اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متاستاز سرطان پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.9/5 - (33 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر جمشید دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام.
    آقای دکتر من حدود دو سال است که دچار کجی آلت تناسلی هستم. با توجه به این که در شرف ازدواج هستم میخواستم بدونم آیا برای من مشکل ایجاد میکنه ؟
    عکس ها رو براتون فرستادم.
    ممنون میشم پاسخ بدید چون واقعا نگران این موضوع هستم.
    آیا لازمه از shock wave therapy استفاده بشه .
    سپاس آقای دکتر
    1. تصویر کاربر جمشید شنبه ۲۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      مطمئن نبودم که عکس ها بارگذاری شده یا نه دوباره فرستادم با عرض پوزش
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر جمشید یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      خیلی خیلی سپاسگزارم آقای دکتر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      ارادت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر م.ه یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من چندروز پیش یه درد یهویی تو بیضه سمت چپم داشتم که فرداش بهتر شد اما بعد 2 روز و بعد از نزدیکی درد بیضه شروع شد و انگار به ران و پاهام گاها سرایت میکنه انگار یکی با دست جلوی رگهای بیضه رو گرقته باشه و وقتی استرس میگیرم یا میشینم درد بیشتر میشه
    روزی که درد داشتم بیضه هام بالا اومده بود یکم و انگار پف کرده . مشکلم چیه چی حدس میزنید .
    1. تصویر کاربر م.ه شنبه ۲۷ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      سونو دادم گفت هیچی مشاهده نشد و نرمال بود اینو دکتر عمومی گفت تو برگه ام همه چی نرماله اینم سونو هست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر amin دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من یسری دونه های مرپاریدی دور کلاهک التم زده متوجه شدم همسرم هم تست پاپ اسمیر داده در جواب نوشته weakly postive for the high risk genotype 45 من هم مبتلا به این ویروس شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر amin یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      دکتر این عکس همسرم هست لطف کنید اینم بگید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      با سرکه سیب بشورید خوب نشد ازمایش دهید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سجاد جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خوب هستین دکتر من یه سالی میشد یه چیزی رو التم بود مانند زگیل ولی الان یه ماه دوتا دیگه کنار التم از اونا دراومده این موضوع منو افسرده کرده به کارامم نمیتونم برسم .خواهش میکنم بهم کمک کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر فواد جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت بخیر پدرم پارسال به علت درد زیر ناحیه شکم ازمایش PS aدادpsa 24 بود و معلوم شد سرطان پروستاتش عود کرده ،سنشم 78 سال میباشد بعدا نمونه برداری و پرتو درمانی کرد و الانم هر سه ماه امپول میزند اخرین بارpsa 18 بود و الان پس از پرتو درمانی 7 شده ،و به شدت از درد لگن می نالد در گاما اسکن مشخص نشد که ضايعه های موجود در لنگش از پیشرفت سرطان است یا پوکی استخوان ،به نظرتون بیماریش پیشرفت کرده و به استخوانش زده در ضمن خیلی بی حاله ،لطفا کمکم کنید و یه خانواده رو از نگرانی نجات بدید
    ممنون هردانیان اهواز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید شیمی درمانی کنید اگر ۷باشد نه /۷
  • تصویر کاربر حامد جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،من تکرر ادرار شبانه داشتم که تشخیص شما التهاب پرستات بود،،و الان با قطع مایعات در شب کمی بهتر شدم،چند سال ورزش میکنم میخواستم بدونم مصرف استرویید تاثیری بر التهاب پروستات دارد یا خیر؟ مممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      استرویید برای جاهای دیگر ضرر دارد نه پروستات
  • تصویر کاربر شهاب یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر عزیز
    12 یا 13 مهر بود و ما تبریز خانه مادربزرگم مهمان بودیم، حدود ساعت 5 یا 6 عصر که رفتم دستشویی و اولین بار بود که دیدم رنگ ادرارم قهوه ای کمرنگ هست و خیلی استرس گرفتم! بعد یکی دو ساعت بود حدود ساعت 7 الی 8 عصر (شب) که دل درد عجیبی گرفتم طوری که حس میکردم الان شکمم از شدت درد و فشار پاره میشه و محتویات داخل شکمم میریزه بیرون! بیشتر درد هم از زیر ناف بود تا بالای آلت! خیلی درد بد و عجیبی بود، طوری که داد و فریاد میزدم و حتی روی زمین مشت میزدم! خلاصه زود رفتیم نزدیک ترین کلینیک، اونجا دکتر کلینیک با توجه به وضع و حال من و گفته های من در مورد شکم دردم 3 تشخیص دادن، یا سنگ کلیه یا آپاندیس و یا فتق! از شدت درد و ترس از اینکه شاید الان بمیرم (چون سابقه بیماری روحی پانیک رو هم دارم) رنگ بدنم سفید و خیس عرق بودم و دکتر گفت الان فشار این حدود 3 یا 4 هس، اول یه سرم همینجا وصل کنین بهش تا فشارش یکم بیاد بالا و بعد زود ببرینش بیمارستان تا سونو بشه! بعد رفتیم بیمارستان شمس توو تبریز، اونجا سونو و آزمایش خون برام انجام دادن، توو جواب سونو نشون داد که بله، سنگ کلیه بوده که باعث اون درد ها شده! اونجوری که دکتر سونو حین سونو کردن بهم گفت و منم از شدت درد داشتم به خودم میپیچیدم ولی یادمه گفت 2 تا سنگ اومده داخل حالب و در حال رد شدن هست و این دردایی هم که از یکی دو ساعت پیش داری تحمل میکنی به خاطر حرکت اوناست، یکی دو تا هم سنگ داخل کلیه هات هس، ینی داخل هر کلیه ات یه سنگ! بعد باز اونجا داخل بیمارستان یه سرم جدید با آمپول هایی که داخل سرم تزریق میکردن زدن، حالم نسبتاً خوب شد! فرداش عصر رفتیم مطب آقای دکتر حیدرلو توو تبریز که متخصص اورولوژی هستن، ایشون هم دو تا سرم و دو تا آمپول داخل سرم و دو تا قرص و یه شیاف برام نوشتن و گفتن 10 روز دیگه باز یه سونوی جدید بکنین و بیارین! منم تا 10 روز این داروها و سرم ها رو مصرف کردم، تا اینکه ما اومدیم تهران خونه خودمون و 10 روز که شد رفتیم سونوگرافی اطهری توو خیابون مطهری و اونجا سونو نشون داد که الان فقط یه سنگ ریزه 3 میلی هست! بعد رفتیم بیمارستان سجاد (شهرام) اونجا پیش آقای دکتر کشاورز متخصص اورولوژی، ایشون هم گفتن سونوی جدید خیلی خوبه و چیز خاصی نیس! ایشون هم چندتا داروی دیگه تجویز کردن (یکی داروی ادرار آور و یکی هم مسکن مانند برا کاهش دردهای جزیی که هر از گاه دارم) و بعد گفتن بعد 1 ماه دیگه یه سونوی جدیدتر انجام بدین و بیارین! حالا با این تفاسیر میخواستم بدونم نظر شما چیه؟ سونوی اول که تبریز انجام دادیم 3 الی 4 سنگ گویا نشون داده بود در حالی که من توو اون 10 روز فقط یه سنگ حین ادرار توو دسشویی دفع کردم! چجوری شده بقیه سنگ ها ناپدید شدن و الان فقط یه سنگ ریزه 3 میلی هس؟ و اینکه اگه الان سنگی نیس (فقط یه سنگ ریزه 3 میلی هس) پس چرا هنوز حس درد دارم؟
    تمام سونوها و آزمایشات رو هم پیوست میکنم براتون!
    ببخشید انقد طولانی شد سوالم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      تنها درمان شما مصرف هر ۲ساعت اب لیوان است
    2. تصویر کاربر شهاب جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون آقای دکتر؛ فقط آیا آب شیر تهران رو میشه بدون مشکل و نگرانی از اینکه باز سنگ سازی نکنه خورد؟ یا دستگاه تصفیه بخریم برا شیر آب خونه؟ ما تهران هستیم!
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شاهین دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    با سلام با درد شدید به پزشک مراجعه کردم یک سنگ در ناحیه یک سوم فوقانی لوله حالب دارم اقدام به شکستن سنگ با اشعه نمودم اما دکتر گفتند که دیده نمیشود و از طریق مجاری ادرار با بیهوشی کامل با لوله هایی اقدام کردند اما به علت تنگی مادر زادی لوله حالب موفق نشدند .چه راه حلی پیشنهاد می فرمایید ؟ و اینکه من در شهر اردبیل هستم اگر با مراجعه به شما امکان حل مشکل وجود دارد چه زمانی میتوانم به شما مراجعه نمایم‌؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید عکس IVP بگیرید بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر شاهین جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر ممکنه بفرمایید برای یکشنبه تو بیمارستان نیکان میتونم به شما مراجعه کنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. تصویر کاربر شاهین دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      با سلام و خسته نباشید
      گفتم‌در ابتدا عکس رو تهیه کرده بعد خدمت شما برسم
      جواب کراتینین ۱٬۶۶ هست چه راهی پیشنهاد می فرمایین ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      در خدمتتم
    6. تصویر کاربر شاهین دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      جواب کراتینین ۱.۶۶ هست عکس برداری نمیکنند گفتند که باید کراتین پایین بیاد میخواستم بپرسم شما چه رهی رو پیشنهاد میکنید که بتونم عکس رو بگیرم؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      بدون تزریق انجام دهید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر شاهین جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من دارای سنگ کلیه در ناحیه یک سوم بالایی لوله حالب هستم در اردبیل اقدام به شکستن سنگ با اشعه نمودم اما چون دیده نمی شد‌موفق نشدند بعد از آن با لوله های از طریق مجرا با بیهوشی انجام دادم اما دکتر نتوانستند به علت تنگی لوله حالب که گفتند مادر زادی هست نتوانستند سنگ را بشکنند چه راه حلی پیشنهاد میکنید و اینکه با مراجعه به شما ایا قابل حل هست یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس IVPبگیرید ببینم
  • تصویر کاربر رفیعی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    باسلام من امروز صبح که از خواب بیدار شدم متوجه شدم زیر کلاهک آلت تناسلیم یه تبخال زده دقیقا مثل تبخال هایی که داخل دهن میزنه.من دو روز پیش با یه خامومی که به تازگی صیغه ش کردم رابطه جنسی داشتم. ایشون شوهرش 3 سال پی فوت شده و ادعا کردن سه ساله رابطه نداشتن البته من اصول ایمنی و پاکیزگی رو رعایت کردم ولی جسارتا حین دخول متوجه شدم کاندوم پاره شده و عوضش کردم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      تب خال موقع بثورات فقط الوده کننده است وباید با کاندم سکس کنید نگران نباشید اتفاقی نمیافتد
    2. تصویر کاربر رفیعی جمعه ۲۶ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      جناب کرمی عکسارو دیدید؟ اخه شبیه تبخالم نیست بیشتر شبیه زخمه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
    4. تصویر کاربر رفیعی یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      از دیروز ته آلتم هم نقطه های قرمز مشاهده میشه ولی نه درد دارم نه سوزش و نه خارش اصلا هم برجستگی ندارن
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      مهم نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب