اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آیا عمل فتق باعث ناباروری می شود؟+عکس باد فتق در مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

دیدن عکس باد فتق در مردان می‌تواند به شما کمک کند تا علائم این عارضه را بهتر بشناسید و با شکل ظاهری آن آشنا شوید. فتق معمولاً به‌صورت برآمدگی یا تورم در ناحیه کشاله ران یا شکم ظاهر می‌شود که ممکن است در حالت ایستاده یا هنگام فشار آوردن، واضح‌تر دیده شود. آشنایی با این تصاویر به تشخیص زودهنگام و مراجعه سریع به پزشک برای پیشگیری از عوارض جدی کمک می‌کند.

قطعی ترین روش درمان فتق  هرنی جراحی است که به صورت سرپایی و بدون بستری در بیمارستان و با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی انجام می شود.

فتق بیضه چیست؟

جدار شکم و کف لگن از نظر آناتومی از لایه های مختلف شامل عضلات و بافت نگه دارنده یا فاسیا تشکیل شده است. در صورتی که این عضلات و فاسیا به علل ژنتیکی و یا فشار بیش از حد شل شود باعث برجسته گی در ناحیه پوست محل می شود که به آن فتق یا هرنی گفته می شود.

فتق چیست و کجا قرار دارد؟

انواع فتق

1- فتق اینگوینال: فتق که در کانال اینگوینال اتفاق می افتد (شایع ترین)

2- فتق فمورال: فتق که در کانال استخوان ران ایجاد می شود

3- Velpeau Hernia:  فتقی که در جلوی رگهای خونی ران اتفاق می افتد (نادر)

4- فتق نافی.

5- فتق برشی.

6- فتق اپی گاستریک.

7- فتق هیاتال.

علل ایجاد کننده فتق کدامند؟

هرنی ممکن است مادرزادی باشد که اغلب پسربچه ها و به علت نقص در سیر نزولی بیضه ها ایجاد می شود که ممکن است همراه با آب در بیضه یا هیدروسل نیز باشد.

علل اکتسابی

به هر علتی فشار داخل شکم بیش از حد بالا رود ممکن است باعث پارگی پریتوان و فاسیا و عضلات و باعث ایجاد هرنی شود. مثلاً بیماری مزمن ریه، سرفه های مزمن، کشیدن سیگار، بزرگی پروستات که برداشتن ناگهانی وسایل تشکیل از مواردی هستند که باعث هرنی می شوند.

در مواردی نیز هرنی به دنبال عمل های جراحی باز شکمی ایجاد می شود که به علت آسیب دیدن عصب عضلات حین جراحی باعث شل شدن عضله و ایجاد هرنی می شود.

عکس باد فتق در مردان

عکس پارگی فتق
فتق پاره شده مردان
وقتی فتق پاره بشه چه شکلیه
عکس فتق بیضه مردان

اگر فتق عمل نشود چه میشود؟

اگر فتق درمان یا عمل نشود، می‌تواند به مرور زمان بدتر شده و عوارض جدی‌تری ایجاد کند. برخی از خطرات فتق درمان‌نشده عبارتند از:

1. بزرگ‌تر شدن فتق

فتق معمولاً با گذشت زمان بزرگ‌تر می‌شود و فشار بیشتری به بافت‌های اطراف وارد می‌کند. این موضوع می‌تواند باعث درد و ناراحتی بیشتری شود.

2. گیر افتادن فتق (فتق گیرکرده)

در این حالت، بخشی از بافت یا روده در داخل فتق گیر می‌کند و دیگر به جای خود برنمی‌گردد. این وضعیت باعث درد شدید، حالت تهوع، استفراغ و انسداد روده می‌شود.

3. خفگی فتق (فتق خفه‌شده)

اگر جریان خون به بخشی از بافت گیرکرده قطع شود، بافت دچار مرگ سلولی می‌شود. این حالت یک اورژانس پزشکی است و می‌تواند منجر به عفونت خطرناک (سپسیس) شود.

4. انسداد روده

فتق درمان‌نشده می‌تواند باعث انسداد در روده شود که منجر به درد شدید شکم، نفخ و ناتوانی در دفع گاز یا مدفوع می‌شود.

 در نتیجه، فتق ممکن است در ابتدا بی‌ضرر به نظر برسد، اما درمان نکردن آن می‌تواند خطرناک و حتی تهدیدکننده زندگی باشد. اگر علائمی مانند درد شدید، برآمدگی ثابت، حالت تهوع یا مشکلات گوارشی دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

محل های شایع فتق

هرنی

محل هرنی همیشه در شکم است که شایعترین محل آنها عبارتند از:

  • فتق دور ناف
  • فتق بیضه و یا بالای آن که فتق اینگوینال نامیده می شود
  • فتق انسزیونال که در محل عمل جراحی قبلی دیده می شود.

علائم فتق بیضه کدامند؟

 اولین علامت برجستگی پوستی محل می باشد که بسته به شدت آن از یک گردو کوچک تا توپ فوتبال متغیر است.


دومین علامت هرنی درد می باشد: هر درد مزمن در ناحیه کانال اینگوینال ممکن است نشانه از یک هرنی و یا شروع آن باشد. از مشخصات هرنی این است که در حالت ایستاده و با زور زدن برجسته و بزرگتر می شود و در حالت خوابیده از بین می رود که به این حالت sliding می گویند. در مواقعی ممکن است اجزاء روده در داخل کیسه فتق گیر افتاده و بسبب قطع خونرسانی و درد شدیدی در محل فتق ایجاد می کند که با حالت خوابیدن نیز از بین نمی رود.

یادتان باشد این حالت جزء اورژانس های عالم پزشکی است و بیمار هر چه سریعتر باید تحت جراحی قرار بگیرد چرا که در صورت تأخیر باعث سیاه شدن روده ها و عفونت و مرگ بیمار می شود. شایعترین علت هرنی در قسمت تحتانی شکم در سنین بالا: به علت بزرگی پروستات می باشد. به علت بزرگی پروستات بیمار مجبور می شود که از زور زدن جهت خارج کردن ادرار استفاده کند که این زور زدن مزمن ممکن است باعث ایجاد فتق اینگوینال و ناباروری بالای بیضه ها می گردد.

علت پرکاری کلیه

عوارض فتق بیضه

عوارض  شامل موارد زیر است:

  • فشار بر بافت های اطراف. بیشتر فتق های مغبنی اگر با جراحی ترمیم نشوند با گذشت زمان بزرگ می شوند. در مردان ، فتق های بزرگ می توانند به کیسه بیضه گسترش یافته و باعث درد و تورم شوند.
  • فتق حبس شده. اگر محتویات فتق در نقطه ضعف دیواره شکم به دام بیفتد، محتویات آن می تواند روده را مسدود کند و منجر به درد شدید، حالت تهوع، استفراغ و عدم توانایی در اجابت مزاج یا دفع گاز شود.
  • غرق شدن فتق حبس شده می تواند جریان خون در بخشی از روده شما را قطع کند. استرانگولاسیون می تواند منجر به مرگ بافت روده آسیب دیده شود. فتق خفه شده تهدید کننده زندگی است و نیاز به جراحی فوری دارد.

آیا راهی برای جلوگیری از ایجاد فتق وجود دارد؟

در موارد مادرزادی که در بچه ها دیده می شود جلوگیری معنی ندارد و باید هر چه سریعتر درمان جراحی شوند.
در موارد بزرگسالان باید زمینه ایجاد کننده هرنی را درمان کرد که عبارتند از:

در صورت بیماری مزمن ریوی و سرفه های مزمن باید هر چه سریعتر درمان شوند.


از مصرف سیگار، قلیان و انواع دخانیات اجتناب شود.


از برداشتن وسایل سنگین و ناگهانی باید اجتناب کرد.


 چاقی مفرط شکمی می تواند از علل زمینه ساز هرنی باشد که باید درمان گردد.

آیا با بستن فتق بند می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد؟

خیر، قطعی ترین روش درمان فتق عمل جراحی است و استفاده از فتق بند در درمان و جلوگیری تأثیر ندارند.

روش درمان فتق یا هرنی

همانطور که ذکر کردم قطعی ترین روش درمان هرنی جراحی است که به صورت سرپایی و بدون بستری در بیمارستان و با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی انجام می شود. روش جراحی به صورت باز و یا لاپاراسکوپی امروزه انجام می شود.

برای هرنی های بزرگ که همراه شل شدگی عضلات هستند بهترین روش درمانی عمل جراحی باز است که با برش کوچکی روی محل هرنی پوست و فاسیا باز و ساک هرنی که همان محتوی روده ها می باشد را آزاد و به داخل شکم انتقال داده و کف فتق را با نخ نایلون کاملاً ترمیم می کنیم.

درمان گیاهی باد فتق بیضه

اگر کسی مبتلا به فتق باش ، پیروی از روش های درمانی طبیعی زیر می تواند در تسکین علائم فتق کمک کند:

# ریشه زنجبیل

برای تسکین درد و ناراحتی در معده خود آب زنجبیل غلیظ یا زنجبیل خام مصرف کنید. این کار به طور همزمان سیستم سلامتی شما را تقویت می کند و به درمان فتق کمک می کند.

# کمپرس یخ

هنگامی که از فتق رنج می برید ، ممکن است التهاب و درد در شکم شما وجود داشته باشد. کیسه های یخ در صورت استفاده در ناحیه آسیب دیده باعث انقباض شده و التهاب داخل بدن را کاهش می دهد.

برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ی باد فتق چیست را بخوانید.

درمتن مثانه بیش فعال

# رژیم غذایی مناسب

از مصرف غذاهای پرادوی ، غذای اسیدی و هضم غذا سخت باید خودداری شود. دلیل اصلی آن این است که این ماده غذایی می تواند پوشش داخلی معده را بیشتر ملتهب کرده و بهبود فتق را دشوارتر کند.

#ورزش

فتق معمولاً به این دلیل اتفاق می افتد که عضلات به اندازه کافی قدرت نگه داشتن اندام را ندارند و برخی تمرینات وجود دارد که فرد می تواند در خانه انجام دهد تا عضلات خود را تقویت کند و از فتق جلوگیری کند. برخی از این ورزش ها عبارتند از: دوچرخه سواری، یوگا، پیاده روی، شنا و …

عوارض بعد از عمل فتق

شایعترین عارضه پس از عمل معمولا درد می باشد که ممکن است چند ماه بعد از عمل ادامه داشته باشد و تدریجاً از بین می رود. عوارض نادر آن آسیب به عروق بیضه ها هنگام جدا کردن هرنی می باشد که نادر است. سوزش و خارش محل نیز از عوارض بعد از عمل بوده که تدریجاً از بین می روند.

توصیه های مهم بعد از عمل چیست؟

  • به مدت 2 ماه از انجام کارهای سنگین و فعالیت های ورزشی و سنگین باید اجتناب کرد.
  • درد بعد از عمل طبیعی بوده و با مصرف مسکن و گرم نگاه داشتن محل عمل تدریجاً از بین خواهد رفت.

نزدیکی بعد از عمل فتق

داشتن مقاربت بعد از عمل هیچ مانعی ندارد. اما بهتر است 4 تا 6 هفته پس از عمل رابطه جنسی نداشته باشید.  ممکن است در کمتر از یک هفته بتوانید فعالیت عادی خود را از جمله رابطه جنسی از سر بگیرید، اما ممکن است بیشتر طول بکشد.

آیا فتق بیضه خطرناک است؟

فتق وقتی اتفاق می افتد که بافتی مانند بخشی از روده از طریق یک نقطه ضعیف در عضلات شکم بیرون زده باشد. برآمدگی حاصل می تواند دردناک باشد، به ویژه هنگام سرفه، خم شدن یا بلند کردن جسم سنگین. با این حال، بسیاری از فتق ها درد ایجاد نمی کنند.

فتق لزوماً خطرناک نیست. به خودی خود بهبود نمی یابد و می تواند منجر به عوارض تهدید کننده زندگی شود. پزشک شما احتمالاً جراحی را برای رفع فتقی که دردناک یا بزرگ شده است، توصیه می کند.

برای فتق به چه دکتری مراجعه کنیم؟

پروفسور حسین کرمی در زمینه ی درمان و بهبود فتق تجربه ی فراوانی داد. اما لازم به ذکر است که این بیماری درمان دارویی ندارد. در صورت داشتن فتق باید اقدام به جراحی نمایید.
جهت نوبت دهی با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

سوالات متداول درباره ی بیماری فتق

1- ایا عمل فتق بیضه باعث ناباروری میشود؟

این موضوع به ماهیت فتق و ماهیت جراحی بستگی دارد. در بعضی موارد، وازدفرنس ممکن است توسط خود فتق یا با روش جراحی آسیب ببیند و بر جریان اسپرم در هنگام انزال تأثیر بگذارد که می تواند بارداری را برای مردان از طریق مقاربت بسیار دشوارتر کند.

2- آیا فتق در زنان باعث نازایی میشود؟

زنان کمتر از مردان دچار بیماری فتق می شوند و این بیماری به ندرت می تواند باعث نازایی در زنان شود.

3- تاثیر فتق بر نعوظ

در صورت عدم درمان صحیح فتق، احتمال اینکه مردان در سلامت جنسی خود دچار مشکل شوند بسیار بیشتر است. فتق ها می توانند نعوظ و ارگاسم را کاملاً دردناک کنند. هرچه این فتق ها بیشتر پیشرفت کرده و شدیدتر شوند، احتمال بروز مشکلات اختلال عملکرد جنسی در بیمار بیشتر می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (68 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    اقای دکتر شما هم سلیقه ای جواب میدین...مردم رو سرکار نذارید اگه نمیتونید جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر اسماعیل جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1230 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید.من هردو کلیه هام سنگ دارن و کمی هم کم کار شدن کراتینم 2.5بود که الان البته بهتر شده وبه 1.7رسیده برای بحث کم خونی وضعف شدیدی که توی بدنم دارم وحتی راه رفتن هم برام سخت شده دکتر تغذیه قرص ژریاتریک فارماتون دادند که مواد معدنی مثل کلسیم و آهن و برخی ویتامین هاست فقط من اینترنت نگاه کردم گفتن برای کلیه ضرر داره واگه ناراحتی کلیه دارین نباید مصرف بشه اگه ممکنه راهنمایی کنید که میشه مصرف کرد یا قرص دیگه ای رو صلاح می دونید جای گزین کنیم.ممنون خیلی زیاد ببخشید طولانی شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر ع-م جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    با سلام 40 ساله هستم از دو ماه پیش احتمالا بدلیل فشار درهنگام نزدیکی دچار انحنا در سمت راست وسط الت شدم .گاها هنگام نزدیکی درد خفیفی پیدا میکنم سوالات1- آیا نیاز به جراحی دارد2- ایا احتمال بیشتر شدن انحنا وجود دارد 3- آیا عوارضی دارد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    با سلام آ آقای دکتر دو روز قبل سوال مطرح کردم ولی هنوز جواب نرسیده مجددا سوالم رو خدمتتون ارسال می کنم
    با سلام و تقدیم احترام سوالی در مورد بیماری پدرم داشتم ایشان آ ذر سال گذشته به دلیل بدخیمی پروستات تحت عمل رادیکال پروستاتکتومی قرار گرفتند، psaپس از عمل سی و پنج صدم شد و گره های لنفی سالم بودند، شهریور امسال یعنی هشت ماه بعد عمل psa پنجاه و هشت صدم بود و بهمن ماه امسال به یک و نیم رسید که به دنبال مصرف آ نتی بیوتیک دیروز به نود و هشت صدم کاهش پیدا کرد، حالا پزشکشان یک آ مپول دیفرلین تجویز کرده تا psaرا پس از فروردین ارزیابی کند و در صورت عدم کاهش رادیوتراپی انجام شود، اول اینکه آ یا شما هم با این شیوه موافقید؟در ثانی پدرم فشار خون دارد و آ یا مشکلی بابت تزریق این دارو خواهد داشت؟ البته فشارش با دارو کنترل شده.
    psaقبل عمل حدود یازده
    گلیسون 3+4
    هفتاد ساله
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر رامین جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    ببخشید ، من خود ارضایی کردم و از امدن منی به شدت جلوگیری کردم ، همون وقت قسمت زیر شکمم ی غده مانند اومد بالا و درد میکنه ، ایا واریکوسل گرفتم خواهشا راهنمایی کنید الان بعد از یک روز بازم درد میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر سارا جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2189 مشاهده پرسش
    در کلیه سمت چپ یه کیست پاراپلویک با چند سپتای داخلی دارم به ابعاد 19ملیمتر در قسمت داخلی راه درمان چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر،تقریبا 15 روز قبل رابطه جنسی محافظت نشده ای داشتم،یک هفته بعد،در هنگام دفع ادار دچار سوزش شدیدی شدم ،فقط سوزش بدون هیچ گونه ترشح خاصی ،همرا درد خفیف سر الت،متاسفانه شرایط کاری ام طوریکه هنوز نتونستم به دکتر مراجعه کنم و تا پنج روز دیگه هم دسترسی به دکتر ندارم،بعد یک مقدار سرچ در اینترنت احتمال ابتلا شدن به سوزاک رو محتمل میدونم و متاسفانه چون دسترسی به دکتر نداشتم مجبور به استفاده سر خود از انتی بیوتیک شدم،وبا توجه به اینکه دقیقا نمیدونم بیماریم چی هست به صورت همزمان از دو انتی بیوتیک قوی دارم استفاده میکنم،یکی سپرو فلوکساسین 500 ودومی داکسی سایکلین 100 به صورت هر دوازده ساعت،الان سه روز هست که دارم استفاده میکنم از این انتی بیوتیک ها،سوزش در هنگام دفع ادار کاهش پیدا کرده ولی هنوز درد خفیف سر الت ادامه داره که البته اونم نسبت به قبل کاهش پیدا کرده اما برعکس بیضه ها که ابتدا دردی نداشتن دچار سوزش شدید شدن بطوریکه انگار فلفل زده باشی به دهانت،زیر ران ها پشت پا هم دچار درد شده ،اگه لطف کنید من رو راهنمایی کنید ممنون میشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجید جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    با سلام
    در مورد نقش هورمون پرولاکتین در ناتوانی جنسی و کم شدن تستسترون توضیح بفرمایید.راه های درمان آن چیست؟ من تمام نشانه هایش بالابودن این هورمون را دارم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر الت من به سمت چپ کج است حدود 30 درجه ولی روم نمیشه نشون بدم چون کجه و به سمت راست اصلا نمیاد صفته و شدید درد میگیره ولی سمت چپ راحته چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر ساناز جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید. اقای دکتر عزیز، ۲۸ سالمه یک سال پیش عمل کلیه راست تنگی حالب upjo کردم.ازمایش سونو جدید برای بررسی دادم ممنون میشم راهنماییم کنین به چه معنیس و باید چکار کنم ممنونم
    . Moderate hydronephrosis with decreased paranchymal thickness and dilatation of renal pelvis without dilatation of ureter in right kindly is seen, UPJO is in DDX.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 700 مشاهده پرسش
    با سلام.من پسری 28 ساله هستم ومتاهل.حدود دو سال پیش در بیضه های خودم چند برجستگی احساس کردم.به متخصص مراجعه کردم .ایشون بعد از معاینه سونوگرافی برای من تجویز کردن.جواب سونو به این شرح:یک کیست در هد اپیدیدیم سمت راست به اندازه 5 میلی متر که احتمالا از منشا تونیکا باشد ویک کیست در هد اپیدیدیم سمت چپ به اندازه 3 میلی متر.با ذکر این اوصاف چند سوال داشتم.1)میشه درباره ماهیت این کیستها یکم توضیح بدین و اینکه ایا احتمال داره این کیست ها در اینده سرطانی بشه؟2)ایا لازم هر شش ماه یکبار ازمایش و سونو انجام بدم واینکه لازم تحت نظر پزشک باشم؟3)ایا لازمه به پزشک متخصص دیگه ای مراجعه کنم؟اقای دکتر ایا لازم نگران وجود این کیست ها باشم یا خیر؟ایا لازمه دارویی مصرف کنم؟خواهش میکنم یکم توضیح بدین. خیلی میترسم.ممنون اقای دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      این کیست نیاز به درمان ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب