری در آورده و به اصطلاح عمل ترمیم مجرا با گرافت پوستی انجام می شود.

imagesmnb

مدت زمان بستری و توصیه های بعد از عمل

حین عمل برای بیمار یک سوند باریک گذاشته می شود که از آن هم برای تخلیه ادرار و عمل درست کردن مجرا روی آن استفاده می شود. به خاطر التهاب شدید محل عمل و راحت تخلیه شدن ادرار این سوند بسته به شدت هیپوسپادیازیس از 3 روز الی یک هفته خارج نمی شود و هر گونه خارج شدن خودبخودی سوند را سریع به دکتر خود اطلاع دهید چرا که خارج شدن سوند باعث عفونت و تشکیل فیستول شده و عمل را خراب می کند.
پانسمان و بانداژ محل عمل به مدت 72 ساعت می باشد که به ترمیم زخم و جلوگیری از آلوده شدن و عفونت محل عمل کمک می کنند.

عوارض هیپوسپادیازیس

شایعترین عارضه عمل ایجاد فیستول یا سوراخ باریک در محل عمل که ادرار از آن خارج می گردد، می باشد. درمان آن بسته به شدت و بزرگی فیستول فرق می کند اگر اندازه فیستول کوچک باشد خودبخود و در عرض 6 ماه بسته خواهد شد. اگر اندازه بزرگ باشد و خودبخود بسته نشود باید با جراحی سرپایی محل فیستول را ببندیم.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.5/5 - (82 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سهند جمعه ۲ شهریور ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام
    مدتی هست لکه‌های قهوه‌ای رنگ غیر برجسته‌ای روی بیضه‌و اطراف مقعد مشاهده کردم و با توجه به آزمایش pcr hpv و مثبت شدن آن احتمال زگیل رو دادم.
    آیا امکان درمان خانگی آن با توجه به ورزش دائم و تغذیه و لایف استایل سالم امکان پذیر است یا حتما باید تحت درمان‌هایی چون کایرو قرار بگیرم؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ شهریور ۳( 1 سال پیش)
      باید کرایو بشه مواردی که گفتید کمک کننده اس ولی درمانی نیست
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۳۱ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    من پول واریز کردم اما کد نداد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      واستون کد صادر شده به پشتیبانی سایت پیام بدین 09147509020 کد رهگیری رو بهتون بدن
  • تصویر کاربر میثم چهارشنبه ۳۱ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من مدتی هست چند زائده روی آلتم دارم میشه عکس بدم تشخیص بدین آیا زگیل تناسلی هست با خیر
    خیلی نگرانم تو رو خدا راهنمایی کنید.راهم دوره نمیتونم حضوری خدمت برسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر من با شریک جنسیم از تیر ماه دو سال قبل تا حدود 5 ماه قبل رابطه داشتم. حالا متوجه شدم که ایشان با hpv نوع 68 به سرطان دهانه رحم مبتلا شدن. من ازحالا چه اقداماتی باید انجام بدم ؟ ضمنا ضایعه پوستی ندارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      واکسن تزریق کنید خودتون رو معاینه کنید و در روابط بعدی حتما پارتنرتون واکسینه شده باشند
  • تصویر کاربر Milad سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر یه خال گوشتی یا اضافه گوشتی خیلی ریز رو کیسه بیضم هست میخواستم ببینم زگیل تناسی هست یا نه درد و خارشم ندارته ؟ نیاز به درمان داره نگران شدم
    من تا حالا دخولم نداشتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      مشکوک به زگیله باید از نزدیک معاینه شوید و نمونه برداری بشه
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من ۲۵ سالمه، مجردم و تاکنون رابطه‌ای نداشته‌ام. یک زائده روی آلتم دارم، آیا زگیل هست؟ قبلاً دست‌ها و پاهایم پر از زگیل بود که با مصرف ایزوترتینوئین کاملا خوب شد اما این زائده هنوز باقی مانده است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      مشکوکه باید نمونه برداری بشه
  • تصویر کاربر . سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید روز بخیر
    بنده تعدادی فرورفتگی در سطح پوست آلتم دیده میشه که ار بچگی هم وجود داشتن و قدیمی تر ها رنگی تیره تر دارن و تعدادشون هم زیاد میشه
    میخواستم بدونم جای نگرانی داره با توجه به زگیل؟ عکسش رو هم ارسال میکنم براتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر زگیل نیستند منافذ پوستی به هم مرتبط هستند
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی دکتر
    دکتر اینا چیه من در آوردم خیلی میترسم که زگیل باشه یا مریضی بدی باشه...یا اگ زگیل نیست پس چیه..خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      عکس واضح تر بفرستید
    2. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۹ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      آقای دکتر باز فرستادم خواهشاً میکنم جواب بده بد دغدغه فکری دارم
    3. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۹ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      آقای دکتر باز فرستادم عکسو خواهش میکنم بگو چیه
    4. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۹ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      عکسشو باز ارسال کردم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      مشکوک به زگیله باید نمونه برداری بشه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    با سلام و‌احترام
    آقای دکتر من حدود ۸ سال هست یک زایده روی پایین ران پام هست دقیقا جایی که ران پا با صندلی در تماس هست ، می خواستم ببینم این زیگیل هست یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      در حد رویت عکس زگیل نیست
  • تصویر کاربر حکیم شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    دکتر این ضایعه های کوچک زگیل تناسلی هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیر درحد رویت عکس شبیه مولوسکوم هستند باید از نزدیک معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب