درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر بهناز یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخير اقاي دكتر، پدر من عمل پروستات داشتن(تومور در پروستات بوده )كه كامل در اوردن..تا زماني كه درن داشتن مشكلي نداشته اما زماني كه برداشتن از بخيه ها به صورت خيلي زياد آب خارج ميشود كه دكترشون ميگن ادراره..توضيح دكتر اينه بخاطر اينكه اتصال لوله ها به مثانه كمي باز شده الان حدود ١٦ روزه كه اين حالت هستن..ممنون ميشم اگر كمكم كنيد در اين مورد كه طبيعي هست اين حالت يا نه
    پيشاپيش ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد از دكتر خودتان بپرسيد
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    خیلی خلاصه مشکلاتم را بیان می کنم خواهشا خواهشا راهنماییم کنید...
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما جناب آقای دکتر و تشکر بابت وب سایت خوبتون و همچنین وقتی که در اختیار ما می گذارید...بنده مردی 26 ساله هستم که حدود 9 ماهه که گرفتار مشکلات کلیه و دفع ادرار هستم از درد خفیف کلیه که هر از گاهی اتفاق می افتاد شروع شد تا اینکه بعد از مدتی دچار گیر ادرار می شدم و تا اینکه اواخر مرداد ماه امسال بعد از گیر ادرار شدید، از آن به بعد دچار تکرر ادرار، زور زدن برای دفع ادرار، قطره ای شروع شدن ادرار، احساس خالی نشدن مثانه به طور کامل و ... شدم تا الآن پیش 7 تا متخصص و فوق تخصص رفتم و انواع آزمایشات ادرار و کشت و سیتولوژی و غیره دادم و انواع داروهای: Roatexin,هیدروکلروتیازید, داکسی سایکلین, آزیترومایسین, پرازوسین، پروستاتان، کوتریماکسازول و ... رو مصرف کردم تا ااینکه یکی از متخصصین بهم گفت باید سیستوسکوپی انجام بدم...این عمل رو انجام دادم و نتیجشو براتون ضمیمه می کنم...من روز یکشنبه هفته قبل این عمل رو انجام دادم و از روز دوشنبه داروهای دکتر که به ترتیب:
    Tavanex(صبح ها)Baclofen(ظهر بعد ناهار)Tamsolusine(شبها موقع خواب)بود رو مصرف کردم ...روز سه شنبه و چهارشنبه حالم نسبتا خوب بود تا اینکه از روز پنج شنبه دوباره مشکلاتم شروع شد تا جایی که مجبور شدم به دلیل دسترسی نداشتن به دکتری که عملم کرده بود(به دلیل دوری مسافت)پیش متخصص دیگه ای رفتم و ایشون گفتن قرص Finoprost رو صبح ها مصرف کنم...از روز یکشنبه دارم این قرص رو هم علاوه بر قرص های خودم می خورم ولی باز هم تغییر محسوسی در حالم نداشته...راستش دیگه دارم کلافه می شم ...از اواخر مراداد که مشکلم جدی تر شد همش از ترس دفع نشدن ادرارم خیلی کم آب و مایعات دیگه می خورم...الآن که روزانه فقط به خوردن 4 لیوان آب با قرصام بسنده می کنم می ترسم به خاطر این مشکلم که زیاد آب نمی خورم دچار مشکلات کلیه بشم و ...
    آیا خوردن یا نخوردن آب و مایعات دیگه می تونه مشکل من رو بدتر کنه منظورم اینه که آیا پروستاتیت ربطی به آب خوردن یا نخوردن داره؟
    گاهی اوقات موقع ادرار کردن ذره های سیاهرنگی داخل ادرارم وجد داره که نمی دونم چیه...
    خواهشا راهنمایی بفرمایید...آخه من هنوز یک سال نیست که رفتم سر کار و می ترسم این دستشویی رفتن های زیادی کار دستم بده و موقعیت شغلی به خطر بیفته تو این اوضاع کاری...
    خواهشا درباره پرهیز غذایی و همچنین ورزش هایی که می تونن مفید باشن هم راهنمایی بفرمایید...ممنون از این همه حوصله ای که به خرج می دین...اجرتون با مادر سادات حضرت زهرا(س)
    (خواهشا محرمانه بماند و در وب سایتتان قرار ندهید......باز هم ممنون)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      اب زياد بخوريد ورزش خوب است ادامه بده
  • تصویر کاربر عرفان یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    با سلام.اینجانب ۲۴ ساله با اندازه حجم پروستات ۳۰cc.که در موقع ادرار دچار تکرر در ادرار و همچنین ضعیفی فشار ادرار دچار شده ام.آیا بیماری با دارو قابل حل می باشد و جای نگرانی نیست؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد بررسي سيستوسكوپي شويد
  • تصویر کاربر غلامرضا شنبه ۱۱ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    سلام
    آقاي دكتر كرمي ، دايي بنده كه 68 سال سن دارند و در شهر اراك ساكن ميباشند ، 3 ماه است كه بنا به دستور دكتر خود بدليل تورم پروستات از سوند استفاده ميكنند و اين مدت بسيار باعث آزار و اذيت شدن ايشان گرديده و با مراجعه 15 روزه هر ماه ، دكتر ايشان ميفرمايند كه سوند را نبايد بيرون بكشند.
    يك بار ايشان خودسرانه سوند را بيرون كشيدند و كناره هاي الت تناسلي متورم شد و مجددا با توصيه پزشك نصب گرديد.
    الان با داشتن سوند ، هنوز گاها كناره هاي پاي ايشان متورم و دردناك ميشود و اوقات بسيار سختي را پشت سر ميگذارند.
    خواستم از جنابعالي بپرسم چاره ، دليل و راهكار مداواي دايي بنده چيست؟
    ممنون از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      راهي جز داشتن سوند وتعويض ١٠ روزه نيست
  • تصویر کاربر بهرام یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    با سلا م سن من 50 سال می باشد و طبق سونوگرافی انجام داده جدید، پروستات با حجم 74 cc دیده می شود و بعد از تخلیه حجم باقیمانده ادراری 56 cc می باشد . آیا در حال حاضر باید توسط لیزر و یا عمل جراحی نسبت به کوچک کردن آن اقدام نمایم .توضیح آنکه پدر من چند بار پروستاتش را عمل کرد و هر بار اوضاعش از حالت قبل از عمل بدتر شد .لطفا در این رابطه بنده را راهنمایی نمایید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      فيلم TURP من در باره عمل پروستات را اپارات ببينيد
  • تصویر کاربر م.ب یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    م آقای دکتر،ببخشید پدرم دچار بیماری بزرگی پروستات هستن کبسول تامسولوسین استفاده میکنن اما مدتیه با خوردنش دچار ضف شدید بیحالی شدید میشن طوری که اصلا حال بلند شدن ندارن.میخواستم بپرسم میشه که از عوارض این دارو باشه؟در ضمن پدرم قرص افسردگی هم میخورن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      درمان همان است
  • تصویر کاربر جواد یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وستهم نباشید محضر آقای دکتر کرمی پدر من ۷۷ ساله هست ودرمحور سال ۸۸ عمل جراحی قلب باز دریچه مینرال انجام دادند الان هفت سالی که مشکل پروستات دارند الان آزمایش PSA شده ۱۶.۴وجمع پروستات هم ۱۶۰گرم میباشد آیا عمل باز را صلاح میدانید یا نه ودرصدریسگ اش چقدر هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد نمونه برداري كنند
  • تصویر کاربر حسام یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    با سلام مدتي من در ناحيه نوكرالت تناسليم احساس داشتم چيزي مانده است سپس ان احساس تبديل به درد در و ناراحتي در التم شد رفتم دكتر گفتن چيزي نيس بعده چن هفته داخل مقعدم درد گرفت و با معاينه انگشتي دكتر نشخيص التهاب پروستات را داده اما نه سورش ادرار دارم نه تكرر فقط درد در مقعد و الت
    ايا تشخيص درست بوده
    برايم ترازوسين و تاوانكس لووفلوكساسين و گاباپنتين تجويز كرده
    من در شهرستانم و توانايي امدن ندارم لطفا مرا راهنمايي كنيد دردش زياده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      من موافق نيستم
  • تصویر کاربر Vahid یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی عزیز
    من مقیم آلمان هستم ۵۸ ساله چند سالی است که بزرگی خوش خیم پروستات دارم و تحت نظر پزشک اورولوگ میباشم ولی چند ماهی است که پ اس ا خون من مرتب بالا میرود تا اینکه هفته پیش دکتر گفت که پ س ا شما باز هم بالاتر رفته و رسیده به عدد ۱۷ در ضمن ۴ ماه پیش تست بیوپسی دادم دکتر گفت سرطان ندارم ولی باید تحت نظر باشم و چند سالی هم است که روزانه یک عدد کپسول تامسلوسین ۴ میل میخورم
    ولی هیچگونه درد و یا خونریزی ندارم اما دکتر گفت باید دوباره تست خون و تست بیوپسی بدهم
    حالا دکتر کرمی, عزیز دلم لطفآ بفرمایید که حال که پ س ا من به ۱۷ رسیده یعنی دیگر کار تمام است و باید غزل خداحافظی را بخوانم و به ملکوت اعلاء بپیوندم؟
    در ضمن در بی بی سی فارسی دیدم که یک روش جدید بسیار موفق درمان سرطان پروستات کشف شده با استفاده از باکتری های اعماق اقیانوس و اشعه لیزر که فیلمش را به پیوست برای شما میفرستم و لطفآ نظر خود را علام فرمایید.
    http://www.bbc.com/persian/science-38384561?ocid=wspersian.chat-apps.in-app-msg.whatsapp.trial.link1_.auin

    با سپاس از راهنمایی حضرت عالی
    وحید ضرابیان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      نه چرا ناميد بايد بيوپسي از پروستات كنيد٢-هنوز علي رغم اي حرفها درمان طلايي عمل راديكال پروستاتكتومي است فيلم نمونه برداري من در اپارات را ببينيد اوامري بود٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ در خدمتم براي تشخيص ودرمان به موقع بجنبيد
  • تصویر کاربر Mohammad یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دكتر كرمي عزيز من پدرم ٦٤سالشونه بدليل تكرر ادارار ايشونه به پزشك مراجعه كرد بعد از ازمايش وسونو گرافي گفتن كه به بزرگي خوش خيم پروستات به اندازه 80گرم دچار شدن بايد عمل بشن و پروستاتشون بردارند پدر من به دليل مشكل قلبي پزشك قلب اجازه بيهوشي ندادن فقط گفتن بي حس. روز عمل قرار بر اين شد كه بي حس نخاعي انجام بدن اما هنگام بي حسي نخاعي به گفته پزشك. معالج چند بار آمپول بي حسي كه به كمر پدرم ميزنند مايع بي حسي رو بدن پدرم پس ميده بعد از چند ثانيه چند بار اين عمل رو تكرار ميكنند دوباره مايع بي حسي رو بدنش پس ميده پزشك جراح شون منصرف از عمل ميشه وبه ما گفت. نميتونه عمل بشه با قرص دارو كه بهشون داده داريم مدارًا ميكنيم فقط تكرر إدرار داره شبا ٣الي٤بار بلند ميشه روزهام مايعات كه زباد مصرف ميكنند از شما خواهش ميكنم بهترين راه حل رو به من پيشنهاد بديد از شيراز هستم. وآيا با دارو ميشه كنترل كرد ممنونم از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      مراجعه به دكتر خودتان
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ل. سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 641 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر با سلام و وقت بخیر
    من خانمی 36 ساله هستم که حدود 7-8 سال پیش به علت ناراحتی مثانه (تومورمثانه) نزد جنابعالی تحت عمل جراحی قرار گرفتم و خداراوشکر عمل بسیار موفقی هم بود. از آن به بعد بنده به توصیه شما برای اطمینان از عدم برگشت بیماری مرتبا سونوگرافی و ازمایش انجام می دادم (اوایل 6ماه یکبارو اواخر ساللانه) اما اکنون حدود دوسه روزی است که دچار سوزش ادرار شده ام که با انجام کلیه مواردی که قبلا به بنده توصیه فرموده بودید برطرف نشده البته در ساعاتی کاهش می یابد ولی بطور کامل رفع نشده است. به نظر شما این وضعیت نگران کننده است؟ چه توصیه ای دارید؟
    با تشکر از صبر و حوصله جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید سونوگرافی با مثانه پر و سیستوسکوپی انجام دهید
  • تصویر کاربر hh جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید همان طورکه قبلا گفتم احساس میکنم بعدازادرا مثانه ام کامل تخلیه نشده است وبایدکمی زوربزنم وتقریبا حدود1ماه است که این مشکل رادارم وگاهی اوقات به خاطرهمین مسئله یک ربع دردستشویی هستم واین موضوع من راآزارمیدهد.به نظرشما مشکل ازکجاست؟آیاجنبه ی روانی دارد یاواقعا یک مشکل است؟خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با نوار مشخص میشود
  • تصویر کاربر حسینی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    با اهدای سلام
    بتده از بیماران شما هستم. در مراجعه ی اخیر شمابرای درمان علایم تکررادراری و مشکلات دفع ادراری دستور مصرف داروهای زیر رو فرمودین:
    یوریناسین:روزی1عدد
    پرازوسین:شبها قبل از خواب1عدد
    باکلوفن:هر12ساعت نصف قرص
    الان با گذشت چند روز از مصرف داروها دچار تکرر ادرار شدیدتری شدم. به گونه ای که حس میکنم اگر با تأخیر دستشویی برم با ریزش ادرار مواجه میشم.
    به این دلیل مزاحم وقت شما شدم اگر ممکن هست راهنمایی بفرمایید در دستور مصرف داروها.
    ممنونم
    مؤید باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      مصرف مایعات را کم کنید2-استرس کم شود 3-نگران نباشید داروها را ادامه دهید
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز
    بنده امین ملکی هستم و 3 هفته قبل زحمت کشیدین واریکوسل منو لاپاروسکوپی کردین
    هر از گاهی بیضه چپ که گریدش 3 بود موق نشستن تیر میکشه خواستم با شما در میان بزارم و نظرتون رو جویا بشم
    خیــــــــــــــــــــلی ممنون که سوالات رو جواب میدید پیروز باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است نگران نباش
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من و نامزدم قرار بود با هم ازدواج کنیم اما به دلایل پاره ای از مشکلات ازدواجمان کنسل شد. در مدت نامزدی با هم سکس داستیم و پرده بکارتشان از بین رفته است. آیا شما پرده بکارت را ترمیم میکنید.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین
    من ۲۸ سالمه مجردم الان ۵ساله که فهمیدم از بیضه چپ واریکوسل دارم البته درجه ۱بود معاف نشدم هیچ مشکل دیگه ایم ندارم بیضه ام کوچک نشده میزان منی ام خیلی زیاده ولی جدیدا حس میکنم رگها بزرگتر شدن درجه بیشتر شده، من از عمل خیلی میترسم و ما در شهری هستیم که از نظر پزشکی وتجهیزات خیلی ضعیفه و حوادث پزشکی زیاد اتفاق می افته همین بیشتر منو میترسونه از طرفی هم خیلی نگران آینده ام خواهش میکنم کمکم کنین راهنمایم کنین.
    خیلی متشکرم از لطفتا و مطالبه بسیار خوب تون
    احسان محمودی از شهرکرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش اسپرم بده ونتیجه را بفرست
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب