اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    من ۳۱ سالمه،مجرد،آلتم به سمت چپ میل داره،خودم این فکر و دارم که وقتی جهت ارضا دستکاری کردم،به ران پای سمت چپ مالش میدادم،الان دائم سمت چپ است،فقط موقعی که سفته حالت طبیعی داره،به نظر شما بیماری؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      تز مظر من مشکلی نیست
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، بنده دچار کجی آلت تناسلی حدود 70-80 درجه به سمت پایین هستم ، که یک بار هم مطب خدمتتان رسیدم و شما فرمودید میتوانم عمل پلی کیشن کنم، اما چند روز پیش از یک دکتر ارولوژ شنیدم که میگفت یکی از عوارض این نوع عمل ، ناتوانی سفت شدن و نعوظ در سن میان سالی می باشد ! حال ازشما میخواستم بپرسم ، آیا خداییش واقعا این عارضه را دارد این عمل ؟ این حرف او باعث شد دوباره روح و روان من را بهم بریزد! کمکم کنید.
    یاحق
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      زیاد است لیایید درست کنم۰۳۱۷۱۰۶۲۳۰۰
    2. تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      باسلام مجدد ، آقای دکتر متوجه هستم که باید عمل بشوم ، اما بنده در مورد عوارض این نوع عمل پرسیده بودم ، که آیا با این نوع عمل امکان دارد که در میان سالی دیگر نتوانم نعوظ طبیعی داشته باشم ؟ و یا اینکه این آلت نیاز به رزکشن تونیکا هم دارد ؟ با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      نه من فقط عمل پلیکاسیون میکنم فیلم را در سایت من ببینید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین ، اندازه ی یک دایره ی یک سانتی متری روی پوست آلتم زبر شده و رنگش هم نسبت به ناحیه های اطرافش تغییر کرده و یکم سفید تر شده ، لطفا روش درمان رو بگین اگه هزینه ای هم داره رو چشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر م جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید.

    مردی 33 ساله هستم که از 2 سال پیش درگیر مشکلات سوزش آلت تناسلی و درد منطقه پرینه هستم.
    بیاری به این صورت آغاز شد که ابتدا 10 تا 15 دقیقه بعد از ادرار نوک آلت تماسلی شروع به سوزش و درد میکرد و در مدت 2 ماه رفته رفته شدت درد بیشتر گردید. در این مدت هیچ علامت دیگری وجود نداشت. فقط سوزش سر آلت پس از پایان ادرار. با مراجعه به متخصص اورولوژی و انجام آزمایش ادرار و سونگرافی همه چیز نرمال گزارش شد و استفاده از داروی اسنترا در دستور کار قرار گرفت. 2 ماه روزانه یک عدد و سپس به مدت 2 ماه یک روز در میان یک عدد مصرف گردید و علایم به طور کامل مرتفع شدند. با دستور دکتر معالج قرار بر این شد که هفته ای 2 مرتبه استفاده شده و قطع شود. متاسفانه در هفته سوم علایم با شدت بسیار بیشتری بازگشت به گونه ای که درد تیرکشنده به ناحیه پایین شکم سرایت می نمود. استفاده دوباره از اسنترا فقط علایم رو کاهش داد و از بین نبرد.
    با مراجعه دوباره اینبار داروی تامسولوسین در دستور کار قرار گرفت و درد پرینه و سوزش آلت در هنگام ارگاسم به علایم اضافه شد. از آن زمان تا به امروز در حال استفاده از تامسولوسین هستم و همچنان درگیر مشکلات ادراری هستم. در سونوگرافی انجام شده نیز حجم پروستات 19 سی سی گزارش گردید. لازم به ذکر است در مرداد ماه 1396 عمل سیستوسکپی انجام دادم و التهاب پروستات تایید گردید.
    علایم دارای افت و فرود هستند منتها در صورت قطع تامسولوسین درد بسیار شدید عموما نوک آلت تناسلی در هنگام ادرار ظاهر میشود.

    خواهشمندم راهنمایی بفرمایید چگونه از این درد و رنج خلاص شوم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      این سوزش عصبی ودرمان ان مصرف هر ۲ساعت یک لیوان اب وقطع داروها است
  • تصویر کاربر شادمان جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.من چند وقتیه بیضه سمت راستم درد خفیفی میکنه ولی سمت چپ هیچ دردی احساس نمیکنم زمان نزدیکی یک توده هایی سر و ته بیضه هام ایجاد میشه کیسه بیضه شل میشه
    اگه جواب سوالمو بدین ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر سید جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2586 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید چند وقتی در ابتدای ادرار احساس لرزش در مجاری ادراری در زیر بیضه های خودم هستم ایا مشکلی هست و چه باید بکنم؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      از نظر من مرضی نیست
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده 24 سال دارم و مشکلم اینه که آلتم به سمت چپ کجه و حس میکنم نسبت به چند سال قبل این کجی بیشتر شده
    مجرد هستم و رابطه ی جنسی نداشتم
    میخواستم بدونم این اندازه کجی نیاز به عمل داره ؟
    پیشا پیش از جوابتون ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      زیاد کج است بیایید صحبت کنیم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر امین جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ازمایش اسپرم گرفتم حرکت و مقدارشون کمه.مشکوک به واریکوسل بودم که سونوگرافی گرفتم.دوسال ازدواج کردیم و ۹ ماه اقدام به بچه دار شدن
    لطفا راهنماییمون کنید.
    جواب سونو و ازمایشمو میفرستم واستون.
    ایا با دارو حل میشه مشکلم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      حرکت کماست بیایید ببینم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر همایون یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من پسری ۲۲ساله ،فقط یک رابطه جنسی طولانی از روی شلوار داشته ام،اما مدتی است متوجه وجود ۳ضایعه جوش مانند که قابلیت ترکیدن ندارندروی الت خود شده ام که شایدم از قبل هم بوده اند ولی من توجه نکرده ام ولی الان بسییار نگرانم که نکند زگیل باشند و طی ان رابطه از روی شلوار منتقل شده باشند. عکس نیز پیوست شده خواهشمندم کمکم کنید واقعا استرس زیادی کشیدم.
    1. تصویر کاربر همایون پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام اقای دکتر من واقعا مضطرب هستم لطفا جواب سوالمو بدین
      سپاس فراوان
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      اگر تماس دخولی نداشتید حتما زگیل نیست
    3. تصویر کاربر همایون جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      تشکر فقط دکتر جان این عکسم چک کنید ممنونم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      دیدم
    5. تصویر کاربر همایون جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      مشکلی نیست دکتر شبیه زگیل نیست؟واقعا ازتون ممنونم خیلی استرس دارم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      سپاس
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام
    لحظه تولد گفته بودن باید زود ختنه بشم اما 5سال بعد ختنه شدم الان طول التم درحال نعوظ 11سانت هست آیا ربطی بهم دارد
    وکجی آلت هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۹۷( 8 سال پیش)
      نیاز به عمل مجدد نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب