اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر صادق چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    پدر بنده مشکل تکرر ادرار بخصوص در شبها رو داره
    سن ۶۱ سال
    Psa =6.8 شش و هشت دهم
    Free psa =2.11 دو و ۱۱ صدم
    ابعاد پروستات 49×51×69 و به حجم ۹۳ cc
    ضمنا مبتلا به دیابت هم هستن
    و گاهی اوقات مصرف تریاک هم دارن
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام مجددا آزمایش psa انجام شود
  • تصویر کاربر Ahmad چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشد، بنده به علت سوزش ادرار و تکرر ادرار و اینکه مثانه بصورت کامل تخلیه نمیشه و ادرارم در آخر بصورت ضعیف میباشد به پزشک متخصص مراجعه نمودم که پس از سونوگرافی گفتن که پروستاتم نسبت به سنم بزرگتره و قرص فنازوپیریدین و تامسولوسین و فیناستراید تجویز نمودن، سن من ۳۸ میباشد و اندازه پروستات ۱۲ سی سی آیا این طبیعی هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      12 سی سی که بزرگ نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      باید نوار مثانه انجام بشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر یاسینی پنجشنبه ۹ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    آقاي دكتر سلام.

    پدر بنده در شهريور ماه ازمايش psa انجام دادن كه توتال ٨.٣٢، پي اس اي آزاد ١.٠٧ و درصد ١٢.٩ بود. دكتر براي ايشون قرص تجويز كردن (كه البته از سال ٩6 هم مصرف داشتن ولي پي اس اي تا سال ٩٨ كه مرتب ازمايش داشتن نرمال و زير 4 بوده)

    اين اعداد به ترتيب در ازمايش ابتداي ابان ماه به 5.٠6، ١.٠4 و درصد ٢٠.6 رسيد
    بعد از اين دكتر ايشون گفت ام آر آي انجام بشه كه انجام شد و نتيجه رو پيوست كردم. الان به نظر شما كيس ايشون در چه وضعيتيه و آيا خطرناكه يا نه؟

    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر یاسینی چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سلام مجحد. بله چشم
    3. تصویر کاربر یاسینی چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      عكسها رو دريافت كردين؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آذر ۲( 2 سال پیش)
      باید نمونه برداری انجام شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر هوشنگ جمعه ۱۰ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    با سلام و درود دکتر عزیز 58 ساله هستم 4 ساله که دچار بزرگی خوش خیم پروستات شده ام مرتب PSA میدم تو رنج 4 هستش . 4 سال هستش که اوایل روزی یکبار و در یکسال اخیر دو بار در روز آمنیک مصرف میکنم. دکتر جان خسته شدم تکرر ادار دارم سالی دوبار سونو‌گرافی میکنم . دکتر سونوگرافی میگه تا زمانی که با دارو‌نتیجه میگیری ادامه بده . تا زمانی که دارو‌مصرف میکنم خوب ادار راحت انجام‌میدم‌ولی تخلیه کامل ندارم. میل جنسی که تعطیل شدم. بنظر شما جراحی بکنم یا با دارو ادامه بدهم. متشکرم از وقتی که برای مردم میکذارید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سونو و آزمایشات رو مجددا بفرستید
    2. تصویر کاربر هوشنگ پنجشنبه ۹ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آخرین نتیجه psa من 2.6 میباشد.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ آذر ۲( 2 سال پیش)
      باید عمل بشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ آذر ۲( 2 سال پیش)
      در صورت تمایل به انجام عمل جراحی پیش ما اعلام کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر بنی پنجشنبه ۹ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    باسلام دکتر پدرمن 69سالشون هست وبا علایم تکرر ادرار و قطع و وصل شدنش ازمایش داده و psa کل 7 هست و psa free 0.77 با تحیقاتی کردم خیلی نگران سرطان هستم هنوز سونوشون رو انجام ندادن ولی لطف میکنین آزمایش رو چک کنین ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت تامسولوسین هر شب یک عدد تا ۳ هفته مصرف کند سپس psa مجدد چک شود
    2. تصویر کاربر بنی چهارشنبه ۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      ممنونم اقای دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آذر ۲( 2 سال پیش)
      🌺
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشین من پدرم یه مسافت ۱۶ ساعته تو اتوبوس بودن بعد این سفر گفتن که درد در ناحیه مثانه و بیضه دارند و ازمایش psaانجام دادیم و سونو گرافی که خدمتتون میفرستم خیلی نگرانم psa:8.93هست و حجم پروستاتشون ۴۳ در سونو گرافیشون گزارش شده به یک دکتر مراجعه کردیم بدون معاینه گفتن نمونه برداری بايد بشن،ولی به دکتر دیگه مراجعه کردیم معاينه كردن وگفتن با معاينه چيز مشكوكي حس نكردن ده روز دارو تاوانكس٥٠٠ و پروترال اپاس ٠.٤نوشتن و گفتن بعد ده روز مجددا psa چک بشه و ممنون میشم نظرتونو بفرمایین هنوز ده روز استفاده از داروشون تموم نشده دكتر قابل درمان هست ؟من دخترشونم خیلی نگران پدرم هستم و اگه خدایی نکرده نمونه برداری بشن قابل درمان هست جواب هر چی بشه ؟ممنون میشم پاسخگو باشین با نهایت تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      Psa مجددا چک بشه اگر باز بالا بود باید نمونه برداری بشه
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    درود برشما حس التهاب بین بیضه و مقعد و نوک آلت دارم
    هیچگونه علایم ظاهری اعم از تغییر رنگ و زایده و مشکل در حجم یا رنگ ادرار و ... مشاهده نمی کنم .
    آزمایش خون و ادرار هم دادم به پیوست ارسال کردم ظاهرا نشانه ای از عفونت نیست لطفا راهنمایی بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 326 مشاهده پرسش
    سلام حجم پروستات من 39و پی اس آ 4و نمونه برداری سالم و عفونت هم ندارم ولی سوزش و درد کمر و درد بیضه و احساس سنگینی دارم آلفن بخورم خوب هستم قرص پرسکور نخل اره اره آیی و افلوکساسین میخورم چکار کنم درد دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
  • تصویر کاربر ثقفیان سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    پدرم 74 ساله هستند
    سابقه دو دوره رادیوتراپی برای پروستات دارند،
    ماهانه آمپول تزریق میکنند،
    7 ماه قبل بخاطر مشکل برگشت ادرار تراش پروستات داشتند،

    اما در آخرین آزمایش psa به 14 رسیده و تمام بدن مخصوصا پاها ورم کرده.

    پزشک معالج دستور سونو لگن، اسکن استخوانی و آزمایش تستسترون داده اند.


    نظر شما پزشک ارزشمند در این زمینه چیست؟
    ( در اولین دوره از بروز بیماری هم با مشورت و راهنمایی شما اقدامات درمانی انجام شد)

    بسیار سپاسگزارم🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      اگر شرایطشو دارید Pet Ct انجام شود
  • تصویر کاربر آرش یکشنبه ۵ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 323 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    آقای دکتر پدر من ۷۲ ساله هستن و مشکل پروستات دارن که بعد از بیوپسی تشخیص کنسر داده شد و خوشبختانه اسکن استخوان متاستاز نشون نداد، ولی به علت مشکل قلبی ( سابقه سکته و استنت) و کلیوی پزشک گفتن که عمل امکانپذیر نیست و باید پرتودرمانی بشن و گفتن عمل لیزر هم فقط برای موارد خوش خیم هست، با توجه به جمیع موارد به نظر شما عمل TURP یا پرتودرمانی کدوم برای ایشون مناسبتره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ آذر ۲( 2 سال پیش)
      پرتودرمانی انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب