اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهسا شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    Ali momeni:
    با سلام خانمی هستم 31ساله که حدودا سه ساله از همسرم جدا شدم و هیچ رابطه جنسی در این سه سال نداشته ام ولی حدودا سه ماه پیش دچار زگیل تناسلی شدم .بجز رابطه جنسی چه چیز باعث این بیماری میشود.با تشکر در ضمن من دو دختر 14ساله و 9 ساله در خانه دارم که با من زندگی میکنند آیا امکان سرایت به آنها وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اصلا انكان انتقال به شرط رعايت بهداشت نيست
  • تصویر کاربر عبدالله شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام، خسته نباشید.
    من سه هفته قبل حضوری خدمت شما رسیدم. مشکل کم تحرکی اسپرم دارم. برای بنده آمپول کوریونیک گونادوتروفین 5000واحد تجویز کردید، طبق معاینه ای که انجام دادین،فرمودید هیچ نوع بیماری ندارم . البته بنده اکنون 46سال سن دارم ،و برای بارداری دچار مشکل شده ایم. شما فرمودید از روش آی یوآی استفاده کنیم. اما اکنون بعد از هر مرحله نزدیکی در بیضه سمت چپ درد قابل تحملی را بمدت چند ساعت حس می کنم، لطفا راهنمایی بفرمایید، علت این درد چیست؟
    از لطف و عنایت حضرتعالی سپاسگزارم آیا برای انجام آی یوآی نیاز به آمادی و مصرف دارو دارم؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اين درد نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر نصیبه شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    مادر من اول این ماه به مطب شما مراجعه کردن با سونو و اسکن که دچار تنگی حالب و هیدرونفروز خفیف بودن شما براشون اسکن هسته ای تجویز کردین بعد اون گفتین مادرزادیه و درمان نمیخواد اگه مادرزادیه چرا توی سونوی پارسالش همچین چیزی تشخیص ندادن که چند سونو بود بعد خون ادراریم داشتن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سونو غلط بوده
  • تصویر کاربر غلامحسین شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 9788 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض خسته نباشید ده ماه پیش با مراجعه به جراح عمومی یک فتق شکمی کوچک در سمت راست درست زیر شکم که وارد بیضه هایم نشده بود و همچنین درد بیضه هم نداشتم و مشکلات جنسی هم نداشتم توسط دکتر جراحی فتق تشخیص داده شد دکتر مذکور در حین عمل جراحی فتق عمل واریکوسل را هم به گفته خودش برای من انجام داده است سه روز بعد از جراحی دچار تورم بیضه سمت راست شدم بعد با مراجعه به دکتر ، آقای دکتر به من اطلاع داد که شما را دو عمل کردم و این تورم ادم است بدن شما واکنش نشان داده با دادن داروی استاژل500 ، پروکساژل 200 ، افلوکسانسین و آمپول پروکسیکام را برای من تجویز کرد که این دارو ها تورم بیضه من را خوب نکرد و بعد از مراجعه به دکتر جراح مجاریه ادراری و انجام سونوگرافی دالپر در زمان بزرگ بودن بیضه به من گفتند که سونوگرافی شما خوب است و اندازه های بیضه طبیعی است و عروق در حال شکل گیری هستند که باید لباس تنگ بپوشی که این تورم خوب شود پنج ماه بعد از جراحی تورم من از بین رفت و بعد از آن بیضه من کوچک تر ازسمت چپ شد ولی درد بیضه و درد کشاله ران را همچنان دارم و لازم به ذکر است که من 51 سال دارم و دارای دو فرزند هم هستم خواهشمندم راهنمایی های لازم را که من بتوانم به زندگی عادی برگردم را مساعدت فرمایید در ضمن من بعد از جراحی چهل روز استراحت مطلق داشته ام و بعد از آن هم کار سنگین به هیچ عنوان نکرده ام . باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد بياييد ببينم
  • تصویر کاربر ugd چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من در میان ادرار قطع و وصلی دارم میخواستم بدونم مشکل چیه آیا خطرناک یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد از نظر تنگي مجرا ومثانه عصبي بررسي شويد
  • تصویر کاربر zahra سه شنبه ۲۹ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    با سلام اقاى دكتر من دخترى ٢٨ ساله هستم به تازگى متوجه شدم برامدگى هايى پرز مانند روى لبهاى الت تناسليم شدم و خيلى نگرانم من باكره ام و فقط يه رابطه سطحى بدون دخول داشتم در تابستان سال گذشته داشتم و مربى باشگاه هستم بنظرتون دچار زگيل تناسلى شدم؟ دكتر براتون عكسها رو فرستادم ممنون ميشم بهم بگين ايا دچار سرطان دهان رحم ميشم؟آيا خيلى خطرناك است؟ممنون از پاسخگوييتون🙏🏻🙏🏻🌹
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بهتر است ازمایش بدهید از همینها
  • تصویر کاربر محمود چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    باسلام . تقریباً دو سال قبل مراجعه کردم برای معاینه ، بزرگی پروستات تشخیص داده شد . دارو (قرص) تجویز شد به همراه مراعات نکات مورد نظر جناب آقای دکتر . البته قرص پرازوسین یک میلی گرم هم ، هر شب استفاده می کنم ( نزدیک به هفت سال است) . اخیراً در دفع ادرار دچار مشکل شده ام (به سختی و منقطع) . به علت اینکه به دلیل نوع اشتغال مجبورم ماهیانه به خارج از کشور تردد داشته باشم ، خواهشمنداست هم توصیه لازم را بفرمایید و هم در صورت امکان وقت ملاقات با جناب آقای دکتر کرمی بین تاریخ شنبه 2 تیر تا چهارشنبه 6 تیر ماه تنظیم فرمایید. با تشکر - محمود بوربور
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سما هفته اينده بعد اتعطيلات با شماره٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ هماهنگ كنيد بياييد ببينم
  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 559 مشاهده پرسش
    سلام من یک بیضم پایین تر دیگر هستش البته درحالت طبیعی قبل ازنعوظ یعنی سمت راستی پایین میاد ولی چپیه زیر التم چسبیده پایین نمیاد چکار باید بکنم ایا این مورد طبیعیه ا نه لطفا راهنمایی کنید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد بياييد ببينم
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام ممنئن از شما. سه ساله ازدواج کردم حساسیت الت تناسلیم کم شده و دیر انزال میشم چیکار باید کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ليشتر عسلي است
  • تصویر کاربر پوریا شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خیلی از مطالب شمارو خوندم خوب بود ممنون
    ولی من میخوام آلت تناسلی ام رو افزایش بدم اندازه ش طبیعی هست. ولی باید افزایش پیدا کنه چکار کنم خیلی خیلی مهم هست. نارضایتی وجود داره باید افزایش پیدا کنه حداقل ۴سانت خواهش دقیق جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      چنين راهي ندارد
    2. تصویر کاربر پوریا پنجشنبه ۲۴ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اخه من یکی از دوستانم همین مشکل رو داشت
      ولی حلش کرد اونم با روغن خراطین خیلی ببخشید من خودم تغییرش رو دیدم جریان چیه
    3. تصویر کاربر پوریا پنجشنبه ۲۴ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      در ضمن من الان 20سالمه امکان افزایش وجود داره یعنی بازم رشد میکنه یا نه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      شما هم امتحان كنيد ولي نتيجه ندارد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب