اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر یعقوب جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    این انحنا به قدری شدید است که کاملا به شکم میچسبد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      با عکس بیایید ببینم
  • تصویر کاربر شاپور جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    بزرگ
    كردن الات تناسلى با عمل جراحى امكان دارد باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده چند روز پیش جواب ازمایش را روی سایت گذاشتم که در جواب ان فرمودیید حرکت کم است بعد از این رفتم سنو که جواب ان بدین شرح است پروستات دارای ابعاد 40.31.34حجم پروستات21cc حجم ادراه باقی مانده40ccحجم ادرارقابل حمل 500ccواریکوسل گرید2در سمت چپ و حداکثر ورید2.3mmاست وواریکوسلگرید 1در سمت راست وحداکثر قطر ورید1.6mmمیباشد با توجه به این ایتم ها ایا مشکی در ناباروری دارد.وایا باید حتما عمل شود پیشا پیش از جواب حضرت عالی متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    گفته بودین که براتون عکس بفرستم از دونه های رو التم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باز نشد
  • تصویر کاربر رامبد جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    با سلام.من عکس آلتمو واستون ایمیل کردم اقای دکتر..میشه نگاهی بندازین ببینین دچار کجی یا انحراف الت هستم یا نه ..اگر هستم که در اولین فرصت خدمتتون برسم..خواهشا اگر میشه جواب بدین..با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکس از بالا نیز بگیرید از چهار طرف تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام من 18 سالمه و از سایز الات خودام رنج میبرم میدونم تاسیری روی روابت زناشوی نداره پیش دکتر متخصص هم رفتم اما فقط نصیحت کرد نظر شما چی از pro solutin وrx vigاستفاده کنم کمکم کنید اقای کرمی کمکم کنید من واقعا حالم بد هر کاری لزم باشه انجام میدم ممنون
    1. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سایزشم12 سانته زمان راست شدن
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      اندازه طبیعی است همه دروغند
    3. تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      یعنی هیچ راهی نیست حتی یک سانت
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. بنده 32 سالمه و متاهل هستم. تقریباً ده روز پیش درد در بیضه ها احساس کردم. البته دو ماه پیش بدون هیچ بیماری شخصاً آزمایش اسپرم دادم که همه چیز نرمال بود. اما هفته پیش برای درد به متخصص اورولوژی مراجعه کردم و سونوگرافی پیشنهاد شد که در سونو واریکوسل نوع دو نتیجه گیری شد. الان سوالم این هست که بنده نابارور شدم و دیگر نمیتوان کاری کرد. البته بنده از منشی شما وقت گرفته ام ولی میترسم دیر شود چون بیضه سمت راستم در این سه روز تحلیل رفته. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر سجاد جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    با سلام
    من سال 87 جراحی واریکوسل داشته ام ولی هر چند وقتی دوباره علایم دیده و درد را احساس میکنم
    آیا این بیماری من دوباره عود کرده
    آیا دوباره نیاز به جراحی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر سید جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    ادامه سوال
    76e912590
    میخواستم در ادامه بگم اندازه بیضه چپ بعضی وقتها در مواقع درد بزرگتر میشه ولی شکل کلی تغییر نمیکنه و اینکه انزال به راحتی صورت میگیره و اینکه معمولا در اوایل شروع درد با استراحت برطرف میشه
    ولی بعضی وقتها به حدی دردناک میشه که حتی خواب هم ندارم

    ممنون
    اگر بشود راهنمایی کنید ممنون میشوم
    واگر در قم هم دکتر خوبی سراغ دارید
    مزید امتنان خواهد بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر سید جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    از حدودا هفت سال پیش هرگاه به علت کار زیاد یا فشار عصبی و استرس زیاد بدنم ضعیف میشود
    بیضه سمت چپم منورم میشود و دردناک میشود و درد تا کلیه ادامه می یابد
    یکبار سونوگرافی کردم
    گفتند واریکوسل نیست
    ولی
    چند روز پیش تب و لرز شدید کردم و بیمار شدم
    حالا از دیروز بیضه چپ باز دردناک و متورم شده
    چه باید کرد
    ساکن قم قستم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب