درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سینا دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترمن پسری 20ساله هستم انزالم راچندسال پیش مانع ازخروجش می شدم وچندین بار این کار راتکرار می کردم ولی دیگر چنین سال است که این کار را ترک کرده ام الان زیرشکمم ناحیه ی بالای رستن گاه مویم دچاردرد هنگام صبح وموقعی که ادرارزیاد در مثانه ام میماند میشود به پزشک مجاری هم مراجعه کردم وسونوگرافی انجام دادم حجم پروستاتم طبیعی و20سی سی بود حالا پزشکم به من قرص پروترال وپروستاتان گیاهی وچندداروی ضد درد داده تورو خدا اقای دکتر خیلی نگرانم اگه میشه راهنمایی کنید سینا ازاردبیل شهر خودتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر کدخدائی یکشنبه ۱۵ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    با سلام....
    بنده حدود یک هفته پیش سوال پرسیدم اما هنوز جواب سوال خودم رو از آقای دکتر نگرفتم..
    کد رهگیری سوالم: j13p713335
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      ببخشید
  • تصویر کاربر هادی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر حسین کرمی
    اقای دکتر تقریبا ۴سال پیش برای سرطان پروستات بدخیم پدرم در بیمارستان تبریز ۲بار نمونه برداری کردیم یک بارم به عکس هسته ای رفتیم
    تقریبا ۴ماه قبل سنگ کلیه داشت که سنگ کلیش در حالب کلیه چپ. گیر کرده بود که دکترش مجبور به سنگشکنی کرد و به کلیه چپش دابنجی گذاشت ده روز دیگه عفونت شدید مواجه شد الان به مدت دوماه مثانش ضخامتش بزرگ شده الان پای چپش باد میکنه با مصانش
    از یه طرفم سرطان تو بدنش پخش شده زده به استخون پاهاش هر شب زوزه میکشه پادردش نمیزاره بخوابه .
    الان اقای دکتر شما برای ورم پاش با ورم مثانه و پادردش چه پیشنهادی میکنید
    بیمار:احمد شکاری نیا ۵۲ ساله از شهر اذربایجان غربی (ارومیه)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      رادیو ترابی
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    با سلام : بنده هفتاد سال سن دارم و دچار تکرر ادرار هستم ،سونوگرافی و عکس وجود پولک روی پروستات را همراه با بزرگی پروستات تشخیص و از اطرافیان توصیه شنیدم که اگر جراحی کنی سرطانی می شود خواهشمندم راهنمایی بفرمایید چکار کنم چون نگرانم ممنون .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      نه باید چکابتان را ببینم 02122642744
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    امیدوارم حالتون خوب باشه

    من مجرد و 32 ساله هستم. بیش از یه ساله که احساس تکرر ادرار می کنم. یعنی وقتی دستشویی میرم احساس می کنم که ادارارم کامل تخلیه نشده و مجبور مدت کوتاهی بعد دوباره به دستشویی برم، یا داخل حمام ادرار کردنم ممکنه در 3 تا 4 مرحله صورت بگیره که دفعه های آخر بصورت قطره قطره هستش

    خدمتتون عرض کنم، که کارم به شکلی که همیشه باید نشسته باشم و این شرایط بیش از ده ساله که ادامه داره

    بیش از دو ساله که سکس نداشتم اما قبلش زیاد داشتم. تست UA , UC دادم که هر دو نرمال بودن

    دکتر رفتم قرص دادن ولی خیلی فرقی نکرده یه مدت هم فنازوپیریدن مصرف کردم که تاثیر زیادی نداشت.

    از نظر روحی خیلی اذیت می کنه، و تمرکز را ازم میگیره

    خیلی خیلی ممنون میشم اگه راهنمایی بکنین

    شاد و موفق و سربلند باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      باید نوار عصب مثانه بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر محمدرضا پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    با سلام
    ادرار من فقط در سحرگاهان داراب سرعت تخلیه کم میباشد و در بقیه اوقات روز عادیست
    بیوسپی پروستات انجام شده و نتیجه آن عبارت زیر بوده است
    Benign prostatic tissue
    سایز پروستات 38×45×48 م م است و با حجم 42 سی سی
    آیا عمل جراحی لازم است؟
    ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      باید حضوری ببینم
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب آقای دکتر حسین کرمی
    من 35سال هستم که مدتی هست درد در قسمت لکن و کشاله ران و بیضه چم داشتم که با مراجعه به دکتر ایزدگشت در کازرون و تشخیص دکتر واریکسل و فتق بود که هر دو عمل کردن ولی باز دردم کم نشد و تا مدتها دوسال تحمل کردم و باز مراجعه به دکترعبدالخانی در شیراز کردم وتشخیص ایشان بزرگ شدن پروستات و سنگ کلیه و عفونت مزمن بود که مدت شش ماه آنتی بیوتیک مصرف کردم وهنوز مشکلم حل نشده در حال حاظرم تحت درمان خدمت دکتر نصراله پرندآور در شیراز هستم که سی تی اسکن انجام دادم لطفا منو راهنمایی کنید دارو مصرف کنم نکنم از درد بیضه و لگن و کشاله ران وشب ادرای خواب و آسایش ندارم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      مطلب درد بيضه سايت من را بخوانيد
  • تصویر کاربر لطفعلی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدرم ۷۸سال سن دارد یک بارهم سکته کرده پروستات وی بزرگ شده تکرار ادرار دارد ایا راهی برای خارج کردن پرستات بدون عمل باز جراحی از بدن وی وجود دارد لازم به یاد اروری است ایشان مبتلا به پارکینسون هم هستند هزینه عمل تقریبا چقدر خواهد شد با تشکر از راهنماییهای جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      با عمل بياختيار ميشوند نكنيد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    37 سالمه موقع نزدیکی و به هنگام ارضا درد شدیدی در انتهای بیضه ها زیر بیضه ها احساس می کنم که یک بار هم بعد از درد شدید ولی به دستشویی رفتم هنگام دفع ادرار ناگهان خون لخته شده و یه چیزی مثل پوست از مجاری ادرار به همراه ادرار دفع شد و همچنان کمی سوزش ودرد احساس می کنم .

    قبلا هم دچار تکرر ادرار و سوزش بودم ولی با دارو خوب شدن و الان دوباره درد سوزش و خونریزی هم دارم البته خونریزی یکبار شد. ضمنا بنده مشکل ناباروری هم داری و یک فرزند دارم.

    با تشکر علی کریمیان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      بايد سيستوسكوپي شويد فيلم من را در سايتم ببينيد
  • تصویر کاربر صفر پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    با سلام ، فردی هستم 59 ساله واز شهرستان گرگان . دو سال قبل برای تست پروستات به دکتری در این شهر مراجعه نمودم بعداز آزمایش ، حجم پروستات من 96 م م بود .دکتر تعدادی دارو ازجمله پروترال 0.4 وفیناستراید تجویز نمود دستور دکتر این بود که پروترال را باید تا آخر عمر مصرف کنم بعد یکسال مرجعه به دکتر دیگر حجم پروستات به 120 م م رسید درخواستشان این بود پروستات را بر دارید. عمل نکردم وهمچنان داروی پروترال را مصرف میکنم تا اینکه دیشب (8/29) نزدیکهای صبح گرفتار تکرر وانسداد ادرار شدم با مراجعه به اینترنت متوجه شدم قرص های معده اثر پروترال را خنثی ویا کاهش می دهد . سوّال: 1- چه اقدام اورژانسی می توان انجام داد. 2- آیا بالاخره باید با عمل پروستات را بردارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      باید عمل کنید فیلم عمل من را ببینید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ل. سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 638 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر با سلام و وقت بخیر
    من خانمی 36 ساله هستم که حدود 7-8 سال پیش به علت ناراحتی مثانه (تومورمثانه) نزد جنابعالی تحت عمل جراحی قرار گرفتم و خداراوشکر عمل بسیار موفقی هم بود. از آن به بعد بنده به توصیه شما برای اطمینان از عدم برگشت بیماری مرتبا سونوگرافی و ازمایش انجام می دادم (اوایل 6ماه یکبارو اواخر ساللانه) اما اکنون حدود دوسه روزی است که دچار سوزش ادرار شده ام که با انجام کلیه مواردی که قبلا به بنده توصیه فرموده بودید برطرف نشده البته در ساعاتی کاهش می یابد ولی بطور کامل رفع نشده است. به نظر شما این وضعیت نگران کننده است؟ چه توصیه ای دارید؟
    با تشکر از صبر و حوصله جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید سونوگرافی با مثانه پر و سیستوسکوپی انجام دهید
  • تصویر کاربر hh جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید همان طورکه قبلا گفتم احساس میکنم بعدازادرا مثانه ام کامل تخلیه نشده است وبایدکمی زوربزنم وتقریبا حدود1ماه است که این مشکل رادارم وگاهی اوقات به خاطرهمین مسئله یک ربع دردستشویی هستم واین موضوع من راآزارمیدهد.به نظرشما مشکل ازکجاست؟آیاجنبه ی روانی دارد یاواقعا یک مشکل است؟خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با نوار مشخص میشود
  • تصویر کاربر حسینی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    با اهدای سلام
    بتده از بیماران شما هستم. در مراجعه ی اخیر شمابرای درمان علایم تکررادراری و مشکلات دفع ادراری دستور مصرف داروهای زیر رو فرمودین:
    یوریناسین:روزی1عدد
    پرازوسین:شبها قبل از خواب1عدد
    باکلوفن:هر12ساعت نصف قرص
    الان با گذشت چند روز از مصرف داروها دچار تکرر ادرار شدیدتری شدم. به گونه ای که حس میکنم اگر با تأخیر دستشویی برم با ریزش ادرار مواجه میشم.
    به این دلیل مزاحم وقت شما شدم اگر ممکن هست راهنمایی بفرمایید در دستور مصرف داروها.
    ممنونم
    مؤید باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      مصرف مایعات را کم کنید2-استرس کم شود 3-نگران نباشید داروها را ادامه دهید
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز
    بنده امین ملکی هستم و 3 هفته قبل زحمت کشیدین واریکوسل منو لاپاروسکوپی کردین
    هر از گاهی بیضه چپ که گریدش 3 بود موق نشستن تیر میکشه خواستم با شما در میان بزارم و نظرتون رو جویا بشم
    خیــــــــــــــــــــلی ممنون که سوالات رو جواب میدید پیروز باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است نگران نباش
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من و نامزدم قرار بود با هم ازدواج کنیم اما به دلایل پاره ای از مشکلات ازدواجمان کنسل شد. در مدت نامزدی با هم سکس داستیم و پرده بکارتشان از بین رفته است. آیا شما پرده بکارت را ترمیم میکنید.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین
    من ۲۸ سالمه مجردم الان ۵ساله که فهمیدم از بیضه چپ واریکوسل دارم البته درجه ۱بود معاف نشدم هیچ مشکل دیگه ایم ندارم بیضه ام کوچک نشده میزان منی ام خیلی زیاده ولی جدیدا حس میکنم رگها بزرگتر شدن درجه بیشتر شده، من از عمل خیلی میترسم و ما در شهری هستیم که از نظر پزشکی وتجهیزات خیلی ضعیفه و حوادث پزشکی زیاد اتفاق می افته همین بیشتر منو میترسونه از طرفی هم خیلی نگران آینده ام خواهش میکنم کمکم کنین راهنمایم کنین.
    خیلی متشکرم از لطفتا و مطالبه بسیار خوب تون
    احسان محمودی از شهرکرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش اسپرم بده ونتیجه را بفرست
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب