اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.6/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ح، چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام و خدا قوت
    ۵۳ سال دارم ، طبق آزمایش ها و ام آر آی و نمونه برداری سرطان بد خیم پرستات دارم. البته در مرحله ابتدایی و به قسمتهای دیگر نفوذ نکرده است
    چه اقدامی پیشنهاد می کنید؟
    عمل جراحی؟
    تحت نظر بودن؟
    و یا اقدام دیگر
    لطفا راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر

    بهترین اقدام چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      عمل جراحی بهترین راه حله
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر قرص ملو کسیکام و سیپروفلوکساسین 500 که برای التهاب پروستات بنده تجویز شده که زخم معدم دارم مشکلی نداره مصرف کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      خیر میتونید مصرف کنید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    ببخشید آقای دکتر تو گزارش اریوجی امده تنگی در ناحیه خلفی بخصوص تنگی در پروستاتیک یعنی التهاب پروستات باعث تنگی شده چون ادرار باریک میاد قطره قطره بعضی وقتا مایعات میخورم فشار ادرار بهتر میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      باید سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ببخشید یک سوال داشتم بنده التهاب پروستات دارم همراه با عفونت آیا ممکنه عصبی بودن استرس باعث تشدید درد و احتباس ادرار بشه آیا قرص آلپرازولام تاثیر داره استفاده کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      بله استرس باعث بیشتر شدن علائمتون خواهد شد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      خیر
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر من جمعه ۱۴ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر آقای دکتر این سونوگرافی پدرم هست ۶۶ سالشونه دخترشون گفته پروستاتشون بزرگ شده و نیاز به عمل داره خواستم نظر شمارو هم بدونم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      تست psa انجام شود
    2. تصویر کاربر من جمعه ۱۴ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      سلام آقای دکتر تشکر از شما بله تست هم انجام دادن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      جوابشو بفرستید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر برنا شنبه ۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    من کار خیلی سخت ' کشاله ران غدده لنفانی زده دوتا سه تا هستدوطرف الان دوسال هست دکتر رفتم ازمایش خیلی دادم بعصی وقت ها درد میگیر خیلی وقتها کار به من نداره عمل بکن یا نیازی نیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      باید مدارکتون بررسی بشه
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پسری 25 ساله هستم ازمایش و سونوگرافی کردم حجم ادرار باقی مونده رو زده 50 سی سی مشکل دفع ادرار داشتم کم زیاد میشد یا اینک قطره قطره ادرار میومد عفونت داشتم عکس اریوجی گرفتیم تشیخص دکتر التهاب پروستات قرص یوریناس دادن میترسم استفاده کنم دچار احتباس ادرار بشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      یوریناسین مصرف نکنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام و درود
    30 ساله متاهل هستم. از 3ماه پیش دچار درد زیر شکم درد پهلو درد بیضه شدم و تکرر ادرار.
    سونو دادم همه چیز اوک آزمایش ادرار و خون هم رفتم همه چیز نرمال
    آزمایش psa دادم دو دهم بود.
    الان روزی 11بار دسشویی میرم شب ها 1بار بیدار میشم (قبلا روزی 7تا 8بار میرفتم)
    استرسی هم هستم
    همکار شما تشخیص التهاب پروستات مزمن غیر باکتریایی دادند دو هفته دارو های سیپروفلوکساسین 500،پروترال 4/، روماتوبیک، اکسی بوتبنین 5 مصرف کردم که تقریبا 20 درصد بهتر شدم
    الان دو داروی یوریناسین 5 و سلوکسیب 100 دارم مصرف میکنم (تقریبا 5روزه شروع کردم این دو دارو را)
    اکثر مواقع حس میکنم مثانه ام پره به صورت کاذب
    موقع انزال درد ندارم
    مشکل نعوذ ندارم
    ادرارم جریانش ضعیف بدون بو و رنگ روشن
    نظر شما چیه جناب دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      بله التهاب پروستات مطرحه براتون
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      دوره درمان طولانی باید داشته باشید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    با عرض سلام قرص جواب نده انتی بیوتیک بدن بالا باشه عفونت پروستات رو میشه با عمل آندوسکوپی از ببین برد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      خیر عفونت پروستات با عمل جراحی برطرف نخواهد شد
  • تصویر کاربر هرمز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    با درود بیکران خدمت استاد معظم پرفسور کرمی لطفاً هزینه کل عمل جراحی پروستات trup چقدر میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      دوست عزیز بر حسب نوع عمل نوع بیمه کارهای انجام شده محل عمل و بیمارستان متغیر هست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب