اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سيد شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    من به تازگي سوزشي در راه مجراي ادرار خود پيدا كردم كه با مراجعه به دكتر ازمايش پي اس اي براي من نوشتند كه جواب ان ٧٩٣5 بود ميخواهم بدانم با اين ازمايش من جزء بدخيم ميشم ؟!؟ با توجه به اينگه من تا چهارروز ديگر يك سفر خارج از ايران دارم چه اقدامي بايد سريعا انجام دهم؟!؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بعد از برگشت بياييد بررسب٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤. ٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر هایا شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر محبت فرمودید خیالمو راحت کردید که زگیل نیست اما میشه بفرمایید زاءده ی من چیه و درمانشم بفرمایید ببخشید دلیل تکرار مجدد سوالم اینه که کد رهگیری که وارد می کنم میگه یافت نشد.ممنون میشم اگه مشکلمو حل بفرمایید .جسارتا عکسو مجدد میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اين زگيل نيست درمان نميخواهد
  • تصویر کاربر هایا شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    باسلام این کد رهگیری سوال قبلمه اما برا جواب که مراجعه می کنم میگه معتبر نیست j65ni9500
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      دوباره بفرماييد
  • تصویر کاربر علي شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    باعرض سلام جناب اقاي دکتر بنده22سال دارم تا به حال رابطه و آميزش جنسي نداشته ام و از زماني که به ياد دارم دانه هاي نسبتا ريز و سفيد رنگي روي بدنه ي آلت تناسليم بوده و تعداد زيادي هم هست که مانند جوش هستند ولي اطرافشان قرمز رنگ مانند جوش نيست.اين دانه ها رو بيضه ها هم مي باشد ولي جاهاي ديگر بدن نيست و گوشتي مانند هم نيست .لطفا راهنمايي بفرماييد ايا زگيل تناسلي است?!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام تبنها زگيل نيستند
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    همسر خواهرم مبتلا به زگیل تناسلی شدن خواهرم به دکتر زنان مراجعه کرد براش آزمایش نوشت جواب اومد که ویروس hpv تیپ پرخطر 67.68 رو گرفته میخواستم ببینم الان باید چیکار کنن و اینکه چقدر خطرناک و اینکه میگن با سرطان ارتباط داره درسته ایشون بهمن 96 تست پاپ اسمیر دادن و مشکلی نداشتن و وقتی هم معاینه شدن زگیل قابل مشاهده ای ندارن آزمایش تقریبا یکماه پیش داده شده و جواب الان آماده شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      خواهرتان تست پاپ اسمير دهند كافي است
  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 807 مشاهده پرسش
    سلام.بنده به خاطر تکرر ادرار به پزشک عمومی مراجعه کردم و ایشون من رو سونوگرافی و آزمایش ادرار فرستادند .در آزمایش مشخص شد که عفونت ادراری دارم و هردو کلیه سنگ ریزه دارند.قطره ی سنکل برای دفع سنگ تجویز و قرص سیپروفولاکساسین برای عفونت تجویز شد.بعد دوره ی مصرف داروها من بازهم تکرر ادرار داشتم و دوباره این بار به متخصص کلیه مراجعه کردم و ایشون دوباره من رو آزمایش خون و ادرار نوشتند.گفتند در ادرار کمی عفونت دارم و قرص سفالکسین سه ورق دادند و گفتند که ادرارم به کلیه برگشته و چیز خاصی نیست.بعد اتمام قرصم من هنوز تکرر ادرار دارم .ادرار قطره قطرس و مثانم اصلا انگار خالی نمیشه.دوباره به متخصص مراجعه کردم و گفتند عفونتم رفع شده و دلیلی برای تکرر وجود نداره و قرص تاوانکس 500 و یوریناسین 5 تجویز کردند.ممنون میشم نظر شمارو هم بدونم که باید چکار کنم.مراجعمم به دوتا پزشک متخصص متفاوت بود ولی هیچ کدوم تشخیص واضحی ندادند .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام بايد تست اروديناميك انجام دهيد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر حسام شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام من سونوگرافی دادم ابعاد پروستاتم نوشته mm48*24*28
    حجم هم نوشته 17/7cc , با توجه به اینکه ۲۱ سالمه التهاب یا تورم داره یا اینکه اندازش غیر طبیعی هستش؟
    یکم درد زیر نافم دارم ممکنه تومور یا سرطان باشه که در سونوگرافی دیده نشده باشه؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سما كاملا سالميد
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 737 مشاهده پرسش
    َسلام اقای دکتر، من 27 سالمه حالت نشسته نعوظ دارم وقتی بلند میشم نعوظم رو تو چند ثانیه از دست میدم کلا حالت ایستاده نعوظ ندارم قرص تادالافیل و سیلدنافیل هم استفاده کردم باز همونطوره فقط تو حالت نشسته دارم، بنظر شما مشکل از کجاست یا باید ازمایش و سونگرافی بشم؟
    تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد از نظر نشت وريدي بررسي شويد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من مجرد و 25 ساله هستم ، مدتی بود که مشکل عدم تقارن بیضه را داشتم و به دکتر مراجعه کردم و پس از سونوگرافی متوجه شدم که وریکسل گرید3 دارم و اقدام به گرفتن آزمایش منی کردم که متوجه شدم که جواب آزمایشم به شرح زیر هست:
    sperm count ml 1300000
    motilty 20
    Nonmotile 80
    rapid progression 0
    و این جواب خیلی نگرانم کرده و اینم بگم که تا یه هفته قبل از این به دلیل ریزش مو قرص فیناستراید مصرف می کردم و همچنین تا سه هفته پیش ورزش بدنسازی کار می کردم که کراتین ، امینو انرژی و پروتین مصرف می کردم. لطفا راهنمای کنید چکار باید بکنم - تمام آزمایشات انجام شده هم به پیوست براتون ارسال کردم
    ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۲ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر در معاينه واريكوسل داريد بايد عمل ميكنيم
  • تصویر کاربر آزاد پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و خسته نباشید خدمت پرفسور کرمی.بیست روز پیش عمل واریکوسل سمت چپ داشتم.بعد از عمل برام آمپول کورنیک گونادوتروفین تجویز کردین.فرمودین هر هفته یک عدد تزریق شود تا یک ماه .ولی تعداد آمپولی که نوشتین بیشتر از یک هفته هست.همه امپول هارو تزریق کنم.پیاده روی باعث عود عمل میشه .از کی شروع به ورزش کردن کنم.با تشکر فراوان و آرزوی طول عمر با عزت برای شما پر فسور گرامی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ٢ماه بعد از عمل پياده روي مشكلي مدارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب