اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

بهترین روش تشخیص واریکوسل از روی نشانه های آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه واریکوسل به عنوان شایعترین علت ناباروری مردان شناخته شده است. مردان زیادی بعلت واریکوسل به مراکز درمانی مختلف مراجعه می کنند و دنبال تشخیص واریکوسل و درمان آن هستند. در این مقاله به بررسی علائم واریکوسل و روش های تشخیص آن می پردازیم.

چگونه بفهمیم واریکوسل داریم؟

  • درد بیضه
  • پر شدگی رگ های آویزان کننده بیضه
  • احساس کیسه کرم در بالای بیضه
  • بی علامتی کامل می تواند از نشانه های واریکوسل باشد.

بزرگ کردن آلت تناسلی

 

تشخیص واریکوسل در خانه (توسط خود فرد)

بهترین مکان برای معاینه، حمام گرم است (چون گرما باعث شل شدن کیسه بیضه و پایین آمدن بیضه‌ها می‌شود که لمس عروق را آسان‌تر می‌کند).

مراحل معاینه شخصی:

-بایستید: واریکوسل معمولاً در حالت ایستاده خود را نشان می‌دهد و در حالت درازکش ناپدید می‌شود.

-مشاهده کنید: جلوی آینه بایستید. آیا سمت چپ (که واریکوسل در آن شایع‌تر است) توده‌ای شبیه “کیسه پر از کرم” دارد؟ یا رگ‌های آبی‌رنگ برجسته می‌بینید؟

-لمس کنید: به آرامی بالای بیضه را بین انگشت شست و اشاره لمس کنید. اگر رگ‌ها سالم باشند، مثل ماکارونی نپخته (سفت و صاف) هستند. اگر واریکوسل باشد، حسی شبیه به لمس کردن یک مشت کرم خاکی نرم یا ماکارونی پخته شده خواهید داشت.

مانور والسالوا واریکوسل چیست؟

بر اساس کتاب های مرجع ارولوژی، تشخیص واریکوسل به صورت قطعی با معاینه می باشد. این تکنیک کلیدی‌ترین روش برای تشخیص واریکوسل‌های خفیف (گرید ۱) است که در حالت عادی دیده یا لمس نمی‌شوند.

-روش انجام: پزشک از شما می خواهد که در حالی که ایستاده‌اید، نفس عمیقی بکشید، دهان و بینی خود را ببندید و مانند زمانی که می‌خواهید اجابت مزاج کنید (یا بادکنکی را به زور باد کنید)، به شکم خود فشار بیاورید (زور بزنید).

-چه اتفاقی می‌افتد؟: این کار فشار داخل شکم را بالا می‌برد. اگر دریچه‌های لانه کبوتری در سیاهرگ‌های بیضه خراب باشند، این فشار باعث می‌شود خون به سمت پایین (بیضه) پس بزند و رگ‌ها ناگهان متورم و قابل لمس شوند. اگر با زور زدن، بالای بیضه متورم شد، احتمالاً واریکوسل دارید.

علائم واریکوسل

بر اساس یافته های زیر، واریکوسل به سه درجه خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شود.

نوع خفیف

زمانی است که در حالت طبیعی رگ سالم است وقتی بیمار بینی را گرفته و فشار می دهد رگ خراب شده برجسته می شود که به این واریکوسل نوع Ι گفته می شود.

نوع متوسط

در معاینه رگ خراب شده کاملاً گشاد و مشخص است و نیاز به فشار شکمی ندارد ولی اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد برجستگی رگ 2 الی 3 برابر می شود که به آن واریکوسل نوع Π می گویند.

نوع شدید

در این حالت برجستگی رگ های بیضه با نگاه کاملاً مشخص و مثل کیسه پر از کرم در بالای بیضه دیده می شود و در معاینه بالای بیضه پر از رگ های گشاد شده می باشد و اگر بیمار بینی خود را گرفته و فشار دهد چند برابر خواهد شدکه به آن واریکسل گرید Ш می گویند. هزینه عمل جراحی واریکوسل بسته به شدت بیماری و یکطرفه یا دو طرفه بودن آن متفاوت است.

سونوگرافی واریکوسل چگونه است؟

سونوگرافی رنگی داپلر تقریبا در تمامی موارد ابتلا به واریکوسل انجام شده و آزمایش تشخیصی انتخابی می باشد. ورید های متسع و پیچ خورده در این سونوگرافی (با مقیاس خاکستری) دیده می شوند. انجام مانور والسالوا می تواند قطر ورید را افزایش دهد. در واریکوسل هایی که بدون علامت و تحت بالینی هستند امکان دارد قطر داخلی ورید اسپرماتیک 2 تا 3 میلی متر باشد.

در مواردی که واریکوسل بسیار کوچک یا تحت بالینی می باشد، نمی توان جهت تشخیص ابتلا به واریکوسل قطر ورید ها را به عنوان معیاری مطمئن در نظر گرفت. این قطر ها تنها جهت مستند سازی و بررسی های پاتولوژی به کار گرفته می شوند. سونوگرافی رنگی داپلر جهت بررسی تغییرات همودینامیکی مرتبط با این بیماری به کار گرفته می شود. در صورتی که قطر ورید کوچک باشد این تغییرات را می توان معیار تشخیص قرار داد.

سونوگرافی واریکوسل

اغلب در هنگام تنفس آرام، ایستادن یا انجام مانور والسالوا بازگشت جریان خون در این ورید ها دیده می شود. در تحلیل طیفی داده ها الگو های مختلفی از جریان خون در این ورید های متسع نشان داده می شود. با این حال، اختصاصی ترین الگوی تشخیصی الگوی جریان خون وریدی است که به بیضه ها رسیده و با افزایش فشار شکمی افزایش می یابد. در یک مطالعه از یک سیستم امتیاز دهی جهت تشخیص واریکوسل استفاده شد.

برای آگاهی از بیماری واریکوسل و صحبت هایی که در مورد درمان واریکوسل با یخ، نخ و از این قبیل موارد در میان مردم شایع شده است بر روی لینک درمان واریکوسل کلیک کنید.

این سیستم به طور کلی یافته های انفرادی ذکر شده را در بر گرفته و به هر کدام از آن ها امتیاز دهی می کند. تصور بر این است که این فرایند نسبت به معاینه فیزیکی نتایج اختصاصی تری ارائه می دهد.سونوگرافی داپلر در بازه زمانی پس از عمل نیز جهت بررسی اثرات درمانی جراحی و پایش بروز مجدد بیماری اهمیت فراوانی دارد.

در اغلب موارد، ترمیم میکروسرجیکال (جراحی میکروسکوپی) واریکوسل انجام می شود. همچنین تحقیقات بیان دارند که سونوگرافی رنگی داپلر در ترسیم آناتومی و نمایش الگو های جریان آناستوموز میکروسرجیکال مفید است. به همین دلیل معمولا جهت تشخیص و پیگیری واریکوسل انجام سونوگرافی رنگی داپلر از کیسه بیضه پیشنهاد می شود.

تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم

در رابطه با نحوه تشخیص واریکوسل با آزمایش اسپرم باید گفت که اگر پزشک به وجود واریکوسل مشکوک شود، انجام یک آزمایش سونوگرافی را درخواست خواهد داد. در صورتی که فرد با مشکلات باروری مواجه باشد، پزشک جهت بررسی کیفیت اسپرم ها انجام یک آزمایش اسپرم را برای او تجویز می کند.

آزمایش اسپرم به تنهایی نمی‌گوید “شما واریکوسل دارید”، بلکه آسیب‌های ناشی از واریکوسل را نشان می‌دهد. در واقع بسیاری از افراد واریکوسل دارند اما آزمایش اسپرمشان سالم است (که معمولاً نیاز به عمل ندارند). الگوی کلاسیک واریکوسل در آزمایش اسپرم (الگوی استرس):

در اینجا یک راهنمای ساده و کاربردی برای خواندن برگه‌ی آزمایش آورده شده است. اعداد زیر «حداقل‌های طبیعی» هستند؛ یعنی اگر اعداد شما بالاتر از این باشد، وضعیت نرمال است.

۱. تعداد اسپرم: این عدد نشان می‌دهد در هر میلی‌لیتر منی، چند میلیون اسپرم وجود دارد. حد نرمال آن بالای ۱۵ میلیون در هر میلی‌لیتر است.

-تفسیر شدت مشکل:

    • ۱۰ تا ۱۵ میلیون (خفیف): شانس بارداری طبیعی وجود دارد، اما ممکن است زمان‌بر باشد.

    • ۵ تا ۱۰ میلیون (متوسط): احتمال بارداری طبیعی کم است؛ معمولاً کاندیدای IUI (تزریق اسپرم به رحم) هستند.

    • زیر ۵ میلیون (شدید – الیگواسپرمی شدید): وضعیت جدی است. معمولاً نیاز به IVF یا میکرواینجکشن است.

    • صفر (آزواسپرمی): هیچ اسپرمی وجود ندارد (نیاز به نمونه‌برداری از بیضه).

۲. تحرک اسپرم: اسپرم باید شنا کند تا به تخمک برسد. حد نرمال مجموع اسپرم‌های پیش‌رونده باید بالای ۳۲٪ باشد (یا مجموع کل متحرک‌ها بالای ۴۰٪).

این بخش معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شود:

-Progressive (پیش‌رونده): اسپرم‌هایی که مستقیم و سریع به جلو حرکت می‌کنند (بهترین نوع).

-Non-Progressive: در جا حرکت می‌کنند یا دور خود می‌چرخند (مفید نیستند).

-Immotile: کاملاً بی‌حرکت

 ۳. شکل اسپرم: این بخش سخت‌گیرانه‌ترین قسمت آزمایش است و اغلب باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. در این فاکتور، شکل سر و دم اسپرم بررسی می‌شود. حد نرمال آن بالای ۴٪ (بله، فقط ۴ درصد!) است.

-تفسیر: اگر در آزمایش شما نوشته شده ۹۵٪ اسپرم‌ها غیرطبیعی (Abnormal) هستند، نترسید! اگر فقط ۵٪ یا ۴٪ نرمال باشند، شما در محدوده سلامت هستید.

-وضعیت جدی: اگر شکل نرمال زیر ۲٪ یا ۱٪ باشد، نفوذ اسپرم به تخمک به صورت طبیعی بسیار دشوار است (عارضه: تراتواسپرمی).

۴. سایر فاکتورهای مهم (علائم خطر)

-Volume (حجم منی): باید بین ۱.۵ تا ۵ میلی‌لیتر باشد. حجم خیلی کم (زیر ۱) ممکن است نشانه انسداد یا انزال بازگشتی باشد.

-WBC (گلبول سفید): باید کمتر از ۱ میلیون باشد. اگر بیشتر باشد (Pyospermia)، نشانه عفونت است که می‌تواند موقتاً باعث ناباروری شود و با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود.

-Liquefaction (زمان روان شدن): منی باید ظرف ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آبکی شود. اگر بیشتر از ۶۰ دقیقه طول بکشد، اسپرم‌ها نمی‌توانند آزاد شوند.

جدول جمع‌بندی: وضعیت شما چقدر جدی است؟

پارامتروضعیت نرمال (سبز)وضعیت هشدار (زرد)وضعیت جدی (قرمز)
تعداد> ۱۵ میلیون۱۰ تا ۱۵ میلیون< ۵ میلیون
تحرک پیش‌رونده> ۳۲٪۲۰٪ تا ۳۲٪< ۱۰٪
شکل نرمال> ۴٪۲٪ تا ۳٪

< ۱٪

یک اصطلاح مهم پزشکی: سندروم OAT

اگر در آزمایش شما هر سه مورد (تعداد، تحرک و شکل) پایین باشد، به آن OAT (Oligo-Astheno-Teratozoospermia) می‌گویند. این شایع‌ترین الگویی است که در واریکوسل‌های شدید دیده می‌شود و معمولاً قوی‌ترین دلیل برای انجام جراحی واریکوسل است.

جدول درجات (گرید) واریکوسل برای تشخیص

گرید (درجه)نحوه تشخیص
گرید ۱ (خفیف)فقط با مانور والسالوا (زور زدن) قابل لمس است.
گرید ۲ (متوسط)بدون زور زدن و در حالت ایستاده قابل لمس است، اما دیده نمی‌شود.
گرید ۳ (شدید)بدون لمس کردن و از فاصله دور، مثل یک کیسه پر از کرم روی بیضه دیده می‌شود.

اپیدیدیم را با واریکوسل اشتباه نگیرید!

بسیاری از افراد در معاینه خانگی دچار ترس می‌شوند چون یک لوله نرم را پشت بیضه حس می‌کنند.

-اپیدیدیم (طبیعی): یک لوله نرم و طنابی‌شکل است که به پشت بیضه چسبیده و کاملاً طبیعی است (محل بلوغ اسپرم).

-واریکوسل (غیرطبیعی): شبکه‌ای از رگ‌های کلاف‌شده است که معمولاً بالای بیضه قرار دارد و حجمش بیشتر از یک لوله ساده است.

چه زمانی معاینه خانگی نگران‌کننده است؟

اگر در معاینه با موارد زیر روبرو شدید، حتماً نیاز به سونوگرافی دارید:

-اختلاف سایز محسوس: اگر بیضه سمت چپ (که واریکوسل دارد) به وضوح کوچک‌تر و نرم‌تر از سمت راست شده باشد (نشانه تحلیل رفتن بیضه).

-توده سفت و بدون درد: اگر روی خودِ بدنه بیضه یک دکمه سفت یا سنگریزه حس کردید که با فشار دادن درد نمی‌گیرد (این می‌تواند خطرناک باشد و ربطی به واریکوسل ندارد).

-درد با لمس: اگر با لمس آرام رگ‌های بالای بیضه، درد تیزی حس کردید.

3.6/5 - (66 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر انیتاقوس شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترمن18هفته و4روزمه سونوگرافی انومالی رفتم که گفتن کلیه سمت چپ جنین مولتی کیستیک دیسپلاتیک هستش وتعدادزیادی کیست باسایزهای مختلف دیده شده وکلیه سمت راست نرمال هستش.
    ایاراه درمانی وجودداره؟یابعدازبه دنیااومدنش به مشکل برمیخورم؟
    خواهش میکنم جواب بدیدخیلی نگرانم😔
    1. تصویر کاربر انیتاقوس پنجشنبه ۲۴ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      چراجواب نمدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      کاری نمیشه کرد. پس از تولد باید تحت نظر دکتر نفرولوژی باشه ، در حیطه ی کاری نفرولوژی هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بنیامین شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1184 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر از راهنمایی های مفیدتون
    پسری 30 ساله هستم. 5 سال پیش بعد از یک رابطه جنسی واژینال دچار تکرر و سوزش ادرار و ترشح از آلت شدم که بعد از آزمایش، قرص سیپروفلاکساسین 500 هر 12 ساعت به مدت 10 روز مصرف کردم و خوب شدم. از آن زمان 2 بار دیگر این اتفاق افتاده به این ترتیب که با کوچکترین تماس واژینال بدون کاندوم دچار ترشح چرک مانند (البته بسیار اندک که با فشردن آلت یک قطره خارج میشود) و بدون سایر علائم (مانند تکرر و سوزش) شده ام که هر بار با همان تجویز قبلی خوب شدم. اخیرا هم این مشکل مجدد پیش آمده ... به نظر شما باز هم از همان تجویز استفاده کنم ؟ و تکرار این درمان مشکلی ایجاد نمیکنه ؟ و اینکه چه راه پیشگیری برای این مشکل وجود داره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      ۲ عدد قرص آزیترومایسین ۵۰۰ با هم خورده شود. ۲۵۰ میلیگرم آمپول سفتریاکسون عضلانی . داکسی سیکلین ۱۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت برای یک هفته
    2. تصویر کاربر بنیامین چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      ضمن تشکر از پاسخ استاد عزیز، بسیار ممنون میشم اگر به این دو سوال پاسخ دهید و راهنمایی بفرمایید
      1- با توجه به شیوع کرونا و آلودگی مراکز تزریق، راهی برای جایگزینی آمپول وجود دارد؟
      2- با توجه به تکرار این بیماری در هر بار رابطه واژینال، آیا راهی جز استفاده از کاندوم وجود دارد؟ و در صورت تماس محافظت نشده مصرف آنتی بیوتیک بلافاصله بعد از رابطه میتواند پیشگیری کند؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      بهتر است تزریق شود. خود و شریک جنسی تان همین درمان رابگیرید تا تکرار نشود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    با سلام
    دو روز پیش جراحی تنگ کردن واژن و لبیا پلاستی داشتم.
    هنگام جداکردن سوند،متوجه شدم که قادر به تخلیه ادرار نیستم.
    با دل درد شدید و حال وخیم به بیمارستان برگشتم دوباره سوند گذاشتند.
    مشکل از کجاست و اینکه چه زمانی قادر به تخلیه ادرار بدون سوند خواهم بود؟
    درحال حاضر روزی 3بار بتانکول کلراید مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      هر ۲ ساعت مسیر سوند راببندید و باز کنید تا حس مثانه برگردد
  • تصویر کاربر سجاد شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    دانه ریز و سفید دور کلاهک تناسلی بنده پیدا شدن راهکار و درمانش چی هست؟
    1. تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      چه پمادی تجویز میکنید بزنم تا خوب بشم آقای دکتر
    2. تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۲۳ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      چه پمادی یا دارویی استفاده بکنم برای از بین بردن زگیل تناسلی
      میخوام زود بهبود پیدا کنم زگیل ها خوب بشن و بهتر بشه الت تناسلیم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      زگیل نیست. پماد هیدروکورتیزون هر ۸ ساعت
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    سلام روزتون بخیر اقایه دکتر
    حدود دو ماه است که این لکه هارو مشاهده شدن نه درد دارم نه خارش فکر کردم جوش یا اکنه هستن گفتم که میرن ولی هنوز هستن خواستم ببینم زیگیل هستن ممنون مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام مشکوک هستن ، با متخصص پوست مشورت کنید
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی
    دکتر جان یکماه پیش به علت التهاب پروستات به من فرمودید سیپروفلوکساسین و ملوکسیکام و (تامسوسولین) امنیک رو مصرف کنم یکماه الان تقریبا خوب شدم فقط یه مشکل دارم وقتی رو صندلی میشینم ناحیه بین مقعد و بیضه ( پرینه) درد میگیره و خیلی اذیت میشم البته از نشیمنگاه طبی استفاده می کنم در محل کار ،ولی اگه استفاده نکم ده دقیقه یه جا بشینم خیلی اذیت میشم، آیا به مرور زمان خوب میشه یا توصیه دیگری دارید؟ قرص ها رو ادامه بدم یا خیر؟
    قبلا اطراف بالای بیضه درد میکرد الان دردش خیلی کم شده و فشار ادرار هم خیلی بهتر شده
    ممنون میشم از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      قرص ها را تا ۱۵ روز دیگه ادامه بدین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بهروزیان شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام ، من 72 سالمه، سال 96 در سونوگرافی قسمت فوقانی کلیه چپ، کیست کورتیکال 30 میلی متری دیده شده و در سال 98 در سونوگرافی کیست ترانس کورتیکال ساده به قطر 33 میلی متر در پل فوقانی کلیه راست دیده شده، الآن چند ساله که فشارم دائما بالا و پایین می رود، اسکن قلب و کبد هم کردم ، قلبم مشکل نداشته و قدری چربی کبد دارم ، سوالم از جنابعالی این است که من چه کار باید بکنم برای درمان فشارم ؟ شب ها یک قرص آتنولول و صبح ها یک قرص آملودیپین 5 میلی گرم استفاده می کنم. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      کیست شما مشکلی ندارد ، هر ۶ ماه با سونوگرافی پیگیری شود ، برای فشار با دکتر قلب مشورت کنید
  • تصویر کاربر احسانی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 912 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    دیروز پسرم رو برای ختنه بردم دکتر دیدن که نوک آلتش دوتا سوراخ داره و ختنه‌ش نکردن. چکار بابد بکنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر احسانی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      باسلام. عکس مجددا ارسال شد
    3. تصویر کاربر احسانی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      با سلام. عکس ارسال شد
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      بله ختنه نشود
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      بین ۶ تا ۱۲ ماهگی باید برای هیپوسپادیاس عمل شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر نادری شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    من مجردم خود ارضای میکنم ادرارم خارج میشه اونم توی آلتم میمونه آیا داروی گیاهی و خرنوب و جنسینگ و شنبلیله و....... برای تحریک و غلیظی آب منی مفیده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش اسپرم و ازمایش ادرار بعد انزال دهید
  • تصویر کاربر ابراهیم چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی ببخشید بچه من یکسال و 4 ماه هست بیضه چپش رفتیم عمل کردیم گفتن پیدا نیست بازم آیا ببریم پیش یه پژشک دیگه مثل جنابعالی شاید بتونید پیدا کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      باید با لاپاراسکوپی داخل شکم دیده شود. اگر پیدا نشده که هیچی. چه نوع عملی شده؟
    2. تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام جناب دکتر کرمی خسته نباشید ممنونم که پاسخ میدهید بالاتر از آلت ابتدای شکمش رو بریدن در بیمارستان ابن سینا وگفت نگاه کردیم پیدا نکردیم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس از خلاصه پرونده یا شرح عملش برام بفرستید
    4. تصویر کاربر ابراهیم سه شنبه ۲۹ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام جناب دکتر ممنون وسپاسگزارم بابت پاسخی که لطف می کنید ضمنا آقای دکتر، پزشک جراح عمومی اطفال بود اینکه با دستگاه دیگه یا عمل دیگه میشه پیدا کردم بیضه بچه من رو . ممنونم سلامت باشید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹( 5 سال پیش)
      باید با عمل لاپاراسکوپی داخل شکم دیده شود. من نمیدونم این کار برای شما انجام شده یا نه. اگر نشده ، باید انجام شود.
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ملکی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر بنده واریکوسل 3 چپ و 1 راست دارم و چند وقتی هست رگ های شکم از بالای ناف تا بخشی از آلت تناسلی حس درد و سفت شدن ، گشادی و تیر کشیدن شدید دارد و رگ آلت حس گز گز دارد و همینطور رگهای زیر شکم بالای پاها تیر میکشد آیا ربطی به واریکوسل دارد یا خیر ؟

    اگر ندارد نیازی میبینید به چه متخصصی مراجعه کنم و چه کسی ؟
    با نهایت سپاس و احترام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم 02122642744
  • تصویر کاربر بابک یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 691 مشاهده پرسش
    با سلام و تبریک سال نو
    بنده از گیلان و شهر تالش مزاحمتون میشم و 36 سال دارم و از تاریخ 93/1/4 دچار خون شاشی شدم و هنوز ادامه دارد و هیچگونه دردی هم ندارم فقط درد خیلی خیلی خفیف تو کمرم احساس میکنم و رنگ آن صورتی و یا قهوه ای است . سابقه کلیه درد یا سنگ کلیه هم ندارم . چون متخصص ها تو مسافرت نوروزی هستند نزد پزشک عمومی رفتم ، ازمایش و سنوگرافی هم گرفتم ولی چیزی نشون نداد ولی یک روز قبل از خون شاشی کمردرد داشتم البته خیلی شدید نبود . پزشک عمومی گفت شاید سنگ ریزه دفع شده . طلفاً در زمینه مرا راهنمایی فرمائید . با سپاس بتاریخ 6/1/93
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تکرار شد اطلاع دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب