اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۹ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ارادت من بیمارتون هستم ۲۹ سالمه اگه یادتون باشه ،علائمام تکرر ادرار، درد باسن هنگام نشستن ، احساس سنگینی و تحرک در بیضه در هنگام نشستن و دراز کشیدن .... تشخیصتون پروستاتیت مزمن بود و داروهایی که دادین شامل : تامسولوسین ۰/۴ ، ملوکسیکام 7,5 ، سیپروفلوکساسین ۵۰۰ ،الحمدالله خیلی حالم بهتر شده بعد گذشت دوماه خدارشکر، فقط یه سوالی داشتم ،روز ها و ماه های اول مریضیم وقتی الت تناسلیم حالت نعوظ میگرفت در ناحیه الت و مخصوصا سر الت درد داشتم ولی خدا صدهزار مرتبه شکر اون درد برطرف شده فقط پوست آلتم بین بیضه تا سر الت تغیر رنگ داده و تیره تر شده و سر التم پوستش کمی تیره تر و محو تر شده بی ادبی نباشه ببخشید عکس بارگذاری کردم ببینید میخواستم ببینم اگه امکانش هست کِرم معرفی کنین ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      نیاز به مصرف دارویی نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      استحمام روزانه داشته باشید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۹ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده مشکل پروستات دارم
    سه هفته پیش با موتور تصادف کردم و ضربه مغزی شدم و الان دارم قرص آپیراکس ۲/۵ مصرف میکنم . برای شرح پروستات هم خدمتتون عارضم که الان تکرر ادراردارم اما ادراری خارج نمیشه و یا ادرار قطره قطره با سوزش فراوان و قطع و وصل شدید با سوزش بسیار . بعد از تصادف هم شکمم بد کار میکنه ... من قبل تصادف پروستات داشتم اما اینطوری نبود که با سوزش باشه ازتون درخواست دارم یک قرص یا دارویی که با قرص آپیراکس تداخل دارویی نداشته باشه بی زحمت تجویز کنید . واقعا دارم عذاب میکشم .
    گردنم هم بدلیل تصادفی که کردم بسته هست و واقعا سختمه بخوام مکرر به سرویس برم و عذاب بکشم . بی زحمت فعلا یک قرص تجویز کنید تا خدمتتون برسم . فقط خواهش میکنم هر چه زودتر قرص رو تجویز کنید واقعا در عذابم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      کپسول امنیک هر شب یک عدد مصرف کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      حتما از برند امنیک باشو
    3. تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۹ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      قرص دیگری لازم نیست ؟
      چه زمانی خدمتتون برسم؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      یبوست رو هم برطرف کنید ۳ ماه بعد اگر شرایطتون بهتر نشد باید عکس از مجرا انجام بشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۸ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    سلام 22فروردین جراحی پروستات انجام شد با توجه به تشخیص جنابعالی مبنی بر تنگی مجرا جراحی سیستوسکپی هم انجام شد با گذشت 14 روز از مرحله دوم سوند خارج شد و فرمودید در صورت انسداد سوند نلاتون در 3 وعده استفاده کردم الان با توجه مراحلی که عرض کردم هنوز ادرار باریک وگاها قطره قطره است استفاده از سوند نلاتون رو ادامه بدم یا قطع کنمبا توجه به اینکه 28 همین ماه وقت دارم خدمت شما برسم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      نلاتون رو استفاده کنید تا روز مراجعه
  • تصویر کاربر هلن یکشنبه ۱۸ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر .
    پدرم عمل لیزری پروستات انجام دادن حدود ۴ ماهه بعد ۴۰ روز از عمل تنگی سر مجرا گرفتن ، به دستور پزشک هر شب تا ۴۰ روز نلاتون بزنن تا مجرا خوب بشه الان خوب شده خدا را شکر،
    اما موقعی که مثانه پر میشه پدرم سوزش داره ، مثانه خالی باشه سوزش نداره ، مصرف آب خیلی بالایی هم دارن
    دلیل سوزش چیه چکار کنیم جناب دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      احتمالا به جز نوک مجرا داخل مجرا نیز آسیب دیده و احتمال تنگی هست عکس از مجرا RUG/VCUG انجام بدین
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۸ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    با درود خدمت آقای دکتر
    بنده ۲۴ اردیبهشت جهت نمونه برداری پروستات خدمت شما در بیمارستان نیکان رسیدم و نتیجه آزمایش رو فرستاده بودم و دوباره می فرستم
    سوالم اینه با توجه به اینکه گفتین مشکل بدخیمی نداره، می خواستم جهت ادامه درمان آن چه باید کنم آیا قرص یا دارو تجویز می کنین یا جراحی لازم هست؟ فقط قرص امنیک مصرف میکردم که اون هم تموم شده، لطفا راهنمایی کنید در صورت ممکن به شکل حضوری ویزیت کنید. با تشکر
    1. تصویر کاربر احمد شنبه ۱۷ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      با درود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      اگر با مصرف دارو علایم ادراری اذیت کننده ندارید نیاز به عمل نداره اگر علایم ادراری اذیت کننده اس و کیفیت زندگی شمارو پایین آورده باید نوار مثانه انجام بشه
    3. تصویر کاربر احمد شنبه ۱۷ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      آقای دکتر چه دارویی باید مصرف کنم شما تجویز نمی کنید؟
      فقط دو سه روز قرص امنیک رو مصرف نکنم تکرر ادرار اذیت می کنه؟ در ضمن با توجه به جواب نمونه مشکلی در اینده ایجاد نمی کنه؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      امنیک هر شب یک عدد مصرف کنید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      خیر مشکلی نخواهید داشت
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۱۶ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    با درود و خسته نباشید
    بنده ۲۴ اردیبهشت بنا به تجویز جنابعالی نمونه برداری پروستات توسط خودتون دادم و نتیجه را آنلاین خدمت شما ارسال کردم و گفتید خوشبختانه مشکل بدخیمی نداره، سوالم اینه برا ادامه درمان بزرگی و تکرر ادرار چه باید کنم آیا دارو یا روش عمل باید انجام دهم؟ جواب را
    در قسمت پیوست دوباره خدمتتون ارسال می کنم. با تشکر فراوان از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      دارو مصرف کردین؟ علایمتون در چه حدی هست؟
    2. تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۵ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      سلام فقط قرص امنیک، آنهم دو سه روز یکبار، تنوم شده است. هیچ دارویی استفاده نکردم.
    3. تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۵ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      اگه ممکنه یه وقت ویزیت حضوری بدین جواب نمونه رو بیارم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      هیمنجا بفرستید ببینم
    5. تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۵ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      قبلا فرستاده بودم و گفتین بدخیمی نداره ، می خوام ادامه درمانش رو اگه لازم هست انجام بدم با صلاحدید شما ، اگه دارو لازمه دارو بنویسین اگه عمل لازمه وقت بدین جهت انجام عمل، با تشکر
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      این ام آر آی هست نمونه برداری رو بفرستید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر طیب سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام ۵۲ سالمه دوسال هست دارو مصرف میکنم اما اندازه پروستاتم از۸۳ پایین ترنمیاد هروقت هم داروقطع میکنم بعد یه مدت اذیت میشم لطفا بفرمایید چکارکنم ایا دکترم عوض کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      با دارو سایز پروستات کاهش پیدا نمیکنه خوب توضیح بدین که چه علائمی دارید؟ چی مصرف کردین و سونوگرافی رو هم بفرستید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من الان ۴۵سال سن دارم و از تقریبا ۶سالی میشه جواب Psa هر ۶ ماه که میکیرم متغیر هست ، ۵،۲،۳،۴ هست وا توسط پزشک هم معاینه شدم و مشکلی نداشتم و شب تکرر ادار و سوزش ادار هم ندارم خواستم راهنماییم کنید و این نوسان در ازمایش از چی میشه باشه ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      سابقه ی سرطان پروستات در فامیل نزدیک داشتید؟
  • تصویر کاربر کمال چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر عمل لیزری پروستات نیاز به بستری دارد ؟
    همراه باید با بیمار باشد؟
    هزینه عمل چقدر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۲ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      بستگی به سایز پروستات و شرایط بالینی بیمار دارد حداکثر یک الی دو روز بستری دارد هزینه هم بستگی به بیمه شما دارد
    2. تصویر کاربر کمال سه شنبه ۱۳ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      بیمه نفت دترد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      مدارکتونو بفرستید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر قدرت دوشنبه ۱۲ خرداد ۴( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیرخسته نباشید آقای دکترپدرم 71 ساله هس مشکل دفع ادرار داره و نزدیک چهار ساله بیماری cell داره و تازه گی ها هم ریه هاشو درگیر کرده طبق سونوگرافی و آزمایش بارگذاری شده ازتون راهنمایی میخوایم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۲ خرداد ۴( 11 ماه پیش)
      باید نوار مثانه انجام بشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…
شن ریزه کلیه (Kidney Gravel) در واقع سنگ های بسیار ریزی هستند که هنوز به ابعاد بزرگ…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب