درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.6/5 - (13 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سینا جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    من از وقتی 5دبستان بودم خود ارضایی کردم و الا که پیش دانشگاهی هستم از ناحیه لگن و نخاع نزدیک به لگن احساس درد میکنم و احساس میکنم ترک این کارم سخته ولی باید اینکارو بکنم چون من دانش آموزی بودم که نمره زیر 19 و 20 نداشتم و تیزهوشان قبول شدم ولی بعد یه مدت هی ضعیف شدم و الا تجدیدی و قبولی شهریورم ... راستی گاهی از ناحیه لگن قلنج میکنم و صدای شکستن قلنج خیلی زیاد و غیر طبیعیه ب نظرم ... خواستم بدونم برای درمان باید پیش شما بیام یا دکتر دیگه ای اگر میشناسین هم ممنون میشم معرفی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      مشاوره روان درمانی
  • تصویر کاربر قلی چهارشنبه ۲۴ تیر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    سلام دکتر- وقت بخیر- مادربزرگ من 85 سال سن دارند- ایشان در روز و در شب تکرر ادار دارند به طوری که با خوردن مثلا یک عدد خیار سبز، یا هر مایعاتی حتی به میزان کم، و هر چیزی که طبیعت سرد داشته باشد باید به دستشویی برود و با توجه به کوهولت سن و درد شدید پا و کمر مجبور میشوند با این وضعیت در شبانه روز چندین بار عصا بزنند و به دستشویی بروند، این کار برای خود و برای اطرافیانش بسیار طاقت فرسا شده- از شما راهنمایی میخواستم و بگید که باید چکار کنند؟ در ضمن رحمشان را برداشته اند- با تشکر از پاسختان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      مراجعه حضوری به مطب با دفترچه مادر ضروری نیست
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۴ تیر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. وقت تون بخیر. اقای دکتر من دو تا آزمایش و یک سونوگرافی رنگی دارم. می خواستم به شما نشون بدم تا نظر شما رو بدونم. سونوگرافی تشخیص واریکوسل درجه 2 داده . یک دکتر گفته باید عمل کنی و با عمل تعداد، حرکت و جهش اسپرم هات زیاد میشه.( تعداد اسپرم هام در آزمایش 21 میلیون بوده البته با خود ارضایی در دست شویی آزمایشگاه). و یک دکتر گفته نه ، ما فقط واریکوسل های درجه 3 که اون هم دو طرفه باشه رو عمل می کنیم در حالی که برای من فقط سمت چپه و درجه 2. کمی احساس درد در بیضه چپم دارم، نمیدونم تلقینه یا واقعی. البته بعدا پیش دکتر نوروزی رفتم و آزمایش اسپرم نوشتند و دادم و تعداد اسپرم هام 130 میلیون شد و در مقایسه با آزمایش قبلی که 21 بود گفتند خیلی بهتره و بقیه موارد هم خیلی بهتر دانستند. تو رو قرآن آقای دکتر جوابم رو بدین. دعاتون می کنم. من همیشه بیننده صحبت های شما در تلویزیون هستم. شما دکتر فوق العاده حاذقی هستید. اگه لازمه بهم بگین آزمایشها و سونوگرافی رو اسکن کنم و برای جناب عالی بفرستم. خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      ازمایش را یفرستید
    2. تصویر کاربر امیر شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      چشم آقای دکتر . براتون ایمیل کردم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      همینجا
    4. تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۴ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      آزمایش آخر
      motility
      count, M/ml 135
      Rapid Progressive 5
      Progressive 30
      Total Progressive 35
      Non Progressive 35
      Live Ratio 70
      Non motile 30
      Vitality 85
      SMT
      Total Motility 98
      Class A 12
      Class B 68
      Class C 18
      Count, M/ml 50
      Normal Morphology 27
      Morphology
      Normal Morphology 15
      pathology 85
      Head pathology 45
      Neck pathology 30
      Tail pathology 10
      آزمایش های قبلی ام
      Hormones
      T4 7.8
      T3 2.3
      TSH 1.2
      F.S.H 0.93
      L.H 0.5
      Prolactin 158
      Testostrone 8.9
      Semen Analysis
      Viscosity normal
      PH 8
      Liquifaction 20
      Sperm Count / ml 21
      Motility 70
      No Progressive Motility 30
      Abnormal Forms 20
      سونوگرافی کالر داپلر بیضه ها
      بیضه ها واپی دیدیم ابعاد و پارانشیم نرمال دارند. آنومالی و ضایعات التهابی دیده نشد. در حالت خوابیده در سمت چپ علائم رفلو در وریدها و واریکوسل Grade 2 مشاهده شد. دیامتروریدها 3.5 میلیمتر است. در بررسی کالر داپلر زمان رفلو طبیعی است. شرائین T.A اسپکت طبیعی دارند.
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب پدر همسرم که در شهرستان ساکن هستند حدود سه هفته قبل در ادرار لختههای خون مشاهده کردند پس از سونوگرافی تومور مثانه تشخیص داده شد و با دو نظر مختلف پزشکان مواجه شدند یکی اینکه ابتدا نمونه برداری شود و پس از پاتولوژی ادامه درمان انتخاب شود و نظر دوم اینکه سیستوسکوپ و tur همزمان انجام شود لطفا ما را راهنمایی بفرمایید کدام روش به صلاح است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر مقصودنادر پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    باسلام و تشکر از زحمات جنابعالی مادر بنده بعداز سونوگرافی پزشکش متوجه افزایش ضخامت جداری مثانه به میزان6میلیمتر شد که بعد از سیستوسکوپی متوجه توده مجرا شدرو برگه نوشته کارونکل. توضیحی درمورد کاونکل بدهید ایا خظرناک است؟ سرطان است؟ ما ساکن شهرستانیم ایا بیایم محضرتون؟ جوا ب نمونه برداری رو گرفتم به شرح دیل
    Microscopic:section show squamous epithelium with orderly maturation and irregular
    achanthosis and paplilomatous and inflammatory cells infiltration in stroma

    diagonis
    urtheral mass, biopsy
    papilloma
    no evidence of dysplasia is identified
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      سرطانی نیست
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی عزیز
    باقرلو هستم از شهرستان خوی , آذربایجان غربی براتون می نویسم از عوض مادرم.
    آقای دکتر در مورد مادرم که مبتلا به سوزش مثانه است یک مشاوره مبسوط ازتون می خوام بلکه راه چاره برای مشکل مادرم بلکه از سوی شما بتونیم پیدا بکنیم ان شاالله.

    از حدود سال 87 به این طرف مادرم مبتلا به نوعی سوزش در مثانه اش شده که با این که به قول خودش وقتی کمی ادرار در مثانه اش جمع میشه مثانه شروع میکنه به سوزش که باعث میشه به تعداد دفعات زیاد به دستشویی مراجعه کنه وقتی مثل انسان های سالم میخواد ادرارش رو نگه بداره سوزش مثانه اش شدت پیدا می کنه میره دستشویی میبینه که ادراش خیلی کم بوده و بعد از ادرار همون کم سوزش مثانه اش قطع میشه اوایل که به دکتر مربوطه در همین شهر خودمون خوی مراجعه کردیم آقای دکتر صدر با آزمایشهای سونوگرافی و غیره متوجه شدند که مثانه ایشان حجمش کوچیک شده و در یکی از بیمارستانهای تبریز به مثانه مادر پتاکس تزریق کردند که حجم مثانه به حال طبیعی و نرمال خودش تونست برگرده ما بعدش فکر کردیم دیگه درمان شده ولی بازهم از یکی دو روز به بعد زدن پتاکس بازهم سوزشش شروع شد. آقای دکتر صدر می دونستند که مادرم مبتلا به میگرن هستند که البته از همون سال87 با این ور تقریبا بهبود پیدا کرده و شاید سالی یک یا دو بار سردرد شدید بگیرند به همین خاطر اظهار کردند که مثانه مادرم شبیه سردرد میگرنی هستش و نمیشه واسش کار خاصی رو انجام داد .بازم رفتند تبریز یه دکتر دیگه مراجعه کردند اونم درمان نشتن در آب گرم رو به مادر پیشنهاد کردند که بازم افاقه نکردش بعد عکس ام آر آی از مثانه گرفته شد و مشخص شد که مثانه تمام ادرار رو خالی نکرده و مقداری از ادرار بعد از ادرار همچنان در مثانه باقی می مونه. همین چندروز پیش آقای دکتر فروغی در شهر خودمون به مادرم توصیه کردند که به یک ارولوژیست مراجعه بکنند و ادرارشون تحت نظر یک ارولوژیست کشت داده بشه و گفته بودند که به احتمال زیاد در کشت ادرار علت مشخص میشه همین دو روز پیش بازم یک آزمایش ادرار و قند خون و فشار خون ازشون گرفته شده بود که اونم نرمال بود.
    خصوصیات مادرم: سن 45 قد 155 وزن 86 - از سال 80 تا 86 مبتلا به میگرن شدید از سال 86 به این ور خوب و بعضا برای پیشگیری از داروی شیاف استفاده می کنند اونم خیلی خیلی کم مگر که احساس کنند که سرشون می خواد درد کنه. به لحاظ ارثی هم در فامیل تیره خودمون مشکلات ادراری و مثانه و کلیه وجود نداره.
    -------------------------------------------------

    آقای دکتر درمورد خودم هم یه مشکلی برام پیش اومده اونم تقریبا یک الی دو سال بعد از اینکه من شروع کردم به روزه گرفتن از زمان رسیدن به سن تکلیفم .

    راستش من برنامه های شما رو از تلویزیو هروقت که خونه باشم برنامه تلویزیونی شما داشته باشید دنبال می کنم و روزی شما در یکی از همی برنامه ها گفتید که علت ایجاد سنگ مثانه نه در سختی آب نوشیدنی بلکه در کم آب خوردن هستش راستش من الان 24 و نیم سال دارم و روزهای زمستان و پاییز برخلاف بهار و تابستان که معمولا کار کشاورزی می کنیم هم آب و چای زیاد مصرف می کنیم به شدت آب کمی رو مصرف می کنم و شاید اصلا در پاییز و زمستان روزی باشه که اصلا آب نخورده باشم والان همان سن 17 و 18 سالگیم نمی دونم کلیه هام یا مثانه ام شروع کردند به دفع سنگ های ریز که اون موقع تقریبا بزرگشون یک میلی متر بودند همرا با پودر سنگ که خود همین سنگها زرد متمایل به نارنجی بودند که سال به سال و به خصوص از زمانی که برنامه شما رو دیدم تقریبا مواظبت کردم که در آب رو به مقدار لازم مصرف بکنم البته در کنار چای که چای خور هستم خیلی زیاد. همو اوایل به همین دکتر به همین دکتر صدر مراجعه کردم و آزمایش ادرار دادم که همه چی نرمال بود. گفتن رسوب بوده و یه دون هقرص دادند که مصرف کردم و زمان اون موقع پاییز بود همون موقعی که معمولا کم آب می خورم و دقیقا الان طوری شده که واقعا خودم شب هنگام وقتی که رزه سنگ یا پودر سنگ دفع می کنم بر میگردم میبینم که در اون روز واقعا آب کمی یا چای حتی کمی رو مصرف کرده ام حتی سال گذشته همون روز اول ماه رمضان که روزه گرفته بودم واقعا ریزه سنگ هایی دفع کردم که به نسبت گذشته کمی بزرگ شده بودند که در موقع دفع هم باعث اذیتم شد که دیگه ترسیدم و روزه گرفتن رو ادامه ندادم.

    خب آفای دکتر من باید چی کار کنم.

    ممنونم از وقت ارزشمندی که میگذارید و جواب می دید.
    با آرزوی بهروزی و موفقیت برای شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      همه مشکل شما عصبی است
  • تصویر کاربر اسما شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    من همه مراحل تشخیصی را تابستان گذشته انجام دادم و بیماری من( التهاب بینابینی مثانه) تشخیص داده شده. سوال من از شما درباره ضرر داشتن یا نداشتن روزه بود این چه ربطی به نوار مثانه دارد؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      اگر ميتواني بگيريد ولي سوزش بيشتر خواهد شد كه خطرناك نيست
  • تصویر کاربر ا شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 659 مشاهده پرسش
    اقای دکتر عزیز خدا بهتون عمر بده امیدوارم هرگز بیمار نشید، ممنون از جوابتون فقط چون خیلی فشار عصبی زیادی روم هست محض اطمینان ازمایش کامل همسرم رو براتون میفرستم التماستون میکنم نظر قطعی تون رو بهم بگین زندگیم داره از هم میپاشه لطفا کمکم کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      بسيار عالي است نگران نباشيد
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر فهیم و برجسته
    آقای دکتر من پسری 29 ساله هستم که واریگوسل شدید نوع سوم سمت چپ و نوع دوم سمت راست دارم( سنوگرافی) بعد از آزمایش اسپرم، کانت 36 میلیون و فعالیت نوع A و B بیش از 58 درصد رو به جلو بود که تست اسپرم مشکلی نداشت و دکتر گفت نیاز به عمل نیست و زود تر ازدواج کن.
    حالا سوالم از شما این است که با توجه به اینکه معلوم نیست کی ازدواج کنم آیا نیاز به عمل وجود دارد؟
    دکتر عزیز با توجه به اینکه من تازه رفتم سر کار هزینه عمل خیلی برام مهمه و دوست دارم شما زحمت این عمل رو بکشید؟
    لطفا منو راهنمایی کنید زیرا از عواقب عمل مثل عود و هیدرولیز به شدت ترس دارم.
    خواهش می کنم هزینه عمل دو طرفه به روش میکروسرجری را حدوداً بگید تا بتونم پس انداز کنم.
    بی نهایت ممنونم از شما دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      بر اساس تعرفه در خدمتم
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    باتشکر از شما دکتر کرمی من دوروز است که عمل واریکوسل چپ)(گریدسه) انجام داده ام الان مقداری ورم بیضه چپ دارم خواهشمندم مرا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۴( 9 سال پیش)
      طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر