درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عباس پنجشنبه ۱۹ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من حدودا دو سه ماهی هست که به خاطر خودارضایی پروستاتم ورم کرده بود و از لحاظ تکرر أدرار اذیتم میکرد و هیچ سوزش و دردی نداشتم ولی بعد از یک خود ارضایی طولانی الان پروستات سمت چپم درد میکنه و حالت سوزش داره و در کشاله رانم احساس سوزش دارم
    ممنون میشم علت چی هست
    ناگفته نمانده طرف راست اصلا هیچی احساس نمیکنم حتی از قسمت پاهایم
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      از نظر من این درد وسوزش درمانش بیخیالی است وفقط مسکن کمک کننده میباشد
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام اینجانب 34 ساله مدت مدیدی است شاید حدود ده سال که دچار تکرر ادرار در روز و هم چنین قطع و وصل و دو شاخه شدن و فشار کم ادرار هستم و شبها یکبار نهایتا دوبار بیدار میشوم سوزش ادار ندارم اخیرا دکتر مراجعه کردم که در جواب سونوگرافی: باقیمانده ادرار پس از تخلیه مثانه pvr108 سی سی. جواب عکسو vcug : شواهد تنگی نسبی با حدود صاف در پیشابراه خلفی. داروهای تجویزی دکتر در تبریز برای ده روز : فنازومکس 100، لووفلوکساسین 500، قطره گیاهی پروستاتان، امنیک، ساوپالمتوکمپلکس، بعد از سه روز مصرف هیچ گونه تغییری حاصل نشده است، لطفا راهنمایی بفرمایید مصرف داروها را ادامه بدم؟؟ و آیا به نظر شما تشخیص پزشک معالج صحیح است و نیاز به عمل جراحی تنگی مجرا وجود ندارد؟ با تشکر در پناه قرآن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      از نظر تنگی مجرا باید سیستوسکوپی شوید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس برای سیستوسکوپی از نظر تنگی مجرا
  • تصویر کاربر جعفر جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر پدرم 5٧ سال سن دارد ازمايش psa :6٢ بوده و در سونو پروستات گفتند مشكلي نيست و شبيه bph هست و حجم پروستات 44cc و ابعاد پروستات 5٢*45*٣6 مي باشد و اينكه كار سنگين مي كند مخصوصا قبل ازمايش .ميشه نظرتون بگيد . مي خواستم بدونم كار خاص يا داروي خاص نياز داره يا نياز به بيوپسي پروستات هست ؟
    1. تصویر کاربر جعفر پنجشنبه ۱۲ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      psa :٦ صحيح است به اشتباه ٦٢ خورده
    2. تصویر کاربر جعفر پنجشنبه ۱۲ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      اگر زودتر جواب بديد لطف بزرگي كرديد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بهتر است سه ماه بعد پی اس ا تکرا ر شود اگر روند صعودی داشت باید نمونه برداری کند فیلم نمونه برداری من را ببینید در سایتم
    4. تصویر کاربر جعفر جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      براي bph يا بزرگي پروستات داروي خاصي نياز هست؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      فقط تامسولوسين شبها يك عدد قبل خواب
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حامد چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    Hamed Ajel:
    با سلام و احترام
    جناب دکتر کرمی اینجانب جوان 30 ساله ای هستم که بعد از ادرار مقدار 5 قطره ادرار بی اختیار از من خارج میشود
    مدت 7 سال هست که این مشکل را دارم همه داروهای شیمیایی و گیاهی هم استفاده کرده ام بلافاصله بعد از قطع دارو بیماری عود میکند راه درمان چیست.ممنون.البته میگن پروستاتیت هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام باید نوار مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    تا حدودی مشکل تکرر ادرار پیدا کرده ام. 70 ساله هستم و مایلم یک چکاپ کامل از کلیه ها و همچنین پروستات انجام دهم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰ تماس بگیرید بیایید در خدمتم
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام
    سال گذشته به میکروب هلیکو باکتری مبتلا و درمان شدم .در اردیبهشت ماه پس از یک فعالیت شدید بدنی بیضه متورم و دردناک و ادرار خونی شد و psa 15
    به پزشک مراجعه کردم و پس از چندین دوره مصرف انتی بیوتیک و ناپروکسن علایم در همان روزهای اول از بین رفت و psa طی شش ماه به 8 رسید
    سونو رکتال و سیستوسکپی انجام دادم به 13 رسید و با مصرف دوباره کاهش و به 10 رسید مصرف انتی بیوتیک را قطع کردم psa 11 شد
    لطفا نظرتون رو با توجه به سونو بفرمایید
    ضمنا معاینه انگشتی رکتال هم منفی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      ٢راه دارد١-MRS٢-نمونه برداري مراجعه حضوري ضروري است
    2. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      ممنون کجا باید mrs انجام بدهم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      بيمارستان پيامبران
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عليرضا سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    با سلام
    من جواني ٢5 ساله هستم كه متاسفانه ساليان سال خود ارضايي داشتم و مدتي هست كه اين عمل به طور كامل كنار گذاشتم اما مدتي است در قسمت پايين شكمم و سمت راست و قسمت ابتدايي محل ادرار درد هاي گاه و بي گاهي دارم
    مي خواستم ببينم ايا اين جز سرطان پروستات هست و يا اين كه خير
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      اصلا جاينگراني نيست بهتر است ترك كنيد
  • تصویر کاربر با جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    با سلام مجتبي ملايي 28 ساله هستم از كرمان از اوايل سايل 96 به عفونت پروستات مبتلا شدم و حتي يك هفته به دليل تب زيادي بستري شدم و داروهاي از قبيل سيپرو.فلكساسين ، تاوانكس ، فيناسترايد و تامسولوسين مصرف كردم و يه مدت خوب بودم اما دوباره تكرر ادرار ويه موقع هايي شب ادراري دارم و چند روز پيش سونوگرافي انجام دادم گفت پروستات بزرگ شده و ابعاد ان 50*45*40 ميليمتر و حجم ان 483 سي سي ميباشد ميخواستم راهنمايي كنيد چكار بايد بكنم . با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      در سن شما نياز به جراحي نيست وبهتوين درمان ول كردن موضوع وورزش ميباشد از درمان نتيجه نميگيريد
    2. تصویر کاربر با سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      با سلام دكتر نياز به مصرف هيچ داري نيست كه استفاده كنم و ميشه بگيد چه ورزش هاي انجام بدم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      ورزش عمومی کافی است
    4. تصویر کاربر با چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام، آقای دکتر با عرض معذرت اندازه پروستات 50*45*45 وحجم آن 48 سی سی هسته تو این سن ابعاد آن خیلی بزرگ نیست
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      مهم نیست
    6. تصویر کاربر با جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام، مجدد خدمت دکتر عزیز پس قرص فینا ستراید که مصرف میکنم ديگه نیازی نیست بخورم
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      نه
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر سهیلا چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    سلام.
    پدرم در تاریخ 62 96 عمل پروستات داشتند توسط خودتان در بیمارستان نیکان.از آنموقع هر 28روز یکبار آمپول تزریق میکنند.
    در تیرماه آزمایش ایشان:
    Psa:0.8
    Free psa: 0.2
    در مهر ماه:
    Psa: 0.54
    Free psa: 0.05
    Free psapsa : 0.09
    در دی ماه:
    Psa: 0.8
    Free psa : < 0.07
    و البته این آزمایشات را دوتای اول نزدیک منزل و آخری را در نیکان انجام دادند.
    در ویزیت قبلی هم که سه هفته پیش بود به ایشان فرمودید ممکن است لازم باشد برق بدهید.
    اگر میشود لطف بفرمایید وضعیت پدرم را تشریح نمایید. و اینکه آیا منظور از برق رادیو تراپی بوده است.
    کمال تشکر را از شما دارم.
    نام بیمار آقای محمد ابراهیم بیات میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام با تست جديدPSAبياييد ببينم
    2. تصویر کاربر سهیلا سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام.
      آزمایش جدید را گذاشته بودم.آزمایش بعدی ایشان را هم گفتید بعد از تزریق سه نوبت آمپول دیگر که میشود اواسط فروردین سال بعد.
      لطفا مارا از وضعیت کنونی ایشان که 9ماه از عملشان میگذرد مطلع نمایید.
      و لطفا بفرمایید آیا برق که گفته بودید یعنی چه؟آیا همان رادیو تراپی است؟
      (چون میخواهیم بدانیم که نام این روش درمانی چیست که شامل بیمه تکمیلی ایشان میشود یا نه.)
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام فعلا کنترل است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 15 سلمه خیلی ببخشید من قبلا حدود 4ماه خود ارضایی میکردم و الان دو ماهه ترک کردم الان دچار تکرر ادرار گرفتم زیاد هم دستشویی نمیروم ولی الان مثلا یک دفعه میشینم خیال میکنم و وقتی نگاه میکنم میبینم هیچ ادراری نکردم و اروم و قرار ندارم میتونم 4تا 5 ساعت ادرارم رو نگه دارم میخواستم بدونم مشکلی برای پروستاتم نیومده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      با ترك خود ارضايي خوب ميشويد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ل. سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 638 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر با سلام و وقت بخیر
    من خانمی 36 ساله هستم که حدود 7-8 سال پیش به علت ناراحتی مثانه (تومورمثانه) نزد جنابعالی تحت عمل جراحی قرار گرفتم و خداراوشکر عمل بسیار موفقی هم بود. از آن به بعد بنده به توصیه شما برای اطمینان از عدم برگشت بیماری مرتبا سونوگرافی و ازمایش انجام می دادم (اوایل 6ماه یکبارو اواخر ساللانه) اما اکنون حدود دوسه روزی است که دچار سوزش ادرار شده ام که با انجام کلیه مواردی که قبلا به بنده توصیه فرموده بودید برطرف نشده البته در ساعاتی کاهش می یابد ولی بطور کامل رفع نشده است. به نظر شما این وضعیت نگران کننده است؟ چه توصیه ای دارید؟
    با تشکر از صبر و حوصله جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید سونوگرافی با مثانه پر و سیستوسکوپی انجام دهید
  • تصویر کاربر hh جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید همان طورکه قبلا گفتم احساس میکنم بعدازادرا مثانه ام کامل تخلیه نشده است وبایدکمی زوربزنم وتقریبا حدود1ماه است که این مشکل رادارم وگاهی اوقات به خاطرهمین مسئله یک ربع دردستشویی هستم واین موضوع من راآزارمیدهد.به نظرشما مشکل ازکجاست؟آیاجنبه ی روانی دارد یاواقعا یک مشکل است؟خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      با نوار مشخص میشود
  • تصویر کاربر حسینی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    با اهدای سلام
    بتده از بیماران شما هستم. در مراجعه ی اخیر شمابرای درمان علایم تکررادراری و مشکلات دفع ادراری دستور مصرف داروهای زیر رو فرمودین:
    یوریناسین:روزی1عدد
    پرازوسین:شبها قبل از خواب1عدد
    باکلوفن:هر12ساعت نصف قرص
    الان با گذشت چند روز از مصرف داروها دچار تکرر ادرار شدیدتری شدم. به گونه ای که حس میکنم اگر با تأخیر دستشویی برم با ریزش ادرار مواجه میشم.
    به این دلیل مزاحم وقت شما شدم اگر ممکن هست راهنمایی بفرمایید در دستور مصرف داروها.
    ممنونم
    مؤید باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      مصرف مایعات را کم کنید2-استرس کم شود 3-نگران نباشید داروها را ادامه دهید
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز
    بنده امین ملکی هستم و 3 هفته قبل زحمت کشیدین واریکوسل منو لاپاروسکوپی کردین
    هر از گاهی بیضه چپ که گریدش 3 بود موق نشستن تیر میکشه خواستم با شما در میان بزارم و نظرتون رو جویا بشم
    خیــــــــــــــــــــلی ممنون که سوالات رو جواب میدید پیروز باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است نگران نباش
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من و نامزدم قرار بود با هم ازدواج کنیم اما به دلایل پاره ای از مشکلات ازدواجمان کنسل شد. در مدت نامزدی با هم سکس داستیم و پرده بکارتشان از بین رفته است. آیا شما پرده بکارت را ترمیم میکنید.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین
    من ۲۸ سالمه مجردم الان ۵ساله که فهمیدم از بیضه چپ واریکوسل دارم البته درجه ۱بود معاف نشدم هیچ مشکل دیگه ایم ندارم بیضه ام کوچک نشده میزان منی ام خیلی زیاده ولی جدیدا حس میکنم رگها بزرگتر شدن درجه بیشتر شده، من از عمل خیلی میترسم و ما در شهری هستیم که از نظر پزشکی وتجهیزات خیلی ضعیفه و حوادث پزشکی زیاد اتفاق می افته همین بیشتر منو میترسونه از طرفی هم خیلی نگران آینده ام خواهش میکنم کمکم کنین راهنمایم کنین.
    خیلی متشکرم از لطفتا و مطالبه بسیار خوب تون
    احسان محمودی از شهرکرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش اسپرم بده ونتیجه را بفرست
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب