جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

لاپاراسکوپی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروز شعار عالم جراحی انجام عملهای بزرگ از طریق شکاف های کوچک می باشد.در این راستا عملهای لاپاراسکوپی روز به روز جایگاه خاص خود را پیدا می کنند. لاپاراسکوپی چیست؟ لاپاراسکوپی نوعی روش جراحی است که به جراح این امکان را می دهد تا بدون نیاز به ایجاد برش های بزرگ در پوست، به داخل شکم (شکم) و لگن دسترسی پیدا کند.

در عمل لاپاراسکوپی با عبور لوله های باریکی به نام تروکار و عبور وسایلهای جراحی از قبیل نور، دروبین، پنس و قیچی تمام مراحل عمل در درون شکم و بدون برش بدرستی و با بزرگنمایی محل عمل در تلویزیون انجام می شود.

روش انجام لاپاراسکوپی چگونه است؟

ابتدا با بیهوشی عمومی یا نخاعی بسته به نوع جراحی، استفاده از سوزن مخصوص یا تروکار که ابتدا در ناحیه ناف وارد شکم می شود گاز را وارد حفره شکمی می کنیم و سپس با عبور دوربین به داخل شکم و بزرگنمائی چند برابر آن در تلویزیون لوله های تروکار بعدی بسته به نوع عمل و محل عمل گذاشته می شود و با عبور وسایل جراحی مخصوص لاپاراسکوپی از قبیل قیچی، کوتر، پنس و غیره تمام مراحل عمل جراحی به روش بسته انجام می شود.

طول عمل لاپاراسکوپی چقدر است؟

بسته به نوع عمل و مهارت جراح زمان عمل از چند دقیقه برای عمل‌های تشخیصی مانند: بیضه پایین نیامده – کیست و واریکوسل تا 3-5 ساعت برای عملهای بزرگ مثل جراحی سرطان پروستات و تومورهای بیضه متغیر است.

لاپاراسکوپی

عوارض عمل جراحی لاپاراسکوپی چیست؟

مثل تمام عملهای جراحی، لاپاراسکوپی نیز عوارض خودش را دارد که اغلب ناچیز و قابل کنترل هستند از جمله:

  • عفونت محل تروکارها
  • آسیب به احشاء مجاور از قبیل روده – کبد – طحال که بسیار ناچیز و با درصد پایین همراه هستند.
  • خونریزی از رگهای بزرگ و تبدیل به عمل جراحی باز که با افزایش مهارت جراح از درصد آن کاسته می شود.

حسن عمل لاپاراسکوپی به عمل جراحی باز چیست؟

در روش لاپاراسکوپی عمل های جراحی بدون شکاف بزرگ پوستی تنها با چند بخیه در محل ورودی لوله های تروکار انجام می شود. زیبائی پوست، درد کمتر و بستری کمتر در بیمارستان و برگشتن سریع به کار و روزمره های زندگی از محاسن لاپاراسکوپی نسبت به عمل جراحی باز می باشند.

درصد موفقیت های عمل لاپاراسکوپی چقدر است؟

با افزایش مهارت جراح و گذراندن دوره تکمیلی آموزش لاپاراسکوپی اغلب عملها با درصد بالا و معادل عملهای جراحی باز انجام می شود.

چه عملهایی در رشته ارولوژی یا جراحی کلیه و مجاری ادراری با لاپاراسکوپی انجام می شود؟

امروزه بیش از 90درصد عملهای جراحی ناحیه لگن و شکم با لاپاراسکوپی قابل انجام است که در ارولوژی شامل: براشتن کلیه های سرطانی- برداشتن کلیه هایی که خاموش هستند

  • رفع محل تنگی حالب و کلیه ها که یکی از شایعترین ناهنجاریهای در کلیه ها می باشند
  • خارج کردن سنگهای بزرگ حالب
  • کاشتن مجدد حالبها به مثانه
  • برداشتن غده سرطانی پروستات
  • عمل جراحی واریکوسل که شایعترین علت ناباروری مردان است.
  • کیستهای بزرگ کلیه
  •  عمل جراحی RPLND که برای درمان سرطان بیضه انجام می شود.

لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی نفرکتومی (برداشتن کلیه ها)

در این روش کلیه های سرطانی وغیر سرطانی که کار نمی کنند بدون شکاف بزرگ، درد پهلو و برداشتن دنده ها که خود باعث افزایش درد پهلو و گهگاهی فتق محل عمل می شود، کلیه را از شکاف باریک و کوچک خارج می کنیم. به علت شکاف کوچک محل عمل پس از عمل جراحی بیمار درد کمتری نسبت به عمل جراحی باز داشته و سریعتر از بیمارستان مرخص گردیده و به کار خود بر می گردد.

بخیه های محل عمل 3-5 روز بعد خارج می شود و به بیمار توصیه می شود در صورت داشتن هر گونه مشکلی با محل جراحی تیم پزشکی در ارتباط باشد. همچنین لازم به ذکر است که کلیه های سرطانی در مراحل شورع و پائین سرطان با روش لاپاراسکوپی کاملاً قابل درمان بوده و در بسیاری از مواقع فقط قسمت سرطانی برداشته می شود و نیاز به برداشتن کل کلیه ها نیست. در کلیه های خاموش که باعث فشار خون و عفونت های ادراری می گردند با این روش بدون شکاف بزرگ خارج می شوند.

لاپاراسکوپیک پیلوپلاستی

تنگی محل حالب به لگنچه (UPJ) که اغلب مادرزادی بوده و در جنس مذکر و در طرف چپ اتفاق می افتد جزء بیماریهای بسیار شایع در ارولوژی می باشد که حتی در سونوگرافی دوران جنینی قابل کشف می باشد. بسته به شدت تنگی و یک طرفه یا دوطرفه بودن آن و همچنین زمان تشخیص به علت انسداد مادرزادی موجود فعالیت کلیه به درجاتی تحت تأثیر قرار گرفته و خراب می شوند.

علامتهای UPJ یا تنگی محل انسداد حالب به لگنچه ممکن است با درد پهلو، عفونت های ادراری، وجود خون در ادرار یا به صورت اتفاقی کشف می شوند و با توجه به اهمیت فوق به والدین توصیه می گردد در سنین پائین حتماً حداقل یکبار سونوگرافی از بچه ها را انجام دهند. هر چه شدت انسداد بیشتر و زمان تشخیص دیرتر باشد آسیب به کلیه ها بیشتر و غیر قابل برگشت خواهد بود.

برای بررسی بیشتر UPJO و تصمیم به عمل جراحی یا پیگیری آن از سونوگرافی، IVP و DTPA اسکن استفاده می شود. روشهای مختلفی برای درمان UPJO وجود دارد که از آن جمله به عمل جراحی باز، اندوپیلوتومی از بالا و پائین و گشاد کردن با بالون می توان اشاره کرد.

در حال حاضر 2 روش عمل جراحی باز و لاپاراسکوپی بالاترین درصد موفقیت را دارد. حسن عمل لاپاراسکوپی جلوگیری از برش بزرگ روی پهلوها، درد کمتر و بهبودی سریع تر می باشد. تمام تکنیکهای عمل جراحی باز برای UPJO به روش لاپاراسکوپی قابل انجام می باشد.

در روش لاپاراسکوپی محل تنگی حالب به لگنچه قطع شده و برداشته می شود و قسمت گشاد حالب به لگنچه پیوند داده شده و با نخ ظریف ویکریل 4صفر دوخته می شود و یک عدد سوند دابل جی در حالب و کلیه ها قرار داده شده و 4 هفته بعد به صورت سرپایی خارج می شود.

ویدیو جراحی لاپاراسکوپی

 

درصد موفقیت عمل لاپاسکوپیک پیلوپلاستی

بسته به طول تنگی و سابقه جراح فرق می کند در مراکز جراحی مجهز تر و جراحان با سابقه عملهای زیاد لاپاراسکوپی درصد موفقیت بالای 90درصد باشد.

چه کارهایی برای پی گیری و ارزیابی موفقیت عمل ضروری است؟

بهترین وسیله برای ارزیابی درصد موفقیت و باز شدن محل انسداد انجام ایزوتوپ اسکن از نوع DTPA با تزریق لازیکس است که در صورت تخلیه کلیه عمل جراحی موفقیت آمیز بوده است.

 

لاپاراسکوپی_1

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.7/5 - (37 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمدامین دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 569 مشاهده پرسش
    باسلام
    بنده 18 ساله هستم دچار بیمار واریکوسل بیضه سمت چپ شدید و بیضه سمت راست خفیف شدم
    معافیت سربازی بهم تعلق میگیره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 7 سال پیش)
      نميدانم
  • تصویر کاربر محمدرضایی دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر 7روز پیش عمل واریکوسل دوطرفه انجام داده ام قبلا بیضه سمت چپم درد میکرد اما الان دوتا بیضه ام درد میکنه,احساس میکنم بزرگ هم شدن .درضمن بیضه هام هم گرم هستن, دمای بدنم هم بالاست. اینجا هم دکتر متخصص در دسترس نداریم ممنون میشم کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 7 سال پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام میخواستم بدونم عوارض عمل وارکسل چی هستش چون من عمل کردم چند روز واحساس میکنم بیضم یکم بزرگ شده ولی دردی ندارم باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ آبان ۹۵( 7 سال پیش)
      از دكتر خودتان
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    منظور ازمیکرولیتیاز۲/۵م.م در پل فوقانی کلیه چیست؟؟راه های برطرف کردن این مشکل چیست؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 7 سال پیش)
      نياز به درمان نزارد
  • تصویر کاربر کاظم یکشنبه ۱۱ مهر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    سلام 1-این عفونت میکرب است یا قارچ2-مدت 10 ماه است مبتلا هستم با درو در مان نمیشود چه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ مهر ۹۵( 7 سال پیش)
      بايد بررسي شود
  • تصویر کاربر قادر یکشنبه ۱۱ مهر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر من یک سال قبل عمل واریکوسل انجام داده ام که آزمایش قبل از عمل و 6ماه بعد از عمل و یک سال بعد از عمل به حضور ارسال می شود.خواهشمند است راهنمایی فرمائید که آیا عمل واریکوسل بر من تاثیر کرده یانه؟وهمچنین چند درصد احتمال داره من طبیعی بچه دار بشم
    آزمایش قبل از عمل مورخه 94.5.11
    آزمایش 6ماه بعد از عمل95.5.21
    آزمایش یک سال بعد از عمل95.7.5
    تاریخ آزمایش هارا نوشتم که از عکسها ترتیب آزمایش ها معلوم باشد
    یه دنیا تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ مهر ۹۵( 7 سال پیش)
      يك بار عمل كافي است ديگر عمل نميخواهد
  • تصویر کاربر سیدامیر جمعه ۹ مهر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    باسلام.بندہ برج ۸پارسال بہ دلیل ناباروری آزمایش اسپرموگرام دادم و متوجہ شدم کہ کم تحرکی اسپرم دارم.تعداداسپرم۹۰میلیون وتحرک۱۵درصد.باانجام سنو واریکوسل متوسط بیضہ چپ مشاھدہ شد.پس از آن طی درمان دارویی قرارگرفتم وھمسرم باردار شد ولی متاسفانہ ۷ھفتہ سقط شد.پس از ان دوبارہ بہ دکتر مراجعہ کردم و امپول اچ سی جی ۱۵عدد ھفتہ ای یک عدد.کہ ھفتہ پیش تمام شدن.این ھفتہ ازمایش دادم کہ بسیار بد بود.تعداد۱۴میلیون.تحرک ۵%.سوال من این است کہ آیادرمان دارویی پاسخگوخواھد بود یا باید حتما عمل شوم؟امید بعداز عمل چقدر است؟بخدا داریم دیوونہ میشیم.ضمنا دوسال اقدام بہ بارداری کردیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ مهر ۹۵( 7 سال پیش)
      بهترين راه درمان عمل است
  • تصویر کاربر نوروزی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 719 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب بدلیل گرفتاری بیماری لوپوسی دارای دفع پروتیین از کلیه به میزان 4000 میلی گرم میباشم برای پایین اوردن سیستم ایمنی از قرصی بنام مای فورتیک 360 استفاده میکنم اما کماکان دفع پروتین من بالاست البته بدلیل عدن مصرف درست دارو این مشکل ادامه پیدا کرده در ضمن روزانه 6 عدد پردینیزولون 5 میلی لوازارتان هیدروکسی کلروکین 200 یک روز در میان کلسیتریول 1 عدد کلسیم مصرف میکنم سوالم این هست که با توجه به دفع بالای پروتیین از کلیه و شعله ور بودن بیماری ایا درمان دارویی موثرتر و سریعتر و بی خطر تری وجود ندارد؟ایا با طی چه مدت دارو میتوان بر این بیماری فایق امد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ شهریور ۹۵( 7 سال پیش)
      كار من نيست
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    باسلام
    جوانی 24 ساله هستم ، از بیضه هام سونو انجام دادم ، هردو بیضه ها واریکسل دارند . بیضه چپ با گرید 2 و بیضه راست با گرید 1 ، ایا واریکسل بیضه راست مشکوک و نیاز به پیگری های بعدی نمی باشد ، چون ابتلا شدن بیضه راست کمتر است .
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 7 سال پیش)
      نياز به عمل نيست
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    بنده به مدت یکماه دوچار خارش مضمن سرآلت بودم ولی بعد از مدتی این موضوع تشدید شد و به دکتر مراجعه نمودم دکتر در معاینه اولیه 8 عدد آمپول آمیکاسین 500 و 60عدد قرص آفلوکینول و 60 عدد کپسول سولفات روی دادند که باید بنده و خانمم با هم از آنها استفاده می نمودیم
    بعداز تزریق آمپولها متاسفانه روی کلاهک آلت منطقه ای سیاهی به وجود آمد و کم کم پوست آن از بین رفت و شروع به ترشع مایع سفت و لزج و زرد رنگی کرد
    بعداز مراجعه مجدد به دکتر کپسولی با نام ایتراکونازول یا مایکومیس100 نسخه نمود که آن را نیز مصرف نمودم ولی متاسفانه همچنان آن زخم باقیست و ترشحات همچنان ادامه دارد و مجدد کرم کنتراکتیوبکس دادند که بازم افاقه نکرد
    اگر امکان دارد بنده را راهنمایی نمائید که باید چه کنم ، آیا باید دکترم را عوض کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ شهریور ۹۵( 7 سال پیش)
      بايد ببينم
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…
چرا باید یورودینامیک یا نوار مثانه انجام بدهیم؟ تست یورودینامیک میزان ذخیره و ترشح ادرار را در…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر