جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

لاپاراسکوپی چیست؟

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروز شعار عالم جراحی انجام عملهای بزرگ از طریق شکاف های کوچک می باشد.در این راستا عملهای لاپاراسکوپی روز به روز جایگاه خاص خود را پیدا می کنند. لاپاراسکوپی چیست؟ لاپاراسکوپی نوعی روش جراحی است که به جراح این امکان را می دهد تا بدون نیاز به ایجاد برش های بزرگ در پوست، به داخل شکم (شکم) و لگن دسترسی پیدا کند.

در عمل لاپاراسکوپی با عبور لوله های باریکی به نام تروکار و عبور وسایلهای جراحی از قبیل نور، دروبین، پنس و قیچی تمام مراحل عمل در درون شکم و بدون برش بدرستی و با بزرگنمایی محل عمل در تلویزیون انجام می شود.

روش انجام لاپاراسکوپی چگونه است؟

ابتدا با بیهوشی عمومی یا نخاعی بسته به نوع جراحی، استفاده از سوزن مخصوص یا تروکار که ابتدا در ناحیه ناف وارد شکم می شود گاز را وارد حفره شکمی می کنیم و سپس با عبور دوربین به داخل شکم و بزرگنمائی چند برابر آن در تلویزیون لوله های تروکار بعدی بسته به نوع عمل و محل عمل گذاشته می شود و با عبور وسایل جراحی مخصوص لاپاراسکوپی از قبیل قیچی، کوتر، پنس و غیره تمام مراحل عمل جراحی به روش بسته انجام می شود.

طول عمل لاپاراسکوپی چقدر است؟

بسته به نوع عمل و مهارت جراح زمان عمل از چند دقیقه برای عمل‌های تشخیصی مانند: بیضه پایین نیامده – کیست و واریکوسل تا 3-5 ساعت برای عملهای بزرگ مثل جراحی سرطان پروستات و تومورهای بیضه متغیر است.

لاپاراسکوپی

عوارض عمل جراحی لاپاراسکوپی چیست؟

مثل تمام عملهای جراحی، لاپاراسکوپی نیز عوارض خودش را دارد که اغلب ناچیز و قابل کنترل هستند از جمله:

  • عفونت محل تروکارها
  • آسیب به احشاء مجاور از قبیل روده – کبد – طحال که بسیار ناچیز و با درصد پایین همراه هستند.
  • خونریزی از رگهای بزرگ و تبدیل به عمل جراحی باز که با افزایش مهارت جراح از درصد آن کاسته می شود.

حسن عمل لاپاراسکوپی به عمل جراحی باز چیست؟

در روش لاپاراسکوپی عمل های جراحی بدون شکاف بزرگ پوستی تنها با چند بخیه در محل ورودی لوله های تروکار انجام می شود. زیبائی پوست، درد کمتر و بستری کمتر در بیمارستان و برگشتن سریع به کار و روزمره های زندگی از محاسن لاپاراسکوپی نسبت به عمل جراحی باز می باشند.

درصد موفقیت های عمل لاپاراسکوپی چقدر است؟

با افزایش مهارت جراح و گذراندن دوره تکمیلی آموزش لاپاراسکوپی اغلب عملها با درصد بالا و معادل عملهای جراحی باز انجام می شود.

چه عملهایی در رشته ارولوژی یا جراحی کلیه و مجاری ادراری با لاپاراسکوپی انجام می شود؟

امروزه بیش از 90درصد عملهای جراحی ناحیه لگن و شکم با لاپاراسکوپی قابل انجام است که در ارولوژی شامل: براشتن کلیه های سرطانی- برداشتن کلیه هایی که خاموش هستند

  • رفع محل تنگی حالب و کلیه ها که یکی از شایعترین ناهنجاریهای در کلیه ها می باشند
  • خارج کردن سنگهای بزرگ حالب
  • کاشتن مجدد حالبها به مثانه
  • برداشتن غده سرطانی پروستات
  • عمل جراحی واریکوسل که شایعترین علت ناباروری مردان است.
  • کیستهای بزرگ کلیه
  •  عمل جراحی RPLND که برای درمان سرطان بیضه انجام می شود.

لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی نفرکتومی (برداشتن کلیه ها)

در این روش کلیه های سرطانی وغیر سرطانی که کار نمی کنند بدون شکاف بزرگ، درد پهلو و برداشتن دنده ها که خود باعث افزایش درد پهلو و گهگاهی فتق محل عمل می شود، کلیه را از شکاف باریک و کوچک خارج می کنیم. به علت شکاف کوچک محل عمل پس از عمل جراحی بیمار درد کمتری نسبت به عمل جراحی باز داشته و سریعتر از بیمارستان مرخص گردیده و به کار خود بر می گردد.

بخیه های محل عمل 3-5 روز بعد خارج می شود و به بیمار توصیه می شود در صورت داشتن هر گونه مشکلی با محل جراحی تیم پزشکی در ارتباط باشد. همچنین لازم به ذکر است که کلیه های سرطانی در مراحل شورع و پائین سرطان با روش لاپاراسکوپی کاملاً قابل درمان بوده و در بسیاری از مواقع فقط قسمت سرطانی برداشته می شود و نیاز به برداشتن کل کلیه ها نیست. در کلیه های خاموش که باعث فشار خون و عفونت های ادراری می گردند با این روش بدون شکاف بزرگ خارج می شوند.

لاپاراسکوپیک پیلوپلاستی

تنگی محل حالب به لگنچه (UPJ) که اغلب مادرزادی بوده و در جنس مذکر و در طرف چپ اتفاق می افتد جزء بیماریهای بسیار شایع در ارولوژی می باشد که حتی در سونوگرافی دوران جنینی قابل کشف می باشد. بسته به شدت تنگی و یک طرفه یا دوطرفه بودن آن و همچنین زمان تشخیص به علت انسداد مادرزادی موجود فعالیت کلیه به درجاتی تحت تأثیر قرار گرفته و خراب می شوند.

علامتهای UPJ یا تنگی محل انسداد حالب به لگنچه ممکن است با درد پهلو، عفونت های ادراری، وجود خون در ادرار یا به صورت اتفاقی کشف می شوند و با توجه به اهمیت فوق به والدین توصیه می گردد در سنین پائین حتماً حداقل یکبار سونوگرافی از بچه ها را انجام دهند. هر چه شدت انسداد بیشتر و زمان تشخیص دیرتر باشد آسیب به کلیه ها بیشتر و غیر قابل برگشت خواهد بود.

برای بررسی بیشتر UPJO و تصمیم به عمل جراحی یا پیگیری آن از سونوگرافی، IVP و DTPA اسکن استفاده می شود. روشهای مختلفی برای درمان UPJO وجود دارد که از آن جمله به عمل جراحی باز، اندوپیلوتومی از بالا و پائین و گشاد کردن با بالون می توان اشاره کرد.

در حال حاضر 2 روش عمل جراحی باز و لاپاراسکوپی بالاترین درصد موفقیت را دارد. حسن عمل لاپاراسکوپی جلوگیری از برش بزرگ روی پهلوها، درد کمتر و بهبودی سریع تر می باشد. تمام تکنیکهای عمل جراحی باز برای UPJO به روش لاپاراسکوپی قابل انجام می باشد.

در روش لاپاراسکوپی محل تنگی حالب به لگنچه قطع شده و برداشته می شود و قسمت گشاد حالب به لگنچه پیوند داده شده و با نخ ظریف ویکریل 4صفر دوخته می شود و یک عدد سوند دابل جی در حالب و کلیه ها قرار داده شده و 4 هفته بعد به صورت سرپایی خارج می شود.

ویدیو جراحی لاپاراسکوپی

 

درصد موفقیت عمل لاپاسکوپیک پیلوپلاستی

بسته به طول تنگی و سابقه جراح فرق می کند در مراکز جراحی مجهز تر و جراحان با سابقه عملهای زیاد لاپاراسکوپی درصد موفقیت بالای 90درصد باشد.

چه کارهایی برای پی گیری و ارزیابی موفقیت عمل ضروری است؟

بهترین وسیله برای ارزیابی درصد موفقیت و باز شدن محل انسداد انجام ایزوتوپ اسکن از نوع DTPA با تزریق لازیکس است که در صورت تخلیه کلیه عمل جراحی موفقیت آمیز بوده است.

 

لاپاراسکوپی_1

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.7/5 - (37 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، من 6 روز پیش عمل واریکسل انجام دادم که از اون روز تا به حال هنوز جای عمل درد میکنه و صبح ها که از خواب بیدار میشم متوجه تورم زیاد در ناحیه بیضه میشم تا بعد ادرار از بین میره، بعد از 6 روز از عمل هنوز نمیتونم شلوار پام کنم و دکمه رو ببندم به خاطر درد جای عمل، از طرفی مشکل نعوظ داشتم که دکتر میگفت به خاطر واریکسل هست، میخوام بدونم باید بازم به پزشک مراجعه کنم و آیا اختلال در نعوظ من با این عمل رفع خواهد شد؟
    ممنون و خسته نباشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 9 سال پیش)
      بله طبیعی است
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    باسلام
    من در بیمارستان میلاد عمل واریکوسل روی بیضه چپم انجام دادم. می خواستم بدونم اگر این عمل بد انجام شده باشه چون تعداد اسپرم ها نسبت به قبل لز عمل کمتر شده پس بیضه ی سمت راست چی؟ مگه بیضه ی سمت راست تولید اسپرم نمی کنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 9 سال پیش)
      یکبار عمل کافی است
  • تصویر کاربر آرش شنبه ۲۲ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده واریکسل درجه یک سمت چپ دارم ،بیضه سمت چپم کوچکتر از گذشته شده (طبق ریپورت سونولوژیست) هفته گذشته دو بار آزمایش اسپرم دادم در آزمایشگاه رویان لطفا نظرتون رو راجع به آزمایش اینکه مشکل دارد یا نه و اینکه باید عمل کنم یا نه بفرمایید. از لطف شما سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      ازدواج کرده اید؟
    2. تصویر کاربر آرش شنبه ۲۲ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      خیر ازدواج نکردم ، اینکه بیضه ام از گذشته مقداری کوچکتر شده نگرانم کرده می ترسم این روند ادامه پیدا کنه ، طلفا راهماییم کنید تشکر
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مانیا دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    جناب دکتر قبلا هم از شما سوالاتی پرسیده بودم در مورد تکرر ادرارم من فروردین 93 ماه آزمایش ادرار دادم که قدری خون داخلش بود
    color : Yellow
    appearance : semi - clear
    1022: specific gravity
    5 : Ph
    protein : negative
    glucose : negative
    ketone : negative
    bilirubin : negative
    urobilinogen : negative
    nitrite : negative
    blood / hgb : trace
    W.B.C : 2- 3
    R.B.C : 2-3
    epithelial cell : 3-4
    bacteria : Few
    Mucus : negative
    casts : negative
    crystals : negativ
    من قبل ادرار سونو دکلیه پر و خالی داده بودم و همچنین ماهای قبلش یعنی اسفند دی سونو کلیه دادم و همچنین شکم و لگن بعد اینکه خون پیدا شد با اینکه دکتر گفت سونو انجام نده دوباره ادرار بعد سه روز انجام بده ولی من بخاطر مشکلات اظطرابیم دوباره سونو کلیه دادم خداروشکر سالم بود قرصی که صورتی رنگ برای تکرر مینویسن خوردم بهتر شدم حالا دوباره برگشته این حالتهام البته مثل قبل نیست ادرارم کمتر شده یعنی مقادیر کمتری دفع میکنم تو ادرارم که با چشم خون ندیدم ولی سر مثانم سوزش داره + کمرم احساس سنگینی میکنم همش فکر میکنم نکنه تومور رشد کردست هم کمر هم پهلو ها دو روزه البته این احساس سنگینی بهم دست داده با اینکه 20 خرداد سونو شکم و لگن دادم که کلیه ها نرمال بودن و بقیه اعضا . الانم باید باز ادرار بدم دکتر خیلی منو ترسونده میگه تو هربار تکرر میگیری باید ادرار بدی . جناب دکتر حتی رو ندارم برم سونو بدم از بس که دکترش گفته پولت زیاده این همه میای واسه سونو :(
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      نیاز به اقدامی نیست
  • تصویر کاربر سارا جمعه ۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دکتر من و همسرم شانزده سال است ازدواج کرده ایم و یک دختر 12 ساله داریم 2 سال است تصمیم به بچه دار شدن مجدد گرفتیم ولی نتیجه نگرفتیم به همین دلیل تصمیم گرفتیم هردو آزمایش و سونو بدهیم.با کمال تعجب دیدیم نتیجه 2 بار آزمایش همسرم آزواسپرم شده.به نظر شما چه عاملی باعث این اتفاق شده؟آیا مورد اینجوری داشتید؟علتش چی بوده؟درمان شده؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      نامعلوم باید بررسی شود
    2. تصویر کاربر سارا جمعه ۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      آیا مورد اینجوری داشتین؟بدون بررسی هیچ حدسی نمیتونین بزنین؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی جمعه ۳۱ مرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    آقای دکتر، بنده حدود دو هفته پیش عمل واریکوسل انجام داده ام. یه موضوعی که بعد از عمل پیش آمده و بنده هم نمی توانم حضوری مطرحش کنم اینه که یکی از رگ های آلت تناسلی بنده انگار گیرکرده است.یعنی رگی که از روی آلت بالا می رود، بسیار دردناک و برجسته شده و این درد با نشستن (به خصوص هنگام دستشویی) بیشتر می شود، به طوریکه انگار جایی گیر کرده و نمی تواند جابجا شود. به تبع در هنگام نعوذ این درد بیشتر و لمس آلت نیز دردناک می شود. خواهشمندم من رو راهنمایی کنید. ضمنا جای عمل نیز بسیار سفت شده است.
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۱ مرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      بعد از عمل طبیعی است
  • تصویر کاربر موسی دوشنبه ۳۰ تیر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر شکیبا
    من 29 ساله متاهلم در حدود یک ماه است که در حالت تحریک درد خفیفی را(به صورت تیر کشیدن) در ناحیه زیر بیضه چپ احساس میکنم به دکتر مراجعه کردم گفت واریکوسل نوع متوسط دارم و درد مذکور ربطی به بیماری نداره حدود دو سال است که بچه دار نمی شویم 3 سوال داشتم
    1- با توجه به اینکه سال قبل همسرم بارداری خارج رحم داشت می توانم بدون عمل بچه دار شوم؟
    2 - آیا این درد درمان دارویی دارد؟و آیا میتوانم از این درد خلاص شوم؟
    3-آیا شما در شهر تبریز دکتر خاصی را تایید میفرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۰ تیر ۹۳( 9 سال پیش)
      دکتر امجدی
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    دکتر نظرتون در خصوص روش های طب سنتی درمان واریکوسل نظیر زالودرمانی و یا استفاده از روغن زیتون تصفیه نشده یرای مالیدن بیضه ها چیه؟ لطفا در خصوص زالودرمانی بیشتر توضیح بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 9 سال پیش)
      اصلا معتقد نیستم
  • تصویر کاربر اسماعیل پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 898 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    چندی پیش به خاطر احساس سرما در سمت راست بدنم در ناحیه کلیه راست به پزشک مراجعه کردم که پس از انجام سونوگرافی و عکس رنگی مشخص شد کلیه سمت راستم به شدت کوچک بوده و در عوض کلیه سمت چپم از حد معمول بزرگتر است. پزشک مربوطه اعلام کرد که مادرزادیست. میخواستم بدانم علت چیست و آیا این وضعیت مشکلی برای من ایجاد میکند؟
    در ضمن با توجه به ایام ماه رمضان آیا روزه گرفتن برای کلیه های من مشکلی ایجاد نمیکند؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 9 سال پیش)
      روزه منعی ندارد نگران نباشید تک کلیه بودن جای نگرانی ندارد
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1544 مشاهده پرسش
    باسلام خسته نباشید
    من الان 26سال سن دارم ومجردم وبیماری سندروم کلاین فلتر 47کروموزم دارم و از سال 87تحت درمان آمپول تستسترون بوده ام و فقط ریش و سیبیلم پرشده و بیضه هام.همچنان کوچک میباشند آیا راهی برای بچه دار شدن من.هست آیا من میتونم ازدواج کنم و من.چن وقتیه خیلی زود ارضا میشم طوریکه.باید هرروز غسل کنم
    اگه میشه لطفا منو راهنمایی کنید باتشکر از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 9 سال پیش)
      باید ازمایش منی بدهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…
چرا باید یورودینامیک یا نوار مثانه انجام بدهیم؟ تست یورودینامیک میزان ذخیره و ترشح ادرار را در…
وازکتومی یا همان عمل بستن لوله مردان و عقیم شدن مردان، یک عمل سرپایی است که، برای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر