اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های آمیزشی جنسی، از بیماری های نسبتاً شایعی هستند که از شخص به شخص دیگر به دنبال تماس جنسی منتقل می شوند . اغلب جوانان که از نظر جنسی فعال هستند به این بیماری مبتلا می شوند .

تمرین کگل برای زود انزالی

علت ایجاد بیماری های آمیزشی چیست ؟

علت ایجاد بیماری های آمیزشی باکتری یا ویروس هایی هستند که از طریق پوست و ترشحات مجاری تناسلی از فردی به فرد دیگر در طی فعالیت جنسی منتقل می شوند و باعث ایجاد علائم موضعی وعمومی در بدن می شوند . بیماری های آمیزشی عفونی دو دسته هستند :

  • دسته ای که تنها راه انتقال آنها تماس جنسی است
  • و دسته ای که یکی از راه های انتقال آنها تماس تماس جنسی می باشد ( مانند هیپاتیت ب و ایدز)

بیماریهای آمیزشی چه علائمی را ایجاد می کنند ؟

بیماری های آمیزشی در هر دو جنس مذکر و مونث ایجاد می شوند ولی علائم و عوارض آنها در دو جنس متفاوت است. ترشحات بدبو و غیرمعمول از دستگاه تناسلی ، سوزش و خارش و ضایعات زخمی در ناحیه تناسلی ، درد کشانه ران و اطراف دستگاه تناسلی ، درد حین نزدیکی و ….

علائم این بیماری ها در مردان شامل ترشح از مجرای ادرار، بزرگ شدن عقده های لنفاوی کشاله ران ، زخم ناحیه تناسلی ، درد و سوزش هنگام دفع ادرار و … می باشد . در صورت بروز هرگونه علائم غیرطبیعی در پوست ناحیه تناسلی ، اطراف مجاری ناحیه تناسلی و یا ترشح  از مجرای ادراری باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید . حتماً تماس جنسی مشکوک خود را به پزشک اطلاع دهید تا تشخیص و درمان شما آسان گردد.

تشخیص بیماری های آمیزشی

چگونه می توان این بیماری ها را تشخیص داد ؟

راه تشخیص این بیماران معاینه توسط پزشک ،  آزمایش ترشحات و در صورت لزوم آزمایش خون و ادرار می باشد .

انواع بیماری های مقاربتی با عکس

خطرناکترین بیماریهای مقاربتی عبارتند از سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، زگیل تناسلی، سیفلیس و شانکروئید . برخی از بیماری های مهم مانند هیپاتیت ب و ایدز علاوه بر انتقال از راه خون ، ازطریق جنسی نیز می توانند منتقل شوند .

سوزاک

سوزاک

این بیماری در اثر یک باکتری (میکروب ) به نام گونوکک ایجاد می شود . به علت ایجاد سوزش شدید در مجرای آقایان به این نام مشهور شده است . این بیماری در خانم ها اغلب بدون علامت است.

در آقایان ترشحات غلیظ و چرکی از مجرا به همراه سوزش و احساس ناخوشی در مجرای ادراری علائم بارز هستند که معمولاً 14-1 روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ایجاد می شوند . این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود و درمان شریک جنسی به همراه درمان خود ضروری می باشد . عوارض این بیماری در صورت عدم درمان عبارتند از :

 ☑️ عفونت بیضه ها

 ☑️ تنگی مجرای ادراری آقایان

 ☑️ عفونت لوله های رحمی و تخمدان ها در خانم ها و ناباروری

2) عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا

کلامیدیا یک نوع میکروب (باکتری) بوده و از شایع ترین علل بیماری های آمیزشی عفونی محسوب می شود . اغلب بیماران مذکر یا مونث بی علامت هستند ( بیماری خاموش) . در حدود نیمی از مردان مبتلا به عفونت کلامیدیایی علائم ادراری مانند سوزش و تکرر ادرار و خروج ترشحات شفاف و بی رنگ از مجرا دارند . معمولاً عفونت کلامیدیا با سوزاک همراه است و باید همراه سوزاک این بیماری نیز درمان شود . در خانم ها این عفونت می تواند موجب عفونت شدید لوله های رحمی شده و موجب ناباروری شود .

3) تبخال تناسلی

عامل ایجاد کننده آن یک نوع ویروس می باشد به نام ویروس نوع 2 تبخال ( نوع 1 ویروس در اطراف دهان ایجاد تبخال می کند.) انتقال آن بسیار سریع بوده و حتی پس از یکبار تماس جنسی با افراد آلوده انتقال صورت می گیرد . علائم آن به صورت تاول های ریز آبدار پوستی دردناک در کنار هم که سوزش و خارش دارند می باشد این تاول ها در ناحیه تناسلی و گاهی داخل یا لبه خروجی مجرای ادراری دیده می شوند که باعث سوزش هنگام ادرار کردن می شود .

بیماری برای همیشه در بدن شخص مبتلا باقیمانده و باعث آلوده شریک جنسی می گردد. در صورت ابتلای خانم حامله به این بیماری در صورت انجام زایمان طبیعی بیماری منتشر و خطرناکی در نوزاد ایجاد می شود که ممکن است کشنده باشد .

تبخال تناسلی

4) سیفلیس

(زخم بدون درد ناحیه تناسلی )یکی از چهار بیماری های اولیه آمیزشی است که شیوع آن نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است . علامت آن به صورت زخم بدون درد برجسته در پوست ناحیه تناسلی و کشانه ران می باشد که معمولاً چند هفته پس از تماس جنسی دیده می شود .در صورت عدم درمان می تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد ( مانند علائم منتشر پوستی ، عفونت مغزی و تشنج ، عفونت دریچه های قلبی ، فلج اندام ها ، آسیب بینایی و … )

سیفلیس

5) شانکروئید

( زخم دردناک ناحیه تناسلی) عفونت ناشی از باکتری است که به صورت دردناک در ناحیه تناسلی همراه با ترشحات چرکی زرد رنگ از بستر زخم تظاهر می نماید . معمولاً در این بیماری عقده های لنفاوی کشانه ران همان طرف بزرگ و دردناک می شوند.

درمان دارویی باعث بهبودی کامل این بیماری می شود. در اکثر بیماری های آمیزشی درمان همسر یا شریک جنسی نیز ضرورت دارد .

شانکروئید

6) زگیل تناسلی

عامل آن ویروس است که از برجستگی گوشتی قارچی شکل در ناحیه تناسلی ظاهر می شود . در صورت ابتلا فرد به زگیل تناسلی تا آخر عمر از این ویروس پاک نمی شود  و همسران این افراد در خطر ابتلا به سرطان گردن رحم خواهند بود.

زگیل های تناسلی در مردان

7) ایدز

HIV ویروسی است که باعث ایدز می شود. ممکن است با انجام رابطه واژینال یا مقعدی با فرد آلوده و بدون کاندوم به آن مبتلا شوید. از طریق بزاق دهان یا بوسه نمی توانید اچ آی وی بگیرید. علائم عفونت HIV مبهم است. آنها می توانند مانند آنفولانزا ، همراه با درد عضلانی ، خستگی یا تب خفیف باشند. همچنین می توانید لاغر شوید یا دچار اسهال شوید.

تنها راه مطمئن برای تشخیص اینکه آیا آلوده شده اید یا نه آزمایش بزاق یا خون است . ویروس اچ آی وی سالها به طول می انجامد تا سیستم ایمنی بدن شما از بین برود. با عبور از یک نقطه خاص ، بدن شما توانایی مقابله با عفونت ها را از دست می دهد. هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد ، اما داروهای قدرتمند می توانند به افراد مبتلا به HIV کمک کنند تا عمر طولانی تری داشته باشند.

ایدز

8) تریکومونیازیس

این بیماری ناشی از یک انگلی کوچک است و زنان بیشتر از مردان به تریکومونیازیس مبتلا می شوند. زنان و مردان می توانند از طریق تماس آلت تناسلی و واژن آن را به یکدیگر انتقال بدهند. فقط حدود 30٪ از افراد مبتلا به تریکومونیازیس علائمی از جمله خارش ، سوزش یا زخم دستگاه تناسلی دارند.

همچنین ممکن است ترشحاتی بدبو ، شفاف ، سفید ، زرد یا مایل به سبز مشاهده کنید. تریکومونیازیس با آنتی بیوتیک درمان می شود. تجدید آزمایش در مدت سه ماه مهم است ، حتی اگر همسر شما نیز تحت درمان قرار گرفته باشد.

تریکومونیازیس

9 ) hpv

تقریباً هر فردی که از نظر جنسی فعال باشد در برخی موارد به HPV مبتلا خواهد شد. این شایعترین عفونت مقاربتی در ایالات متحده است. بیش از 40 نوع HPV از طریق جنسی قابل انتقال است. می توانید آنها را از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعد یا دهان بدست آورید. اکثر انواع HPV علامتی ندارند و هیچ آسیبی نمی زنند و بدن شما به تنهایی از شر آنها خلاص می شود. اما برخی از آنها باعث ایجاد زگیل تناسلی می شوند.

10) التهاب و عفونت لگن

دختران فعال جنسی پانزده تا نوزده ساله آسیب پذیرترین جمعیت در ابتلا به عفونت لگن هستند ،عفونت لگن باید سریعا درمان شود زیرا می تواند تخمدان ها و لوله های رحمی را ملتهب و زخم کند.

دستورالعمل های پزشک

پیشگیری از بیماری های مقاربتی

بهترین راه پیشگیری این بیماری ها پایبندی به اصول اخلاقی و روابط خانوادگی و پرهیز از روابط جنسی مشکوک و پرخطر می باشد . برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی یا بیماری مقاربتی ، همیشه از رابطه با کسی که دارای زخم دستگاه تناسلی ، بثورات ترشح ، ترشح یا علائم دیگر است خودداری کنید.

توصیه های دیگر برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های جنسی:

  • هنگام تماس جنسی با افراد مشکوک به آلودگی از وسایل حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود .
  • از روابط جنسی با افراد متعدد اجتناب شود .
  • در صورت مشاهد هر گونه علامت غیرطبیعی در ناحیه تناسلی مانند زخم در شریک جنسی از تماس پرهیز شود .
  • از به اشتراک گذاشتن حوله یا لباس زیر خودداری کنید.
  • قبل و بعد از مقاربت ناحیه تناسلی خود را بشویید.
  • ختنه مردان را در نظر بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ختنه مردان می تواند خطر ابتلا به اچ آی وی از یک زن آلوده به مرد را تا 60٪ کاهش دهد. ختنه مردان همچنین ممکن است به جلوگیری از انتقال HPV دستگاه تناسلی و تبخال تناسلی کمک کند.

برای بیماری های مقاربتی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بیماری هایی که از طریق رابطه جنسی ممکن است منتقل شوند بیماری های بسیار خطرناکی می باشند و در صورت عدم درمان عوارض جدی ای دارند. سعی کنید برای درمان حتما به یک پزشک ماهر مراجعه نمایید تا بتواند این بیماری ها را به طور کامل درمان کند.

دکتر حسین کرمی فوق تخصص درمان بیماری های مقاربتی و عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا می تواند در زمینه ی درمان قطعی انواع بیماریهای مقاربتی به شما کمک نماید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
4.4/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نیکان جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده حدود دو سال است که به علت ضربه توانایی نعوظ رو از دست دادم و اصلا قادر به انجام این کار نیستم.

    در زمان ضربه اصلا خون مردگی و کبودی اتفاق نیفتاد.
    و الان هم هیچ علامتی از سفت شدن پوست یا هر علامن دیگری ندارم.

    فقط زمان نعوظ به میزان محدود متمایل به راست میشود ولی سریعا به حالت عادی برمی گردد.
    1. تصویر کاربر نیکان پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      آقای دکتر این مشکلم حل میشه؟ با دارو امکانش هست رفع شه؟
    2. تصویر کاربر نیکان پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      آقای دکتر این مشکلم حل می شه؟ با دارو امکانش هست خوب شم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیرحسین جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    با عرض سلام بنده بیضه هایم را معاینه کردم سطح آنها صاف است هیچ درد و تورمی نیز ندارم اما بیضه راستم به اندازه ۱سانتیمتر از بیضه چپم پایین تره وهم سطح نیستن بیضه راستم با توجه به تصاویری که دیدم احساس میکنم که بد فرمی زنگ مانند داره اما معاینه کردم خیلی نرمال بدون درد و هیچگونه تورم میباشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      مشکلی نیست
  • تصویر کاربر Shima یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    اقای دکتر بنده یک دختر 24 ساله هستم و بخاطر یک سنگ 6 الی 7 میلی که توی حالب سمت راستم گیر کرده بود 23 ام مهر عمل tul انجام دادم
    و 12 آبان سند دبل جی من رو خارج کردن دوتا قرص دادن که یکیش یک برگ بود هر 12 ساعت که تموم شده و اون یکی اگر اشتباه نکنم هیدروکلروتیازید یک قرص ادرار اور هست
    که نصف قرص بعد صبحانه هست که تا چند ماه باید مصرف کنم
    الان بعد تقریبا دو هفته خارج کردن سند دبل جی من بعد ادرار کمی سوزش دارم و کمی خارش در حد یک ربع اینطوری هستم و اوکی میشخ و این که هر ازگاهی تکرر ادرار دارم یعنی انگار یکی دو قطره از ادرارم داخل میمونه و بعد یکی دو دقیقه ادرار کردن باز حس دفع ادرار دارم و این که وقتی نیاز به نفع دارم خیلی نمیتونم نگه دارم و سریع باید انجام بدم
    آیا این موارد طبیعیست و به مرور اوکی میشه؟ و یا نه مشکل جدی هست؟
    ادرارم هم بوی بدی نمیده و خون مشاهده نمیشه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      ازمایش ادرار از جهت عفونت ادراری انجام شود
  • تصویر کاربر یعقوب جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای پرفسور کرمی عزیز . بنده سونوگرافی دادم واریکوسل خفیف رجه۱ دلرم سمت چپ ازمایش اسپرم رو هم واستون ارسال کردم اگ ممکنه راهنماییم کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      تا یک سال برای بارداری تلاش کنید فعلا عمل نیاز نیست
  • تصویر کاربر اریا جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    خسته نباشید پسر من بعد از بدنیا اومدن آلت تناسلی اصطلاحا ختنه شده بود ولی ی پوسته خیلی نازک داشت که بعد از مراجعه پزشک ختنه شد و پوسته برداشته شد الان ۱۰ سالشه و طول آلت کوچک ، آیا تاثیری در بزرگسالی داره یا تا زمان بلوغ باید صبر کرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      باید صبر کرد
  • تصویر کاربر شمیم جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    دختر م ۱۷ سالشه و محصل دچار سنگ کلیه شده در سونو گرافی اندازه سنگ ۱۰ میلی بود که با تشخیص دکتر اورولوژی باید سنگ شکن میشد این کارو انجام دا دیم وسونو ی مجدد گرفتیم ۸ شده بود .
    اقای دکتر با توجه به سن فرزندم وانجام دوبا ره سنگ شکن ایا عوارضی برای او نداره ودیگه اینکه ایا امیدی به شکستن ودفع کامل ان هست ؟
    خواهش می کنم منو راهنمایی کنید چه کار کنم که زودتر نتیجه بگیرم ممنون از توجهتون .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      گزارش سونوگرافی اخر را بفرستید
  • تصویر کاربر نصیر جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    باسلام و تشکر من 32 سال دارم و سه هفته پیش تحت عمل پروستات قرار گرفتم و عمل بسته پروستات انجام شد و به اصطلاح مقداری از پروستات را تراش دادند ضمنا پروستاتم خوش خیم بوده، من ازچه زمانی می توانم ارتباط جنسی با همسرم داشته باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      مشکلی برای رابطه ندارید
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    بنده در موقع نزدیکی بعلت شدت در انتهای آلتم شکستگی ایجاد شد بصورتیکه در انتهای آلتم به اندازه 15 درجه کج شده و بصورت غده سفت به اندازه ی ناخن یک انگشت و ضخامت 5 میل درون آلت و در حالت ناحیه شکستگی در حالت نعوظ به اطراف تکون میخوره و در اوایل اصلا درد نداشتم ولی بمرور زمان البته خیلی کم درد دارم که بیشتر هم در موقع بعد از نعوظ هست آیا نیاز به درمان یا عمل جراحی دارد یا خودش بهبود پیدا میکنه؟؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    ما حدودا 4 سال اقدام داریم باردار نشدم واریکوسل عمل کرد همسر 3 سال پیش من بعد 3 ماه از عمل حامله شدم سقط شد الانم 2 سال میگذره از سقط و باردار نشدم این ازمایش همسرم رو ببینین نظرتون رو بگین ممنون میشم دکتر ای وی اف پیشنهاد داده با این اسپرم امکان مثبت شدن ای وی اف هست؟ وهمسرم زود انزالی داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر حسن جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      چجوری دوباره عکس بفرستم نمیشه که
    3. تصویر کاربر حسن جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      ارسال شد
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      بله با این ازمایش احتمال موفقیت در ivf هست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    با سلام متشکر راهکار دفه سنگ رو لطف کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      باید tul شوید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام ، سنگ های زیر ۶ میلیمتر حالب احتمال دفع خودبخودیشون زیاده ولی بالای ۶ میلیمتر معمولا خود بخود دفع نمیشود. برای سنگ های زیر ه میلیمتر تامسولوسین شبی ۱ عدد و نصف قرص هیدروکلروتیازید صبح ها مصرف شود. اگر دفع نشد باید tul شود. سنگ های بالای ۶ میلیمتر باید tul شوند.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      جهت نوبت عمل با ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سینا چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما ممنون میشم جواب من رو بدید
    بنده پسری هستم متولد1377 و آلتم خیلی کوچک هست در حالت نعوض 7.5 سانت و ریش و سبیل هم اصلا در یاورده ام میخواستم ببینم من مشکلی دارم؟؟ مشکلم چیه؟؟؟ بلوغ دیر رس دارم؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید مخصوصا سایز آلتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۷ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      جهت معاینه تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب