اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Saeed123 سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید دکتر
    من حدود یک ماه پیش یک رابطه بدون دخول داشتم و تقریبا از همون موقع این لکه ی سفید روی پوست که در عکس هست ایجاد شده...که ابتدا کمی خشک بود اما حالا از حالت خشکی درآمده...خواستم بدونم بیماری خاصی هست یا دلیل خاصی داره؟و اگر پیشنهادی دارید لطف کنید به من بگید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      پماد تریامسینثلون هر ۱۲ ساعت بزنید خوب میشود
  • تصویر کاربر صادقی سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام فکر میکنم یک سری جوش خیلی ریز روی سطح ناحیه تناسلی هستن که چند ماهه بوجود آمدن میخواستم براتون عکسشو ارسال کنم اگر قابل تشخیص هستن ببینم زگیل هستن یا خیر
    من حدود 1 سال پیش زیر شصت پام زگیل مثل میخچه داشتم که با کرایو رفع شد امکان داره بخاطر اون در ناحیه تناسلی ایجاد بشه؟ به شدت استرس دارم . امکان داره از طریق استخر آلوده منتقل بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      اینها زگیلند ثدرمان کرایو است02122642744
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      تماس
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ک سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    با سلام و خداقوت؛
    به نظر شما بهترین درمان برای سنگ حدود ۱۱ میلیمتر در قسمت بالایی حالب چپ چیست؟ آیا لزومی به عمل از راه مجاری ادراری وجود دارد؟ (مشخصات: زن ۴۸ ساله با سابقه سنگ کلیه حدود یک سال پیش که همان موقع با DJ چند مورد دفع شد، چند مورد هم در کالیس تحتانی باقی ماند.)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Hamidniaz سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ممنون از سایت خوبتون.
    ۱۸ سال دارم طول الت من در حالت نعوظ نزدیک به ۱۲ سانتی متر و محیطش ۱۱ سانتی متر .
    هر سه هفته یکبار هم خودارضایی دارم و احساس میکنم زود انزالی دارم و قدم ۱۸۳ و وزنم ۱۰۰ کیلو گرم است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سینا سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشید جناب دکتر. به نظر شما طبق عکس بنده نیاز به عمل جراحی دارم یا خیر؟ ۲۱ سالمه. خواهش می کنم جواب بدید این مورد باعث افسردگی شدید در من شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر کارو پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    در سونوگرافی پسر ۱۲ ساله ام افزایش ضخامت جدار مثانه دیده شده و سوزش ادرار دارد این علامت بیماری خطرناکی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من مهم نیست ازمایش ادرار بدهید از نظر عفونت احتمالی
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید
    من فقط در حالت نعوذ کامل دچار انحراف رو به بالا آلت تناسلی هستم
    آیا درمان غیر از جراحی هم داره یا فقط باید جراحی انجام بشه؟
    برای افزایش طول چطور؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      این میاز به جراحی ندارد راهی برای بزرگ کردن الت تناسلی نیست
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر هنگام رابطه اذیت کنه چی؟
      بهتر نیست عمل بشه؟
      هزینش چقدره
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      یعنی دخول مشکل داسته باشد
    4. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      بله
      چون سفته و نمیشه طولانی مدت صاف و عمود بر بدن نگهش داشت
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      شما نیاز به درمان خاصی ندارید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر شیخی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    با توجه به تک بیضه چپ بودن ، تحلیل شما از ازمایش اسپرم چیست
    1. تصویر کاربر شیخی سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      bb
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      عالی است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شیخی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      درود
  • تصویر کاربر جمشید پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    عرض سلام‌و ارادت.
    اقای دکتر ۲۶ ساله هستم بدون سابقه هیچ‌بیماری. یکساله که مبتلا به پروستاتیت شدم، بمدت ۲ ماه انتی بیوتیک خوردم‌و بهبود پیدا کردم.. در ابتدا درد در الت و قسمت پرینال و زیر شکم داشتم .اما الان ۳ ماه که عود شده و در هنگام انزال درد زیادی دارم، حجم مایع منی بسیار کمتر شده، و گاهی اوقاتم کلا مایع منی خروج پیدا نمیکنه!
    به چندین پزشک ارولوژیست مراجعه کردم و ازمایشهای مختلف مثل دیابت، هورمون تستوسترون، mri سرو گردن بمنظور تشخیص ام اس، و ازمایشات ادراری و... نتیجه همه ی ازمایشات و تصویر ام ار ای نرمال بود!
    پزشکهای ارولوژیست میگفتند که التهاب مزمن پروستات نمیتونه هرگز منجر به عدم‌خروج‌ منی یا عدم انزال بشه! و من همینطور درمان نشدم.

    جناب دکتر بنظر شما من که هیچ بیماری جز پروستاتیت ندارم ودر آزمایشاتم سطح هورمون قند ، تیرویید و...نرمال و بیماری خاصی ندارم! این عدم خروج منی یا انزال کم توام با درد در اثر التهاب مزمن پروستاته؟
    درمان قطعیش چجوریه که بتونم انزالمو درست کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۶ آبان ۹۸( 6 سال پیش)
      در سن شما بیماری پروستات نداریم اهمیت ندهید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب