اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳۰ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    .R. somaki:
    باسلام خدمت جنابعالی جوانی هستم 28ساله مدتی قبل دچارنارسای ادرار شدم به دکتر مراجعه کردم درسونو به من گفتند پروستات شما درای حجم 28ccمیباشد وباید عمل کنید و بنده باشما از طریق ربات درتماس بودم شما فرمودید مهم نیست بنده بازهم بعداز 8ماه سونو گرفتم که برای شما ارسال مینمایم بعد از ادارکامل قسمتی از ادرارم بعد از چند دقیقه بی اختیار میآید مشگل دیگری ندارم منتظر راهنمایی و نظر شما استاد گرامی میباشم.مدتی است فکرم را مشغول کرده است بند متاهل هستم و دارای 2فرزند هستم باتشگر.حیدری از زاهدان . .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بیایید نوار مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    2. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۹ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      باسلام حالا بنده باید نوار مثانه بگیرم لطفاً برایم مثل سری قبل پیام صوتی بفرستید تابنده بهتر متوجه شده باشم ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمود چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    باسلام . تقریباً دو سال قبل مراجعه کردم برای معاینه ، بزرگی پروستات تشخیص داده شد . دارو (قرص) تجویز شد به همراه مراعات نکات مورد نظر جناب آقای دکتر . البته قرص پرازوسین یک میلی گرم هم ، هر شب استفاده می کنم ( نزدیک به هفت سال است) . اخیراً در دفع ادرار دچار مشکل شده ام (به سختی و منقطع) . به علت اینکه به دلیل نوع اشتغال مجبورم ماهیانه به خارج از کشور تردد داشته باشم ، خواهشمنداست هم توصیه لازم را بفرمایید و هم در صورت امکان وقت ملاقات با جناب آقای دکتر کرمی بین تاریخ شنبه 2 تیر تا چهارشنبه 6 تیر ماه تنظیم فرمایید. با تشکر - محمود بوربور
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      سما هفته اينده بعد اتعطيلات با شماره٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ هماهنگ كنيد بياييد ببينم
  • تصویر کاربر مهسا چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و خسته نباشید
    پدرم 2سال است که درگیر بیماری پروستات شده که 2بار تا به الان عمل شده که بعد از عمل باز هم دیواره پروستات به حالت اول برگشته و ضخیم شده، علت چیست؟
    سوال دوم اینکه به تشخیص پزشک گفته شده مثانه پدرم ازکار افتاده شده چه راهکاری دارید چون واقعا ما هنوز هیچ جوابی از هیچ دکتری نگرفتیم ممنوم میشم راهنمایی کنید
    در حال حاضر هم سونداز هستن و هم در کلیه لوله وصل شده برای خروج ترشح به دلیل اینکه آبسه کلیه هم داشتند
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      بايد بياييد نوار مثانه بگيريم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    علی:
    من ۴۵سال دارم حدود یک هفته پیش تحریک جنسی شدید شدم ولی تخلیه نکردم و از همون لحظه باعث شد که دردی دربین بیضه تا مقعد داشته باشم وادرارم باسوزش وضعیف میباشد. آزمایش pasدادم،که خوشبختانه هشت دهم میلی بودلطفاراهنماییم کنید که جهت رفع سوزش ادرار چه دارویی مصرف کنم.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اين اصلا جاي نگراني مدارد
  • تصویر کاربر دوربان چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    ببخشی آقای دکتر بنده 25سال سن دارم فروردین ماه درد در قسمت مثانه داشتم ک به دکتر مراجعه کردم سنو و آزمایش نوشتن انجام دادم دوتا سنگ سه میل داشتم قطره سنکل و رواتینکس تجویز کردن مصرف کردم خوب شدم ولی شب ادراری دارم تا یک هفته پیش که دوباره درد شروع شد درد در مثانه و تکرر ادرار درد و سوزش دوباره مراجعه کردم ک آزمایش نوشتن انجام دادم گفتن عفونت پروستات دارم و دارو تجویز کردن ولی هنوز خوب نشدم لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      از مظر من ورزش كنيد اب زياد بخوريد و تين مورد كه مرضي نيست را پيگيري نكنيز
  • تصویر کاربر محمدرضا چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    57 ساله هستم...... پروستات رو بدلیل ست تحت کنترل دارم و اندازه و هورمون psa را تحت کنترل دارم تو فاصله یکسال و نیم اخیر پی اس ای پروستات از حدود 35 تا 4 جهشی در حدود 8 داشته و امروز به 86 رسیده...
    فری پی اس ای الان 168 است حدود دو سال پیش تیکه برداری پروستات انجام دادم منفی بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠بياييد بررسي كنم
  • تصویر کاربر سیروان دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1131 مشاهده پرسش
    حدود 7ماه پیش پدرم که 70 سال سن دارد دچار سرطان بدخیم پروستات شود بعد انجام ازمایشات متعدد عمل رادیکال پروستات بروی ایشان در لبافی نژاد تهران و نزد دکتر عباس بصیری انجام گردید . حال با گذشت این مدت باانکه اندکی نسبت به گذشته بهتر شده ولی هنوز بی اختیاری ادراری دارند و از شورتهای مخصوص و مای بی بی استفاده میکند . ایا امیدی به بهبود و قطع کامل ادرار وجود دارد . سپاسگذاریم حدود 7ماه پیش پدرم که 70 سال سن دارد دچار سرطان بدخیم پروستات شود بعد انجام ازمایشات متعدد عمل رادیکال پروستات بروی ایشان در لبافی نژاد تهران و نزد دکتر عباس بصیری انجام گردید . حال با گذشت این مدت باانکه اندکی نسبت به گذشته بهتر شده ولی هنوز بی اختیاری ادراری دارند و از شورتهای مخصوص و مای بی بی استفاده میکند . ایا امیدی به بهبود و قطع کامل ادرار وجود دارد . سپاسگذاریم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر عنایت شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده 31 سال سن دارم تقریا از اسفند ماه رفتم دکتر بخاطر درد کلیه اینا سونو گرافی گرفتم کلیه ها مشکلی نداشت فقط دکتر بهم گفت که پروستاتت بزرگ شده قرص امونیک بهم داد واسه 6 ماه من وقتی که قرصا رو استفاده کردم بد تر شدم بعد ده روز دیگه قرصا رو استفاده نکردم رفتم پیش دکتر اورولوژی بهم گفت که التهاب پروستات داشتی نباید اون قرص میخوردی بعد بهم قرص افلوکساسین داد بهتر نشدم دوباره رفتم اورولوژی قرص لیوفلوکساسین 750 بهم داد از وقتی که استفاده کردم بهتر شدم ولی هنوز هم یه کم احساس سوزش و درد دارم آیا نیازی هست برم دکتر بالاتری مراجعه کنم من خودم ساکن چابهار از استان بلوچستان هستم لطفا مرا راهنمایی کنید تا ازاین درد و سوزش راحت باشم در ضمن من کارمند هستم وقتی که رو صندلی میشینم درد و سوزش بیشتر میشه ممنون میشم اگه کمکم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر من این موضوع را پیگیری نکنید که از هیچ دکتر نتیجه نمیگیرید اهمیت ندهید
  • تصویر کاربر حجت شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ۲۶ سال سن دارم حدود س ساله تکرر ادرار دارم دکتر رفتم گفتن تورم پروستات داری و یه حالت سنگینی روی بیضه هام هست اقای دکتر زندگی کردن برام مشکل شده لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر من تسخیص غلط است این موضوع را پی کیری نکنید در سن سما بیماری پروستات نیست
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 697 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    خداقوت. من ۵۶ سالمه و مشکل بزرگی پروستات دارم .دکترم به من گفته که خوشخیم هست ونیاز به عمل دارم. خواستم بپرسم کدام روش عمل بهتر هست عمل با لیزر یا روش عمل باز . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر ادرارت راحت میاید عمل نمیخواهد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب