همه چیز درباره آزمایش اسپرم (اسپرموگرام)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه ۱۰-۱۵ درصد زوجین به علت مشکل ناباروری به پزشک مراجعه می نمایند که در مردان، اولین آزمایش بعد از معاینه بیضه ها، آزمایش اسپرم می باشد. در این مقاله به بررسی زمان آزمایش اسپرم، نحوه ی انجام آن و هر آنچه که باید درباره ی این آزمایش بدانید پرداخته ایم.

آزمایش اسپرم سه عامل اصلی در سلامت اسپرم ها را سنجش می کند که عبارتند از:

  • شمار اسپرم ها
  • شکل اسپرم ها
  • جا به جایی اسپرم ها که به تحرک اسپرم ها نیز شناخته می شود.

با توجه به اهمیت و نتیجه آزمایش اسپرم و تفسیر آن، لازم می دانیم نکاتی مهم را در این مورد بیان کنیم.

تحرک اسپرم چقدر باید باشد؟

بر طبق شیوه شنا کردن اسپرم، دو نوع حرکت وجود دارند. حرکت پیش رونده به جنبش اسپرم هایی گفته می شود که اغلب در خطی مستقیم یا دایره هایی بزرگ در حال شنا هستند. حرکت غیر پیش رونده به جنبش اسپرم هایی گفته می شود که در خطوطی مستقیم حرکت نکرده و یا در دایره هایی بسیار کوچک شنا می کنند. اسپرم ها برای حرکت از میان مایع واژنی (موکوس) و بارور سازی یک تخمک باید حرکتی پیش رونده به میزان ۲۵ میکرومتر در ثانیه داشته باشند.

هنگامی که کم تر از ۳۲ درصد از اسپرم ها قابلیت حرکت موثر داشته باشند، تحرک کم اسپرم ها یا آستنو آزوسپرمی (آستنوسپرمی نیز نامیده می شود) تشخیص داده می شود.

با آزمایش اسپرم چه مواردی مشخص می‌شود؟
با آزمایش اسپرم چه مواردی مشخص می‌شود؟

نکاتی لازم در هنگام انجام آزمایش اسپرم

1. بهترین زمان برای آزمایش اسپرم

اولین نکته مهم در انجام آزمایش اسپرم زمان دادن آزمایش است و حتماً توصیه می شود مدت ۲-۳ روز قبل از آزمایش مایع منی از شما خارج نشده باشد چه در خواب و یا هنگام مقاربت جنسی. اگر آزمایش زود از ۳ روز انجام شود باعث اختلال در نتیجه اسپرم از جمله کاهش حجم اسپرم و افت نمونه آزمایش خواهد شد و برعکس اگر بیش از سه روز از انجام آخرین مقاربت جنسی آزمایش دهید مثلاً ۵-۶ روز بعد، باعث افت در حرکت اسپرم و گزارش نادرست خواهد شد.

2. آزمایش اسپرم چگونه انجام می‌شود؟

دومین نکته مهم کیفیت دادن آزمایش اسپرم است. امروزه دو روش جهت دادن آزمایش منی وجود داد:

روش استمنا: که فرد با تحریک خود تارسیدن به ارگاسم باعث خروج مایع منی می شود که شایعترین روش دادن آزمایش اسپرم می باشد.

روش مقاربت: بعضی افراد انجام استمنا جهت آزمایش اسپرم برایشان بسیار سخت است و تنها راهشان استفاده از کاندوم و مقاربت و خروج مایع منی می باشد که در اینجا لازم است از کاندوم های معمولی مطلقاً استفاده نشود چرا که به علت اثرات ضد اسپرمی کاندومها باعث خراب شدن اسپرم و آزمایش غلط می شود.

کاندوم های مخصوصی جهت این آزمایش در مراکز ناباروری وجود دارد که توصیه می شود تنها از این کاندوم ها استفاده گردد.

3. زمان تحویل آزمایش اسپرم

سومین نکته مهم زمان تحویل دادن آزمایش به آزمایشگاه است. حتماً نمونه اسپرم خارج شده باید کمتر از نیم ساعت به آزمایشگاه تحویل داده شود. توصیه می کنم از مقاربت بدون کاندوم جهت دادن آزمایش منی اجتناب نمایید چون PH واژن خانم ها باعث افت کیفیت اسپرم می شود و از طرفی باعث آلودگی اسپرم به باکتری های واژن نیز می شود. لذا حتماً از کاندوم های مخصوص آزمایش استفاده نمایید.

آیا روش ارزیابی اسپرم در خانه توصیه می شود؟

آزمایش های خانگی منی در بازار وجود دارند اما آن ها تنها برای شمار اسپرم ها کاربرد دارند. این آزمایش ها تحرک و شکل اسپرم ها را ارزیابی نمی کنند. نتایج این آزمایش ها معمولا ظرف ۱۰ دقیقه نمایان می شود. از آن جایی که این آزمایش ها تمامی عوامل نازایی در مردان را در نظر نمی گیرند، عادی بودن شمار اسپرم های یک مرد (بالای ۲۰ میلیون اسپرم در هر میلی متر مکعب منی) در نتیجه یک آزمایش خانگی الزاما به معنای توانایی باروری او نمی باشد.

در صورتی که فرد در ارتباط با باروری خود نگران می باشد، بهترین کار انجام یک آزمایش اسپرم در آزمایشگاه است که توسط یک متخصص در زمینه پزشکی انجام می شود. این آزمایش یک ارزیابی جامع تر از باروری فرد به او ارائه می دهد.

تفسیر پارامترهای آزمایش اسپرموگرام

تفسیر آزمایش اسپرم چگونه است؟ در هر آزمایش اسپرم نرمال که با رعایت موارد ذکر شده انجام شود باید از لحاظ حجم مایع منی، حرکت، شکل، تعداد اسپرم بررسی شود.

  •  مایع منی نرمال باید cc2-3 حجم داشته باشد.
  •  ۴۰-۶۰ میلیون سلول ها باید از حرکت خوبی جهت باروری تخمک برخوردار باشند.
  •  بیش از ۵ درصد شکل اسپرم ها باید در آزمایش منی طبیعی گزارش شود.
  •  نوع آزمایشگاه و دقت آنها در گزارش آزمایش فاکتور بسیار مهمی می باشد.

اینجانب به بیماران خودم توصیه می کنم که آزمایش اسپرمشان را فقط در مراکز ناباروری انجام دهند.

جواب آزمایش اسپرم چند روز طول میکشد؟

در رابطه با جواب آزمایش اسپرم، نتیجه آزمایش ساده اسپرموگرام ظرف یک ساعت آماده می شود. سپس رنگ آمیزی اسپرم برای ارزیابی مورفولوژیک (از نظر شکل) اسپرم ها صورت می گیرد. پس از این که اسپرم ها با روشی خاص رنگ آمیزی شدند حداقل ۱۰۰ سلول در زیر یک میکروسکوپ از نظر جنبه های ساختاری و ناهنجاری های شکلی ارزیابی شده و نسبت اسپرم هایی که از نظر شکلی سالم هستند محاسبه می شود.

با انجام این ارزیابی، نتیجه آزمایش اسپرم روز بعد حاضر خواهد شد.

چگونه جواب آزمایش اسپرم را بخوانیم؟

اعداد زیر نتایج طبیعی یا سالم آزمایش منی هستند. این اعداد توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) تعیین شده اند. از آنجایی که نتایج می توانند نسبت به هر فرد متفاوت باشند نتایج به صورت بازه تعریف می شوند.

شمارش کامل اسپرم ها در یک انزال:  39 تا 928 میلیون

حجم انزال:  1.5 تا 7.6 میلی لیتر

غلظت اسپرم:  15 تا 259 میلیون بر میلی لیتر

تحرک کامل (پیش رونده یا غیر پیش رونده):  40 تا 81 درصد

تحرک پیش رونده:  32 تا 75 درصد

ریخت شناسی اسپرم (مورفولوژی):  4 تا 48 درصد

جواب آزمایش اسپرم نرمال

آزمایش اسپرم نرمال

عکس جواب آزمایش اسپرم نرمال چه مدت آماده می شود؟ پس از جمع آوری نمونه مایع منی، نتایج آزمایش بسته به آزمایشگاه ظرف 24 ساعت تا یک هفته آماده می شوند. پزشک در هنگام ارزیابی نتایج آزمایش، عوامل بسیاری را در نظر می گیرد. برای مثال، در حالی که پزشک در ارزیابی احتمال تشخیص وازکتومی به دنبال حضور اسپرم ها است، ارزیابی احتمال بروز مشکلات باروری بسیار عمیق تر انجام می شود. پزشک هر کدام از نتایج زیر را به شمار خواهد آورد:

1- شکل اسپرم

طبیعی بودن شکل اسپرم ها در نتایج آزمایش بدین معناست که بیش از 50 درصد اسپرم ها شکل و ظاهر طبیعی داشته اند. در صورتی که بیش از 50 درصد اسپرم ها فرد دارای شکل غیر طبیعی باشند، باروری او کاهش می یابد. در حین انجام این آزمایش، آزمایشگاه، سر، ناحیه میانی و دم اسپرم ها را بررسی می کند. همچنین، امکان دارد اسپرم ها نارس بوده و توانایی موثر در بارور کردن تخمک را نداشته باشند.

2- حرکت

مثبت بودن نتیجه آزمایش بدین معناست که یک ساعت پس از انزال بیش از 50 درصد اسپرم ها دارای حرکت طبیعی هستند. تحرک یا جا به جا شدن اسپرم ها برای باروری مهم است زیرا اسپرم باید جهت بارور کردن تخمک جا به جا شود.

در آزمایشگاه ها، یک سیستم اتوماتیک تحرک و میزان جا به جا شدن اسپرم ها را از 0 تا 4 نمره می دهد. نمره صفر به معنای عدم حرکت و نمره 3 یا 4 به معنای حرکت مناسب اسپرم هاست.

3- PH یا اسیدیته

برای طبیعی بودن نتیجه آزمایش، سطح اسیدیته باید بین 7.2 تا 7.8 باشد. اسیدیته بالا تر از 8 می تواند بیانگر ابتلای فرد به عفونت باشد. نتایج کمتر از 7 می توانند بیانگر آلودگی نمونه یا انسداد مجاری انزالی مرد باشند.

4- حجم

حجم مایع منی در نتایج طبیعی بیش از 2 میلی لیتر است. کاهش حجم منی بیانگر تعداد اندک اسپرم هایی است که می توانند تخمک را بارور کنند. افزایش حجم مایع منی به معنای رقیق شدن این مایع و اسپرم هاست.

5- مایع شدن

منی ظرف 15 تا 30 دقیقه به مایع تبدیل می شود. منی در ابتدا سفت بوده و با گذشت زمان جهت کمک به تحرک اسپرم ها به حالت مایع و آبکی تبدیل می شود. در صورتی که مایع منی ظرف 15 تا 30 دقیقه مایع نشود، باروری تحت تاثیر قرار می گیرد.

6- تعداد اسپرم ها

تعداد اسپرم ها در یک آزمایش منی طبیعی باید بین 20 تا بیش از 200 میلیون باشد. این مورد تحت عنوان تراکم اسپرم ها نیز شناخته می شود. در صورتی که تعداد اسپرم ها پایین باشد، بارداری دشوار تر می شود.

7- ظاهر اسپرم ها

اسپرم ها ظاهری به رنگ سفید مایل به خاکستری و کدر دارد. مایع منی حاوی رنگ های قرمز تا قهوه ای، دارای مقادیری خون است. رنگ زرد منی می تواند در اثر ابتلا به یرقان یا عارضه جانبی مصرف یک دارو باشد.

جواب آزمایش اسپرم چهع مدت طول می کشد؟

تاثیر شرایط کاری فرد در نتیجه ی آزمایش

اسپرم ها می توانند تحت تاثیر محیط کار فرد قرار گیرند. در افرادی که تعامل نزدیکی با سموم و آفت کش های کشاورزی دارند، امکان دارد کیفیت اسپرم ها کاهش یافته و مشکلات باروری پدیدار شوند. به عنوان یک احتیاط، این افراد می توانند با پوشاندن دهان خود به وسیله یک ماسک در حین کارکردن از مضرات سموم از طریق راه تنفسی جلوگیری کنند.

این گروه از افراد عموما شامل کشاورزان می شوند. همچنین، افرادی که به عنوان بخشی از شغلشان در معرض تشعشعات قرار گرفته یا در محیط های بسیار گرم فعالیت می کنند (مانند کارکنان نانوایی ها و صنایع ذوب آهن یا ریخته گری) باید مراقبت باشند.

چند روز قبل از آزمایش اسپرم نباید نزدیکی کرد؟

پزشک از فرد درخواست می کند که تا مدت ۲-۳ روز قبل از آزمایش مایع منی از شما خارج نشده باشد چه در خواب و یا هنگام مقاربت جنسی تا تعداد اسپرم ها به بیشترین حد امکان برسد. با این حال، باید از دو هفته قبل از آزمایش از انزال منی جلوگیری نکرد. عدم انزال در این مدت می تواند به نمونه ای با تحرک کمتر منجر شود.

بهتر است قبل از انجام آزمایش الکل مصرف نشود. افراد باید هر گونه دارو یا مکمل مصرفی خود را به اطلاع پزشک برسانند. در هنگام جمع آوری نمونه نباید از مواد روان کننده استفاده کرد زیرا این موارد می توانند حرکت اسپرم ها به اطراف را آسان تر کنند.

راه‌های تقویت اسپرم در مردان

 در مطالعات متعدد ثابت شده است که موارد زیر روی اسپرم اثر دارد:

  • سیگار کشیدن و انواع دود باعث کاهش حرکت و تعداد اسپرم می شود.
  • گرم نگه داشتن بیضه ها و استفاده زیاد از جکوزی، دوش آب گرم، گذاشتن لب تاب روی پاها و اثر حرارتی آن روی بیضه ها و نشستن های طولانی باعث افت کیفیت اسپرم می شود.
  • بیماری واریکوسل امروزه شایعترین علت خرابی اسپرم ها از نظر تعداد، شکل و حرکت، بیماری واریکوسل بیضه ها میباشد و لذا حتماً باید با تشخیص به موقع درمان شود.
  • استفاده از داروهای مکمل های بدنسازی که در باشگاه ها استفاده می شود. تزریق هورمون های ناندرولوژ و تستوسترن باعث خرابی اسپرم و کم کاری بیضه می گردد.
  • هر گونه تورم درمان نشده بیضه: علت عفونت ممکن است باعث آسیب به سلول های نطفه ساز و یا باعث انسداد در قسمت خروجی منی شود و تعداد و حرکت اسپرم ها را کاهش دهد.
  • سابقه پرتودرمانی و شیمی درمانی که باعث از بین رفتن سلول های نطفه ساز مرد می شود.
  • مصرف آنتی اکسیدان ها از قبیل سلنیوم و ویتامین E و C و B باعث بهتر شدن کیفیت اسپرم های مرد می شوند.
  • پزشکان اغلب دو یا سه آزمایش اسپرم جداگانه درخواست می کنند تا نتیجه ای مناسب از سلامت اسپرم ها بدست آورند.
  • آزمایش ها باید حداقل هفت روز فاصله داشته و در طول ۲ تا ۳ ماه انجام شوند. شمار اسپرم ها می تواند به صورت روزانه تغییر کند. در نظر گرفتن میانگین نمونه های اسپرم می تواند سبب بدست آوردن بهترین نتیجه شود.

آزمایش آنالیز اسپرم

نقش عفونت های باکتریایی در ناباروری مردان

یافتن باکتری در منی نسبتا شایع بوده و برای تشخیص عفونت کافی نیست. زیرا باکتری می تواند در اثر آلوده شدن نمونه منی در حین جمع آوری پدیدار شده باشد. باکتری های موجود بر روی پوست مانند استافیلوکوکوس و استرپتوکوکوس منابع شایع در آلودگی هستند.

در صورتی که فرد به عفونت مجاری ادرار مبتلا باشد، منی می تواند به باکتری آلوده شود. باکتری اشریشیا کولای که در مجرای معده ای روده ای قرار دارد نیز می تواند سبب آلوده شدن منی در هنگام انزال شود. سازمان بهداشت جهانی، عفونت منی را حضور بیش از ۱۰۰۰ باکتری در هر میلی لیتر (یک قاشق چای خوری) آن می داند.

حضور مقادیر بالای گلبول های سفید خون در منی (بیش از یک میلیون در هر میلی لیتر) نیز می تواند نشانه حضور عفونت باشد. برای تشیخص عفونت، نمونه ای از منی در آزمایشگاه کشت داده می شود تا نوع باکتری که به صورت کلونی در صفحات کشت رشد می کند مشخص شود.

در صورت داشتن مشکل ناباروری جهت اخذ نوبت با شماره تلفن ۲۲۶۴۲۷۴۴  تماس بگیرید. دوستدار شما دکتر حسین کرمی

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

دکتر حسین کرمی متخصص کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (136 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عبدی یکشنبه ۲۶ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر من 51سال دارم مدت شش سال است گرفتارخوش خیم پروستات هستم ستیسکوپی رفتم دکترم گفته پروستاتیت حجم ان 45سی سی وپی اس ا .کمترازیک می باشد فعلا دارومصرف نمی کنم اما شبها دوبار بیدار می شوم وهرچقدر می خوام بیدارنشوم زیاد عرق میکنم واین باعث سرماخوردگی میشود وتکرر وسوزش هم دارم اقای دکتر این بگم که دارو زیاد مصرف کردم ایا شما مصلحت مدونی لیزر درمانی بکنید عبدی از اورمیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      درمانهاي اندوسكوپي وليزردر اين سن باعث عوارض جنسي است توصيه نميكنم
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۶ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    سلام من 38 ساله هستم نتیجه سونوگرافی پروستات با اکوپترن هتروژن با حجم 49 سی سی و برآمدگی داخل مثانه 6 میلیمتر تحت درمان دارویی امنیک هستم شما عمل جراحی رو پیشنهاد می کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      در اين سن نه
  • تصویر کاربر امیرحسین شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    با سلام
    دوهفته پیش 3 روز تب داشتم و روز سوم با قطع شدن ادرار و مراجعه به دکتر و انجام سونوگرافی مشخص شد پروستاتم 38 و ازمایش خونم psa 52 بود دکتر گفت عفونت پروستات داری 5روز اموکسی سیلین خوردم 4 تا امپول جنتامایسین زدم. در همون روز اول مشکل ادرار کردن برطرف شد و تبم ازبین رفت. بعد 3 هفته ازمایش خونو تکرار کردم. نتیجه این شد
    Free psa 1,13
    Total psa 12,9
    ایا عفونت برطرف نشده یا پروستات بدخیم دارم?
    سپاسگزا م ضمنا سن من 32 سال می باشد
    بخاطر مسایلی دچار استرس هم بودم تکرر ادرار ندارم،سوزش خیلی کم ناملموس قبل از اینکه ازمایش دوم بدم روز قبلش انزال در خواب داشتم،ممکنه تاثیر روی ازمایش داشته باشه?ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      من توصيه ميكنم پي اس ا را تكرار كنيد اگر بالا بود نمونه برداري كنيد فيلم نمونه برداري من را ببينيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر.
    دکتر تو رو خدا تو رو به جان مادرتون متنم رو که خیلی طولانی هم هست رو بخونید و راهنماییم کنید.😭😣😣😣
    من ۲۳سالمه پارسال تقریبا همین موقع ها بود که یه درد تو بیضه راستم احساس کردم که به دکتر مراجعه کردم و ایشون گفتن ک التهاب اپیدیدیمیت دارم.چون من رابطه ای تو اون مدت نداشتم گفت احتمالا ضربه به بیضه بوده.بعد مصرف انتی بیوتیک ها و کارهای درمانی دردم کاملا برطرف شد ولی اون یه خورده ورمه رو خودم احساس میکردم که دکتر گفت طبیعیه!!!!!
    گذشت تا اینکه گهگاهی اگه شرت تنگ نمیپوشیدم و یا ضربه ای بهش میخورد دوباره احساس درد میکردم...که با رعایت اینا درد نداشتم...
    حالا تابستون امسال یه رابطه مقعدی داشتم که دو هفته بعد،از اون دیدم بیضم سمت راستم داره تیر میکشه و این تیر کشیدن تا خود شکم پهلو ها ادامه پیدا کرد ...این حالت یه کم به سمت چپ پهلو هم کشیده شد...بعد،یه روز درد لگن سمت چپ و بعد راست..و تیر کشیدن یهویی لگن تا انگشتان پا ک لگن چپ بیشتر بود...علاوه بر اینا نقاط مختلف بدنم یهو شروع میکرد مور مور کردن ...
    این علایم هم داشتم:یبوست در ابتدا...ادرار سخت و کم کم ،خلت در مدفوع.
    به دکتر مراجعه کردم که بعد سونوگرافی و ازمایش خون و ادرار دکتر ازم پرسید که رابطه ای داشتی یا نه بعد بدون هیچ معاینه گفت که التهاب پروستات دارم اونم گفت احتمال زیاد!!!یعنی قطعی نه!باعث تعجبم شد.
    دکتر برام تامسولین ،داکسی و نوافین و تاوانکس نوشت و گفت بعد مصرف بیا پیشم اگه بهتر نشدی مشکل احتمالا از مجرای ادارت باشه.
    الان نزدیک ۸روز اینا استفاده کردم انطور ک باید و شاید بهتر نشدم...مثلا این سنگینی شکم و سفتی پهلو ها و تیر کشیدن گاهی ..
    (اقای دکتر من از لحاظ جنسی شاید ۴بار تو عمرم سکس داشتم اونم تو این ۶سال گذشته.
    ولی بخاطر خود ارضایی که قبلا داشتم و الان ترکش کردم و خیلی شهوتیم و نعوذ پیدا میکنم و گاهی خودم خالی میکنم.)

    ازمایش خونم BUNبالای ۲۴بود.
    کشت ادرارم u/c منفی بود
    سونو گرافی هم گفت کلیه هات ورم داره اونم بخاطر خالی نکردن مثانس.
    بیصه هام هم یه خورده اب اورده.

    الان سوال من اینه اقای دکتر
    مشکل من چی میتونه باشه؟
    ایا دکتر درست تشخیص داده؟؟
    قرص و دارو ها رو ادامه بدم یا ندم
    با توجه به اینکه کشت ادرارم منفی بوده مبشه گفت که اگه التهاب پروستات دارم دلیلش عفونی و بخاطر اون سکس هفته پیشم بوده باشه؟؟؟
    ایا راهی یا درمانی هست که این علایم کاملا برطرف بشه
    اخه من یه هفته دبگه اول مهر برم سر کلاس درس اول مسیر زندگی و مسیر شغلیمه دکتررر تو رو خدا جوابمو بدیدد...سر کلاس مشکلم تشدید نمیشع؟؟؟
    با این چیزا که گفتم خود ارضایی برام مشکلی داره؟یعنی حس میکنم اگه بتونم بکنم این دردای این دو هفته کم بشه ولی میگم شاید دردم وخیم تر بشه ...انجام نمیدم.
    اجرتون به خدا🙏🙏🙏🙏🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      خواندم همه مشكل شما روحي ورواني ميباشد وشما بيماري خاصي نداريد
  • تصویر کاربر کاظم شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    درتاریخ 4خرداد 96 حدود 45 روز پیش در بیمارستان نیکان توسط جنابعالی مورد عمل turp قرار گرفتم اکنون پس از این مدت، هنگام ادرار دچار سوزش شدید وادرار خونی مخصوصا موقع اجابت مزاج(وپس از تخلیه مثانه) هستم لطفا بفرمایید سوزش وادرار خونی تاچه زمانی ادامه دارد وآیا نیازی به مراجعه به جنابعالی ویا مصرف دارویی هست یا خیر؟ آیا نزدیکی کردن در شرایط مذکور اشکالی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      تشريف بياوريد ببينم روزهاي دوشنبه وچهار شنبهساعت٢
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    با سلام. پدر بنده 73 سالشه. حدود 2 ساله که مرتب آزمایش PSA میدن و همشون حدود 11 هستش. فقط دارو مصرف میکنه. به طور میانگین هرسه ماه یه بار احتباس ادرار داشت اما اخیرا احتباس ادرارش زیاد شده (ماهی یه بار). با توجه به اینکه حدود یه ساله سکته مغزی کرده آیا پیگیر جراحی پروستات باشم یا اینکه همون دارو کافیه؟ ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      بايد نمونه برداري كنيد فيلم من در سايتم را ببينيد
  • تصویر کاربر سید شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1553 مشاهده پرسش
    Ali Akbar Hashemi:
    با سلام . بعد از ادرار و با وجود آنکه استبرا انجام می دهم اما بعد از بلند شدن حدود یک قطره ادرار می آید می خواستم بدونم آیا این قابل درمان است چون افراد زیادی رو دیدم این مشکل دارند . من حدود 31 سال دارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      من توصيه ميكنم اصلا اهميت ندهيد
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۶ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    سلام احساس درد و گرفتگی مقعد و سوزش و درد الت دارم رفتم دکتر واسم یه ماه افلوکساسین و دو ماه ویسول با تامسولوسین خارجی نوشتن تا یک ماه که افلوکساسین رو مصرف میکردم خوب بودم اما وقتی تموم شد دوباره به حالت اول برگشتم

    البته این بیماری رو از خیلی وقته دارم ک رفت و برگشتی هست و وقتی ادرار میکنم سوزشم بیشتر هست و گاهی اوقات کلیه هام هم درد داره

    شب واسه ادرار بیدار نمیشم مگر اینکه مایعات زیاد بخورم اما طول روز بعضی وقتا از حالت عادی باید بیشتر نیاز به دفع ادرار دارم واسه درمان چه داروهایی وتا چه زمانی مصرف کنم و سنم هم 29 ساله

    واسه موهام از محلول الپسین استفاده میکنم که حاوی کافیین هست به نظرتون اشکالی داره یا نه همچنین بگین از مصرف چه چیزهایی پرهیزکنم
    1. تصویر کاربر علی جمعه ۲۴ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام جناب دکتر کرمی الان شش روزه سوالم رو ثبت کردم هنوز پاسخ ندادین لطفا جواب بدین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      به علت ورم پروستات است تا اطلاع ثانوي انتي بيوتيك بخوريد
    3. تصویر کاربر علی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام افلوکساسین 300 خوبه؟ و اگه خوبه تا چند ماه بخورم؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      شبها يك عدد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر پیمان شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی من 51 سال دارم و بزرگی خوش خیم پروستات دارم وحدود شش هفته هست که روزی یک عدد اومنیک وهر 12 ساعت یکعدد ofloxacin 300mg ویکعدد Alfex xl-100mg. مصرف می کنم ولی حدودا 30 درصد از مشگل من حل شده هنوز مثانه کامل تخلیه نمیشه وادرارم باریک وبا زور تخلیه میشه وشب ها بسیار اذیت میشم, ممکنه منو راهنمایی بکنید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      به علت بزرگي پروستات است ودرمان ادامه دارو
  • تصویر کاربر پریااسدپور شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بابام دکترا گفتن پروستات داره که یه غده سمی توشه دکتر احسان پور ودکتر سرکاریان میگن بایدعمل بشه به نظر شما با عمل خوب میشه عمل کنه خوبه یا نه میخواستم بدونم نظر شما چیه؟بابام 47سالشه.یا اینکه بیایم خدمت خودتون تو رو خدا راهنماییم کنید یکشنبه عملشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد نمونه برداري پروستات كنيد فيلم عمل من را ببينيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سیما دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    همسر اینجانب واریکوسل دوطرفه دارن
    یکی از پزشک هایی که ایشون رو معاینه کردن و سونوی ایشون نشون می داد که باید عمل کنن ولی پزشک دیگری نظرشون این بود که شاید نیاز به عمل نباشه و براشون ازمایش اسپرم نوشتن
    میخواستم بدونم عمل میکروسرجری بهتره یا لاپراسکوپی
    عوارض کدوم بهتره ؟ از نظر عود و هیدروسل
    با توجه به اینکه ما هنوز اقدام نکردیم و ایشون بدلیل درد پرینه به دکتر مراجعه کرده بودن اگر قبل از عمل اقدام کنیم و شانس خودمون رو امتحان کنیم امکان داره بدلیل مشکل در اسپرم ها روی جنین تاثیری بذاره و فرزند ناقص بدنیا بیاد ؟ احتمال سقط بالا میره ؟
    اگر بدون عمل بچه دار شیم ایشون نیاز به عمل ندارند؟
    با تشکر از وقتی که می ذارین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      زحمت بکشید معاینه انجام بدم نظر قطعی خود را عرض کنم عجله نکنید
    2. تصویر کاربر سیما چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      با تشکر
      ظاهرا این چند روز تعطیلات را در مطب نیستید
      اولین زمانی که در تعطیلات نوروز مطب یا بیمارستان تشریف دارید کی هست که نوبت بگیریم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر میثم یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    با سلام ما حدود ۴ ساله ازدواج کردیم اوایل ازدواج مشکلات زیادی در رابطه داشتیم و احساس میکردم الت کوچکی دارم و در نعوظ و انزال مشکل داشتم و پس از مراجعه به دکتر داروی فلوکستین و اس ایکس برام تجویز کرد که چون گیجم میکرد فلوکستین ۲۰ رو نخوردم بعد از چندین بار مراجعه به دکترهای مختلف در شیراز یکی شون تشخیص واریکوسل گرید دو داد که عمل شدم و الان بعد از گذشت حدود ۳ سال از عملم تعداد اسپرمهام از قبل هم کمتر شده و مشکل نازایی به اوج خودش رسیده هر دارویی هم مصرف میکنم باز تعداد اسپرمام بیشتر نمیشه و اگه بیشتر هم بشه حرکت ندارند یا انورمالند راهی هست برای رفع مشکل من یا باید بریم سراغ ای وی اف ؟؟؟؟؟
    ممنون از وقتی که گذاشتید.
    در ضمن فراموش کردم ذکر کنم که بنده کارمند بانک هستم و وزنم ۱۲۵ هست که نمیتونم کمش کنم به خاطر کارم و اینکه وقت ندارم قد۱۷۵ و سنم ۲۸ سال
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      بلید از روشهای کمکی ذکر شده استفاده کنید در مراکز ناباروری
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب