اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نیما جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام علیکم،بنده 26 سال دارم مدت 4 سال است که دچار سنگ کلیه شده ام(البته سنگ کلیه ارثی) و تا به حال 2 بار عمل tul انجام دادم ولی باز هم با مصرف داروهایی مثل پودر سیترات پتاسیم و آلوپرینول و رواتینکس و ب6 و هیدروکلروتیازید و سنگکل و منیزیم...و آب زیاد بازهم کلیه ام سنگ میسازد و در حال حاضر یک سنگ به قطر هشت میلی متر در کالیس تحتانی کلیه چپ دارم و جدیدا یک کیست کورتیکال به قطر سیزده میلیمتر در پل میانی کلیه چپ دارم،البته نوع سنگ ها هم کلسیمی و هم اسید اوریکی است و تمام آزمایشاتم نرمال است.متاسفانه این بیماری موجب اختلال در زندگی بنده شده است و عاجزانه از شما تقاضای راهنمایی دارم. التماس دعا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مصرف زیاد اب و کم نمک
  • تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ..من بر اساس مطالبی ک تو اینترنت سرچ کردم نوشته بودن ک میشه از چربی های بعضی از قسمتای بدن ب آلت تناسلی تزریق کرد ...یا اینکه با آزاد کردن اون مقداری ک تو بدن نهفته ست میشه طول آلت تناسلی رو دراز کرد ...اگ میبینید اذیت میکنم با سوال پرسیدنم آخ چون قرار بیام و ی روزی صد در صد مزاحمتون میشم خواستم قبلش اطلاعات کسب کرده باشم ..ببخشید واقعا ..ممنون ک وقت میذارین بابت جواب دادن ب سوالات .ولی کاش میشد ی جواب قاطع کننده بدین .آخ تنها دلیل ازدواج نکردنم همین .از اینک نتونم رضایت جنسی طرف مقابلم ک همسرم هست رو جلب کنم ..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیخودی نگرانی
  • تصویر کاربر ashkan پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام پسر هستم 24 ساله
    کسی در قضایی که میخورم یک مدت قرص ضد بارداری میریخته.فکر میکنم حدود 1 ماه .این ها حاوی هورمون زنانست
    من بی اطلاع بودم و این رو خوردم ممکنه بگید چه عوارضی داره خوردن این ها؟باعث ناباروری میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه دفع میشود نگران نباشید
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام..من یک عمل واریکسل داشتم و الان بعد از تقریبا یک سال و نیم هیچ تغییری در تعداد اسپرم هام ایجاد نشده..امکان داره دلیلش رو بدونم..باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممکن است
    2. تصویر کاربر مهدی شنبه ۹ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      الان این جوابه که شما دادی....ممکن است....چی؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      عمل 50 در صد جواب میدهد
    4. تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      الان من باید چیکار کنم آقای دکتر؟باتشکر
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      انتضار اگر نتیجه نگیرید اییو ای
    6. تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      اییو ای هم جواب نداده...
      دو بار انجام دادم...
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ای وی اف
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 619 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر کرمی
    حدودا یک سال پیش التم به سمت پایین کشیده شد و از آن موقع متوجه شدم التم بی حس شده حتی کشاله های رانم سر و بی حس شده و لذت جنسیم بسیار کم شده وبا بی حسی الت وبه سختی ارضا می شوم .به نظرم عصب حسی التم اسیب دیده است. لطفا اگر درمانی دارد بنده را راهنمایی کنید .یک سال از این موضوع گذشته وهیچ فرقی نکرده وبهتر نشدم .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکلتان عصبی است
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 3747 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.میخواستم بدانم از کجا می توان فهمید که زن به ارگاسم رسیده است. آیا لرزشی که در بدن زنان بعد از تحریک واژن رخ می دهد دلالت بر ارگاسم آنان دارد، مثلا سه یا چهار لرزش پی درپی..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله میتواند نشانه باشد
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنون اقای دتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سپاس
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام.مدت زیادیست که دراثر نشستن و خم شدن با اینکه مثانه ام پر نیست ولی ادرارم میریزد.پس از سیستوسکوپی دکتری داروی تولترودین تدافارم2 و پرازوسین را تجویز کردند با وجود 1سال هنوز درمان نشدم.ضمنا دکترم گفت که چون از بچگی درست ادرار نمیکردی و موقع دفع ادرار گردن مجاری را میگرفتی تا از سرعت بیرون آمدن ادرار بکاهد این باعث شده که دچار مشکل شوی.به نظرتان راه حل چیست؟خیلی از این مشکل رنج میبرم به ویژه اینکه موقع نماز و حین خم شدن برای سجده رفتن اکثرا ادرارم میریزد.شما را به خدا راهنماییم کنید تا از این بیماری خلاص شوم.ضمنا مردم و مجرد و 29ساله و 55کیلوگرم وزن.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 باید نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر رشید پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام، من 19 سالمه من کجی الت دارم شاید بالای،30 درجه باشه،طول التم هم 13 سانت قطر التم هم 5 سانت هست ایا باید عمل کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر معین پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    بنده با تشخیص 3 پزشک واریکوسل گرید 3 دارم و الام می خوام جراحی بکنم ولی جراحی که الکی باشه (یعنی اونو جراحی عود شده قلمداد کنم برای معافیت پزشکی خدمت سربازی)آیا این از لحاظ پزشکی امکان پذیر هست یا نه (چون باید گرید 3 باقی بمونه و با سونوگرافی کالر داپلر هم تشخیص داده نشه که عمل الکی بوده )و اینکه شما این عملو انجام می دید؟ یا اینکه یه دکتر دیگه رو معرفی بکنید برای این کار
    خواهشا منو راهنمایی بکنید چون حتما تا سال آینده من باید پاسپورت داشته باشم و خودمو به کشور مقصد معرفی بکنم
    هزینه ش هر چقدر باشه تقدیم می کنم .اگر امکان پذیره ، در اسرع وقت هم حضوری خدمت می رسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیایید در خدمتم 09351142080
  • تصویر کاربر میلاد پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت دکتر کرمی عزیز
    آقای دکتر بنده 28 سال دارم دو سال پیش اقدام به بچه دار شدن کردیم اما متاسفانه نتیجه حاصل نشد نزد ارولوژیست رفتیم و ایشان عمل واریکوسل را تجویز کرد و بنده هم عمل را انجام دادم اما متاسفانه یک سال و نیم از عمل بنده میگذرد باز هم نتیجه ای نگرفته ام الآن با تجویز پزشک قرص انرژکس مصرف میکنم و نتیجه آزمایش اسپرم من به پیوست یک تصویر میباشد لطفا راهنمایی کنید که من چه کار کنم آیا به درمان ادامه دهم ؟ آیا رژیم غذایی خاصی به من توصیه میکنید ؟ آیا باز احتیاج به عمل واریکوسل دارم ؟ ناگفته نماند که تعداد اسپرم های من قبل عمل دو میلیون بوده است و الآن بعد یک سال ونیم به 47 میلیون رسیده است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ای یو ای کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب