اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (19 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    پدر من فردی 62 ساله است که متاسفانه بعلت تشخیص دثیر سرطان پروستات باعث متاستاز به استخوان شده است و در حال حاضر از زمان تشخیص به وسیله Bone Body scan انجام شده و عمل TURP که شدن از تاریخ 21 دی ماه تهت شیمی درمانی و هورمون درمانی ( تزریق آمپول زلادکس) قرار گرفتند و رژیم غذاییشون با حذف پروتیین حیوانی در حال پیگیری می باشد
    هم اکنون بعد از گذشت 4 دوره 21 روزه شیمی درمانی درد استخوان کمر برگشته است با توجه به شرایط تشریح شده و همچنین اقدامات انجام شده پیشنهاد و راهکار شما چیست ؟
    لازم به ذکر است اسکن استخوان و نتیجه پاتولوژی ضمیمه می باشد .
    پیشاپیش از بذل توجه و راهنماییتون سپساگذارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      با سلام وتبریک سال نو وپوزش از تاخیر در جواب به علت مسافرت راهی جز درمانهای فوق وجود ندارد
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    Arian:
    باسلام دکتر من 2 سال قبل به خاطر سنگ 15سانتی که در لوله حالب گیر کرده بود سنگ شکن کردم البته سنگ خورد شد ولی 65 میل دوباره به کلیه ام برگشت هفته قبل به خاطر درد که در سمت راست داشتم سونوگرافی کردم که دکتر هم سنگ رو دوباره تایید کردن و در سونوگرافی که از پروستات هم انجام دادم گفتن مختصر از حد طبیعی بزرگتره با حجم 22میل و ابعاد 415×245×43 و اینکه 160 میل ادراد هم تو مثانه باقی مونده بود که اونم دکتر گفت به خاطر حجم زیاد مایعاتی که مصرف کردم من البته من قرص تامسولین و سیستون برای کلیه مصرف میکردم میخواستم نظر شما رو بدونم و اگه دارویی رو میشه پیشنهاد بدین مصرف کنم اگه ایرادی نداره من تصویر سونوگرافی رو هم براتون ارسال میکنم . باتشکر خیلی ممنون تصویر سونوگرافی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام وتبريك سال نو وپوزش از تاخير ينگ درمان نميخواهد ولي ادرارتان. خوب تخليه نميكند بايد بررسي شود٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    2. تصویر کاربر محسن جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      با سلام و تبریک به شما به نظرتون چه اقدامی انجام بدم و اینکه شما سونوگرافی رو دیدین
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      بله دیدم باید سیستوسکوپی کنید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    4. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۵ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      شما ۵ فروردین به بعد حضور دارین و اینکه داخل مطب انجام میدین و هزینه اش چقدر میشه بیمه هم قبول میکنین
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      من در خدمتم بر اساس تعرفه است
    6. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۵ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام من کی میتونم بیام و چطور وقت بگیرم
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      فردا ساعت ٢در خدمتم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر بی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام..۲۸ سال سن دارم چن سالی است علائم سندروم درد لگنی را دارم مانند درد کشاله ران و مقعد ک دردهای شدیدی را بعضا تجربه میکنم و مشکل ادراری ندارم و درد با استرس و سرما تشدید میشه..یک کیست ۱۲ میلیمتری هم روی پروستات دارم حالا دوتا سوال داشتم اول اینکه آیا این کیست بعدها مشکل ساز نخواهد شد؟ دوم اینکه آیا نیازه آزمایش psa خون بدم؟ خواهشا آقای دکتر جواب سوالم رو کامل بدین چون زیاد پیگیری کردم و جواب درستی نگرفتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام وتبريك سال نو وپوزش از تاخير بهترين توصيه من به شما اين است اين موضوع را پيگيري نكنيد
    2. تصویر کاربر بی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      آقای دکتر با عرض معذرت من اصلا نگران مشکل نیستم چون خودم درک کردم نگرانی و استرس باعث تشدید درد میشه فقط خواستم بدونم چه موقع نیازه ک آزمایش psa بدم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      این ازمایش برای بالای ۵۰سال است نه شما
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نسیم جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر همسر من حدود دو سه ماهه که درد شدیدی در ناحیه کلیه ومثانه حس می کرد دیروز برای سونو رفت و دکتر سونو بهش گفت که پروستاتش خیلی بزرگ شده من از بیمارستان نیکان از شما برای بعد از عید وقت گرفتم ولی ظاهرا باید خیلی سریع انتی بیوتیک بخوره ممکنه راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام وتبريك سال نو وپوزش از تاخير من از ٥فروردين در خدمتم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    تشریح پاسخ نمونه برداری پروستات را خواستارم
    1. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۸ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      خیلی از این کار شما متعجب و ناراحتم. چطور با خط قرمز ادعا میکنید کمتر از ۴۸ ساعت جواب سوال را میدید و درگاه بانکی معرفی میکنید و علیرغم واریز وجه هیچ پاسخی از شما نمی گیریم. شما چه اسمی برای این کار مناسب میدانید؟!!!!
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام وتبريك سال نو وپوزش از تاخير بع علت مسافرت خوشبختانه جواب پاتو لوژي عالي وغير سرطاني است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    سلام من سوالم را از طریق سایت فرستادم ولی تصویر بعداز پرداخت فرستادم . تاییدیه تصویرنگرفتم .از این طریق می خواهم تصویر بفرستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      بفرستید ببینم با معذرت
    2. تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      8
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام وتبريك سال نو وپوزش از تاخير بفرستيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آرین پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    باسلام.
    من 18 سال دارم و مدتی است که ادرارم با تاخیر خارج میشود و هیچ علائم ادراری دیگری ندارم و قبلا(نه خیلی قبل) هم خودارضایی انجام میدادم و البته ضعف و خستگی هم دارم که خودم احتمال میدم برای کم خوابی شدید و خودارضایی باشه.
    میخواستم بپرسم شما چه احتمالی میدید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      دقیقا با علت که گفتید موافقم با استراحت وترک خود ارضایی بهتر میشوید
  • تصویر کاربر احمدرضا پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    باسلام من دچار بزرگي خوش خيم پروستات هستم با وزن ٨٠ گرم دكتر گفته اند بايد جراحي شوم و كل آن خارج شود من الان 65 سال دارم و عوارضي مثل درد و سوزش ندارم شبي يكبار بيدار ميشوم باقيمانده ادرار درمثانه 6٠ سي سي است تمايلي به جراحي ندارم ولي مي ترسم دچار عوارض بعدي پيشرفت بيماري بشوم . لطفا راهنمائي فرمائيد. باتشكرفراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      باید با مدارک بیایید ببینم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر پارسا جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده 27 سال دارم و از 5 سال گذشته دچار التهاب پروستات هستم . در سال 91 اندازه پروستات 13*15*27 بوده و در سونو امسال اندازه پروستات به 25*33*38 تغییر کرده و تخلیه مثانه و بقیه موارد هم مشکلی نداشت. این تغییر اندازه ایا طبیعی است در ضمن بعد از جنب شدن هم تا چند ساعت احساس سوزش دارم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام وتبريك سال نو وپوزش از تاخير از نظر من در سن شما مشكلي به نام پروستات نيست واين موضوع را پيگيري نكنيد
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    پدر من دچار بزرگي پروستات شده ، با گرفتن ازمايش متوجه شدن كراتين خونش بالاست ، به دوتا كليه اش سوند وصل كردن تا كراتين خونش پايين بياد و بعد عمل كنند ، كراتين خونش تا ١.٧ پايين امده ، الان تو اين وضعيت دچار لرز شديد و تعرق شديد ميشود ، علت لرزو تعرقش چيه ؟ كي ميشه كه پروستاتش رو عمل كنند ؟
    خيلي ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام وتبريك سال نو وپوزش از تاخيربايد بياييد با هم صحبت كنيم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ ٥فروردين
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب