اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سام یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر
    مرد متأهلي هستم رابطه جنسي خارج از خانواده نداشتم. چند لكه قهوه اي كاملاً مسطح بدون برجستگي و خارش وسوزش روي آلت تناسلي ديده شد. دكترپوست تشخيص زگيل تناسلي دادند.يك ماه پيش كرايو تراپي انجام دادند اما مجدداً كنار همان محل لكه قهواي ايجاد شد.از ٣ لكه فقط يك لكه مجدد ايجاد شد.
    البته متخصص اورولوژي گفتند زگيل تناسلي نيست.
    اما پزشك پوست گفتند زگيل تناسلي هست.و نمونه نگرفتند. همسر بنده آزمايش pcr hpv انجام دادن منفي بود. اما چيزي كه تحقيق كردم شبيه بونوئيد پاپولوزيس هست. لطفاً راهنمايي بفرماييد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      از اینها ازمایش بدهید
  • تصویر کاربر منصور یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    اقا دکتر سلام من در اصل مریض شما هستم که پیش شما امدم واز درد پروستات گفتم که شما تست مثانه گرفتید خود شما ودر جواب گفتید شما نه پروستات دارید ونه اشکال در کللیه ومثانه شما عصبی شده و خوب پمپا ز نمکند و یه قرص المانی دادید به من ومن حدود 5 ماه است که نقل مکان کردم به استان یزد وپیش یه دکتر رفتم در یزد وسونو گرافی کردم از کلییه ومثانه و یه سنگ 3/5 سانتی در مثانه من است یعنی 35 ملیمتر یه دکتر میگه با سنگ شکن برو دفن میشه یه دکتر میگه با عمل باز چون بزرگه من چیکار کنم پول عمل بسته روش اندوسکپی فیلم شما را دیدم چقدر است من را رهنمای کنید با تشکر سلطانی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      چند سالتان است
  • تصویر کاربر MDZ یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام
    بر روی بدنه آلت تناسلی ام دو عدد خال پوستی وجود دارد، که هیچ علائم و سوزشی ندارد.(سمت راستی پر رنگ تر و سمت چپی کم رنگ تر می باشد)
    عکس آن به پیوست ارسال می گردد.
    لازم به ذکر است در زیر بیضه هام نیز چند خال بسیار کم رنگ وجود دارد که بادقت زیاد دیده می شود و در عکس قابل تشخیص نمی باشد.
    در تمام بدنم خال هایی مانند این خال ها وجود دارد.
    از دیدگاه علم پزشکی این خال های تناسلی نیاز به درمان دارد ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من مهم نیست
  • تصویر کاربر Asgharzade یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    سلام، 57 ساله هستم و از چند روز پیش در بیضه چپ خود احساس درد میکنم و اکنون متوجه شدم که بیضه چپ‌ام مقداری بزرگتر و سفت‌تر از بیضه چپ شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      از بیضه سونو کنید بفرستید
  • تصویر کاربر hasan_z74 یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام چند وقت بود سوزش ادار داشتم رفتم آزمایش دادم گفت خوبه مشگلی نیست.امروز بعد از نزدیگی بیضه سمت راستم درد گرفت میخواستم بدونم دلیلش چیه؟ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      بهتر است سونو از بیضه کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر سامان یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    سلام
    سه سال پیش عمل واریکوسل ببضه چپ رو انجام دادم
    حالا برای بارداری اقدام کردیم که بعد چند ماه ازمایش اسپرموگرام دادم که تصویرش رو ارسال کردم به دکتر مراجعه کردم که دکتر قرص های زیر رو برام نوشت:
    1- تاموکسیفن سیترات ۱۰ روری نصف قرص
    2-ویتامین E 400  روزی یک عدد
    3-ال کارنیتین ۲۵۰ روزی دو عدد
    البته من سرخود مولتی ویتامین(قرص unizink) که شامل روی و‌ و یتامین c و ب کمپلکس هم هست رو روزی یک عدد مصرف کردم
    سوالم اینه اولا چرا حجم منی من کمه؟البته یک بار تو خونه خودم اندازه گرفتم ۱ میلی لیتر بود
    این داروها برای درمان کافین؟
    اگه ن چه دارویی مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      روی هم رفته قابل قبول است باید یک سال اقدام کنید تامشخص شود
  • تصویر کاربر a یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر و عرض خسته نباشید
    اقای دکتر بنده ۲۳ سالمه
    تقریبا ۲ سالی هست که من بعضی وقت ها نصف شب خارش از قسمت پروستات از داخل دارم
    همانند زخمی که تازه خوب میشه
    بعضی وقتا هنگام ادرار سوزش جزیی سر الت دارم
    و هنگام ارضا شدن هم از مسیر ادراری سوزش حس میکنم
    بعضی وقت ها هم انزال خشک با سوزش دارم
    ۲ بار پیش دکتر رفتم و دارو دادند اما زیاد اثر نداشت
    بعضی وقت ها با مصرف زیاد اب همراه با قرص فنازوپریدین درد ها کمی کمتر میشود لطفا راهنمایی کنید اندازه پروستات در سنوگرافی ۳۰در ۲۸در ۲۷ بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      اب زیاد بخورید در سن شما بیماری خاصی نیست
  • تصویر کاربر صدرا یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید اقای دکتر خودارزایی چه عوارضی میتواند داشته باشدایا باعث اسیب به بیضه و پروستات وضعیف شدن اسپرم میشود؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      ارتباطی به بیضه وپروستات ندارد ولی باعث شرطی شدن میشود که از سکس نرمال لذت نبرید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    با توجه به نتایج ازمایش سونوگرافی طبق تصاویر ارسالی ایا برای درمان واریکوسل میبایست جراحی انجام داد یا از طریق مصرف دارو درمان میشود ،در صورت درمان با دارو ،چه دارویی باید مصرف کرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      سونو وازمایش اسپرم بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر بیژن یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب آقای دکتر .
    ببخشید آقای دکتر من میخوام با دختری ازدواج کنم از کوچکی آلت تناسلی میترسم نتوانم رابطه جنسی خوبی داشته باشم وآلت تناسلی من تو حالت عادی ۵سانت است و حالت نعوظ به 8میرسه واقعا میترسم آقای دکتر ..اگه امکانش هست راهنماییم کنید اگه واقعا برام مشکل سازه تا اصلا ازدواج نکنم نمیخام به طلاق ختم بشه...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 سال پیش)
      راهی برای بزرگ کردن تلت تناسلی وجود ندارد در این مورد با خود دختر صحبت کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب