اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ایدا یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    با سلام ، پدر من 55 سال سن داره و عمل پرستات به صورت باز و شکمی انجام داده و بعد از عمل جراحی ،بعد از 4 سال psi 0.94 شده و بالا رفته میخواستم بدونم حالا درمان چی هست ، قرص؟ سوزن؟ خیلی نگران هستم لطفا راهنمایی کنید من رو
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      این بالا نیست هر سه ماه تکرار کنید
  • تصویر کاربر پیری یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    پروستاتم ۱۰۵میلیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر شاهین یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    psa 6.63 و free psa 2.1 و totallpsa 0.32میباشد درود برشما سن بنده 65 سال است ایا این میزان خطرناک است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    با سلام، میزان PSA :3.34 و میزان F PSA:0.36 است , و نسبت هم 0.11 است ، با توجه به اینگه قبلا میزان PSA زیر 1 بود آیا مشکلی ایجاد شده ؟ من 44 سالم است , سنگ کیله و ورم کلیه راست ناشی از سنگ قدیمی دارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رستمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من مریض خودتون هستم پی اس م 13.9 61سالمه تیکه برداریم کردم
    1. تصویر کاربر رستمی چهارشنبه ۳ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام
    2. تصویر کاربر رستمی پنجشنبه ۴ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      چرا جواب منو ندادین
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    سلام من 40 سال سن دارم وآزمایش چکاپ انجام دادم که درآن آزمایش psaعدد5.7 و freepsa عدد1.3 رانشان داده است لطفا راهنمایی کنید چه کاری باید انجام بدهم. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    با سلام
    اینجانب مجرد 32 ساله مشکل پروستیت بمدت یکسال دارم (تکرر ادرار نیم ساعت - شروع با تاخیر و زور زدن - سوزش و درد سر الت) و نوک التم رو 9 ماه پیش سوزوندم و الان از قسمت سوختگی ادرار نمیاد یا با قطر کم میاد و مدت یکسال خانه نشین شدم.

    شما فرمودید دو ساعت اب بخورم و توی ابگرم بشینم و ورزش کنم ولی خوب نشدم.

    ضمنا الان داروهای ذیل مصرف میکنم به همراه رعایت نکات شما
    اسپکتینو سایسین
    داکسی سایکلین کپسول
    یوریناسین 10 سولیفیناسین
    ایمی پرامین 25 م گ

    ماه قبل هم داروهای ذیل مصرف کردم به همراه رعایت نکات شما
    مترونیدازول 50 عدد 8 ساعت
    سلکوکسیب 30 عدد 12 ساعت
    داکسی کیم 50 عدد 12ساعت
    تاوانکس 35 عدد 24ساعت
    پروترال 30عدد 24ساعت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      برای سوختگی داخل نوک الت بوسیله سیر ایا
      پماد چشمی هیدروکورتیزون خوب است یا خیر
      به توصیه یکی از پزشکان
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر م.ح یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    با سلام.من خیلی وقت ها میشه که تحریک میشم ولی ارضایی صورت نمیگیره و مایع منی بیرون نمیاد.مشکلی برای پروستاتم پیش نمیاد.یه جایی خوندم که نوشته بود باعث اختلال کار ژروستات و حتی منجر به سرطان ژروستات ممکنه بشه.درسته؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر میترا یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر همسر من یک هفته هست که عصر ها ساعت 7 تب می کنه زیر شکمش هم کمی درد دارد ولی سونوگرافی گفت پارگی پرده وجود ندارد و عضله داخل ران پا هم درد می کند و به راحتی نمی تواند راه برود . ازمایش او را ضمیمه می کنم لطفا بفرمایید ایا این علایم به پروستات یا فتق ربطی دارد یا نه؟
    ایا جواب ازمایش PSA نشانگر ریسک بالای سرطان است یا نه؟
    ایشان 66 سال سن دارند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      بفرستید مدارک را ببینم
    2. تصویر کاربر میترا سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      بفرمایید این عکس آزمایش ها است
    3. تصویر کاربر میترا سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس ازمایشات را در تلگرام برایتان فرستادم. گویا اینجا ارسال نشده بود.ازمایش مربوط به سراج اله اطهری است
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    پدرم 61سالشونه و حدود 40روز قبل آزمایش دادن و psaشون 5.26 بوده و چندروز بعدش سونوگرافی انجام دادن، که 3تا سنگ ریزه4-5میلیمتری در کالیسهای میانی تحتانی کلیه چپ دیده شد.و همچنین ضخامت دیواره مثانه 4mm و سطح مخاطی آن صاف و حجم پروستات شون 28cc و central gland آن برجسته و hypo echoic می باشد.
    تکدر ادرار یا درد و... هم ندارن
    یکماه هر روز یک عدد داروی تاموسین 0.4 مصرف کردن و ی کپسول برای رفع احتمالی عفونت.
    و دارویی برای کلیه و سنگ ش ندادن.
    2روز قبل مجدد آزمایش دادن و psa شون 5.12 وfreePsa شون هم برابر 0.659 بوده.
    آقای دکتر لطفا نظرتان را بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      هر۳ماه تکرار کنید
    2. تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر
      ی سوال دیگه،
      همین قرص رو مصرف کنن یا همراه باهاش قرص دیگه ی هم میتونن استفاده کنن؟
      ضمنا دکترشون گفتن چون مقدار فریpsa به psaشون 13درصد هستش، نمونه برداری بکنن.، نظرتون اینه الان نمونه برداری کنیم یا همون فرمایش خودتون 3ماه صبر کنیم یا کلا نیازی ب نمونه برداری نیسش.؟
      طبق ی جدول بازه 10-15 درصد، میشه 28درصد احتمال سرطان، یعنی واقعا سرطان داره پدرم ؟
    3. تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۴ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام آقای دکتر، خداقوت.
      دو روز ه قبل پیام گذاشتم، لطفا پاسخ تون رو بفرمائید.
      ممنون.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب