اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    با سلام ضمن عرض خسته نباشید
    جناب آقای دکتر چند روزی است که در بیضه سمت چپ دردی احساس میکنم و با دست زدن به بیضه می توان گفت در پشت بیضه عارضه خیلی کوچکی راحس میکنم دقیقا نزدیک به لانه کبوتر و هم زیر شکم و هم در کمر درد دارم ولی اندازه بیضه ها تعقیری نکرده لطفا راهنمایی فرمائید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر دینا یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر . خواستم بپرسم هزینه این آزمایش نوار مثانه چقدر هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744
  • تصویر کاربر مهدیه یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    با سلام
    من خیلی لاغرم و چاق نمیشم و وسواس تو دستشویی رفتن دارم اونم به صورت شرطی یعنی حتما قبل از غذا خوردن یا دقیقا سر ساعتی خاص موقع صبح هر روز برم دسشویی حتی احساسش نباشه و باتوجه به اینکه چند سال پیش یه دونه شن خیلی ریزتو کلیه هام دیدن و اینکه من از همه لحاظ سالمم از لحاظ تیروویید و اینچیزا از طرف دکتر غدد و تغزیه مورد برسی قرر گرفتم آیا چاق نشدن و دسشویی رفتنه این مدلیم میتونه به کلیه و مجاری ادرری ربط پیدا کنه یا نه دسشویی رفتنم بیشتر منشا روحی داره...من برا رفع هر دو اینا اول به دکتر مجاری ادراری و کلیه مراجعه کنم یا یه دکتر روانپزشک...البته باید بگم پدر بزرگم سنگ کلیه داشت...ممنون میشم راهنماییم کنید که آیا خدایی نکرده مشکل تو کلیه یا مثانه ربطیبه لاغری من هم داره یا نه و من نیازی به ویزیت حضوری شما دارم یا نه...من بیمه نیروهای مسلح دارم ...شما با بیمه ها قرارداد دارین؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      بررسی شوید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر ما قبلا اینترنتی تعیین وقت کردیم ولی به علت مشکلی که پیش آمد نتوانستیم مراجعه داشته باشیم ، چطور امکانش هست مراجعه داشته باشیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      0212264274
  • تصویر کاربر برادران یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    فرزندم متولد تير ٨٥ ميباشد مادرم و همينطور اقوام همسرم(مادر بزرك و عمه ها إظهار ميكنند كه سايز آلت تناسلي بسرم بسيار نسبت به سنش كوجك است در أين سن اندازه نرمال جقدر است و جطور مي توانم متوجه شؤم لطفا راهنمايي بفرماييد سباس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید چکار شوید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز
    من خیلی خیلی تعریف شما رو شنیدم لطفا کمکم کنید
    من پسری 24 ساله هستم که از دو منطقه دارای تنگی مجرا بودم که تاریخ 21 اردیبهشت 94 عمل کردم و هشت روز سوند فولی داشتم
    چند روزی هست که دوباره سوزش ادرار دارم به دکترم مراجعه کردم و عکس RUG نوشت که معلوم شد تنگی برگشته ولی یکیش
    دکترم گفت شاید تنگی بدتر بشه شایدم همینجور بمونه ، اگه دیدی داره به مثانت فشار میاد بیا دوباره عمل کنم
    میخواستم ببینم نظر شما در مورد سوند نلاتون شماره 16 چیه ؟
    هر شب به خودم سوند بزنم ببینم درسته میشه تنگیم؟!!!
    توروخدا کمکم کنید خیلی فکرم خرابه ، نمیخوام دوباره عمل کنم
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 14824 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض خسته نباشید.
    بنده سی وشش سال دارم وخمیدگی مادرزادی دارم.می خواستم دررابطه با هزینه جراحی مطلع بشوم وباتوجه به اینکه بنده ازشهرستان باید مراجعه کنم آیا درهمان روز یا ظرف یکی دوروز اگر احتیاج به عمل باشد انجام می گردد یاخیر؟چون باید مرخصی بگیرم.عکسهارا هم جسارتا ضمیمه کردم.باتشکر واحترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      فیلم عمل من در یوتیوب را ببینید
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    متشکر میشم ببینید نیاز به عمل دارم یانه.بیست سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      زیاد کج نیست
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 772 مشاهده پرسش
    با سلام دو مرتبه دچار حمله درد بیضه و متعاقب ان, سرگیجه شدید و تهوع بدون استفراغ بوده ام. حمله با تعرق همراه بوده حدود ده تا پانزده دقیقه طول می کشد. فاصله. دو حمله حدود یک ماه بوده است. ایا نیاز به پیگیری وجود دارد؟ لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      از نطر عده فوق کلیه ویو کروموسایتوما باید بررسی شود مطلب سایت من گویا است
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام من یك روز بعد از جراحی دو طرف واریكوسل به روش لیزر مجددا احساس درد در بیضه چپ دارم خواستم بدونم تا كی این درد ادامه داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      از دکترتان بپرسید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب