اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    آقای دکتر بنده عمل واریکوسلم تمام شده کمتر از یه ماهی،قبل از عمل نتونستم آزمایش اسپرم را بدهم،چون درجه 3 بود و شدید،عمل کردم،میخوام ببینم بعد از عمل با توجه به اینکه نمیتونم نمیتونم این آزمایش بدهم و قبل از عمل 6 بار اقدام کردم ولی نتونستم،چجوری حالا باید بتونم که متوجه بشم بارور شدم یا نه،شاید خنده دار باشه،مشکل قرص خوردنم دارم؟!
    و میخوام بدونم که برآمدگی بعد از عملم چه مدت طول میکشه بخوابه و جای عملم کی محو میشه؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام 6 ماه به ازمایش
  • تصویر کاربر سلیمی شنبه ۱۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    volume 4ml
    color Gray
    viscosity normal(drop by drop
    PH 8
    liguifaction time 30min
    sperm count 77400000/ml
    motility 50%

    normal morphology 50%
    WBC 25-30 H.P.F
    RBC 1-2 H.P.F
    Epithelial 0-1 H.P.F
    Germinal Cell 2-3
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام خوب است
  • تصویر کاربر mm شنبه ۱۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 16.5سال دارم راستش را بخواهید من حدود چهار سال و نیم است که خود ارضایی می کنم ودر حال ترک این عمل زشت هستم واز این کار صدمه های بسیاری دیده ام که می خواهم بدانم که ان ها خوب می شوند .
    راستش اقای دکتر من می خواهم بدانم با این تعدابار هایی که من در طول این چهار سال انجام داده ام می توانم در اینده بچه دار شوم عوامل دیگری نیز است که برایتان شرح می دهم :من حدود دوسالی است که بیضه هایم دچار ول شده گی شدید شده است وبسیار افتاده اند وبه هم چسبیده اند درحالت افتادگی واین که من حدود چهار الا پنج سال پیش ضربه های زیادی به ناهیه بیضه ها وارد شده واز همن موقع ها نیز افتادگی را پیدا کرد وای که دانه های سفید رنگی اول در ناهیه الت تناسلی وبعد به تدریج در تمام بدنم پخش گردید باید بااین ها چه کار کنم و این که اقای دکتر من دو دایره سفید رنگ نزدیک دو سال پیش به اندازه کمتر از نیم سانت وکنار هم دروسط الت تنا سلی ام کمی پایین تر قرار گرفته است ایاممکن است سرطان پرستات باشد ودر اخر می خواهم بدانم ایا اختلالی در بچه دار شدن من ممکن است ایجاد شده باشد یانه من این موضوع بسیار نگران هستم لطفا توضیح دهید وجواب را به ایمیل من پست کنید ومرا بسیار راهنمایی کنید با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام همه مشکل شما عصبی و حساسیت بیش از حد است
  • تصویر کاربر حمدا... شنبه ۱۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    جناب آقاي دكتر
    با سلام واحترام
    با وجود اينكه بيضه سمت چپ من واريكسول دارد وآزمايش اسپرم هم داده ام وجواب مثبت بوده آيا نياز به عمل جراحي مي باشد يا خير لطفاً راهنمايي فرمائيد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 826 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    ببخشید کناره و بالای التم وقتی میخوا که نعوظ بشه درد مگیره و گود میشه
    قبلا خود ارضایی میکردم و التم رو میمالوندم به پتو و حالا نمیدونم چطوری به حالت عادی برگرده التم
    ایا با دارو خوب میشه؟ اخه خیلی میترسم
    دو سال پیش هم خون میومد ازش و رگ زیر التم تا مقعدم درد میکرد
    ایا خونی لخته شده که اینجوری شده؟یا سرخرگ اسیب دیده؟ اخه پروستاتمم بزرگ شده بود فکر کنم از همون سرخرگم باشه
    اقای دکتر لطفا کمک کنید من 17 سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام در سن شما مهم نیست
  • تصویر کاربر خسرو چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما به عرض میرسانم که در زیر جناغ سمت راست احساس درد می کردم با مراجعه به دکتر داخلی دستور سونوگرافی دادند وبعد از ان اعلام کردند که درد شما به علت داشتن سنگ کلیه می باشد ویک امپول جهت گشاد شدن مجرای ادار دادند وگفتند که احتمال دفع سنگ می باشد خواهشمند دستور فرمایید که چه کاری برای بهبودی سریع باید انجام دهم وایا تشخیص دکتر نسبت به محل درد درست است یا نه با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید تحت نظر باشید
  • تصویر کاربر فرهاد چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب. 50روزی هست که از عمل ارکیدکتومی بنده میگذرد . اما متاسفانه متاسفانه همچنان نعوض آلت بر قرار است و ب همان شدت گذشته! از آنجا که بعد از ارکیدکتومی امکان ارضا شدن نیست میخواهم نعوض آلت هم بر قرار نشود اما نمیدانم آیا این امکان هست یا خیر ؟ بسیار آزار دهنده ست نعوض الت برای بنده . تشکر . . .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    باسیام خدمت دکتر ....عذر میخوام استفایده از اسپری ویگا عوارض داره ومن خیلی زود ارضا میشم راه حل چیست .....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      با نظر دکتر باشد نه
  • تصویر کاربر روح چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    اقای دکتر در مورد سوال قبلی که درد بیضه ها پس از صحبت کردن با جنس مخالف و استرس که پاسخ شما مهم نیست بوده است،در بعضی مواقع به خروج منی منجر می شود و پس از خروج منی، درد بیضه کاهش پیدا می کند، راه حل چیست؟ چون واقعا در بعضی موارد درد تسکین پیدا نمی کند مگر با خروج منی از طریق جلق
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر قربانعلی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام در سونوگرافی اینجانب واریکوسل دوطرفه رویت شد به اضافه آب آوردن بیضه سوالم این است که اگه بخوام عمل کنم هزینش چقدر مییشه باتوجه به اینکه کی باید برای معاینه خدمت برسم وبچه شهرستانم وقاری بودن ومومن بودن وپزشک حاذق بودن شما من رو بیشتر ترقیب میکند که انشا الله زیر نظر شما معالجه بشم ضمنا حدود 700 کیلومتر با تهران فاصله دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      شهر خودتان معالجه کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب