بیضه نزول نیافته (ارکیدوپکسی)

به طور طبیعی بیضه داخل شکم رشد نموده و اغلب در هفته 35 حاملگی خودبخود به سمت کیسه بیضه نزول می کند. گاهی اوقات به دلایل ناشناخته یک یا هر دو بیضه نزول نمی کنند. این بیماری به عنوان بیضه نزول نیافته شناخته می شود.

 ارکیدوپکسی یا بیضه نزول نیافته چیست ؟

به عمل جراحی برای پایین آوردن بیضه به داخل محل اصلی خود در داخل کیسه بیضه ارکیدوپکسی گفته می شود.

به طور طبیعی بیضه داخل شکم رشد نموده و اغلب در هفته 35 حاملگی خودبخود به سمت کیسه بیضه نزول می کند. گاهی اوقات به دلایل ناشناخته یک یا هر دو بیضه نزول نمی کنند. این بیماری به عنوان بیضه نزول نیافته شناخته می شود. اگر تا 14 ماهگی بیضه به محل اصلی خود نرسید باید جراحی صورت گیرد. بهتر است تا قبل از دو سالگی درمان صورت پذیرد.

سن مناسب عمل جراحی بیضه نزول نکرده 14 ماهگی است و بهتر است که زیر 18 ماه عمل شود.

نوزاد چند ماهه

تشخیص بیضه نزول نیافته

برای اولین بار معاینه فیزیکی نوزاد برای تشخیص محل قرارگیری بیضه توسط پزشک صورت می گیرد. سونوگرافی، MRI و جستجوی لاپاراسکوپی داخل شکمی از سایر روش های پیشرفته برای تشخیص دقیق می باشد.

درمان

جراحی تحت بیهوشی عمومی برای جابجا کردن بیضه به داخل کیسه بیضه صورت می گیرد. برش کوچکی در ناحیه کشاله ران داده می شود و لوله های مرتبط به بیضه تا حد ممکن آزاد می شوند که به راحتی به کیسه بیضه برسد. بیضه داخل کیسه ثابت شده و پوست ناحیه کشاله ران و کیسه بیضه ترمیم می شود.

فواید جراحی بیضه نزول نیافته

✅ اجتناب از تخریب بیضه

✅ کاهش مشکلات نازایی

✅ کاهش احتمال پیچ خوردگی بیضه

✅ ارکیدوپکسی به علت تشخیص زودرس سرطان بیضه لازم است ولی نقشی در پیشگیری از سرطان ندارد.

خطرات جراحی بیضه نزول نیافته

تورم بیضه، درد پس از عمل جراحی، خونریزی یا عفونت محل جراحی، اسکار ایجاد شده در دراز مدت، تخریب بیضه یا کیسه بیضه در حین عمل، وجود قرمزی و ترشح چرکی در محل جراحی، افزایش درجه حرارت بدن، برگشت بیضه به محل قبلی خود که 12-6 ماه پس از عمل اولیه ترمیم مجدد صورت می گیرد.

بیضه پایین نیامده

مراقبت های بعد از  جراحی بیضه نزول نیافته

✅ بیمار به مدت 6-4 هفته باید از انجام فعالیت های بدنی شدید خودداری نماید. Bruising اطراف محل جراحی اغلب 3-2 روز طول می کشد.

✅ شش ساعت قبل از شروع جراحی باید بیمار ناشتا باشد. در صورت استفاده از شیر مادر میزان آن به تدریج کاهش می می یابد.

✅ تورم ناحیه بیضه ها طبیعی بوده و نیازی به تعویض پانسمان نمی باشد.


4.4 (87.14%) 14 رای

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر هوشمند سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 4 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    نزدیک دو ساله که هر 3-4 ماه یه بار بیضه سمت راستم یکم ورم میکند... درد زیادی هم ندارد ولی نمیدونم علتش چیه...یکم میترسم که سرطانی چیزی نباشه....لطفا یکم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 4 سال پیش)
      سونوگرافی بیضه بکنید
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 4 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز
    پس از انجام سونوگرافی رنگی بیضه این متن رو مشاهده کردم و الان به شدت نگران هستم.
    some hypoechoice area in mid pole with geographic pattern but without mass lesion.
    شما از این متن چه برداشتی دارید؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 4 سال پیش)
      پی گیری 6 ماه بعد
  • تصویر کاربر فرشید یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 4 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام بیضه چپ من بعد از گذشت 2-3 ساعت از ارتباط جنسی درد گرفته و تا چندین روز درد را بهمراه دارد . مخصوصا اگر تعداد نزدیکی در هفته به 2 یا 3 بار برسد قطفا تا 2 الی 3 هفته درد در بیضه چپ دارم . حدود 3 یال است که پروستاتیت مزمن دارم و همچنبن واریگوسا گرید 1در هر دو بیضه و کرید 2 در مانور والسالوا دارم . 7 سال است که ازدواج کرده و یک بچه دارم . سونوی ترانس رکتال از پروستات هم داده ام التهاب و هایپرتروفی پروستات را دیده اند ولی دکتر گفت مشکلی نیست . به نظر شما احتایج به عمل واریکوسل میباشد و این درد مربوط به واریکوسل هست با اینکه مربوط به پروستات میباشد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 4 سال پیش)
      شما مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 4 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    تو رو خدا جواب منو کامل بدین خیلی تو فکرم
    من کنار بیضه راستم یه چیزه اضافه اندازه یه نصف بند انگشت مثل یه تیله چسبیده به بیضم که انگار همجنس بیضمه خواهشا بگین فقط چی میتونه باشه تو رو خدا فقط نگین ک باید معاینه کنم بگین چی میتونه باشه.ممنونم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ مهر ۹۳( 4 سال پیش)
      سونوگرافی بکنید
  • تصویر کاربر كامبيز سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 4 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام
    دكتر نزديك دو سال پيش واريكوسل چپ عمل كردم بعد از يكي دوماه درد برطرف شد به تازگي دردي در ناحيه بيضه چپ احساي ميكنم كه حس ميكنم رگي تا ناحيه شكم ومحل برش براي عمل وبالا تر درد دارد بايد چكار كنم با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 4 سال پیش)
      حساسیت نشان ندهید
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 4 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من احساس میکنم بیضه هام بزرگ شده هر دوتاش گاهی اوقات سفته گاهی اوقات نه و اینکه تو بیضه چپم حالتهایی از واریکوسل هست حالا سوالم اینه آیا هر بزرگ شدنی سرطان بیضس و اینکه امکان داره همزمان سرطان و واریکوسل بیضه داشته باشی من 23 سالمه هست باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 4 سال پیش)
      سونوگرافی بیضه انجام دهیئد
  • تصویر کاربر کلاسنگیانی دوشنبه ۲۰ مرداد ۹۳( 5 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    گاهی که نزدیگکی میکنم یکی از بیضه هام از سوراخ بالای بیضه ها به طرف بالا میره و بادی دوباهر اون سر جاش برگردونم. خواستم بدونم ایرادی نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ مرداد ۹۳( 5 سال پیش)
      نه مشکلی ندارد
  • تصویر کاربر ناشناس شنبه ۴ مرداد ۹۳( 5 سال پیش) مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد.در بيضه سمت راستم يك توده كوچك شبيه به تيله مشاهده ميشه چكار كنم؟لطفا راهنماييم كنيد خيلي استرس دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ مرداد ۹۳( 5 سال پیش)
      سونوگرافي از بيضه إنجام دهيد
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 5 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام مجدد ایا کسی که واریکوسل دارد انجام فعالیت های سنگین ضرر دارد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱ مرداد ۹۳( 5 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر حسینی یکشنبه ۲۹ تیر ۹۳( 5 سال پیش) مشاهده پرسش
    باسلام و آرزوی سلامتی برای شما آقای دکتر، چندین سال است که از درد واریکوسل رنج میبرم و مهمتر کابوس عقیمی مرا رنج میدهد،دو سال قبل و همچنین هفت ماه قبل آزمایش اسپرم دادم که در هر دو زمایش نرمال و مشکلی نداشت و سوالم این است که آیا به همین وضع نرمال می ماند یا نه امکان دارد که عقیم شوم؟ چون یکماه دیگر ازدواج میکنم،لطفا راهنمایی کنید که آیا بعداز ازدواج بدون جلوگیری اقدام به بچه آوردن کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۶ تیر ۹۳( 5 سال پیش)
      جواب آزمایش جدیدتان را بفرستید
    2. تصویر کاربر حسینی جمعه ۲۷ تیر ۹۳( 5 سال پیش)
      Date of Analysiis 92.9.9
      days of abstinence 4days
      hnterval between ejac. & analysis 60 minutes
      semen appearance normal
      liquification time 20
      consistency normal
      semen volume 4.2
      reaction 7.7
      motility (100 spermtozoa)1
      a. rapid progression 25
      b.slow progression 25
      c.non_progressive 20
      d.immotile 30
      vitality (% live) 0 97
      sperm count 57.3
      total sperm count 240.66
      sperm morphology
      normal 40
      head defects 30
      neck or mid_piece defects 10
      tail defects 15
      cytoplasmic droplets 5
      total functional sperm count 48.13
      agglutination 20
      white blood cells(hpf)1 0_1
      immature germ cells 0_1
      سلام آقای دکتر،بزرگوارید، این آزمایش در تاریخ 9/9/92 و جدیدترین بود ،اگر نیاز هست آزمایش جدید بگیرم؟ سوالم این بود که آیا وضعیتم همینطور میمونه یا ممکنه بد بشه؟زود بچه دار بشم؟بسیار سپاسگزارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 5 سال پیش)
      نرمال است بیخود نگرانی
    4. تصویر کاربر حسینی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 5 سال پیش)
      بسیار از شما آقای دکتر ممنونم،آرزوی موفقیت روزافزون شما را از خداوند متعال خواستارم.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ تیر ۹۳( 5 سال پیش)
      ممنونم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر