اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اردلان چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    به hpv مبتلام؟ اينها زگيل هستن؟ سلام آقاي دكتر
    پسرم ٢٢ سالمه يك ماهه چنتا ضايعه روي آلت و اطرافش و حتي مقعدم ديده ميشه نميدونم اينها زگيل تناسلي ؟؟؟؟ يعني به hpv مبتلاشدم؟ آقاي دكتر لطفا كمكم كنيد از استرس نميدونم چيكار كنم ! براتون عكس فرستادم ممنون ميشم راهنماييم كنيد🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      من چيزي نميبينم
  • تصویر کاربر منصور چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    دو ماهه است که سر الت تناسلی بنده دچار خارش شده است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      پماد كالامين بزنيد هر ١٢ ساعت
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام من روی آلت تناسلیم یه نشونه هایی هست که نمیدونم زگیل تناسلیه با خیر... میخواستم شما در صورت امکان ببیند و بفرمایید که چی هست؟ و درمانش چی هست؟
    ممون از شما🌹 و همچنین رو بیضه هام هم یه نشونه ها و دونه هایی هست اوناروهم اگه لطف کنید و جواب بدی. ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اينها زگيل نيستند
  • تصویر کاربر هاشم‌موسوی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام
    چگونه زودانزالی خود را برطرف کنم
    ممنون میشم کامل توضیح بدید
    مدت انزال بنده خیلی کم طول میکشه و این باعث ناراحتی در همسر بنده است
    خواهشا کامل توضیح بدید ک‌بنده متوجه بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      درمان زود انزالي تمرين به تاخير انداختن انزال است داورو فايده ندارد
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    آقای 45 ساله هستم مه بمدت 3 ماه قرص کلومید 50 میلی گرم (روزی یکی) مصرف کردم که علاوه بر تستسترون، استرادیول را هم بالا برد. آیا 50 میلی گرم در روز زیاد نیست و موجب سرطان سینه یا پروستات بدلیل تبدیل تستسترون به استروژن نمیشود؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بانظر دكتر غدد بخوريد
  • تصویر کاربر نوید چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    وقت بخیر

    بنده 28 ساله هستم و 7 سال قبل رابطه جنسی داشتم ، این زائده هایی که عکسش را فرستادم مدتی بعد از رابطه جنسی در قسمت ختنه گاه ظاهر شد ، اول یکی بود و بعدها با دستکاری و زخم کردنش یکی دیگه هم کنارش درآمد

    با عرق کردن دچار خارش میشه، میخواستم بدونم آیا زگیل تناسلی هست؟

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اينها زگيلند بهترين درمان كرايو ميباشد در خدمتم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام من 3-4 ساله بالای آلتم یه توده گوشتی قهوه ای رنگ دارم که هیچ سوزش و درد و ... نداره میخواستم بپرسم که زگیله تناسلی می‌باشد و آیا خطر داره و آیا قابل درمانه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اين زگيل است بايد بياييد كرايو كنم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر ابراهیم دوشنبه ۲۸ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من از 15 سالگی در قسمت سمت چپ یک برامدگی زیر شکم بالای کیسه بیضه داشتم و این در طول سال بزرگتر شد و الان 24 سالمه این توده وارد کیسه بیضه هام شده و اندازه اش تقریبا دوبرابر خود بیضه هس و هیج دردی نداره بجز زمانی که زیاد سرپا می ایستم یاکار های سنگین انجام میدم. وقتی با دستم بهش فشار میدم ناپدید میشه ودوباره میاد و موقعی که رو به پشت میخوابم توده نیس . ممنون میشم راهنمایی کنید و بگید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سونو كنيد بغرستيد ببينم
    2. تصویر کاربر ابراهیم پنجشنبه ۲۴ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام دکتر اینم جواب سونوگرافی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر من نياز به عمل مداريد
    4. تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      پس با دارو مشکلم حل میشه بی نهایت ممنون که وقت گذاشتین
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر یوسف چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر عزیز.
    خسته نباشین.
    من الان خیلی وقت هست دون دون های ریز سفید هست دور التم هست پایین تر کلاهک. و اینکه یک عدد دون سفید دیگه هست ک چنباری کنده شده و خون اومده و بعدش دوباره در اومده.
    میخواستم بدونم ایا زگیل هستش و اون دون دون های زیاد سفید چطور؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام اينها زگيل نيستند
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . نماز و روزهاتون قبول .
    شبتونم بخیر .

    من 25 سالمه و حدود شاید 2 تا 5 سال هست ک نعوظ ناقص دارم وقتی التم دچار نعوظ میشه در عرض کمتر از 1 دقیقه میخوابه .
    و کاملا سفت نمیشه بطوری ک وقتی بخوام رابطه داشته باشم و در اوج رابطه باشم و بخوام دخول انجام بشه از حالت نعوظ سریع خارج میشه و میخوابه و داخل نمیره.

    این باعث شد زندگیم به خطر بیفته و شریک زندگیم ناراحت باشه ممنون میشم ک کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد از نظر نشت وريدي بررسي شويد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب