واریکوسل چیست؟

به گشاد شدگی غیر طبیعی شبکه وریدهای بیضه واریکوسل گفته می شود.واریکوسل در 15% مردان بالغ و در سن باروری دیده می شود. در 35 درصد مردان با ناباروری اولیه و 80درصد مردان با ناباروری ثانویه واریکوسل در معاینه پیدا می شود.

علت ایجاد واریکوسل چیست؟

علت واقعی آن نامشخص است. ولی نارسا بودن دریچه های لانه کبوتری و اثر فشاری روی وریدهای بیضه را از علل ایجاد واریکوسل ذکر می کنند.

علامت وجود واریکوسل چیست؟

این مشکل در بیضه چپ شایع است و ممکن است بی علامت یا درد بیضه با فعالیتهای سنگین، سرپا بودن طولانی و ورم بیضه خود را نشان دهد.

روش تشخیص واریکوسل چیست؟ علت واریکوسل

اغلب در معاینه بالینی توسط پزشک به صورت شبکه وریدی گشاد و درهم که با گرفتن و فشار دادن شدت گشاد شده و بیشتر می شود.

امروزه استفاده از سونوگرافی رنگی یا کالر داپلر در تأیید بیماری واریکوسل اغلب استفاده می شود.

اثرات مضر واریکوسل روی اسپرمها یا نطفه که باعث ناباروری میشود چیست؟

عدم گردش خون صحیح در بیضه ها باعث اختلالاتی در تولید نطفه می گردد که عبارتند از:

  • کاهش تعداد اسپرمها
  • افزایش شکل غیرطبیعی اسپرم
  • کاهش حرکت تعداد اسپرمها که مهمترین یافته در واریکوسل می باشد.
  • در موارد شدید از بین رفتن کلی اسپرمها یا آزوسپرمی لازم به یادآوری است که این بیماری شایع ترین علت ناباروری قابل برگشت در مردان می باشد.

روشهای درمانی این بیماری کدامند؟

هیچ درمان دارویی برای آن وجود ندارد. تکنیک عملهای جراحی عبارتند از :

  1. عمل جراحی باز
  2. لاپاراسکوپی

عمل جراحی باز با برش در محل عبور وریدها با دید مستقیم و یا با استفاده از میکروسکوپ انجام می شود.

در عمل جراحی به روش لاپاراسکوپی سه سوراخ نیم سانتی در ناف و کناره های شکم جهت عبور لوله تروکار و دوربین و وسایلهای جراحی داده می شود و وریدهای واریس با بزرگنمایی چندین برابر در تلویزیونها مشخص و قطع میشوند که درصد موفقیت به اندازه عمل جراحی باز ولی درد آن کمتر از عمل جراحی باز است و بیمار به صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری در شب بیمارستان را ترک می کند.

عمل واریکوسل

آیا باعمل جراحی 100% باعث بهبودی ناباروری می شود؟

عمل جراحی  فقط در 50-60% موارد باعث بهبودی کیفیت اسپرم می شود. که بارزترین تغییرات پس از عمل در حرکت اسپرم ایجاد می شود که باعث تقویت حرکت اسپرم می گردد.

عوارض عمل جراحی این بیماری  چیست؟

عوارض پس از عمل نادر و شایع ترین عارضه هیدروسل یا جمع شدن آب در کیسه بیضه است که در صورت رشد پیش رونده آن باید با برش جراحی ترمیم گردد. در موارد نادر آسیب به شریانهای بیضه و واز ممکن است اتفاق بیفتد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

به مطلب امتیازدهید
4 (0%) 1 رای

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمود دوشنبه ۲۱ مرداد ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام. 38 سالمه. فرزند اولم 5و نيم سالشه . شش ماهه که براي فرزند دوم اقدام کرده ايم زير نظر پزشک که قرص هاي q10plus 30. و تاموکسيفين 10 به مدت سه ماه مصرف کرده ايم و جواب آزمايش جديد به اين صورت است. جناب دکتر عزيز لطفا نظر و پيشهاد خودتان را بدهيد. دکتر قبلي ام گفته واريکوسل خفيف داري . اما دکتر جديدام نظر قطعي نداده .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مرداد ۹۸( 1 ماه پیش)
  • تصویر کاربر محمدصادق سه شنبه ۱۵ مرداد ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقاى دكتر ، وقت شما بخير
    آقاى دكتر ، ٢٣ ساله هستم و مجرد ، پارسال عمل واريكوسل درجه ٣ به صورت ميكروسكوپى انجام دادم ، چون در آزمايش ها حركت اسپرم ضعيف بود ، ولى شكل و تعداد نرمال بود ، چن وقت پيش تيرهاى خيلى شديدى احساس كردم و مجددا نزد دكتر رفتم ، پس از معاينه ، سونو ى آزمايش اسپرم عود واريكوسل تشخيص داده شد ، در ضمن حركت اسپرم ١ درصد بود ، دوباره عمل كردم ، الان آقاى دكتر وقتى خودم فشار شكمى وارد ميكنم و سرفه ميكنم ، اندازه رگ ها تغيير ميكنه و بزرگ ميشه ، آيا دوباره عود كرده ؟ اگه عود كرده دليلش چيه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مرداد ۹۸( 1 ماه پیش)
      این طبیعی است ونیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر فیاض شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    اقای دکتر ما حدود یکسال و نیمه برای بچه اقدام کردیم ولی نشد،
    بعدازانجام ازمایش اسپرم ومعاینه توسط اورولوژیست معلوم شد واریکوسل جزیی دارم،که گفتن باید عمل بشی،هزینه عمل2500وهزینه داروها 600تومن میشه که برای بنده هزینه بالایی هستش(البته به صورت خصوصی)
    حالا میخواستم بدونم هزینه عمل توو بیمارستان های طرف قرارداد تأمین اجتماعی چقدره؟
    واین که شما خودتون با چه بیمارستان های همکاری میکنید،ایا توو کرج هستید چون خودم کرجم،وجسارتا اگر توو کرج نیستید آیا دکتر خوبی رو توو کرج میشناسید که بتونم باتأمین اجتماعی پیش ایشون جراحی کنم؟
    بعد اینکه ایا واقعا نیازی به عمل دارم یانه؟چون دکتر گفتن حرکت اسپرم هات خیلی هم بدنیست،دردی هم ندارم،33سال سن دارم وفرزندی ندارم،ازطرفی از عوارض بعدازعمل میترسم چون کارم سنگینه ومیترسم بعدازعمل مشکلات بدتری برام پیش بیاد،از طرفی هم میخام هرچه زودتر بچه دارشم چون 6ساله ازدواج کردم
    ازمایش اسپرم رو برای شما میفرستم،دکتر بنده گفتن باوجود این واریکوسل هم احتمال بچه دارشدنم هست،ایا دارویی هست که اسپرم رو تقویت کنه که دیگه نیازی به عمل نباشه
    اقای دکتر لطفا راهنمایی کنید چون واقعا ذهنم درگیر این موضوع شده
    خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر فیاض سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 2 ماه پیش)
      ه
    2. تصویر کاربر فیاض چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 2 ماه پیش)
      چراسوال بنده روپاسخ نمیدید هزینه رو هم پرداخت کردم؟؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 2 ماه پیش)
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰ بیایید با دفترچه کارتان را انجام دهم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حجت شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام.من ۳سال ونیم شده بچه دارنشدم.حاملگی برای خانومم،اتفاق افتاده امامتاسفانه سقط شدن.خودم واریکوسل گرید۳داشتم وازهردوبیضه عمل شدم.امابازهم بچه دارنشدم.والان ۲سال بعدازعمل کلا حاملگی اتفاق نمیفته.خانومم کاملا سالمه.به نظرشمامشکل ازکجاست؟؟امکان برگشت واریکوسل واسه من هست یاخیر؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 2 ماه پیش)
      یک بار عمل کافی است
  • تصویر کاربر آریااا جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر ببخشید سوال مهمی داشتم همسر من تو ازمایش زده ازوسپرمیا میخواستم ببینم راهی وجود داره برای بچه دار شدن یا نه؟شنیدم جدیدا عمل های جراحی جدیدی هست، لطفا پاسخ بدید و اینکه چطور نوبت شمارو بگیریم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 3 ماه پیش)

      فقط نمونه برداری وای وی اف

    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ خرداد ۹۸( 3 ماه پیش)

      فقط نمونه برداری وای وی اف

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علي دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۸( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام جناب آقاي دكتر 25 سال دارم و حدود يك هفته است بيضه سمت چپم درد مي كند به دكتر مراجعه كردم و آزمايش و سونوگرافي دادم قطر آن 3/6 است آيا نياز به عمل دارم و گريد آن چند است با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۸( 4 ماه پیش)

      سلام بیایید ببینم02122642744

  • تصویر کاربر ابوالفضل یکشنبه ۵ خرداد ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت شما بخیر
    بنده در سال 91 جراحی واریکوسل بیضه چپ انجام دادم وحدود چهارماه پیش در باشگاه وزنه زدم ودچار فتق اینگوینال indirect شدم که جراحی انجام دادم . از آن زمان رگهای بیضه از قبل بزرگتر شده اند که سونو گرافی انجام دادم که در سونو در مانور والسالوا به رگهایی به اندازه حداکثر2/2 میلی متر اشاره شد که برگشت خون حداکثر چهار ثانیه ای دارند . آقای دکتر این مسئله باعث نگرانی من شده آیا نیاز به عمل مجدد دارم وآیا به درجه بالاتر تبدیل میشود؟در ضمن جراحی فتق امکان دارد موجب عودواریکوسل شده باشد؟ ویا وزنه زدن؟ بنده در صدد ازدواج هستم و آیا لازم است این موضوع را به همسر آینده ام بگویم.قبل از عمل و اینکه رکها به این اندازه متورم بشوند آزمایش اسپرم دادم که خوب بود. با تشکر از شما. تصویر سونوگرافی رو هم برای شما ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۸( 4 ماه پیش)
    2. تصویر کاربر ابوالفضل دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۸( 4 ماه پیش)
      آ قای دکتر در مورد رگهای 2/2 که برگشت چها ثانیه ای دارند و متورم شدن نسبت به قبل چطور؟ من ازمایش رو قبل از جراحی فتق انجام دادم و احساس میکنم قبل تورم کمتر بود.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۸( 4 ماه پیش)
      با معاینه قطعی میشود
    4. تصویر کاربر ابوالفضل سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۸( 4 ماه پیش)
      چه چیزی با معاینه قطعی میشود؟ایا واریکوسل من عود کرده؟با توجه به رگهای2/2 و برگشت خون اشاره شده، شما در پستهای دیگر مشابه اشاره به این مسئله داشتید که سونو بعد از عمل همیشه گزارش عود میکند،خالا ایا بلند کردن بار سنگین موجب عود شده ویا جراحی فتقی که انجام دادم با توجه به کشش کورد در هنگام جراحی میتواند تاثیر گذار باشد؟ و واریکوسل یکطرفه سمت مقابل راهم تحت تاثیر قرار میدهد؟ بیضه ام اط طرف مقابل نرم تر شده است
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۸( 4 ماه پیش)

      ازمایش اسبرم دهید اکر نرمال باشد دیگر اقدامی نمیخواهد

    6. تصویر کاربر ابوالفضل دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۸( 4 ماه پیش)
      آ قای دکتر جراحی فتق چند درصد امکان اختلال در اسپرم داشته و چه تاثیری روی سلامت بیضه دارد و تا چند وقت بعد از عمل این تاثیر مشخص میشود؟
      واگر آ زمایش اسپرم نرمال نبود چه باید کرد؟ایا مجدد میتوان عمل کرد یا عمل مجدد باعث از دست دادن بیضه میشود؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ خرداد ۹۸( 3 ماه پیش)

      اصولا عمل دوم موثر نمیباشد

    8. تصویر کاربر ابوالفضل شنبه ۴ خرداد ۹۸( 3 ماه پیش)
      سلام آقای دکتر تشکر از شما بابت توجهی که دارید.
      آ قای دکتر جراحی فتق چند درصد امکان اختلال در اسپرم داشته و چه تاثیری روی سلامت بیضه دارد و تا چند وقت بعد از عمل این تاثیر مشخص میشود؟؟اگر به شریانها اسیب وارد شده باشد بیضه هم کوچک میشود؟ واین تاثیر بعد چند ماه نمایان میشود؟
    9. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ خرداد ۹۸( 3 ماه پیش)

      از نظر من اگر الان مشکل ندترید دیگر در اینده جای نگرانی نخواهد بود

    10. نمایش سایر 8 پاسخ
  • تصویر کاربر گل سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر همسرم ازمايش اسپرم داده جهش سريع رو به جلو ٠ و جهش حركت اهسته ٥ درصد و ٢٥ درصد حركت بدون جلو و بدون حركت ٧٥ درصد و تعداد١١ ميليون و در حجم ٣٣ ميليون اسپرم و ٦٩ درصد زنده فرمولوژي ٢ درصد نرمال چسبندگي ٠ درصد فروكتوز ٠ درصد رنگ هم سفيد و بقيه چيزها نرمال تمام ازمايش هرموني پرولاكتين و تيروئيد lhو تستسترون همه طبيعي و تو سونوگرافي واريكوسل متوسط دو بيضه چپ ديده شده و همه ازمايش ها در مركز ناباروري انجام شده .... والان تشخيص دازن فقط جراحي ميكروسكوپي انجام بدن... ميخواستم ببينم با قرص يا روش ديگري درست ميشه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 5 ماه پیش)
      زمانی باید عمل کنید که ۲سال. مداوم اقدام بکنید ونتیجه منفی باشد
  • تصویر کاربر ashkan چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام
    2ماه پیش جهت معاینه واریکسل خدمت رسیدم بعد از انجام سونوگرافی فرمودید چند ماه صبر کن بعد تصمیم بگیریم.نتیجه سونوگرافی را ارسال کردم خدمت شما که اگر لازم است جهت عمل هماهنگ کنم.ممنونم از وقتی که می گذارید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 5 ماه پیش)
  • تصویر کاربر شروین دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    من سنم 36 و همسرم 33 ساله و 5 ماهه که ماهیی دوبار حدودا اقدام کردیم ولی بچه دار نشدیم متخصص اورولوژی معاینه کرد و گفت واریکوسل ندارم ، کپسول کانت بوست و ال کارنیتین و کتوتیفن و تاموکسیفن رو دو ماه مصرف کردم و آزمایش جدید رو پس ازمصرف دارو خدمتتون همراه با ازمایش قبلی فرستادم ممنون میشم نظرتون رو بدونم و آیا تغییرات مثبت بوده یا نه ؟ آیا میتونیم برای بارداری اقدام کنیم ؟ آیا احتمال سقط وجود داره ؟.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 ماه پیش)
    2. تصویر کاربر شروین شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 ماه پیش)
      با سلام
      آزمایش های اسپرموگرام رو خدمتتون ارسال کردم لطفا نظرتون رو پس از مصرف دارو که آزمایش دوم هست بفرمایید
    3. تصویر کاربر شروین شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 5 ماه پیش)
      Viscosity normal
      semen valume 1
      semen ph 7.8
      concentration 65
      total count 65
      total motility 68
      progressive type A 6
      progressive type B 32%
      total progresive (A+B) 38%
      nonprogressive type c 28%
      immotile 32
      total normality 2
      abnormal 98
      head 98
      tail 11
      immature 19
      lowacrosome 40
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 5 ماه پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر