اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (19 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر کریم پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    با سلام بنده ۵۷ سالمه دوماه پیش در سونوگرافی کلیه چپ سنگ ۱۶ میل دیده شد که بعلت هیدرونفروز شدید کلیه بصورت اورژانسی اقدام به سنگ شکنی لیزری کردم و پس از یک ماه که برای بیرون آوردن فنر دبل جی مراجعه کردم دکتر گفت که بعلت التهاب مجرای حالب چپ قادر به سنگ شکنی مجدد نیست و با تجویز قرص افلوکساسین عمل سنگ شکنی رو موکول به چهل روز بعد کرد در مصرف قرص ،دچار گرفتگی شدید تاندونهای پا شدم آیا داروی جایگزین برای رفع التهاب حالب وجود داره یا باید به مصرف افلوکساسین ادامه بدم در ضمن پروستات بنده هم کمی مورد داره باتشکر از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      حتما دارو رو قطع کنید عارضه ی دارو رو به جراح معالجتون اطلاع بدین و بهتره کشت ادراری انجام بشه
  • تصویر کاربر ابراهیم چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر قبلاpsa خونم به ترتیب 5/5. 4/80 4/42 4/1 وامروزاخرین psa شده 3/82. سن 61 لطفا راهنمایی بفرماییدباتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با توجه به سیر کاهشی نیاز به اقدامی نیست هر ۶ ماه چک کنید اگر علائم ادراری دارید کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد مصرف کنید
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    آقای ۷۰ ساله، ۲ سال هست قرص تامسولوسین میخورن، دوهفته هست که مختصری حس تکرر ادرار دارن و چندثانیه طول میکشه ادرار بیاد و البته کم هست .ازمایشهای جدید حجم پروستات ۷۰
    مقدار psa۸/۹ و free psa۲/۳
    داروی فیناستراید و پروستاتان به همراه تامسولوسین دکتر براشون شروع کرده.و سیپروفلوکساسین به مدت ۲هفته.
    ایا داروها رو ادامه بدن؟ فیناستراید مشکلی نداره؟ نیاز به اقدامی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      مقدار psa بالاست بعد از دو هفته از استفاده از داروها باید چک مجدد psa انجام بشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      فیناستراید رو مصرف نکند
    3. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      تشکر.
      ده روز هست تقریبا که فیناستراید رو میخورن. باید قطع بشه؟
      درضمن بافت پروستات رو در سونوگرافی هتروژن و Bphگذارش کرده.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      بله قطع بشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر قلندری پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر جان بنده 48سالمه حدودا پنج الی شش دقیقه تاخیر در شروع ادرار در تابستونا دارم زمستان این مشکلو ندارم شاید تکرار داشته باشم ولی تاخیر ندارم از بچگی کم و بیش استرس تخلیه ادارو داشتم البته
    تست پروستات بنده total PSA (cl) 0/38 هست
    free PSA 0/14 هست
    فری PSA و توتال psaهم 0/37هست
    چون عموهام در 70سالگی مشکل پروستات داشتن خواستم ببینم جواب تست بنده نرماله یا باید سالانه تکرارش کنم دکتر جان 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      نرماله در ۵۰ سالگی تکرار کنید آزمایشو
  • تصویر کاربر سیدی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده49ساله 8ماهه دچار سوزش ادراری شده دکتر رفتم اندازه پروستات 26انواعدارومصرف کردم درست نشدم گاها خوب میشه گاها بد کلافه شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر مصطفي دوشنبه ۱۵ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    باسلام ادامه سوال ٣٣٣٩٤٦ كه عرض كردم حجم ٢٨ يا ٢٩ سي سي و ٤٢ ساله و رابطه هم نداشتم تا بحال و ضرري هم فرمودين نداره براي پروستات ، سوال اينست هرزگاهي بعد از ادرار يكي دوقطره مايع شفاف مياد بيرون حساس شدم و ميبينم همش كه مياد يا نه از چي هست ؟ ممكنه گرمي جات باشه يا زمانهايي هم فكر و خيال رابطه جنسي دارم ميتونه دليلش باشه ممنون راهنمايي بفرمايين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      به نظرم شما بیش از حد حساس شدین در این باره میتونه پیشاب باشه به هر حال نیاز به اقدامی از طرف شما نداره
  • تصویر کاربر امین دوشنبه ۱۵ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقای دکتر عزیز و از پارسال درگیر التهاب پروستاتیت هستم و هر بار آنتی بیوتیک میخورم یه مدت خوب میشه بعد دوباره عود می‌کنه تمام زندگی و افکار منو بهم ریخته ترس و استرس از رفتن به دستشویی دارم همش درد نمیدونم چیکار باید بکنم پیشه دوتا دکتر رفتم هر بار آزمایش خون و ادرار میدم که همچین خوبه تجویز آنتی بیوتیک خسته شدم فقط کمکم کنید چیکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی شما دچار التهاب پروستات هستید بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۵ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    با سلام. پدر من ۷۱ سال سن دارن روزی یک عدد قرص تامسولوسین مصرف میکنن. آزمایش و سونوی جدید انجام دادن. ممنون میشم نطرتونو و مقدار مصرف قرص و شرایط پروستات رو لطف کنین بفرمایید. با تشکر از دکتر عزیز.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      یک ماه بعد تست psa تکرار شود
    2. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۴ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      چرا هیچ توضیحی ندادن ؟ یعنی چی یک ماه بعد تکرار ازمایش. از شرایط حرفی نزدن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      مقدار psa اندکی بالاست Psa آزمایش پروستات هست اگر سیر psa افزایشی باشد نیاز به بررسی های بیشتر خواهد بود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۴ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    آقای دکتر می خواستم ویزیت اینترنتی بشم عکس از آزمایش و سونو گرافی در واتساپ فرستادم می خواستم اگر امکان داره ببینید و دارو اگر لازم داره بفرمایید هم پروستات هم کلیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      وضع کنترل دیابت شما خیلی خرابه اولویت اصلی مراجعه به متخصص غدد و کنترل شدید دیابت هست با این وضع شرایط خیلی بدی رو برای شما در آینده متصورم یک ماه بعد تست psa رو تکرار کنید و نتیجه رو بفرستید
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۱۳ مرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر. من 37 سال سن دارم و مجرد هستم.از اواخر سال 1402 طی یک ازمایش چکاپ متوجه بالا بودن psa شدم که حدود 7.6 بود یکماه سلکسیب و تاوانکس مصرف کردم ولی psa شد حدود 8.05 و free pas/psa شد 0.08. پزشک نمونه برداری انجام داد یکی از ازمایشگاه ها با قطعیت به سرطان اشاره نکرد ولی مشکوک بود و ازمایشگاه دوم که بازبینی انجام شد گفتن که التهاب. پزشکم mp mri دستور داد و انجام دادم. جواب ها رو ارسال میکنم خدمتتون ممنون میشم راهنمایی کنید. خیلی نگرانم
    لازم به ذکر که هیچ علائم خاصی هم نداشتم. سی تی شکم و لگن با تزریق و هول بادی اسکن هم انجام شد و نرمال بودن. همچنین تازگی یک ازمایش مربوط به سال 1400 هم که داده بودم پیدا کردم اونجا هم psa حدود 5.4 بود و هربار که سالانه چکاپ میکردم دکتر میگفت یه مقدار جزئی خون تو ادرار هست که چیز خاصی نیست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ مرداد ۳( 1 سال پیش)
      فعلا اقدامی لازم نداره باید تحت نظر باشید چک psa سریال انجام بشه در صورت افزایش شاید نیاز به نمونه برداری مجدد باشه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب