اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (19 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت استاد ارجمند،30سالمه،چندماهه تکرر ادرار،درد پایین کمر،درد لگن و مثانه دارم همچنین RBCادرار6-8,و کشت ادرار منفی،تشخیص ورم و التهاب پروستات داده شد اما نتیجه نگرفتم و فقط طول دوره علایم بیشتر شده ولی هنوز علائم وجود داره،درحال حاضر امنیک،تاوانکس،میترانیدازول و پروستاویتال مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، احتمال داره پروستاتیت مزمن باشه، تحت درمان طولانی مدت تحت نظر پزشک معالج تون باشید
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 771 مشاهده پرسش
    باسلام جناب دکترمن بعلت سرطان پروستات ازامپول میکروللین عضلانی استفاده میکنم که متاسفانه،پیدا،نمیشه سوال من اینه،میشود ازامپول واریوپپتل زیرجلدی بصورت تزریق در عضله استفاده نمود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام لطفا عکس جعبه دارو رو بفرستید
    2. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام جهت استحضار و رهنمود
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      معمولا دیفرلین تجویز میشه
    4. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام دکترجان جوابی دریافت نکردم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      تحت نظر کدام دکتر هستید؟
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر همتی شنبه ۱۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    باسلام واحترام . اینجانب با43سال سن اوایل سال 94پس ازچندسال مصرف دارو وانتی بیوتیک وازمایشات مختلف به تجویز دکترعمل تراش پروستات TURPانجام شد ونمونه برداری ورم پروستات خوش خیم بود ازان زمان تاکنون میزان PSAهمیشه زیر5بوده پروستات ابعاد37*45*37 م م وحجم پروستات 33سی سی بوده وعلائم قطع ووصل وادرارضعیف ودوشاخه –مانده انتهای ادرار-تب وضعف ودردهای زیر شکمی وهمچنین مشکل نازایی هم دارم .دراخرین سونوگرافی ورم کلیه راست واتساع خفیف پیلوکالیسیل راست نشان داده .خواهشمندم نظرجنابعالی درمورداینکه بطورمرتب چه داروها یی مصرف کرده وچه ازمایشهاواقدامی بایدانجام دهم .باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، اگر علائم ادراری هست، به پزشک جراحتون مراجعه کنید
  • تصویر کاربر سجاد شنبه ۱۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    باتوجه به ازمایش ارسالی وضعیت کلی پروستات چگونه است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، نرماله
  • تصویر کاربر س.ب یکشنبه ۱۵ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    جناب دکتر من ۳۴ ساله هستم و مجردم.
    متاسفانه من فیلمهای پورن زیاد میدیدم و بارها میشد که تحریک میشدم ولی تخلیه نمیشدم.
    یکبار در حالی که تحریک شده بودم ولی خودارضایی نکردم. همون لحظه یک درد و تیری ناحیه پروستاتم کشیده شد . یعنی بین پاها و مابین بیضه ها و نزدیک مقعد.
    بعد از اون حالت لذت بردنم از ارضا شدن کم شد.

    بعد از مدتی یک حالت گرفتگی و کمی درد رو در همون ناحیه پروستات که گفتم حس میکردم. دکتر رفتم عکس و سونوگرافی کرد، کفت پروستاتت یکم بزرگ شده و با ۶ ماه دارو خوب میشه. من ۲ ماه خوردم خوب شدم و فکر کردم دیگه کافیه و دیگه نخوردم. متاسفانه یه مدت بعد از اون یه تیری هم سمت بیضه سمت چپ و زیر شکمم هم حس کردم ولی خیلی حساس نبود.
    تا اینکه دیگه دیروز بیضم درد کرفت و جوری که ترجیح دادم کار رو تعطیل کنم. همچنین هروقت سکس داشته باشم یا خودارضایی کنم همون ناخیه پروستاتم هم دوباره حالت گرفتگی و درد رو میدا میکنه.

    جهت اطلاع اگر هم شرایط سکس پیدا کنم هر ۳ هفته یکبار خواهد بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۵ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، خودارضایی نکنید، داروها رو ادامه دهید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سلام. من ۲۵ سالمه
    تقریبآ ۳ هفته میشه سوزش ادرار و سوزش کلاهک صبحا بسیار سوزش کلاهک زیاد میشه تا الان پیش دکتر نرفتم شما چی راهنمایی میکنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلاکگم، خودارضایی میکنید؟
  • تصویر کاربر بازوند شنبه ۴ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر، پدرم 60 ساله است و شهرستان هستند، الان 5 روز هست که دچار احتباس ادار شده بطوریکه به اورژانس مراجعه کرده و سوند گذاشتن. پزشک اورولوژی با معاینه از طریق مقعد تشخیص بزرگی پروستات دادن که البته در سونوگرافی که پارسال انجام داده بودن هم به بزرگی پروستات اشاره شده، الان دارو مصرف میکنن میخواستم ببینم آیا با دارو احتباس ادرار برطرف میشه یا نیاز به جراحی است؟ و اینکه الان چکار باید کرد آیا محدودیت زمانی برای سوند وجود داره؟ یعنی تا چند روز سوند باشه مشکلی نیست. مساله دیگر اینکه متاسفانه در همین حین مشکل قلبی هم براشون پیش اومده و مجبور به انجام آنژیو و استنت گذاری در عروق قلبی شدن. لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، کارهای قلب رو انجام بدن بعد جهت انجام عمل پروستات مراجعه کنن
  • تصویر کاربر سبحان پنجشنبه ۲ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، من ۳۵ سالم هست و متاسفانه با یک حماقت به دلیل التهاب شدید پروستات در کشور ترکیه عمل روباتیک رادیکال پروستاتکتومی انجام دادم که نه تنها مشکلم حل نشد که مشکلات بیشتری اضافه شد. در حال حاضر یک مشکل آزار دهنده ای که هست بعد از ادرار و بیرون آمدن از دستشوئی قطرات ادرار ادامه پیدا میکنه و شلوار زیر رو خیس میکنه. آیا راه حلی وجود دارد؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، میشه از کلیپس آلت استفاده کنید
  • تصویر کاربر آرش سه شنبه ۳۱ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    درود و خسته نباشید. پدر بنده بدون هیچ علامتی و صرفا برای آزمایش سالانه، آزمایش دادن و عدد PSA در حدد ۲۰۰ گزارش شده. این عدد بسیار بالاست. در نهایت رفتیم برای نمونه برداری و منتظر جواب هستیم. با توجه به بزرگی این عدد آیا میشه نتیجه گرفت که متاستاز کرده؟ و کلا عدد به این بزرگی تا به حال دیده بودید؟ سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۱ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      احتمال زیاد سرطان هست
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۲۹ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    آیا جواب آزمایش من نرمال است: PSA:0.359 FPSA:0.27 FT: 0.75 ازمایشگاه نسبت را مارک کرده است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      هر ۶ماه تکرار کنید مهم نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب