برداشتن پروستات به روش جراحی پروستاتکتومی

پروستات یک غده کوچک در زیر مثانه است که در تمام مردان وجود داشته و بعد از 50 سالگی بتدریج بزرگ می شود و با فشار بر روی مجرای ادرار منجر به اشکال در دفع ادار می گردد.

در صورتکیه این عارضه شدید بوده و با دارو درمان نشود، پزشک مجبور به جراحی می گردد. پزشک پس از سونوگرافی و سیستوسکوپی اقدام به عمل جراحی باز پروستات می نماید که این روش موثرتر از روش TURP (برش پروستات از طریق مجرا) بوده و عوارض کمتری دارد.

روش های جراحی پروستاتکتومی

# روش اول

برای این جراحی پروستات ،جراح یک برش روی پایین شکم شما ایجاد میکند، این شکاف از پایین ناف تا استخوان شرمگاهی ادامه میابد. شما هنگام جراحی یا تحت بیهوشی عمومی خواهید بود یا به شما بی حسی درون نخاعی (بیحسی کمر به پایین) به همراه آرامبخش خواهند داد.

اگر شانس معقولی برای این که ممکن باشد سرطان به گره های لفناوی نزدیک منتشر شده باشد وجود داشته باشد (براساس میزان PSA شما، نتایج نمونه برداری پروستات، و دیگر عوامل)، ممکن است در همین هنگام جراح تعدادی از گره های لنفاوی اطراف را نیز بردارد. این گره ها معمولا به آزمایشگاه فرستاده میشوند تا مشاهده شود آیا سلول های سرطانی در آن وجود دارد یا خیر، اما در بعضی موارد ممکن است گره ها درهنگام جراحی مشاهده شوند.

اگر این کار انجام شود و سلول های سرطانی در هر کدام از گره ها یافته شوند، ممکن است جراح ،جراحی را ادامه ندهد. این به دلیل آن است که ممکن نیست بتوان سرطان را با جراحی درمان کرد، و برداشتن پروستات میتواند منجربه عوارض جانبی جدی شود.

بعد از جراحی، وقتی شما هنوز تحت بیهوشی هستید، یک کاتتر (لوله ای نازک و انعطاف پذیر) در آلت تناسلی شما وارد خواهد شد تا به تخلیه مثانه کمک کند. این کاتتر معمولا 1 یا 2 هفته هنگامی که شما بهبود می یابید در جای خود باقی خواهد ماند. شما بعد از برداشتن کاتتر میتوانید خودتان ادرار کنید.

شما احتمالا چند روز بعد از جراحی در بیمارستان خواهید ماند، و فعالیت های شما برای چند هفته بعد از جراحی محدود خواهند شد.

# روش دوم

در این عمل، جراح برشی روی پوست بین کیسه بیضه و مقعد ایجاد میکند. این روش کمتر استفاده میشود زیرا احتمال زیادی دارد که منجربه مشکلات نعوظ شود و همینطور زیرا گره های لنفاوی اطراف نیز نمی توانند خارج شوند. اما اغلب این عمل کوتاه تری است ممکن است درصورتی که درمورد نعوظتان نگران نیستید و نیازی به خارج کردن گره های لنفاوی نباشد این گزینه راه مناسبی برای شما باشد.

همچنین این روش ممکن است درصورتی که به دیگر مشکلات سلامتی دچار باشید که جراحی نوع اول برای شما مشکل کند استفاده شود. این روش اگر به درستی انجام شود میتواند اثرات درمانی مانند روش داشته باشد. این عمل معمولا زمان کمتری از روش می برد، و ممکن است درد کمتر و بهبودی ساده تری داشته باشد.

بعد از جراحی، وقتی که همچنان بیهوش هستید، ، یک کاتتر در آلت تناسلی شما وارد خواهد شد تا به تخلیه مثانه تان کمک کند. این کاتتر معمولا 1 یا 2 هفته هنگامی که شما بهبود می یابید در جای خود باقی خواهد ماند. شما بعد از برداشتن کاتتر میتوانید خودتان ادرار کنید.

قبل از عمل جراحی پروستات

قبل از عمل بیمار توسط متخصص بیهوشی مشاوره می گردد. بیه بیمار توصیه می شود به منظور کاهش احتمال خونریزی طی 10 روز قبل عمل، از مصرف آسپرین و سایر داروهای مسکن ضد التهاب (مانند: ایبوپروفن و ایندومتاسین) خودداری نماید.

جراحی

بیمار روز قبل از عمل بستری شده از شب قبل از عمل ناشتا بوده و برای وی سرم و آنتی بیوتیک تزریقی شورع شده و سه واحدخون نیز رزرو می گردد. این عمل معمولاً با بیحسی نخاعی انجام می شود. در این روش با تزریق ممواد بیحس کننده بین مهره های کمر یک بیدردی کامل در حین عمل عمل ایجاد می شود. عمل جراحی با یک برش در قسمت پایین شکم انجام می شود. بعد از خارج کردن پروستات، برای کنترل خونریزی بعد از عمل معمولاً یک سوند از راه شکم بداخل مثانه قرار داده می شود.

بعد از جراحی

بیمار معمولاً حدود 4-3 روز در بمیارستان بستری خواهد بود. در 24 ساعت اول بعد از عمل جهت کنترل خونریزی در ادرار از شستشوی مثانه با سرم استفاده می شود. بعد از بر طرف شدن خونریزی و خارج کردن لوله شکم،  بیمار می تواند با سوند مجرا مرخص شود و چند روز بعد جهت خارج کردن سوند مجرا و کشیدن بخیه ها بطور سرپایی به پشک مراجعه نماید.

سنگ مثانه و پروستات

در منزل

ادرار بیمار تا چند روز ممکن است قرمز رنگ باشد. برای رفع این مسئله می بایست حداقل ساعتی یک لیوان آب یا مایعات دیگر مصرف شود. بیمار تا چند روز از آنتی بیوتیک خوراکی مصرف می نماید. بعد از خارج کردن سوند بیمار تا چند روز حالت تکرر ادرار، سوزش و اضطرار در دفع ادرار دارد که بتدریج برطرف می گردد. 8-6 هفته بعد از عمل،‌ از بلند کردن اجسام سنگین پرهیز گردد.

در صورت تب، بندآمدن ادرار یا تورم بیضه ها بیمار می بایست  با پزشک خود تماس بگیرد.

عوارض جراحی پروستات

این عمل بر روی توانایی جنسی تاثیری ندارد ولی در اکثر موارد به هنگام مقاربت از بیمار مایع منی  خارج نمی شود. این مسئله بعلت برداشته شدن پروستات و برگشت منی بداخل مثانه بوده و بعداً این مایع به همراه ادرار دفع می شود. بیماران نباید خارج نشدن منی را بعنوان ناتوانی جنسی تلقی نمایند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

 

برداشتن پروستات به روش جراحی پروستاتکتومی
1.5 (30%) 2 رای

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۲۹ مهر ۹۷( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام بنده 34 ساله حدودا 7 روز سوزش ادرار شدید همراه با حدودا 15 قطره خون تازه در اخر ادرار و احساس تورم در قسمت مقعد وزیر کیسه بیضه و ادرار با تاخیر و مشکل دار
    سابقه
    1_عفونت در کشیدن دندان عقل از سه هفته قبل ومصرف مترونیدازول و سیپروفلوساکسین به مدت 3 هفته و برطرف نشدن تا الان و مصرف کلرهگزیدین هر 4 ساعت
    2_دیستروفی عضلانی و تحرک کم و زیاد نشستن
    3_احتمال الوده بودن به ویروس hpv تناسلی و الوده شدن دهان همسرم و ناحیه تناسلی هردو
    رابطه نامشروع و مشکوک نداشتم

    آزمایشات
    1_سنگریزه 35 میلی در لگنچه قطب فوقانی کلیه
    2_پروستات بزرگتر از حد نرمال 42*28*52 میلی وحجم 33 و پارانشیم نرمال
    3_مثانه و کلیه سالم و نرمال
    4_خون در ادرار+ و
    Wbc 1_2
    Rbc 3_4
    Epithelial cell 1_2

    5_ازمایش خون
    Hgb 14.8
    Hct 45.7
    Mcv 77.9 Low
    Mch 25.2 Low
    Mchc 32.4 Low
    Rdw_cv 14.2
    Rdw_sd 41.5
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۹۷( 1 ماه پیش)
      بياييد معاينه وببينم
  • تصویر کاربر اصغر چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    51 سال سن دارم که پس از آزمایش پروستات نتیجه آزمایش به این صورت است که تست psa 4.6 می باشد و freepsa 2 می باشد ، که پس از مراجعه به ارولوژ و بدون معاینه، تشخیص cancer داده است ، نظر شما چیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 2 ماه پیش)
      باید نمونه برداری کنید
  • تصویر کاربر اردوان چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام من اسفند ٩6 در پي يك رابطه دچار سوزش آلت شدم كه با مراجعه به دكتر تتراسايكلن داده شد پس از فسفينكس 3gr به تعداد ١٠ عدد و به علت جواب نگرفتن دكتر بعدي تاوانكس تجويز كرد كه باز ادامه داشت كه مجددا دكتر براي من دو تزريق مختلف فكر كنم hexa .. و يك تزريق إنتي بيونيك ديگر نوشت و پس از ان هم حدود 4 ماه است كه كلوتريموكسازول 4٠٠٨٠ ميخورم توضيح اينكه ازمايش إدرار و كشت و همينطور آزمايش خون مشكلي نداشته و فقط سو نو گرافي مقداري التهاب و بزرگي پروستات إعلام نمود در طَي اين مدت سوزش تا حد بسيار ناچيز كم شد ولي هيچوقت قطع نشد و اينكه در مواقعي بسيار كم و تقريبا بسيار ناچيز ميشود و دوباره يك يا دو ساعتي سوزش زياد ميشود متاسفانه الان چند روز است كه سوزش در حال زياد شدن است و اندكي حالت لرز و بيحالي دارم در تمام مدت هم دارو ها را سر وقت مصرف كرده ام واقعا مانده ام چه كنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 2 ماه پیش)
  • تصویر کاربر بامشاد شنبه ۷ مهر ۹۷( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    جراحی پروستات بصورت بسته هم امکان دارد یا حتمن باید باز انجام بشه.درصد موفقیت چقدره.عوارض وخطراتش چیه؟؟؟ وکدام بیمارستان یا کلینیکی پیشنهاد میکنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ مهر ۹۷( 2 ماه پیش)
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام
    من وقتی تحریک شدید جنسی میشم بعد از انزل چه از طریق رابطه جنسی یا غیر مثل انزال بعد ماساژ احساس التهاب دارم یه نوع ناراحتی مبهم توی سر الت تناسلی فکر کنم پروستاتیت هست
    لطفا جهت درمان راهنمایی کنید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 2 ماه پیش)
      بيشتر عصبي است
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام.من جوانی 29ساله هستم که التهاب پروستات دارم باید چکار کنم کمکم کنید موقع ادار و مدفوع مشکل دارم خواهشا اقای دکتر کرمی عزیز کمکم کنید را درمانش چیه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 2 ماه پیش)
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید خدمت شما استاد محترم
    از آمل مزاحم شما میشم
    دو سالیه که مشکل در تخلیه کامل ادرار دارم. به طوریکه 30 درصد ادرار به طور عادی تخلیه می شود بقیه با کمک دست به حالت دوشیدن آلت تناسلی تا 60 درصد تخلیه می شود به این صورت وقتی نوک آلت تناسلی را میکشم ادرار در مسیر پیشابراه آلت پر شده حجم زیادی تخلیه می شود چند بار این کار رو انجچام میدنم و در نهایت چند قطره ای می ماند که بعد از خروج از سرویس بهداشتی گریبان منو میگیره و روی لباسم ترشح میکنه و در طهارت مشکل می افتم. در آمل به یک پزشک مراجعه کردم دکتر اسکیان سونوگرافی نوشتن و آزمایش گفتن همه چیز طبیعیه . ولی من خودم حس طبیعی بودن ندارم. البته با زود انزالی و عدم نعوظ کامل نیز مواجه هستم . سنم هم 31 ساله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 3 ماه پیش)
      سلام باید نوار مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر عبدالله جمعه ۹ شهریور ۹۷( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام ووقت بخیر خدمت آقای دکتر کرمی.حدود 20 روز پیش خدمت رسیدیم پس از بررسی جواب آزمایشات وسونو دستور mri دادید جواب را میفرستم .چون از شهرستان مزاحم میشم وبه زودی نمی تونم خدمت برسم لطفا اگر دستور دارویی دارید لطف کنید بفرمایید. آرزوی سلامتی برای شما پزشک دلسوز ومومن از خداوند متعال دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 3 ماه پیش)
  • تصویر کاربر نسیم یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام. همسرم 38 سال دارد به دنبال درد کلیه سونوگرافی انجام دادند. که در اون هیچ نشونه ای از سنگ دیده نشد اما حجم پروستات 53ccنشان داده شد. با مراجعه به ارولوژیست ایشون جواب رو دقیق ندونستن و توصیه به انجام سی تی اسکن اسپیرال کردند. و به اصرار ما تست psaنوشتن. در سی تی اسکن تنها یک سنگ 2mmدر کلیه راست دیده شدو هیچگونه ابنرمالیتی در سایر اندامها از زجمله ژنیتال داخلی نبود اما مسیله نگران کننده psaهست.
    Total psa= 15.3(پانزده ممیز سه.)
    Free psa=6.1 (شش ممیزیک(
    باذمراجعه به ارولوژیست و شرح حال بیمار ایشون این اعداد رو خطا دونستن. معاینه مقعدی با انگشت انجام دادند و گفتن مقداری بزرگی در پروستات هست اما نه به ميزان ذکر شده. و هیچ مشکل دیگه ای رو هم در معاینه تشخیص ندادند. و گفتن 1 ماه دیگه آزمایش رو تکرار کن. در ضمن ایشون هیچ مشکلی در ادرا ر و همچنین سابقه خانوادگی ندارند. جناب دکتر ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 3 ماه پیش)
    2. تصویر کاربر نسیم سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 3 ماه پیش)
      یه دنیا ممنون از پاسخگویی سریعتون. پس به نظرتون نیاز به تکرار ازمایش نیست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 3 ماه پیش)
      اگر در چك دوباره بالا باشد بايد نمونه برداري كند سريع
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    34 ساله و مجرد هستم پروستاتیت مزمن از سال 90 دارم و کلیه ی داروهای ضد التهاب و چرک خشک کن رو هم مصرف کردم
    درد شدید و تکرر ادرار دارم می خاستم ببینم با توجه به بیوپسی که بی پی اچ گزارش کرده است و دوبار هم آزمایش شده است شما به صورت رادیکال جراحی می کنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ تیر ۹۷( 5 ماه پیش)
      باید بیایید با مدارک۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر