انتقال زگیل تناسلی از طریق دست یا سکس دهان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

برای دریافت نوبت زگیل تناسلی روی آیکن واتساپ کلیک کنید.

امروزه زگیل تناسلی شایعترین بیماری مقاربتی در سطح دنیا می باشد که متاسفانه هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد. آیا انتقال زگیل تناسلی از طریق دست و یا از راه دهان ممکن است؟ در این مقاله راههای انتقال زگیل تناسلی را شرح داده ایم. یکی از راه ها انتقال زگیل انتقال زگیل از طریق بوسیدن است

ایا دست زدن به زگیل تناسلی باعث انتقال میشود

انواع خاصی از HPV باعث ایجاد زگیل تناسلی می شود. زگیل تناسلی از طریق تماس پوست به پوست در طول رابطه جنسی گسترش می یابد. سویه متفاوتی از HPV باعث ایجاد نوع زگیل هایی می شود که در سایر قسمت های بدن خود پیدا می کنید. شما نمی توانید با لمس خود یا شخص دیگری با زگیل روی دست یا پاهای خود به زگیل تناسلی مبتلا شوید.

علت زخم شدن کلاهک تناسلی مردان

راه های انتقال زگیل تناسلی

در رابطه با راههای انتقال زگیل تناسلی باید گفت که زگیل های تناسلی می توانند از طریق رابطه جنسی واژینال یا مقعدی بدون کاندوم و به اشتراک گذاریوسایل جنسی منتقل شوند. ویروس از طریق تماس نزدیک دستگاه تناسلی منتقل می شود، به این معنی که اگر با یک دستگاه تناسلی زگیل دار تماس داشته باشید، حتی اگر رابطه جنسی نفوذی یا انزال نداشته باشید، به احتمال زیاد دچار زگیل تناسلی می شوید. اگرچه نادر است، اما زگیل های تناسلی می توانند از طریق رابطه دهانی منتقل شوند و دهان و گلو را تحت تأثیر قرار دهند.

شما فقط می توانید زگیل های تناسلی را از شخص دیگری که به این ویروس مبتلا است دریافت کنید، اما توجه داشته باشید که همه افراد ممکن است ندانن که دارای زگیل تناسلی هستند. اگر زگیل ها داخلی باشند ممکن است کسی متوجه آنها نشود و افراد حتی اگر هیچ علائمی نداشته باشند می توانند ویروس را منتقل کنند. اگر خانمی در حین بارداری زگیل تناسلی داشته باشد، این خطر وجود دارد که بتواند آن را از بدو تولد به کودک خود انتقال دهد. از بوسه، در آغوش گرفتن، استخرهای شنا، استفاده از حوله یا کارد و چنگال نمی توانید زگیل تناسلی بگیرید.

انتقال زگیل تناسلی

آیا انتقال زگیل تناسلی از طریق دست دادن امکانپذیر است؟

خیر زگیل تناسلی از طریق دست دادن انتقال پیدا نمیکند. نیازی نیست نگران این موضوع باشید.

ایا زگیل تناسلی از راه دهان منتقل می شود؟

بله – در مقاربت دهانی ویروس زگیل تناسلی از طریق دهان و لب های فرد آلوده به فرد سالم منتقل می شود و برعکس آن نیز صادق است. ممکن است لب ها و زبان و حنجره و گلو فرد سالم از طریق تماس با آلت تناسلی فرد آلوده مبتلا به زگیل تناسلی شود.

در تماس دهانی ذرات HPV به وسیله بزاق یا موکوس آلوده و از طریق یک بریدگی یا تاول باز در دهان یا گلوی فرد سالم به او منتقل می شود. مادران نیز می توانند زگیل تناسلی را به کودکان خود منتقل کنند. اغلب تحقیقات بیان می کنند که گاهی اوقات HPV می تواند از طریق تماس دهانی با وسایل غذاخوری یا پزشکی آلوده انتقال یابد.

سیستم ایمنی معمولا ذرات HPV مهاجم را قبل از اینکه عفونتی ایجاد کنند از بین می برد. سیستم های ایمنی سالم معمولا عفونت های HPV را ظرف 1 تا 2 سال از بین می برند. با این حال، برخی عفونت های HPV می توانند پایدار باقی بمانند.

ایا زگیل تناسلی با کاندوم منتقل می شود؟

بله این امکان وجود دارد زیرا. کاندوم فقط قسمت پوشش داده شده را می پوشاند و به علت انتشار ترشحات علیرغم استفاده از کاندوم زگیل تناسلی به بیضه ها و پوست بالای عانه منتقل و باعث آلودگی فرد می گردد که از این قسمت ها به جاهای سالم انتقال داده می شود. پس زگیل تناسلی با کاندوم منتقل نمی شود.

آیا انتقال زگیل تناسلی از طریق بوسیدن امکان دارد؟

انتقال ویروس اچ پی وی از طریق بوسیدن امکان پذیر می باشد در برخی از موارد، انواع خاصی از HPV می‌توانند در قسمت‌های مختلف بدن باعث ایجاد زگیل (توده غیرطبیعی و غیر سرطانی بر روی پوست) یا زگیل تناسلی بشوند. از این رو می توان گفت که زگیل تناسلی می تواند از طریق بوسیدن انتقال یابد.

پیشگیری از زگیل تناسلی

انتقال زگیل تناسلی از طریق دستشویی ممکن است؟

مطلقا خیر. یک درصد امکان انتقال آلودگی هنگام دستشویی وجود ندارد.

کندن زگیل تناسلی با دست خطرناک است؟

بله. دست زدن به زگیل تناسلی و کندن آن با دست یا با نخ و یا حتی بریدن آن با تیغ موجب ایجاد زخم و خونریزی می شود. از آن جایی که زگیل تناسلی آلوده می باشد، خون حاصل از کند آن نیز آلوده می باشد. از این رو خونریزی باعث ایجاد زگیل تناسلی در مناطق اطراف نیز می شود. شاید آن زگیل کنده شود و دیگر رشد نکند اما اطراف آن زگیل های جدیدی ایجاد می شوند.

آیا زگیل تناسلی مانعی برای ازدواج است؟

همچنانکه عرض کردم شانس ابتلا طرف مقابل در ازدواج حتمی است. تنها توصیه من در این موارد تزریق واکسن زگیل تناسلی به فرد سالم قبل از ازدواج می باشد که باعث تحریک ایمنی فرد شده و از ابتلا به زگیل تناسلی پرخطر جلوگیری می کند.

آیا زگیل تناسلی از مادر آلوده به جنین منتقل می شود؟

بله- در مواردی که شدت آلودگی خانم بالا است هنگام زایمان مخصوصاً زایمان طبیعی از مادر به بچه منتقل و ممکن است باعث زگیل در ناحیه لب و مخاط دهان و حنجره نوزاد گردد و لذا در موارد آلودگی شدید مادر جهت جلوگیری از ابتلا جنین بهترین راه انجام زایمان به صورت سزارین می باشد. پس بهتر است پیش از بارداری، به فکر درمان باشیم. زگیل تناسلی در دختر مجرد نیز امکان پذیر است.

ایا زگیل تناسلی از طریق لباس منتقل میشود؟

خیر شرط انتقال زگیل تناسلی برخورد پوست به مخاط است پس از طریق حوله یا لباس آلوده منتقل نمی شود.

برای از بین بردن زگیل چه باید کرد؟

برای درمان زگیل تناسلی مردان و زنان بلافاصله به پزشک مراجعه و از نظر تشخیص قطعی و درمان آن اقدام نمایید.

زگیل تناسلی بعد از انتقال به فرد به عنوان مهمان دائمی در محل ماندگار خواهد شد و در فواصل معینی ممکن است خودبخود از بین رود و دوباره رشد کند. با توجه به این نکته که بیشترین زمان آلودگی و انتقال به فرد سالم زمانی ایجاد می شود که زگیل به صورت برجسته است و هدف از درمان این است که زگیل های برجسته را از بین ببریم. فریز کردن زگیل تناسلی به خاطر عارضه کمتر و جواب درمانی بسیار بالا، درد کمتر و حذف سریع زگیل از منطقه آلوده و در یک جلسه کمتر از 5 دقیقه باعث شده است که امروزه به عنوان بهترین و طلائی ترین درمان زگیل تناسلی پیشنهاد گردد.

آیا زگیل تناسلی واگیردار است؟

از جمله سوالاتی که در رابطه با زگیل تناسلی وجود دارد این است که ایا زگیل تناسلی مردان واگیردار است؟ در رابطه با زنان چطور؟ در جواب باید گفت که  بله، زگیل های تناسلی و ویروس هایی که باعث آنها می شود، هر دو بسیار مسری هستند. هیچ درمانی برای HPV وجود ندارد. وقتی ویروس گرفتید، همیشه عفونی هستید. حتی اگر علائمی مانند زگیل های تناسلی ندارید ، یا زگیل ها را معالجه و برداشته اید، باز هم می توانید فرد دیگری را به HPV و زگیل های تناسلی آلوده کنید.

آیا بعد از درمان زگیل تناسلی میتوان رابطه داشت؟

مردانی که برای زگیل تناسلی (روی آلت تناسلی، کیسه بیضه یا مجرای ادراری) تحت درمان قرار می‌گیرند، باید تا زمان بهبودی ناحیه تحت درمان و همچنین از بین رفتن درد، از رابطه جنسی خودداری کنند. این امر 1 تا 3 هفته زمان میبرد و بستگی به اندازه ناحیه تحت درمان دارد.

3.5/5 - (59 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر fardinpoyan شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر من پسري 19 ساله هستم در سمت راست ران چپ من در روي كيسه مثانه برجستگي اي بوجود امده است كه هيچگونه درد يا علائم ديگري ندارم اگه مي شود لطف كنيد سريع تر دليل ان را به ايميل من بفرستيد چون خيلي نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    دکتر من حدود سه ماهه که آمپول methotrexate را قطع کردم برای اینکه فهمید که عوارض این آمپول برای بچه دار شدن تخلیه شده چه کار باید کرد ؟ چونکه دکتر معالجم گفتند 3 الی 4 ماه بعد از قطع این دارو نباید برای بچه دار شدن اقدام شود .
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بعد از 6 ماه ازمایش بدهید تا وضه اسپرم جدیدتان مشخص شود
  • تصویر کاربر کیانوش پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب اقای دکتریکسال است که دفع ادراربافشارصورت میپذیردوپس ازتخلیه دراخرانگارسیخ داغی داخل نفسم میکنندوقتی هم دفع مدفوع دارم بیضهایم والت تناسلیم خیلی بزرگ میشوندبه دکترمرادی فرفوق تخصص کلیه ومجاری درشهرمان کرمانشاه مراجعه وقرص افولوکساسین 300به بنده داداستفاده میکنم خوبه ولی دوروزقطعش کنم انقدراذیت میشم که حدنداردالبته سه ماه 30حبه سیرو4عددلیموترش با4لیوان اب بامخلوط کن سپس جوشاند وبعدساف وروزی درقاشق خوردم سه ماه خوب شدم ولی مجدداسراغم امدوکلافم کرده بخاطرخداکمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سیستوسکوپی بکنید
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    آيا شما عمل فتق انجام ميدهيد؟ در چه بيمارستاني و چند روز به استراحت نياز مي باشد ؟ آيا بيمه ايران هم قبول مي كنيد بعنوان بيمه تكميلي ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله فیلم عمل فتق را در قسمت ویدیو و اپارات توسط بنده با توضیحات کامل ببینید
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    واقعا دست تون رو میبوسم بخاطر اینکه جواب من رو دادین .
    اما آقای دکتر پس علت درد من چیه ؟ الان اصلا درد در بیضه ندارم 4 ماه هم هست که ندارم اما درناحیه شکم احساس درد دارم که از چهارشنبه که داشتم دیگر الان ندارم اما من در زیرقفسه سینه احساس میکنم ازداخل گرم هست نه اینکه سوزش باشد فکرمیکنم که از داخل انگارگرم هست و یه احساسی دارم . به نظر شما ممکن هست درد سمت چپ شکم و درد سمت چپ کمر که روزچهارشنبه داشتم و الان ندارم بخاطر همین باشد ؟ یعنی بخاطر معده است؟
    اقای دکتر من پیش متخصص کلیه که رفتم قرص هیوتکس 10 و قرص سبکس 200 داد ولی من فکرمیکنم شاید بخاطر معده هست . به نظر شما من چه کار کنم؟
    اقای دکتر من امسال کنکور تجربی دارم و درسم هم خوبه نمی خوام مشکلی برام پیش بیاد که از درسم عقب بمانم . در ضمن اگه میشه دکتر خوب تو شهر گرگان بهم معرفی کنید ؟
    کمکم کنید خواهش تا عمر دارم دعاتون میکنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلتان عصبی است
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 30 ساله ام 6 ماهه که میخوایم بچه دار بشیم ولی تا حالا این اتفاق بیوفتاده آزمایش اسپرموگرام انجام دادم خواستم ببینم با توجه به ازمایشات میتونم بچه دار بشم؟ در ضمن یک ماهی هم هستش که هر از گاهی مشکل نعوظ هم دارم البته این دو سه روز اخیر بیشتر شده. لطفا اگه میشه راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      حرکت اسپرمتان ضعیف است واریکوسل دارید
    2. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه اقای دکتر
    3. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر تورو خدا اگه میشه راهنماییم کنید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
    5. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      من تو اردبیل سکونت دارم باید به کجا مراجعه کنم؟
    6. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر آیا خطر جدی منو تحدید میکنه؟ میتونم تو آینده نزدیک بچه دار شم؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خواستی بیا ببینم02122642744
    8. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر آیا خطر جدی منو تحدید میکنه؟ میتونم تو آینده نزدیک بچه دار شم؟
    9. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر با توجه به نتیجه ازمایشم اسپرمم خیلی ضعیفه؟ لطفا اگه میشه راهنماییم کنید؟؟
    10. نمایش سایر 8 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    از اینکه وقت خود را در اختیار دیگران میگذارید و به سوالات پاسخ میدهید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      تشکر عزیز
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    باعزض سلام وخسته نباشید خدمت جناب عالی
    الت من 3سانتی متر پرده داره(طول الت 13سانتی متر) همچنین در حالت نعوظ 45درجه انحراف دارد اما موضوع مهم تر اینه که وقتی الت رو تودستم میگیرم انحراف 30 درجه میشه و دچار چرخش میشه میخاستم بدونم باوجود این مشکلات راه حلی هست یا خیر اگرهست توضیح دهید با تشکر از زحمات و پاسخ گویی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر فاضل جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    باسلام
    آقای دکتر من پسری ساله هستم چند مدت پیش به خواطر ریزش موی شدید به دکتر مراجعه کردم ایشان به من قرص فینوسراید 5 داد البته گفت تا 10 روز هر روز یک نصف بعد یک روز نه یک روز نصف بعد از خدود یک مه متوجه کاهش شدید میل جنسی شدم مصرف دارو را قطع کردم و مجموعا 9 عدد قرص خوردم حالا باید چکار کنم خیلی نگرانم آیا خوب می شوم ؟
    با تشکر47
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      قطع کنید خوب میشوید
  • تصویر کاربر اح پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر. بنده 27 ساله هستم. چند وقتي است كه احساس مي كنم بر روي ديواره راست آلت تناسليم، هنگام نعوظ يا هنگام جمع شدن شديد (هنگام ريختن اب سرد روي آلت)، يك چيز ظناب مانند و نيمه سفت ديده مي شود. ولي در حالت عادي (شل بود آلت) اصلا برجسته و قابل لمس نيست. با جستجو در اينترنت نگران شدم كه بيماري پيروني باشد. رفتم بيمارستان خاتم، دكتر اخوان معاينه كرد گفت اصلا مشكلي نداري، حساس شدي و اين بيماري براي سنين شما نيست. بعد از چند هفته چون زياد بهش توجه مي كردم رفتم پيش يه دكتر ديگه(دكتر عجمي). اون هم بعد از كلي معاينه و اصرار من كه مي گفتم اينجا در بعضي مواقع سفت و برجسته مي شود، گفت يه پلاك خيلي خفيف هست كه خودش به مرور زمان خوب ميشه. برام دارو ويتامين E و ال كارنيتين نوشت گفت بعد از 2 ماه بيا ببينم كه پيشرونده نباشد. ضمنا اگه از علائم پيروني درد نيز مي باشد بايد بگم كه من اصلا دردي ندارم. با توجه به اين توضيحات و اينكه در حالت عادي (شل بودن) علائم خاصي ديده نمي شود، نظر شما در اينباره چيست؟ آيا واقعا اين علائم نشانه پيروني است؟ من كمي نگرانم آقاي دكتر. لطفا بنده را راهنمايي كنيد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه پیرونی با معاینه مشخص است حساس نباشید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشی خدمت اقای دکتر
    بنده پسری هستم 26 ساله و مجرد، که از دوران نوجوانی حدود 18 سالگی یا کمتر، زیر کلاهک التم ی سری برجستگی وجود داره که ب تصور خودم شبیه زیگل هست البته نه درد داره نه سوزش و نه خارش ، حتی تحریک کردنش باعث میشه تحریک بشم. جسارتا عکس رو برای شما پیوست کردم اگه امکانش هست بنده رو راهنمایی بفرمایید.
    و ی سوال دیگه جمع شدن پوست الت بصورت عکسی که فرستادم طبیعی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      زگیله باید کرایو شود با شماره 02122642744 تماس بگیرید
  • تصویر کاربر رحیم دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    آقای دکترکرمی باسلام وخسته نباشیدخدمت شما.من حدودا نزدیک به شش ماه هست که مبتلابه آمبولی شدم وبعدازمداوا ازقرص های والفارین استفاده میکنم که موجب شده آلت تناسلی من سفت نشود یااینکه درموقع نزدیکی خیلی زود شل میشود.خواهش میکنم دراین موردمرا راهنمایی کنیدچون مشکلاتی رادر زندگی زناشویی من باعث شده ضمنا من درشمال کشور زندگی میکنم اگراحتیاج است حضوری خدمت شمابرسم ممنون ازلطف جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      وار فرین مشکل ایجاد نمی کند باید بررسی شوید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب