اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رب پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .گاهی هنگام زور زدن در دستشویی مایعی شبیه منی از آلتم خارج می شود.آیا مشکلی وجوددارد?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر سحر پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    با سلام...اقای دکتر من هرچندوقت یکبار حدودا1سال....عفونت کلیه شدید میگیرم...به طوری ک صورتم ورم کرده و گاهی اوقات نیز غش میکنم....هربارهم بعد از کلی آزمایش ک عفونت ادراری شدید مشخص میشه.....دوباره خوب میشم.....حداکثرتا1هفته خوب شدنم طول میکشه....ولی باز دوباره عفونت میکنند.....اونم خیلی شدید....میشه بپرسم مشکل کجاست؟؟؟؟مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بررسي ميخواهد
  • تصویر کاربر حميد پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دكتر عزيز
    2 سال پيش به علت زودانزالي توسط يك روانپزشك معاينه شدم ايشون داروي تستوسترون آندريول رو برام تجويز كردن كه حدوداً سه ماه مصرف كردم متاسفانه بعد از مصرف اين دارو مو ساق پاهام دچار ريزش شده. آيا اين دارو باعث اين موضوع شده؟ اين دارو اصلاً درست تجويز شده بود يا نه؟ حقيقت داره كه ريزش موي ساق پا نشانه عوارض كليويه؟ ممنون ميشم راهنماييم كنين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر ناصر پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ..من 24سالمه مجرد هستم قبلا رابطه جنسی داشتم ..ولی الان آلت من سفت نمیشه ..پیش دکتر هم رفتم دارو داد ولی خوب نشدم به نظرتون چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر فتانه پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید میگم خدمت آقای دکتر.من 1 ماهه میشه از همسر دومم زگیل تناسلی گرفتم و دکتر هم که رفتم واسم کرایو تراپی رو انجام دادن و بهم تاکید کردن که حتماواکسن گارداسیل رو بزنم و منم واکسنو زدم ایا این واکسن تاثیری داره یا نه؟؟آیا دو مرحله دیگه واکسن رو بزنم یا نه؟؟؟25 سالمم هستش.خیلی از این وضعیت ناراحتم.ممنون میشم کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      واكسن بعد از الودهگي اثر ندارد مطلب سايت من را بخوانيد
  • تصویر کاربر مصطفی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    با عرض سلام جوانی 22 ساله هستم دکتر من در چه وضعیت هستم بیضه هام بیشتر وقتا حالت ضعف داره و بیضه هام با کوچکترین ضربه درد میگیرن و گاهی اوقات درد داخل بیضه هام مخصوصا چپ و شکم . میخواستم بدونم ایا بیشتر میشه واریکوسل باید پیشگیری کنم یا ... راهنماییم کنین دارم بیضه راست با ابعاد 24*49 وبیضه چپ با ابعاد 23*47 مشهودندهر دو بیضه در داخل اسکروتم با سایز و اکوپترن نرمال و بدون توده فضا گیر مشاهده شدنداپیدیدیم ه حدود و اکوپترن نرمال دارندعلائمی دال بر هیدروسل significantمشاهده نشدواریکوسل گرید1 در سمت چپ مشهود می باشدقطر ورید با انجام مانوروالسالوا در سمت چپ mm1*2 میباشدضخامت پوست نرمال استدر برسی از نواحی اینگوینال دو طرف با پروب مخصوص و در وضعیت های سوپاین وایستاده بیمار با و بدون مانوروالسالوا طی این نوبت بررسی تصویری از هرنیاسیون لوپ روده ای در مسیر کانال های اینگوینال دیده نشد //
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر حسن پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    سلام.بنده مردی هستم 38 ساله و متاهل که حدود شش ماه دچار سوزش ادرار هستم و خروجی ادرارم باریک شده و با سختی و فشار و سوزش تخلیه میشود.ازمایش دادم همه چیز در حد نرمال بود.فقط ویتامین D خیلی پایین بود و PSA من عدد 5 بود.با دستور پزشک مقداری قرص سیپروفلوکساسین500 وقرص پرازوسین 1 میلیگرم استفاده کردم.ولی متاسفانه تاکنون هیچ تاثیری نداشته است.لطفا بنده را راهنمایی نمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد سيستوسكوپي شويد فيلم من در سايت را ببينيد
  • تصویر کاربر فاطمه.خ پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید,
    عذر میخوام؛
    اندازه آلت تناسلی همسرم هنگام نزدیکی هیچ تغییری نمیکنه (بزرگ و راست نمیشه)واین امر باعث میشه از سکس صرف نظر کنه
    برای درمانش چه راهکاری پیشنهاد میکنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر یونس پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    راه درمان خود ارضایی چیست،? آیا به شکل دارویی قابل درمان است، با توجه به اینکه این بیماری ربشه روانپزشکی هم دارد و عده ای مدعی هستند با هیپنوتیزم قابل حل است، ما را راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ترك با وورش وتصميم قوي
  • تصویر کاربر پریسا پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام شب شیک من ۲ساله ازدواج کردم اما از رابطه جنسی میترسم و هنوز باکره هستم دست خودم نیست نمیتونم انجامش بدم و از این موضوع خیلی رنج میبرم کلی ژل و بی حسی استفاده کردم فایده نداشت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ٠٢١٨٨٢٠٩٢١٦ مشاوره رواندرماني دكتر ستوده
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب